Tazz Odesláno 7. března 2011 Nahlásit Odesláno 7. března 2011 Dobrý výběr, další člověk letící na vlně okřídlených přesýpaček , gratuluji, ať dobře slouží.
fcmasakr Odesláno 7. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 7. března 2011 Me se legend divery taky moc libi. Sice bych sahl po tech s datumem, ale to je detail. Nevi nahodou nekdo, jaky, jestli vubec nejaky, je vztah mezi Legend Diver a JLC Memovox? Kdo od koho kopiroval, kdo byl prvni, byl to v te dobe nejaky standardni design vyskytujici se u vice firem, je to zamerna kopie jednech, nebo druhych,...??? Trochu jsem zapátral a vypadá to, že Longines přišel s tímto designem jako první. Je fakt, že následně se tento styl hodinek výrazně rozšířil, některé modely jsou více než inspirované. Longines začal v roce 1960 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Zdroj: http://home.watchprosite.com/show-nblog.post/ti-444771/ pak se už v roce 1961 objevila třeba Bulova Super-Compressor (na obrázku model z roku 1966) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Zdroj: http://forums.watchuseek.com/f74/my-diver-collection-341229.html v roce 1965 vyrazil se svým modelem Super Compressor Droz Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Zdroj: http://home.watchprosite.com/show-forumpost/fi-17/pi-4082391/ti-650031/s-0/ v roce 1965, resp. 1968 JLC Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Zdroj: http://www.tz-uk.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=130994&st=0&sk=t&sd=a v IWC přišli s modelem Aquatimer až v roce 1967 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Zdroj: http://forums.watchuseek.com/f74/basel-2008-iwc-aquatimer-2008-a-130781.html u tohoto k nerozeznání podobného modelu Wittnauer se mi nepodařilo najít rok uvedení na trh Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. http://www.thewatchforum.co.uk/index.php?showtopic=50317 A to jsem vybral jenom ty nejpodobnější. Ale vypadá to tak, že Longiny byly úplně první. Je to příjemnej pocit, mít hodinky, které opsali i u JLC ... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Pokud se pletu, rád se nechám zkušenějšími poučit.
honza71 Odesláno 7. března 2011 Nahlásit Odesláno 7. března 2011 Užívej si je. Dneska už bych taky volil ty bez data, kvůli tomu odkazu na původní model. Gratuluji.
fcmasakr Odesláno 7. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 7. března 2011 Díky. Ty a Tvoje nadšení z nich jste pro mě byli velkou inspirací. A neustále propíraná otázka data ... podle mého je tak dobře a nenápadně zakomponováno, že v modelech na první pohled ani není rozdíl. I když ... bez data jsou stejně hezčí !
Hasňa Odesláno 7. března 2011 Nahlásit Odesláno 7. března 2011 (upraveno) fcmasakr: Diky chlape! To jsou pro mne dobre zpravy! Ihned zacnu zjistovat za kolik me ty s datumem vyjdou tady. Hydroconquesty pro brachu vysly skvele. To cylindricke sklo je safir? Edit: Jo, je to ocividne safir, s AR pouze na vnitrni strane. Proste akcie techhle hodinek, s datem :-), slapou nahoru. Zda se, ze je to hodne klasicke parady za lidovou cenu. Upraveno 7. března 2011 uživatelem Hasňa
svijanskymaz Odesláno 8. března 2011 Nahlásit Odesláno 8. března 2011 (upraveno) Ked uz sme pri tej cene tak na www.watch.de maju jedny na kozi,ale myslim,ze je k nim aj orginal remienok za 1140 ejro.To je slusne si myslim.teda nemecky neviem tak snad nie su nosene... Upraveno 8. března 2011 uživatelem svijanskymaz
bandicoot Odesláno 8. března 2011 Nahlásit Odesláno 8. března 2011 Á, řeč je tu o JLC, to mám rád.Zdá se, že to fcmasakr zjistil dobře, v roce 1959 uvedl LeCoultre (US divize JLC) svoje první divery Memovox Deep Sea s vnější otočnou lunetou (ale rovnou byly první v tom, že měly alarm).S vnitřní lunetou byl další model, tedy Polaris, produkovaný od roku 1963.
