Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 11. 1. 2011 v 19:10, 'Skidovali' napsal:

Dobry vecer vsem. Chtel bych zde predstavit takovou moji malou sbirecku, kterou jsem zacal sbirat asi pred rokem a pul. V Penny marketu na nakupu jsem uvidel kupon od firmy Atlas edition na sbirku kapesnich hodinek, tak jsem odeslal prihlasku a kazdy mesic mi chodi jedny kapesni hodinky. Jsou to repliky a ke kazdym hodinkam je certifikat a nejake to povidani o danych hodinkach. Zajimalo by me jestli nekdo ze zdejsich clenu o teto sbirce vi a nebo jestli to take nekdo sbira. Fotky tu vystavim vsech 16 kousku, snad me admin a moderator nezabije. :-D

Omluvte zhorsenou kvalitu fotek, fotil jsem takovehle veci poprve a jen kompaktem.

Já si myslím, že to zase tak úplně špatný nápad není. Samozřejmě, že v tomto případě se o sbírce ještě mluvit nedá, ale je to rozumný začátek. Pokud ti tyto hodinky udělaly radost, tak je to mnohem lepší, než kupovat drahé věci jenom proto, že jsou momentálně "in". Rozhodně je lepší koupit tuto věc (v podstatě dekoraci), než se tvářit, že jsem bůhvíjaký odborník a přitom si koupit nějakou "zplácaninu" ze dvou nebo více hodinek. A ještě k tomu ošklivou. Časem si můžeš rozmyslet, jestli chceš hodinky opravdu sbírat a nebo jestli se budeš věnovat něčemu jinému. Mimochodem, "pánové sběratelé" ruku na srdce, kdo z vás začal hned s nákupem nějakých lahůdek? Já například jsem první věc našel ve své první provozovně vyhozenou v šupleti, kde byla určená k rozebrání na náhradní díly. Byl to obyčejný budíček ze 30 let, ale udělal mi stejnou radost jako kdyby to byly zlaté Schaffhausenky. A to je pro mne to nejdůležitější. Proto, jestli ti mohu poradit, nenech se odradit a jestli budeš chtít poradit, obrať se na nás a já ti nastíním, co konkrétně lze časem všechno sbírat. Držím ti palce.

• Odpovědi 57
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

To jenom já jsem takový maník, že moje první hodinky byly IWC cal. 89 v 18k zlatě z roku 1950. :-)

Každopádně, aspoň v tom neni quartz :-), ale mechanický strojek. Ale na co všecko si dnes člověk musí dát pozor... Rejžožrouti už jsou všude.

Odesláno

Když lidi sbírají blbiny z kindervajíček a špunty od vína, tak nevím, proč by někdo nemohl sbírat hodinky z Penny. Tematicky to sem jistě patří, i když třeba jen jako raritní marginálie.

K tomu, že se tu různí majitelé drahých hodinek ofrňují nad levnými hodinkami se raději vyjadřovat nebudu.

Odesláno

Můžeš sem, prosím, hodit i foto toho certifikátu a povídání? Zajímalo by mě, jak to Penny koncipovalo.

Hodinky jsou ale kvality nevalné, ty stroječky uvnitř jsou čínský a i na čínský poměry jsou to, co se kvality týče, dost mrdky.

Odesláno
  V 12. 1. 2011 v 13:56, 'NIGHTinGALE' napsal:

Můžeš sem, prosím, hodit i foto toho certifikátu a povídání? Zajímalo by mě, jak to Penny koncipovalo.

Hodinky jsou ale kvality nevalné, ty stroječky uvnitř jsou čínský a i na čínský poměry jsou to, co se kvality týče, dost mrdky.

+1
Odesláno (upraveno)

Strojek mi připadá podobný jako tady http://www.amazon.co.uk/LONDON-PLATED-MECHANICAL-POCKET-90002-01/dp/B002BZNU5Y/ref=sr_1_16?ie=UTF8&qid=1294902399&sr=8-16

V každém případě, jestli jsi jich koupil 16 ks po 1000 Kč, za to už jsou skoro zlaté IWC, Omegy určitě. Ale taky jedny mám, každý nějak začínal. :)

A po 4 letech pořád jdou a docela přesně.

A jestli chceš nové a kvalitní kapesní hodinky, zkus tyhle.

post-344-019598200 1294903321.jpg

post-344-088318100 1294903327.jpg

Upraveno uživatelem VS
Odesláno

Tak to trochu zklidníme, začínají tu lítat tisíce a machrování s IWC ve zlatě.

