Ondrej Berkus Odesláno 8. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 8. března 2011 (upraveno) Díky asi takhle, jsem si moc dobře vědom toho, jak jsou moje metody primitivní, a vůbec se nedivím, když mi zákazníci panikaří, vidíc svůj nůž/hodinky v nedodělaném stavu... ale jak říkal Machiaveli - účel světí prostředky A není to moje první chrono - moje první hodinky, jakkoli strašlivé a ne úplně funkční, měly taky chrono ETA strojek... sice quartzovou G10... ale chrono No, dost řečí, pokud jste dočetli až sem, zasloužíte si kouknout na to, čím jsem se dneska v dílně krásně vyblbnul Nejdřív jsem začal vystředěním díry včera rozšířené na 2mm s hlavou frézky, ciferník 'upnutý' loctitem na přípravku. Na tohle jemné nástrojaření je vteřinové lepidlo super. Ve zkrutu (protože to je při frézování a soustružení hlavní druh namáhání, aspoň myslím) drží skvěle, a pak jde bez problémů odloupnout, a pokud ne, stačí jej nahřát, a pustí se. přitáhnul jsem si ciferník pro jistotu podložkou a šroubkem, a profrézoval díru na větší velikost, postupně 3mm 6mm 8mm jsem nefotil, a pak ještě 10mm u chrono ciferníků. stálá vteřinovka zůstala na 8mm takhle nějak kontrola spasováním se spodní vrstvou, jak moc co ustřelilo.... dobrý přípravek, který jsem si udělal abych mohl ciferník vystředit podle právě vyfrézovaných děr, na jedné straně ho mám stočený na 10mm, na druhé na 8. ciferník přilepený na přípravek... spodní stranou nahoru, to kdyby něco ujelo a nebylo přesně, abych ho nemusel vyhodit a udělat nový Upraveno 8. března 2011 uživatelem Ondrej Berkus
Ondrej Berkus Odesláno 8. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 8. března 2011 Otočný stůl chycený na frézce, s uchyceným přípravkem, nachystaný na spotování značek. V tuhle chvíli jsem měl víc štěstí než rozumu, protože tak jak to je (mezi středícím vrtákem a přípravkem je asi 8mm místa), je hlava frézky vytažená nadoraz nahoru... uff malé značky hotové, teď ještě chytnout celý ciferník za obvod, a udělat je kolem dokola. pak jsem důlky provrtal různými velikostmi vrtáků (2, 1.6, 1 a 0.8mm), a je 'skoro' hotovo. Kolem stálé vteřinovky jsem nechal jenom 4 hlavní indexy, aby tam nebyl moc velký chaos. Petře, pokud bys chtěl mít po obvodu i menší sadu značek pro jednotlivé minuty/vteřiny, dej mi vědět, ještě je tam dovrtám. a abychom to zapíchli pohledem na něco aspoň trochu pěkného, přední stranu ciferníku jsem lehce přebrousil 800 smirkem (ještě tam ale jsou stopy po EDM řezání, které musí pryč), a namodřil. Díky za kouknutí, s pozdravem, O'p'B 1
Dantechno Odesláno 8. března 2011 Nahlásit Odesláno 8. března 2011 To mě baví , tenhle seriál. Díky Ondro
Klabrdon Odesláno 8. března 2011 Nahlásit Odesláno 8. března 2011 Pěkná práce .Těšim se na další pokračování .
Tazz Odesláno 8. března 2011 Nahlásit Odesláno 8. března 2011 Máš můj obdiv, moc pěkná práce, mám rád takovéto miniseriály z výroby, jen nerad čekám na pokračování
obchodnik-o3 Odesláno 8. března 2011 Nahlásit Odesláno 8. března 2011 nemohol by si to robit rychlejsie ?
