Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník
Odesláno (upraveno)

Plně funkční strojek pro PÁTek 5 před osazením datumovým věncem a denním kotoučem, zatím leží u mého devadesátsedmičkového hodináře.

Fotka takto plně odhaleného strojku cal. 97 zde ještě nikdy nebyla, takže všichni budoucí skládači a bastlíři se aspoň můžou podívat, co je čeká. I když máte k dispozici všechny potřebné díly, není žádná záruka, že vše složíte a bude to hned fungovat jak má.

SOBota 6 je ve stádiu vraku, ale za takové 1-2 roky z toho možná budou pěkné funkční hodinky.

Pro NEDěli 7 se mi snad do ledna 2024 podaří získat nějaký libový, nejlépe sportovní prototyp 97.

Cituji z původního návodu k obsluze cal. 97:

"U hodinek s pouzdrem a korunkou, která má těsnící vložku a je odolná proti vnikání prachu a VODY, je někdy třeba vratný pohyb korunky při prováděné korekci po jejím zatlačení usnadnit mírným pootáčením ve kterémkoli směru"...

post-21576-0-24027400-1515160753_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Nirmalita
Návštěvník
Odesláno (upraveno)

Lepší pro srovnání bude výkres otočený takto.

post-21576-0-09947200-1515163674_thumb.jpg

post-21576-0-28209800-1515164293_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Nirmalita
Odesláno

Ze studijních důvodů :eek: jsem si dovolil obrázky trochu zvětšit a srovnat ve stejném směru korunkou nahoru.

post-19465-0-48263100-1515185640_thumb.jpg

post-19465-0-14353300-1515185653_thumb.jpg

post-19465-0-65848700-1515185670_thumb.jpg

Odesláno

A nyní kontrolní otázka! Která je ta mizerná součástka, která praskala, a poslala tento typ PRIMEK do "KOPRU" :thumbsdown_anim: . To by mne jako technického "chronopacienta" zajímalo. Já to nevím. 

Odesláno

Podle me nejdriv prasknul "vracec" staveci paky (dusledkem cehoz se korunka sama nevracela do puvodni polohy pri zmene datumu, ale hodinky funguji i bez toho (vic jeden z drivejsich prispevku v tomto vlaknu). Pak praskla samotna staveci paka, coz byla konecna.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak cena se vyšplhala hodinu před koncem aukce na cca 55.600,-Kč. Před koncem poskočila  dvakrát o nějakou stovku a v posledních vteřinách skok o cca 20.000,-Kč na výsledných 77.877,-Kč tečka

Odesláno

Tak to je někdo hodně chtěl, velkým příhozem si to jistil, a měl na to korunky. Zdá se mi, že jsou na hranách trochu ošoupané a v nenošeném stavu budou stát ne o moc míň než Orlíky. Ještě že to Aukro skoro vůbec nesleduji - hodně ušetřím  :) .

Odesláno

Já myslím, že prodejce si za cenu "kup teď" u těch posledních Orlíků musí rvát vlasy. Jinak tomu fakt nerozumím.

Odesláno (upraveno)

Me spise udivuje, ze te udivuje cena 75k.

Kdyby byla cena 300k, taky by ses divil? :-)

Prekerni situace ten prodej Prim!

Nikomu se clovek nezavdeci.

Prodas levne - spatne.

Prodas draho - spatne.

Neprodas nic - spatne.

Nekoupis nic - spatne.

:-)

Upraveno uživatelem Hardslimer
Odesláno

Dokáže mě pobavit, jak jsou někteří lidi schopni dedukovat v textu něco, co tam ani náznakem není.

Odesláno

Maldo, pri neverbalni komunikaci je nekdy tezke napsat jak to clovek mysli.

Smajlici naznacovali povzdech i usmev nad situaci s prodejem a nakupem Primek.

Nic provokativniho vuci tobe.

Skoda, ze jsem muj post nemohl rict ustne.

Sam bys videl, ze v tom znela ironie a pritakani tobe. ;-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...