Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

mám pár věcí z příběhu svých skoro nejoblíbenějších hodinek - bondovek. Mimochodem pořád hodinek s nejlepším tahem, co jsem kdy měl v ruce. (Druhé místo má Eberhard, třetí Stowa mesh. Pak někde Breitlingen, Zenith. A pak na konci Rolex Submariner :-)

1. Prapodivná porucha

Vzniklá při střelbě z brokovnice. Nechápu, proč by hodinky nemohly vydržet takovou prkotinu. (Nosím je na levé, která držela pušku za předpažbí, tj. naprosto normálně).

2. Prapodivný servis u Dušáka

Standardní lhůta 3M mi přijde jak z dob komunismu (oprava trvá pár hodin, náhradních dílů musej mít plný šuplíky - jsou za pár kaček). Výmluva na "hodně práce" je nesmyslná. Pokud mají standardně 3M, pak mají hodinářů akorát, jen nejsou schopní jednorázově odstranit tu dvouapůlměsíční hromadu zakázek. Amatérismus. Kromě toho jsem požádal o sdělení, kde byla chyba. Samozřejmě jsem se nedozvěděl nic, kromě zajímavosti v bodu 3. Dokonce i ten 3M limit byl přetažen. Sleva 5% nebyla automatická, čekal jsem i víc s omluvou. Inu což...

3. Rozhovor s mechanem nad mými starými Eberhardy, měsíc nazpět

"Voni si lidi myslej, že když si koupěj nový hodinky, tak jsou nový. Jenže von ten strojek leží pár let ve fabrice, pár let v Omeze, pak to pár let cestuje po světě a leží na krámě, takže si ten chudák nakonec koupí hodinky starý třeba i 5 a víc let". Říkal jsem si, že to zní hodně černě. Nicméně jediné, co mi u Dušáka sdělili relevantní, na dotaz "co jim teda bylo?" bylo - suchý chod.

4. Poučení

Servis příště jinde. Na brokovnici digitálky. Až budu nedejbože zase kupovat hodinky, tak z druhé ruky, po servisu.

5. Epilog

Reklamní slogan "Proč Co-ax? Budete mít spoooustu času to zjistit" získal pro mě nový, naprosto nečekaný rozměr.

Odesláno

1. Omega má napsáno v podmínkách, že hodinky nesmí být používány při střelbě.

2. Pokud jsi žil v komunismu, jistě chápeš, že každých 1000 Kč v bílé nezalepené obálce upravuje termín opravy o 1 měsíc dříve.

3. ANO to je naprostá pravda, stejně jako u jiných věcí

4. Přesně jako u aut, opět pravda

5. Co-axial už neletí, ted nastupuje double-axial.

:D

Odesláno

1. Omega má napsáno v podmínkách, že hodinky nesmí být používány při střelbě.

2. Pokud jsi žil v komunismu, jistě chápeš, že každých 1000 Kč v bílé nezalepené obálce upravuje termín opravy o 1 měsíc dříve.

3. ANO to je naprostá pravda, stejně jako u jiných věcí

4. Přesně jako u aut, opět pravda

5. Co-axial už neletí, ted nastupuje double-axial.

:D

Díval jsem se dvakrát, ale zmíňku o škodlivosti střelby jsem v návodu k obsluze nenašel... :sad01_anim:
Odesláno

Je fakt, že u Dušáka to trvá trošku dýl, ale nakonec jsem byl pokaždý spokojenej - měl jsem tam v opravě nebo na generálce spoustu hodinek a pokaždý se mi vrátili ve stavu nových hodinek. Zato BigPiloty mi z Carollina posílali jednou do Vídně na servis - vrátily se po měsíci a za čtrnáct dní tam šupajdili znovu, protože se začaly zastavovat - po platbě 21 000?- za generálku slušný fiasko!

Z brokovnice nestřílím, takže těžko posoudit, ale myslím, že ta "škuba" může být docela záhul, i když na druhý straně si myslím, že by to zrovna hodinky Jamese Bonda vydržet mohly.

Tah na Bondovkách je fakt super - měl jsem normál i chrono a byl jsem naprosto spokojenej, ale že bych na druhou stranu zařadil tah Submarinerů na konec - to teda ani náhodou! Nevím, z čeho tvoje zkušenost pramení? Pokud bysme mluvili o sponě - tak bych u starších modelů souhlasil, ale proti tahu na Rolexech bych nemohl říct žádné negativum - přitom jsem jich vyzkoušel a unosil opravdu jako málokdo na tomhle fóru.

• po měsíci...
  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...