Mike-72 Odesláno 12. ledna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 ne, oba porušujete předpisy, jenže on možná nevědomě a tvoje logika, tak typická pro všechny mladý demokracie/postkomunistický státy (prostě všude, kde není tzv. rule of law) je vlastně jednou z příčin dnešního stavu věcí...všechno se vochcává, protože všechno je špatně ...točíme se furt v kruhu... pravidla jsou špatný, ale takový je třeba změnit a ne je obcházet Já vím, že se přestupku dopouští obě dvě strany. Na první pohled ten podjíždějící je nebezpečbější. Na druhou stranu, on to (by měl) zvažuje, kouká do zrcátek a rozhodne se. Samozřejmě pokud to udělá v afektu, může to být průser. Ale to o co mi šlo, je že mám pocit že zde dochází k honu na čarodějnice a bohužel mám pocit, že tlak médií a jejich pitomost může reálně dát vzniknout opatření, které neřeší situaci, ale sankcionuje některou ze skupin silničního provozu. To je moje obava. A od toho jsem se odchýlil místy snad až k osobním útokům, za něž se postiženým omlouvám. Mám prostě za to, že by se mělo měřit oběma skupinám stejně. A zde cítím silnou mediální nakloněnost pouze pro jednu skupinu. To mě děsí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike-72 Odesláno 12. ledna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Všechno je to jen o tom, že lidi nepřemejšlej a ve většině případů není na silnici žádná ohleduplnost. Pravidla (hlavně rychlost) jsou spíš orientační a všude se jezdí, jak se dá. Může za to hustý provoz, špatná dálniční síť, rychlostní omezení (na dálnicích bych limit fakt zrušil), špatná edukace a především špatná prevence. Represe nikdy nikomu nepomohla a platí to i na silnicích. Krásně napsané. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepan Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Jsi holt pozadu Asi jo,musím se nad sebou zamyslet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apep Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Já vím, že se přestupku dopouští obě dvě strany. Na první pohled ten podjíždějící je nebezpečbější. Na druhou stranu, on to (by měl) zvažuje, kouká do zrcátek a rozhodne se. Samozřejmě pokud to udělá v afektu, může to být průser. Ale to o co mi šlo, je že mám pocit že zde dochází k honu na čarodějnice a bohužel mám pocit, že tlak médií a jejich pitomost může reálně dát vzniknout opatření, které neřeší situaci, ale sankcionuje některou ze skupin silničního provozu. To je moje obava. A od toho jsem se odchýlil místy snad až k osobním útokům, za něž se postiženým omlouvám. Mám prostě za to, že by se mělo měřit oběma skupinám stejně. A zde cítím silnou mediální nakloněnost pouze pro jednu skupinu. To mě děsí. Napsal jsem ti delší odpověď a pak se mi to nepodařilo odeslat, takže nic. Třeba je to všechno jinak, jenom mě prosím tě, až se někde na dálnici potkáme, nepředjížděj zprava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vanderB. Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Díky vanderB, nenapsal bych to lépe. Není zač, já jsem pak koukal, že máme na mysli to samé Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
furo Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Protože: 1) Se tam respektují pravidla 2) Se tam lidi chovají ohleduplně 3) mnoho ľudí tam jazdí volvo Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Špatná edukace a především špatná prevence. Represe nikdy nikomu nepomohla a platí to i na silnicích. Nezapomeň, že nejsme v zemi, kde disciplína je jednou ze standardních vlastností. Tady ten průměrný morální kodex je posazen hodně nízko. A vybujel jen díky pocitu beztrestnosti a nerespektování autorit. Edukace je k prdu, prevence nikoho nezajímá, protože "jemu se to stát nemůže a na něj to neplatí". Takže nikoliv bezdůvodná represe, ale výchova prostřednictvím skutečně tvrdých postihů. Sami přiznáváme, že za hranicema se bojíme, protože by nás tam tvrdě sejmuli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Nezapomeň, že nejsme v zemi, kde disciplína je jednou ze standardních vlastností. Tady ten průměrný morální kodex je posazen hodně nízko. A vybujel jen díky pocitu beztrestnosti a nerespektování autorit. Edukace je k prdu, prevence nikoho nezajímá, protože "jemu se to stát nemůže a na něj to neplatí". Takže nikoliv bezdůvodná represe, ale výchova prostřednictvím skutečně tvrdých postihů. Sami přiznáváme, že za hranicema se bojíme, protože by nás tam tvrdě sejmuli. Ano, s tím se dá souhlasit . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Ano, s tím se dá souhlasit . Samozřejmě alfou omegou je jednotný metr. To je IMHO největší kámen úrazu našich končin plných fintiček, kliček, úplatků a kamarádíčků. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike-72 Odesláno 12. ledna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Nezapomeň, že nejsme v zemi, kde disciplína je jednou ze standardních vlastností. Tady ten průměrný morální kodex je posazen hodně nízko. A vybujel jen díky pocitu beztrestnosti a nerespektování autorit. Edukace je k prdu, prevence nikoho nezajímá, protože "jemu se to stát nemůže a na něj to neplatí". Takže nikoliv bezdůvodná represe, ale výchova prostřednictvím skutečně tvrdých postihů. Sami přiznáváme, že za hranicema se bojíme, protože by nás tam tvrdě sejmuli. Jenže, jak jsem psal ten respekt, není ze samotné sankce, ale z ostatních navazujících problémů. Jinými slovy, pokuta mi nevadí. Druhou věcí je, že zahraniční policajt je pro mě autorita, možná proto, že s ním nemám tu každodenní zkušenost. Možná i oni vymýšlejí, kde se schovat za keříky, aby vybrali co nejvíce a problémy na silnicích se neřeší. Na druhou stranu vím, že jako turista, který někam ve městě špatně vjede nebo zaparkuje to v zahraničí nedostane na "tvrdo", zatímco v čechách se na němčourovi, který nepřečetl českou cedulku jen smlsne. Nebo mám blbou zkušenost? