fcmasakr Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 Včera jsem si nadělil toto potěšení: Longines Legend Diver (L3.674.4.56.0 ? NO DATE) Poprvé jsem je zahlédl tady na fóru někdy před rokem a i když to nebyla láska na první pohled, jiskra přeskočila. Jelikož mě tato posedlost na rozdíl od jiných nepustila ani po několika měsících, rozhodl jsem se, že je musím vidět naživo. Bohužel v ČR nejsou nikde k vidění, proto jsem si udělal výlet do Vídně. Okouknul, vyzkoušel, a bylo rozhodnuto: musím je mít. Rozhodl jsem se pro verzi bez data, zvolil jsem stylovou čistotu na úkor praktičnosti. Bohužel už je Longines bez data nevyrábí, tudíž bylo třeba pohnout. S ohledem na cenu v Koscomu (44.800,- Kč) jsem zvolil nákup v německy mluvícím sousedství, kde běžně stojí okolo 1.500,- EUR (37.000,- Kč). A mohu potvrdit, že se dají sehnat i mnohem levněji. Sobotní výlet do Chemnitzu zakončil mé hledání .... I když jsou tu hodinky celkem známé, neřekl bych, že jsou příliš rozšířené. Takže na oživení: Kalibr: ETA 2824 ? AutomatRezerva nátahu cca 38 hodinSafírové sklíčkoŠroubovací korunky (první se seřizují, druhou se otáčí vnitřní luneta)Vodotěsnost 300mRozměry 42mm x 14mSpeciální syntetický řemínek se "semišem" na vnitřní straně Jediným zklamáním je luminiscence, která je tragická. Taky čitelnost není nejlepší, ale s tím jsem počítal. Pořídil jsem je jako univerzální hodinky, do hospody i jako méně formální oblekovky. Zatím panuje nadšení, věřím, že vydrží. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
tombed Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 moc pěkná klasika a pistolkové fotky taky , gratuluji a zkus někdy vyfotit tu lumi, zajímalo by mě to, dík.
gerhard Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 Velmi pekny kusok musim pogratulovat!
svijanskymaz Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 (upraveno) Su to krasne hodinky,velmi fotogenicke,popularne a aj sa asi daju dobre predat,keby si nahodou zacitil chut na zmenu:smile_anim: .Bohuzial ja som ich dal na ruku v Londone a iskra nepreskocila.Nechapem to,lebo ako na ne pozeram su naozaj krasne...Snad len ta Eta... A zabudol som,volba bez datumovky je skvela. Uz viem co mi na nich nesedelo,prisli mi na pracke divne ploche... Upraveno 6. března 2011 uživatelem svijanskymaz
Onisau Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 Pěkná a dobrá volba.. Já bych sice z důvodu praktičnosti sáhnul po variantě s datumovkou, ale je to i tak paráda .)
leon Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 Rovněž já se připojuji ke gratulantům.Jsou to jedny z mých dream watch,i když i já bych k vůli dennímu nošení volil verzis datumovkou.
bananovec Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 Moc dobrá volba, řekl bych! :smoke:
Návštěvník Tada Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 Perfekt! Podle mě zdaleka nejlepší potápky... Dokonce bych je zařadil i nad vintage kolekci od IWC, která mi prostě nepřijde tak dobře zpracovaná, což je vzhledem k cenovém rozdílu zajímavé. Verze bez datumovky je podle mě naprosto správná volba.
sery.vlk Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 Gratuluju! Bez data správně stylové. Ať dělají radost hodně a dlouho!Mne se na ně snažili navnadit na srazu v Jablonci, ale zatím statečně odolávám:rolleyes: O to jsem radši, když si jimi udělal radost někdo jiný
onney Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 Já osobně datum preferuji. Ale u tohoto kousku bych si také pořídil verzi bez. Jsou skutečně parádní!!
fcmasakr Odesláno 7. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 7. března 2011 Díky všem. Mě oslovily především maximální originalitou. Nic srovnatelného (a dostupného) na trhu není. Pokud je někdy vyměním, tak leda za JLC Memovox Polaris Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. moc pěkná klasika a pistolkové fotky taky , gratuluji a zkus někdy vyfotit tu lumi, zajímalo by mě to, dík. Večer je zkusím cvaknout.
Hasňa Odesláno 7. března 2011 Nahlásit Odesláno 7. března 2011 Me se legend divery taky moc libi. Sice bych sahl po tech s datumem, ale to je detail. Nevi nahodou nekdo, jaky, jestli vubec nejaky, je vztah mezi Legend Diver a JLC Memovox? Kdo od koho kopiroval, kdo byl prvni, byl to v te dobe nejaky standardni design vyskytujici se u vice firem, je to zamerna kopie jednech, nebo druhych,...???
NIGHTinGALE Odesláno 7. března 2011 Nahlásit Odesláno 7. března 2011 To jsou jediný hodinky, který bych si koupil dvakrát - ve verzi s datem a bez. Fakt bych se neuměl rozhodnout jen pro jedny. Ten rozdíl v ceně už jsem tady kdysi probíral - cena na krámě v Německu a Rakousku je 1.440 EUR. V ČR jsem je viděl u Hanáka za nějakých 46. - 48.000Kč (tak nějak). Zlodějna jak blázen. Pochopím, že jsou ceny různé, ale takový rozdíl v ceníkové ceně mi přijde skoro až arogantní.
Pavel K. Odesláno 7. března 2011 Nahlásit Odesláno 7. března 2011 Nádherný hodinky. Taky po nich občas pokukuju, ale ve verzi s datem. Na youtube je i několik filmečků. Je to paráda, gratuluju
Gorr GrimWolf Odesláno 7. března 2011 Nahlásit Odesláno 7. března 2011 Díky všem. Mě oslovily především maximální originalitou. Nic srovnatelného (a dostupného) na trhu není. Pokud je někdy vyměním, tak leda za JLC Memovox Polaris Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Dokonalost. Dream Watch A taky gratuluju k Legend Diver, jsou taky parádní
Alina Odesláno 7. března 2011 Nahlásit Odesláno 7. března 2011 To jsou snad jediné potápky, které bych si koupila. Bez datumu, průměr tak akorát, žádné zbytečnosti na ciferníku. Ať slouží, díky za fotky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se