První hodinky stojí 129,- ano míň než oběd a pívo k tomu.

Docela by mě zajímalo, z čeho to je. Je to plastové nebo je to kov. Ta skla jsou plastová?

Kam ten svět spěje, když se tohle dá vyrobit, převést lodí pře půlku planety, kamionem přes půlku Evropy a pak se to za tyhle prachy prodá. Jo a prý je to za ty prachy i postříbřené. Holt svět se v řiť obrací a planeta krvácí...

Nicméně svého kupce si to najde a určitě to i udělá radost. Nic víc, nic míň.

http://www.editionsatlas.cz/p/241209/postbene-kapesn-hodinky.html

Návštěvník Kamil
Odesláno
  V 15. 1. 2011 v 23:46, 'Xjmeno363' napsal:

První hodinky stojí 129,- ano míň než oběd a pívo k tomu.

Druhé 249 plus 79 poštovné, třetí 498 plus 79 poštovné, o ceně čtvrtých se nepíše, ale text pokračuje krásnou větičkou: "Edition Atlas si vyhrazuje právo změnit ceny podle ekonomických podmínek." :lol2:
Návštěvník Kamil
Odesláno
  V 16. 1. 2011 v 7:31, 'Dantechno' napsal:

Takze to cele vyjde na 8614,- Kc?

Na víc, řekl bych, cena bude stoupat. Až bys jich pár koupil, začnou zdražovat a spoustě lidí by bylo líto nekoupit pak celou kolekci. Zvlášť když na začátku dostaneš zdarma prezentační krabičku na 16 kusů.:D
Odesláno

To je skutečně dost peněz, za které by se dalo pořídit hodně jiných věcí. Třeba několikery kvalitní stoleté kapesní hodinky, nebo třeba několikery stříbrné, nebo jedny zlaté. Nechci majiteli nijak kazit radost, ale realita to je.

Dávat za tohle třeba 500,- za kus, to je podle mě vyhazování peněz.

Odesláno

Neměl náhodou zakladatel tohoto vlákna dříve v podpisu něco o historických autech? Vzhledem ke kvalitě (materiálové i ideové) prezentovaných hodinek bych rád (nerad) viděl ty veterány. Asi jsem takhle v neděli po ránu trochu útočnější, ale prostě sbírání replik z Lídlu či Penny marketu, nebo z čehokoli podobného mi hlava nebere.

Odesláno

Pokud to dobře chápu, nikdo nikoho nenutí si ty další kupovat. Prostě mezi máslo a mrkev hodíš hodinky ;)

PS: ty osobní narážky na tazatele si fakt můžeš nechat někam na idnes. Kolik veteránů nám tady ukážeš ty? Jak říká polívka - děláš machra a hjzly máš na chodbě...

Odesláno
  V 16. 1. 2011 v 19:19, 'Xjmeno363' napsal:

Pokud to dobře chápu, nikdo nikoho nenutí si ty další kupovat. Prostě mezi máslo a mrkev hodíš hodinky ;)

PS: ty osobní narážky na tazatele si fakt můžeš nechat někam na idnes. Kolik veteránů nám tady ukážeš ty? Jak říká polívka - děláš machra a hjzly máš na chodbě...

Myslim , ze na idnes patri spis tvuj prispevek. Zadne extra osobni narazky jsem v Bertove prispevku nevidel a navic se radsi jeste predem omluvil. To ze ty kapesni hodinky jsou klumpy vi i jejich majitel ... Nastesti nas nikdo nenuti si kupovat ani ty prvni.

Odesláno (upraveno)
  V 16. 1. 2011 v 19:19, 'Xjmeno363' napsal:

Opakovaně jsem se zakladatele tohoto vlákna ptal na to, čehože jsou toto repliky. Když nepochopil, a rádoby vtipně odpověděl, že to jsou asi repliky aut, naznačil jsem mu, že aby něco bylo replikou, musí existovat originál. Mistr S nebyl do teď schopen na mé prosby (jakožto i podobné žádosti jiných) nějak smysluplně zareagovat.

Protože jsme na hodinkovém fóru, tak Ti sděluji, že na chodbě nemám hajzly, ale vitríny s hodinkama. Originály, žádný repliky.