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Ještěže na čtyřproudovce jezdím tak, abych měl dělící čáru mezi koly, tudíž ani levoproudí ani pravoproudí mě nemůžou nařknout z nadržování, a mějte mě(se) rádi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Jenže, jak jsem psal ten respekt, není ze samotné sankce, ale z ostatních navazujících problémů. Jinými slovy, pokuta mi nevadí. Ale sankce přece není jen o pokutě. Uvnitř duše to je o pocitu osobního selhání, ostudě, že jsem podváděl. Tím bych začal. No a ta pokuty... pokud by nešly obejít osobou blízkou, pokud by byly fakt dramatický nebo napasovaný na výši příjmů nebo na cenu káry... To by taky bolelo a nešlo by nad tím mávnout rukou... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike-72 Odesláno 12. ledna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Můžu ještě jedno téma? Váš názor? Rakušáci jsou poměrně upjatí. Samé značky, zákazy, příkazy. Němci jsou dejme tomu disciplinovaní od přírody, ale Italové? Takové Miláno je jeden velkej silniční chaos a přesto já z toho mám pocit, že to má svůj napůl nepsaný řád. Prostě to plyne tak přirozeně. Vždycky co jsem tam obdivoval je, že se šedásáti letý chlap chová setjně svěže, duševně svěže, jako dvacítka. U nás tohle není. Mám pocit, že zde stále přetrvává ta "nálada" z komunismu, kdy člověk v 60 byl zralej do důchodu, byl usedlej, neaktivní, na odpis. (Samozřejmě generalizuji). Může i v tom být problém na silnici, že je zde výrazný střet mezi těmi, kteří unikli tomuto schématu a těmi, kteří do něj zapadají? Ono to nejsou je 60-tníci. Mám pocit že u nás je taková řada 40, 50 a někdy i mladších. Jmse pasivní, upjatej a frustrovanej národ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cin Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Nezapomeň, že nejsme v zemi, kde disciplína je jednou ze standardních vlastností. Tady ten průměrný morální kodex je posazen hodně nízko. A vybujel jen díky pocitu beztrestnosti a nerespektování autorit. Edukace je k prdu, prevence nikoho nezajímá, protože "jemu se to stát nemůže a na něj to neplatí". Takže nikoliv bezdůvodná represe, ale výchova prostřednictvím skutečně tvrdých postihů. Sami přiznáváme, že za hranicema se bojíme, protože by nás tam tvrdě sejmuli. Souhlas, nejsem si jen jist, jestli nerespektování autorit je příčina nebo následek - myslím následek řady buď nesmyslných nebo minimálně diskutabilních omezení, předpisů, praxe (výbava nové lékarničky, měření rychlosti v křoví za začátkem obce), pokud se mám držet ve sféře působnosti dopravní policie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike-72 Odesláno 12. ledna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Ale sankce přece není jen o pokutě. Uvnitř duše to je o pocitu osobního selhání, ostudě, že jsem podváděl. Tím bych začal. No a ta pokuty... pokud by nešly obejít osobou blízkou, pokud by byly fakt dramatický nebo napasovaný na výši příjmů nebo na cenu káry... To by taky bolelo a nešlo by nad tím mávnout rukou... Jenže já fakt nemám pocit, že bych podváděl, když třeba Praha Vary jedu rychleji než 90. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tiboon Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 jezdim dost defenzivne, taky mam obycejny auto a nejradeji dam na dalnici tempo 120 a kecam se zenou, ale pravidelne na 100km dalnice se mi 2x stane tato vec... jedu si svych 120 a dojedu pomaleji jedouci auta, v klidku predjizdim a dojede me jine auto jedouci cca 130, lepi se mi na kufr, jakmile muzu uhnu mu, predjizdi me rychlosti 121km a kdyz se blizime ke kamionu tak davam 150m predtim blinkr, ze chci zpet do leveho, auto v levem je na urovni meho kufru, myslite, ze sunda nohu z plynu a nebo zrychli... ani ho*no musim to zakapnout na 80 a pak cekat az prejede plejada dalsich aut co se za nej naskladali... tomu proste nerozumim... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Jsme pasivní, upjatej a frustrovanej národ? Ano. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Locque Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Jenže já fakt nemám pocit, že bych podváděl, když třeba Praha Vary jedu rychleji než 90. No jo, ale to pak neni co řešit, jestli ten pocit nemáš. Já bych 90 taky nejel, ale jsem si vědomej toho, že něco porušuju a když mě změřej, tak můžu nadávat akorát sám sobě. Jestli porušuješ zákon/vyhlášku a přesto máš pocit, že jednáš správně, pak nechápu založení tohohle vlákna... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vanderB. Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Ano. Ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peta-Biker Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Kluci, jaké máte hodinky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.