Tomáš Fejfar Odesláno 8. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2011 (upraveno) Zdravím vás! Potřeboval bych poradit s výběrem hodinek, tak snad tohle bude to pravé místo. Hned z kraje vás musím upozornit, že nejsem chronomaniak. Ale i přesto mám poměrně přesnou představu co od hodinek chci (doufám). Momentálně mám na ruce Timex Expedition (viz fotka na konci), kteréžto dosti dosluhují (plast je obroušený na původní barvu, popisky nejsou a sklíčko je poškrábané jako blázen ) Teď k mým požadavkům. mám úzké zápěstí (obvod ani ne 20cm) - takže např. nějaké takovéhle GShocky na mojí ruce vypadají úplně obrovské. Potřebuju proto trochu menší velikost.chci digitálky - nikdy jsem si nezvykl na odečet času z úhlu - zapamatovat si vzájemnou polohu ručiček trvá sice méně, ale překlad úhlu na vnímání času trvá mnohem déle (aspoň u mě). Navíc je to nepřesné (tj. +/- 2 minuty)chci co nejméně rušivých elementů - pokud možno žádné takové ty maličké displejíčky (jako třeba na nahoře odkazovaných GShockách) - čas jako číslo, datum jako číslo, ani den v týdnu bych nepotřebovaljediná funkce, bez které se neobejdu jsou stopky. Zbytek je úplně jedno (odpočet, budík, druhý čas, atp.)musí být vodotěsné (nebudu je sundavat na plavání, ale na druhou stranu se nepotápím víc než 2m)ocenil bych kvalitnější sklíčko, co se týče odolnosti proti poškrábáníhodně se mi líbí Indiglo, ale obečel bych se bez nějchtěl bych co největší čísla času na displeji - asi tak jako ty moje Timexy - jakože dobrý poměr velikost těla hodinek / velikost čísel. Opět třeba ty GShocky mají tak o 5mm větší tělo a přitom číslice na displeji jsou menší.Ještě jsem zapomněl přidat cenové rozpětí. Ve výsledku je horní limit tak někde u 5000, pokud se do těch hodinek zamiluju na první pohled. Ale ideální cena končí někde tak u 2000. Předem díky za rady Upraveno 8. ledna 2011 uživatelem Tomáš Fejfar
spineshank Odesláno 8. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2011 tak tyhle nejsou extra velké a čitelné jsou dobře CASIO GLS-5600L-1
spineshank Odesláno 8. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2011 koukám že jsme s Horhe měli stejnou myšlenku ve stejnou dobu
spineshank Odesláno 8. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2011 nebo CASIO MTG-910D-2 ty už jsou o trošku větší,ale číslice jsou větší zase
Dantechno Odesláno 8. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2011 (upraveno) Doporucuji klasiku. 5600 A nebo momentalne super cena. 5525 Ktere maji i rizeni radiem a dobijeni solar. Jsou lehke a prehledne. Tak sorry , ty jsou jen po USA. Upraveno 8. ledna 2011 uživatelem Dantechno
JanC Odesláno 8. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2011 Ahoj, mezi digitálkami tu vladaří většinou G-Shocky a není se čemu divit, co jsem koukal na jejich modely a právě jsem měl také požadavek na stopky, tak ačkoliv jsem si nekoupil, tak mně nejlépe vyšel model G-shock 7710. Já osobně mám doma už delší dobu Timex Ironman 30 lap. Obyčejné digi, ale nejsou nijak velké, mají přehledný display, dobré stopky, velká čísla, zajímavý display a takový ten noční mód pro osvětlení. Sklíčko mají trochu zapuštěné oproti okolí, takže po x letech je poškrábané minimálně. Projdi si zde chlubící vlákna v digi sekci a určitě něco vybereš.