EDIT: písmenka

Upraveno uživatelem Bert
Odesláno
  V 16. 1. 2011 v 19:34, 'Bert' napsal:

Opakovaně jsem se zakladatele tohoto vlákna ptal na to, čehože jsou toto repliky. Když nepochopil, a rádoby vtipně odpověděl, že to jsou asi repliky aut, naznačil jsem mu, že aby něco bylo replikou, musí existovat originál. Mistr S nebyl do teď schopen na mé prosby (jakožto i podobné žádosti jiných) nějak smysluplně zareagovat.

Protože jsme na hodinkovém fóru, tak Ti sděluji, že na chodbě nemám hajzly, ale vitríny s hodinkama. Originály, žádný repliky.

EDIT: písmenka

Vážení přátelé,

domnívám se, že vzájemné napadání ničemu neprospěje. Na rozdíl od našich kolegů sběratelů z bývalých kapitalistických států, kteří mají mnohem větší možnosti, my bojujeme ve ztížených podmínkách a měli bychom si co nejvíce pomáhat. V podstatě jsme osamoceni. Odborná literatura je většinou v cizí řeči. Venku se na nás dívají jako na podvodníky, dokonce se o nás veřejně píše jako o padělatelích a o oblasti jíž se má slušný sběratel vyhnout. Nebylo by proto lepší vzájemně si vyjít vstříc? Vždyť i doba, ve které žijeme není pro sbírání hodinek příliš nakloněna. Navíc nikdo ve světě nemá možnost vlastnit to, co by opravdu chtěl. Jsou sbírky luxusní a jsou sbírky skromné. Je to pouze na sběrateli, kolik chce do své sbírky investovat. Co vy na to?

Odesláno
  V 17. 1. 2011 v 12:26, 'Království hodin' napsal:

Vážení přátelé,

domnívám se, že vzájemné napadání ničemu neprospěje. Na rozdíl od našich kolegů sběratelů z bývalých kapitalistických států, kteří mají mnohem větší možnosti, my bojujeme ve ztížených podmínkách a měli bychom si co nejvíce pomáhat. V podstatě jsme osamoceni. Odborná literatura je většinou v cizí řeči. Venku se na nás dívají jako na podvodníky, dokonce se o nás veřejně píše jako o padělatelích a o oblasti jíž se má slušný sběratel vyhnout. Nebylo by proto lepší vzájemně si vyjít vstříc? Vždyť i doba, ve které žijeme není pro sbírání hodinek příliš nakloněna. Navíc nikdo ve světě nemá možnost vlastnit to, co by opravdu chtěl. Jsou sbírky luxusní a jsou sbírky skromné. Je to pouze na sběrateli, kolik chce do své sbírky investovat. Co vy na to?

Vážené Království hodin, můj příspěvek nikoho nenapadal, pouze pregnantně popisoval jednání zakladatele vlákna. Pokud chcete reagovat v obecné rovině, je vhodnější necitovat a použít jiné dialogové pole. Pokud jste reagovali na můj konkrétní příspěvek (jak to konec konců vizuelně vypadá), prosím o zdůvodnění. Děkuji

Odesláno (upraveno)

Nevím, zda Království hodin reagoval na něco konkrétního, ale i mně se celkový tón této diskuse zdá zbytečně konfrontační. Součástí pravidel civilizované diskuse je zdržet se osobních invektiv, a to i "takhle v neděli po ránu" a bez ohledu na to, jestli jsou ty invektivy "extra osobní" (podle čeho se to kvantifikuje, mimochodem?), nebo prostě jen "osobní".

Upraveno uživatelem Ciferník
Odesláno
  V 17. 1. 2011 v 12:33, 'Bert' napsal:

Vážené Království hodin, můj příspěvek nikoho nenapadal, pouze pregnantně popisoval jednání zakladatele vlákna. Pokud chcete reagovat v obecné rovině, je vhodnější necitovat a použít jiné dialogové pole. Pokud jste reagovali na můj konkrétní příspěvek (jak to konec konců vizuelně vypadá), prosím o zdůvodnění. Děkuji

Omlouvám se Bertovi, nemyslel jsem tím pouze Váš příspěvek, ale celý rozhovor. Jinak v tomto případě chápu výraz replika jako jednoduchou kopii něčeho historického, ne kopii součastné produkce. Tak jak to vnímáme všeobecně dnes. Co se týče veteránů, pokud bych soudil podle vyobrazených hodinek, čekal bych spíš velorex než bugatti, ale možná bych se divil. A to je jenom dobře.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...