Baker Odesláno 8. března 2011 Nahlásit Odesláno 8. března 2011 Ked uz sme pri tej cene tak na www.watch.de maju jedny na kozi,ale myslim,ze je k nim aj orginal remienok za 1140 ejro.To je slusne si myslim.teda nemecky neviem tak snad nie su nosene... Koupeno 5/2010, nosene jsou.
honza71 Odesláno 8. března 2011 Nahlásit Odesláno 8. března 2011 (upraveno) Díky. Ty a Tvoje nadšení z nich jste pro mě byli velkou inspirací. A neustále propíraná otázka data ... podle mého je tak dobře a nenápadně zakomponováno, že v modelech na první pohled ani není rozdíl. I když ... bez data jsou stejně hezčí ! Máš recht, ten datum je do nich zasazenej opravdu velmi vkusně. Máme zkrátka oba krásný hodinky a s tím, že ty tvoje jsou (pro tebe) hezčí já žít umím. TO Hasňa: ..... s AR pouze na vnitrni strane ..... myslím, že je tam uvnitř hnedle dvojitý alespoň si ho člověk nepoškrábe (o AR se tu toho nadiskutovalo už moc a moc, ale IMHO je vnější AR tak akorát na zlost) Upraveno 8. března 2011 uživatelem honza71
Kaja Odesláno 8. března 2011 Nahlásit Odesláno 8. března 2011 Ked uz sme pri tej cene tak na www.watch.de maju jedny na kozi,ale myslim,ze je k nim aj orginal remienok za 1140 ejro.To je slusne si myslim.teda nemecky neviem tak snad nie su nosene... A origoš řemen k nim nejni....
fcmasakr Odesláno 8. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 8. března 2011 A origoš řemen k nim nejni.... To mě přivedlo na myšlenku: má někdo z majitelů představu, kde by se dal sehnat rezervní originální řemen? Přijde mi naprosto unikátní a nerad bych je po čase nosil na nějaké náhražce. Zkušel jsem google a na nic jsem zatím nenarazil.
honza71 Odesláno 8. března 2011 Nahlásit Odesláno 8. března 2011 (upraveno) To mě přivedlo na myšlenku: má někdo z majitelů představu, kde by se dal sehnat rezervní originální řemen? Přijde mi naprosto unikátní a nerad bych je po čase nosil na nějaké náhražce. Zkušel jsem google a na nic jsem zatím nenarazil. Jsem si téměř jistý, že jde objednat u AD. Otázkou zůstává cena. Zavolej k Bechyněmu, ten je teď dovozce Longines. Upraveno 8. března 2011 uživatelem honza71
adamo Odesláno 9. března 2011 Nahlásit Odesláno 9. března 2011 gratuluji, jedny z mých favoritů pro chystaný letní nákup
robo Odesláno 10. března 2011 Nahlásit Odesláno 10. března 2011 Paráda, len daj ešte viac fotiek na ruke a trošku ďalej, aby som videl celkový pohľad, nech sa kochám. Zase som na pochybách, čo kúpiť na narodky. Do kelu už ma se..te, ale v dobrom Ja som zaťažený na divers edície a toto je fajna klasika. "A teď zahajuji protestní spánek"
robo Odesláno 10. března 2011 Nahlásit Odesláno 10. března 2011 Podľa Tvojej poslednej fotky ich máš dosť ďaleko od zápästia. Tak ich nosíš stále , alebo to bol iba zámer pri fotení?
marc Odesláno 14. března 2011 Nahlásit Odesláno 14. března 2011 moc pěkné oblekovky...gratuluji a ať se neokoukají!
fcmasakr Odesláno 15. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 15. března 2011 Podľa Tvojej poslednej fotky ich máš dosť ďaleko od zápästia. Tak ich nosíš stále , alebo to bol iba zámer pri fotení? Zajímavej postřeh. Až se někdy ocitnu doma za světla, zkusím udělat ještě nějaký fotky. Možná to bude tím, že mají poměrně výrazně vypouklé dýnko, tudíž k ruce nepřilnou. moc pěkné oblekovky...gratuluji a ať se neokoukají! V tohle ohledu jsem si nebyl jist, ale podle mého obstály. Pro běžné kancelářské dny bez problémů, v případě nutnosti - důležitější jednání - nosím klasičtější Hamilton Jazzmaster.
adamo Odesláno 16. března 2011 Nahlásit Odesláno 16. března 2011 (upraveno) Když už se tady mluví o dalších fotkách. Mohl bych poprosit wristshot s větším odstupem, ať je líp vidět celek ruky a hodinek? A případně foto lumi, děkuji EDIT: vypadlo mi tam "a" Upraveno 16. března 2011 uživatelem adamjursa
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se