tomas_tomas Odesláno 8. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2006 Dobrý den! Rád bych vás požádal o zhodnocení či porovnání těchto dvou firem. Vybral jsem od každé hodinky a teď nevím, po kterých raději sáhnout. Díky předem za info...
Viktor Odesláno 8. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2006 Nechci tě od ničeho odrazovat, ale ještě bych zvážil jiný výběr. Wenger není hodinářská firma, hodinky pro ně vyrábí někdo jiný na zakázku, navíc ten červený křížek tě časem začne štvát. A o Candino jsem od hodináře slyšel, že je to asijský šunt, horší než třeba Sector nebo Festina .
typograf Odesláno 8. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2006 Viktor napsal: Nechci tě od ničeho odrazovat, ale ještě bych zvážil jiný výběr. Wenger není hodinářská firma, hodinky pro ně vyrábí někdo jiný na zakázku, navíc ten červený křížek tě časem začne štvát. A o Candino jsem od hodináře slyšel, že je to asijský šunt, horší než třeba Sector nebo Festina . Jak může být švýcarské Candino asijský šunt? Než jsem si zakoupil krásné nové Primky, tak jsem je pár let nosil, sice quartz, ale v pohodě. Teď jsem viděl některé modely s Etou (automaty).
Viktor Odesláno 8. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2006 Pradvěpodobně všechny levnější "swiss" značky mají asijský "outsourcing" a pouzdra, ciferníky a někdy i strojky nejsou vyrobeny ve Švýcarsku. Hodinář mi říkal, že Candina přestal prodávat, protože měly uvnitř ty nejlevnější plastové strojky a dost se mu jich vracelo v reklamacích. Ale dražší modelové řady můžou být OK, i když určitě nic zvláštního. V levných hodinkách se mi zdají Seika a některé Citizeny jako lepší výběr.
Návštěvník Kamil Odesláno 9. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2006 Já bych Candino nekupoval...
African Odesláno 9. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2006 Mrkni tady na ofiko Candino strnky v CZ, tam by mělo být úplně vše, ale já bych šel spíše také do jiné značky: http://www.candino.cz/czech/home/home.swf
Lukáš Odesláno 9. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2006 Kamil napsal: Já bych Candino nekupoval... Já taky ne, nelíbí se mi designově. Ale u kamaráda v hodinářství je nabízí a myslím, že jsou to dost slušné hodinky, které můžou být spolehlivé. Ceny mechanik jsou kolem 10tis, ale byl tam nějaký skeleton přes 30tis.
ctenar Odesláno 9. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2006 Kamil napsal: Já bych Candino nekupoval... Řekl bych, že už ho nekoupí ani tomas_tomas, čtení a pohyb po tomto foru ho "přeléčí". Možná by bylo dobré specifikovat, zda je zájem o automat, nebo quartz a jaká je limitní cena (no, spíše cena, která je limitní nyní a po delším čtení bude při reálném nákupu překročena cca o 50 až 100%).
Lovap Odesláno 9. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2006 Náhodou, rada Tradition je celkom pekná. Quartz tam stojí cca 7500 Kč. Automaty však 2x až 3x viac. Ale vyzerajú dobre. MOJA ruka by určite neprotestovala proti noseniu takých hodiniek
tomas_tomas Odesláno 9. listopadu 2006 Autor Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2006 No je pravda, že člověk tady rychle mění názor. :-) Ale jsem za ty rady a tipy rád, protože já tomu fakt nerozumím... No takže jsem už přehodil a vybral si (alespoň prozatím) Seiko snt007, viděl jsem je někde v obchodě za cca 6800,- a na ebay.com za 138 + 22 USD, což je velkej rozdíl a super cena (jen bych potřeboval poradit, jak se na ebay nakupuje...nebo je to tady někde podrobně popsaný?). Chtěl jsem do cca 4 tis. a s tímhle bych se vešel :-) Co vy na to? Připomínky vítám!! P.S. Co říkáte na značku Jacques Lemans?
Foundryman Odesláno 9. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2006 Jacques Lemans má samý quartzky a to pravděpodobně čínský. Na webu se sice obecně honosí švýcarskými strojky, ale v kolekci jsem nenašel ani jeden.
Otto Odesláno 9. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2006 Myslím, že se pleteš: http://www.jacques-lemans.com/site/index-g...eve.php?lang=en něco málo švýcarského dělaj.
Tomasek Odesláno 9. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2006 Otto napsal: Myslím, že se pleteš: http://www.jacques-lemans.com/site/index-g...eve.php?lang=en něco málo švýcarského dělaj. Myslím, že se neplete. Sice uváděj "Movements such as Valjoux 7750, 7751, 2834-2 and some models with Swiss Quartz are used.", ale v té kolekci je vše pouze "Quartz".
Foundryman Odesláno 9. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2006 No právě, prošmejdil jsem kolekci. A dle mých zkušeností, kdyby tam někde byla alespoň quartz Ronda, bylo by to zvýrazněno tučným písmem
Otto Odesláno 10. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2006 Mám od nich chronograf se strojkem Valjoux 7750, ověřeno u hodináře při servisu. Mám je už 6 let, takže je to starší model. Prodávala to tady tenkrát Vláhová. Už se to tady probíralo, rakouská firma co část produkce fakt dělá ve švýcarsku. Já sám mám na ciferníku swiss made.
tichymeloun Odesláno 10. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2006 Jednou jsem se na JL ptal u Ciglera v Jungmance a taky mi tvrdili, ze cast produkce je SWISS made - pry OPRAVDU cela vcetne pouzdra- a davaji do nich mechanicke ETY. Ciglerovi nemam duvod neverit, myslim, ze vi co prodava.
noname Odesláno 10. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2006 Otázka je, zda to Cígler opravdu ví nebo si to jen myslí.
gandalf Odesláno 10. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2006 Anebo to říká proto, že je prodává
PlavecK Odesláno 10. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2006 Viktor napsal: Pradvěpodobně všechny levnější "swiss" značky mají asijský "outsourcing" a pouzdra, ciferníky a někdy i strojky nejsou vyrobeny ve Švýcarsku. Hodinář mi říkal, že Candina přestal prodávat, protože měly uvnitř ty nejlevnější plastové strojky a dost se mu jich vracelo v reklamacích. Ale dražší modelové řady můžou být OK, i když určitě nic zvláštního. V levných hodinkách se mi zdají Seika a některé Citizeny jako lepší výběr. Já mám z levnějších švýcar vyzkoušené značky Grovana a Silvana a ty jsou opravdu swiss a svoji službu se ctí zastanou.
Honzahl Odesláno 11. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2006 tAK POUZDRA MA I OMEGA Z ASIE TO BYCH NERESIL ALE CANDINO MA OPROTI WENGWER KOVOVE STROJKY V CELE PRODUKCI A JEJICH KVALITA JE ROHODNE VYS NEZ WENGER KTERY MA PLASTOVE ETY A JSOU CELKOVE PROBLEMOVE..... ..... JEDINE CO JE DOST LIDEM PROTI SRTI JE ZE JE KOUPILA FESTINA GRUP....
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se