Ondrej Berkus Odesláno 9. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 9. března 2011 Díky pánové, ale asi vás trochu zklamu. To, že šla práce poměrně rychle (jakkoli to některým pořád připadá pomalu ) bylo tím, že jsem čekal na věci z kalírny a podobně. Teď tu mám bohužel už víc souběžných projektů, takže to nepůjde tak hladce. O'p'B
foxik28 Odesláno 9. března 2011 Nahlásit Odesláno 9. března 2011 Otočný stůl chycený na frézce, s uchyceným přípravkem, nachystaný na spotování značek. V tuhle chvíli jsem měl víc štěstí než rozumu, protože tak jak to je (mezi středícím vrtákem a přípravkem je asi 8mm místa), je hlava frézky vytažená nadoraz nahoru... uff malé značky hotové, teď ještě chytnout celý ciferník za obvod, a udělat je kolem dokola. pak jsem důlky provrtal různými velikostmi vrtáků (2, 1.6, 1 a 0.8mm), a je 'skoro' hotovo. Kolem stálé vteřinovky jsem nechal jenom 4 hlavní indexy, aby tam nebyl moc velký chaos. Petře, pokud bys chtěl mít po obvodu i menší sadu značek pro jednotlivé minuty/vteřiny, dej mi vědět, ještě je tam dovrtám. a abychom to zapíchli pohledem na něco aspoň trochu pěkného, přední stranu ciferníku jsem lehce přebrousil 800 smirkem (ještě tam ale jsou stopy po EDM řezání, které musí pryč), a namodřil. Díky za kouknutí, s pozdravem, O'p'B Ahoj, pokud to půjde tak je tam prosím dovrtej, ale co nejmenší prosím:) Je to paráda se koukat jak vznikají
bandicoot Odesláno 9. března 2011 Nahlásit Odesláno 9. března 2011 Mě by zajímalo, jak dorovnáš ty day/date okýnka. Bude rámeček?
Mirek Odesláno 9. března 2011 Nahlásit Odesláno 9. března 2011 Mě by zajímalo, jak dorovnáš ty day/date okýnka. Bude rámeček? Přesně nad tím jsem taky přemýšlel. Jinak ta damašková ocel je prostě dokonalá.
Ondrej Berkus Odesláno 11. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 11. března 2011 Ahoj všichni, tady je ciferník dovrtaný - sice ještě pořád není nic moc, ale až se dobrousí a přeleští, myslím, že bude k sežrání Okýnka na den a datum - nechal jsem si kolem celého obvodu rezervu, takže budu mít kde odebírat při dokončování. Rámeček bych viděl jako krajní řešení až v případě, že něco zásadně nedopadne dobře O'p'B
M@nas Odesláno 16. března 2011 Nahlásit Odesláno 16. března 2011 já jsem z Ondřejových seriálů vždy totálně konsternován :-) ja se odcházet někam do Švícar a učit se umění hodinářskému a kdoví čemu ještě, zanecha všeho co dnes produkuji v rodné zemi :-)
financ Odesláno 21. března 2011 Nahlásit Odesláno 21. března 2011 Kde to vázne, těším se na pokračování a tady je mrtvo
M@nas Odesláno 22. března 2011 Nahlásit Odesláno 22. března 2011 JO ! Kde to vázne ? Každý den dělam tak 5 refreshů a už mě bolí ukazováček a F5 není skoro čitelná Kde to vázne, těším se na pokračování a tady je mrtvo
Ondrej Berkus Odesláno 22. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 22. března 2011 Pánové, posledních čtrnáct dní to vázlo na mém zápalu plic, a teď... docela špatně se mi pracuje s několika stehy na ruce Ale něco málo Vám sem hodím, ať nevypadám jako úplný flákač O'p'B
M@nas Odesláno 22. března 2011 Nahlásit Odesláno 22. března 2011 ... rychle uzdravit a MAKAT ! Ať je na co koukat a co obdivovat. Pánové, posledních čtrnáct dní to vázlo na mém zápalu plic, a teď... docela špatně se mi pracuje s několika stehy na ruce Ale něco málo Vám sem hodím, ať nevypadám jako úplný flákač O'p'B
Ondrej Berkus Odesláno 22. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 22. března 2011 Zatím jenom takhle, než budu moct pokračovat na tomhle dílu nebo pouzdru, čeká mě rozebrání a seřízení soustruhu (pustil jsem k němu tátu, neptejte se ). Ale pokračování bude určitě už tento týden. Co to asi bude až to bude? O'p'B
Mirek Odesláno 22. března 2011 Nahlásit Odesláno 22. března 2011 (upraveno) Co to asi bude až to bude? O'p'B Otvírák na škopek? Upraveno 22. března 2011 uživatelem Mirek24
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se