Tomáš Fejfar Odesláno 8. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 8. ledna 2011 (upraveno) Ty CASIO MTG-910D-2, co posílal spineshank, tak ty se mi líbí (ten display), ale právě bohužel s tím masivním zbytkem by na mojí ruce vypadali fakt divně. Ty "klasická" casia (i.e. osmiúhleník) na ty bych si asi nezvyk - ty se mi prostě nelíbí Ale JanC naprosto přesně trefil můj styl. Narvat ten displej z Timexů do trochu menšího těla těch zelených GShocků, tak chrochtám blahem Pravda, že ty moje expedition jsou tak zřízené protože z nich nečouhá naprosto nic nad úroveň sklíčka, takže každý dotyk se zdí nebo skálou jde přímo na sklo Prošel jsem si ten český web Casia a našel jsem tam GW 800D-1. Ty by taky ušli, ale nějak jsem nepřišel na to kde je tam datum (což je dost v kontrastu s ikonkou "Jednoduchá Datumovka" která u těhle hodinek je ) a případně nejnižší řada Ironman Tyhle se zatím nejvíc blíží tomu, co bych si představoval. Díky všem za tipy. Kdyby vás ještě něco napadlo budu rád. Ale už teď jsem o krok blíž .) Upraveno 8. ledna 2011 uživatelem Tomáš Fejfar
JanC Odesláno 8. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2011 (upraveno) ty jsi psal, že máš obvod ruky k 20 cm, což jde, já sám mám tak 16,5 a co jsem si zkoušel G-Shock, tak mně to vůbec nepřišlo špatné...jestli si ještě žádné nezkoušel, tak to nezatracuj, třeba změníš názor. Třeba ty 7710 jsou ve skutečnosti celkem malá, porovnatelné s těmi Timexy. Zkusím ještě někde něco najít. Jinak jestli jsi z Prahy, tak doporučuji Koscom na čumendu... edit: možná si ještě ujasnit, jestli chceš kovový tah, nebo gumový apod. Upraveno 8. ledna 2011 uživatelem JanC
spineshank Odesláno 8. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2011 no obvod zápěstí 20cm není zrovna malej myslím
ggrand Odesláno 8. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2011 (upraveno) géčka a s velkýma číslicema...problém. Popravdě, pokud slevíš z pořádného skla, tak bych volil u Timexů(většinou mají plast). Něco ze série Ironman 30 lap Shock. Hodinky to jsou celkem malé, sklíčko mají zapuštěné. Viz foto(zdroj WUS). Upraveno 8. ledna 2011 uživatelem ggrand
Tomáš Fejfar Odesláno 8. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 8. ledna 2011 No, asi budu muset vyzkoušet ty géčka na ruce no ) Možná je to fakt jen pocit. A díky za tu poslední fotku s tím porovnáním.
SaKaL Odesláno 8. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2011 Před asi dvěma měsíci jsem kupoval pro kolegu model G-7600-9 amusim říct, že je to za málo peněz hoooodně muziky...Není také majitelem obřích pracek a tyhle mu seděj akorát. Jednoduchý, nijak přeplácaný a ten "rubbed" design mi k nim sedí dokonale...A dělají se vícerobarevných variantách...
k-mart Odesláno 8. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2011 Před asi dvěma měsíci jsem kupoval pro kolegu model G-7600-9 amusim říct, že je to za málo peněz hoooodně muziky... Není také majitelem obřích pracek a tyhle mu seděj akorát. Jednoduchý, nijak přeplácaný a ten "rubbed" design mi k nim sedí dokonale... A dělají se vícerobarevných variantách... Moc pěkný!
Tomáš Fejfar Odesláno 8. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 8. ledna 2011 (upraveno) SaKaL: Hóóódně dobrý Tohle by mohlo být ono ! Teď ještě kde je seženu nejlépe na vyzkoušení a následně k nákupu Ale koukal jsem na casio-watch.cz a taky na zde zmiňovaný Koscom.cz a nikde jsem je tam nenašel. To je nějaká special verze? Případně jestli bys moh napsat kolik je orientačně cena.... Upraveno 8. ledna 2011 uživatelem Tomáš Fejfar
SaKaL Odesláno 8. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2011 Mno právě že cena byla cca 1000,- Kč , což mi přijde krásný... :-)
lub Odesláno 8. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2011 (upraveno) Před asi dvěma měsíci jsem kupoval pro kolegu model G-7600-9.. tohle byly jeden čas taky moje kandidátky. jako jedny z mála G mají velký čísla a vůbec ten displej je hezky přehlednej. edit: a navíc, pokud jsem to z manuálu správně pochopil, tak mají kromě databanky i užitečnýho "pamatováka" - u jednotlivých budíků lze zobrazit přednastavený text - to jsem u jiných digi nikde neviděl a občas bych to docela využil, místo diáře v mobilu. Upraveno 9. ledna 2011 uživatelem lub
Gilius Odesláno 9. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2011 nezapomínal bych na řadu 056 (tady jen ilustrace pro tvar,jsou samozřejmě i jiné barvy) ,která je velmi decentní,odolná a na ruce vypadá fakt dobře.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se