Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nechci tě od ničeho odrazovat, ale ještě bych zvážil jiný výběr. Wenger není hodinářská firma, hodinky pro ně vyrábí někdo jiný na zakázku, navíc ten červený křížek tě časem začne štvát. A o Candino jsem od hodináře slyšel, že je to asijský šunt, horší než třeba Sector nebo Festina :(.

Odesláno
  Viktor napsal:
Nechci tě od ničeho odrazovat, ale ještě bych zvážil jiný výběr. Wenger není hodinářská firma, hodinky pro ně vyrábí někdo jiný na zakázku, navíc ten červený křížek tě časem začne štvát. A o Candino jsem od hodináře slyšel, že je to asijský šunt, horší než třeba Sector nebo Festina :(.

Jak může být švýcarské Candino asijský šunt? Než jsem si zakoupil krásné nové Primky, tak jsem je pár let nosil, sice quartz, ale v pohodě. Teď jsem viděl některé modely s Etou (automaty).

Odesláno

Pradvěpodobně všechny levnější "swiss" značky mají asijský "outsourcing" a pouzdra, ciferníky a někdy i strojky nejsou vyrobeny ve Švýcarsku. Hodinář mi říkal, že Candina přestal prodávat, protože měly uvnitř ty nejlevnější plastové strojky a dost se mu jich vracelo v reklamacích. Ale dražší modelové řady můžou být OK, i když určitě nic zvláštního. V levných hodinkách se mi zdají Seika a některé Citizeny jako lepší výběr.

Odesláno
  Kamil napsal:
Já bych Candino nekupoval...

Já taky ne, nelíbí se mi designově. Ale u kamaráda v hodinářství je nabízí a myslím, že jsou to dost slušné hodinky, které můžou být spolehlivé. Ceny mechanik jsou kolem 10tis, ale byl tam nějaký skeleton přes 30tis.

Odesláno
  Kamil napsal:
Já bych Candino nekupoval...

Řekl bych, že už ho nekoupí ani tomas_tomas, čtení a pohyb po tomto foru ho "přeléčí". Možná by bylo dobré specifikovat, zda je zájem o automat, nebo quartz a jaká je limitní cena (no, spíše cena, která je limitní nyní a po delším čtení bude při reálném nákupu překročena cca o 50 až 100%).

Odesláno

Náhodou, rada Tradition je celkom pekná. Quartz tam stojí cca 7500 Kč. Automaty však 2x až 3x viac. Ale vyzerajú dobre. MOJA ruka by určite neprotestovala proti noseniu takých hodiniek :)

Odesláno

No je pravda, že člověk tady rychle mění názor. :-) Ale jsem za ty rady a tipy rád, protože já tomu fakt nerozumím... No takže jsem už přehodil a vybral si (alespoň prozatím) Seiko snt007, viděl jsem je někde v obchodě za cca 6800,- a na ebay.com za 138 + 22 USD, což je velkej rozdíl a super cena (jen bych potřeboval poradit, jak se na ebay nakupuje...nebo je to tady někde podrobně popsaný?). Chtěl jsem do cca 4 tis. a s tímhle bych se vešel :-) Co vy na to? Připomínky vítám!! P.S. Co říkáte na značku Jacques Lemans?

Odesláno

Mám od nich chronograf se strojkem Valjoux 7750, ověřeno u hodináře při servisu. Mám je už 6 let, takže je to starší model. Prodávala to tady tenkrát Vláhová.

Už se to tady probíralo, rakouská firma co část produkce fakt dělá ve švýcarsku. Já sám mám na ciferníku swiss made.

Odesláno
  Viktor napsal:
Pradvěpodobně všechny levnější "swiss" značky mají asijský "outsourcing" a pouzdra, ciferníky a někdy i strojky nejsou vyrobeny ve Švýcarsku. Hodinář mi říkal, že Candina přestal prodávat, protože měly uvnitř ty nejlevnější plastové strojky a dost se mu jich vracelo v reklamacích. Ale dražší modelové řady můžou být OK, i když určitě nic zvláštního. V levných hodinkách se mi zdají Seika a některé Citizeny jako lepší výběr.

Já mám z levnějších švýcar vyzkoušené značky Grovana a Silvana a ty jsou opravdu swiss a svoji službu se ctí zastanou.

Odesláno

tAK POUZDRA MA I OMEGA Z ASIE TO BYCH NERESIL ALE CANDINO MA OPROTI WENGWER KOVOVE STROJKY V CELE PRODUKCI A JEJICH KVALITA JE ROHODNE VYS NEZ WENGER KTERY MA PLASTOVE ETY A JSOU CELKOVE PROBLEMOVE.....

..... JEDINE CO JE DOST LIDEM PROTI SRTI JE ZE JE KOUPILA FESTINA GRUP....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...