Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 2 hodinami, Patrik napsal:

..... nově jde v aplikaci kartou dobíjet účet u Air Bank, maximálně 100 000 Kč za měsíc (asi)

Pre mňa nová informácia, aspoň už nemusím "pumpovať" kreditku cez Revolut. Díky!

Odesláno
před 49 minutami, lukassob napsal:

Druhý účet u RB jednoduše (bez finty, jak píše Patrik) přes internet založit nejde. Skončí to pozváním na pobočku RB.

a přes tento odkaz (nejdříve se přihlaš pod svými údaji do IB, pak v prohlížeči nahraď tímto odkazem, pokud nebude fungovat, změň čísla v ID https://online.rb.cz/web/#/ca-application/detail?opportunityId=12345678

Odesláno

případně zkus vyčistit cookies, případně se přihlásit z anonymního okna. Kolik máš účtů? Jestli jen jeden, tak minimálně druhý by ti na pobočce odmítnout neměli.

Odesláno

Koukám na ty nové podmínky RB a není mi úplně jasné, jak to bude s podmínkami pro lepší úrok u více spořících účtů. Do teď stačilo zaplatit jakoukoliv kartou 10 plateb a platilo to na úroky na všech spořících účtech. Snad to zůstane a nebudeme muset plnit 10 plateb u každého běžného účtu.

Odesláno

Jak je to u RB s dodatkovými kreditními kartami? Když mám hlavní RB MC premium na sebe, mohu mít dodatkovou na manželku. Ale musí to být MC nebo muze být i  VISA?

Odesláno

Nejsem si jist, ale není u kreditky jasně dané, od jaké je karetní společnosti? 
U debetek třeba k Exkluzivnímu účtu to je zase naopak, že musí být jedna MC a druhá VIsa. Dříve šlo, že byly obě od jednoho poskytovatele, teď už ne.

Ale,.... šedá je teorie, zelený strom života, taky už jsem dostkrát zažil, že něco "nejde" a pak to šlo, někdy vstřícností až liknavostí pracovníka, někdy jsem k tomu, co "nejde" musel banku donutit s pomocí finančního arbitra :D (to není případ RB)

• po 2 týdnech...
Odesláno

Ahoj, budu si potřebovat založit podnikatelský ucet, kdy hlavni motivaci je mit uplne oddělené soukromé a "zivnostenske" finance. Plán je takový, ze to bude ucet pro fakturaci, od tama si pak uz potřebné peníze preposlu na osobní ucet na kterém funguju, max tam necham nejakou rezervu pro pripadne vydaje spojene s živností, abych to mel co nejvice oddělené a pro me přehlednější. Ale kdyz uz ho budu zakládat, tak si rikam, ze bych chtel maximalizovat užitek a vytriskat z toho aspon nejake salonky, treba.

Z toho důvodu jsem puvodne myslel, ze založím druhy exkluzivní ucet u RB, ale tam je problem jednak to, ze platby mezi vlastními účty se údajně nepočítají do splnění podmínek (to bych jeste byl ochotný nejak obejít pres jiný ucet), ale hlavne se budou měnit podmínky a přibude požadavek na platby kartou. Vzhledem k zamyslenemu použití bych z toho účtu platil max tak benzín a nejake drobnosti, pochybuju, ze bych udelal 10 plateb do měsíce, tudy tedy cesta asi uplne nevede.

Je aktuálně nekdo, kdo nabízí nejake vyssi tarify jen podle výše obratu?

Odesláno

Prémiový účet jen za obrat má Komerční banka - účet Exkluzive s doplňkovou službou Premium. Je pouze podmínka obratu 100 000 Kč.
Je tam dobré cestovní pojištění na 100 000 000 Kč, je tam navíc i asistence na silnici (a vztahuje se jak na auto, tak na jízdní kolo - to už jsem využil). 
Salonky jsou ke kreditní kartě, ale ta je v rámci balíčku k tomuto účtu zdarma a dokonce snad je možné mít i dvě. Jsou tam 4 vstupy v rámci systému Dragon Pass.

https://www.kb.cz/cs/obcane/karty/kreditni-karta-world-elite - to je ta kreditka k tomu

Kurzy cizích měn nic moc, takže na použití v zahraničí moc vhodná není.

• Díky 1
Odesláno

Bude mi končit fix u hypotéky ( 06/2026) po 5 letech, mám krásných 1,79% jsem u ČSOB Hypotéční. Už druhý týden s bankou řeším nabídky, mají na to online systém po přihlášení do klientské zony.

Aktuálně jsem s poslední nabídkou na 4,39% jenže řeším i mimořádný vklad ( 100K ) a chci zkrátit dobu splacení z 10 let na 5 let. Zbývá mi celkem doplatit asi 430 Tis.

Má někdo aktuálně zkušenost, kam jsou schopni se dostat, resp. co jsem schopen si uhádat? Kovanda z Trinity Bank včerá někde na měšci psal článek, že díky Iránu banky najednou zvyšují o 0,5% takže to pojede nahoru vše.

Mám teda vzít těch nabídnutých 4,39% nebo handlovat dál????

Díky předem 🙂

• Like 1
Odesláno

Tak to ber a vůbec neřeš- jako kdybys měl 7mega, ale 430-100=330- tak to bych už vůbec neřešil. Nebo rovnou doplatil…

Odesláno

0,5 % při 430k na 10 let je tak 100kč rozdíl ve splátce, ne? Splatnost bych nezkracoval, případně dáš každý rok mimořádnou splátku

Vzít co je a energii věnovat jinam :)

• Like 1
Odesláno
V 16. 3. 2026 v 9:03, AweOne napsal:

0,5 % při 430k na 10 let je tak 100kč rozdíl ve splátce, ne? Splatnost bych nezkracoval, případně dáš každý rok mimořádnou splátku

Vzít co je a energii věnovat jinam :)

Tak jsem nakonec včerá vyhandloval úrok 4,19% s fixem na 3 nebo 5 let.

Jsem spokojen, chci dobu splácení zkrátit z 10 let na ideálně půlku.

Jde mi hlavně o to barák dřív vyvázat z hypo, o nic jinýho mi nejde. 🤣

• Like 1
  • po 2 týdnech...
Odesláno
Jsem napsal na Essox, že chci zrušit kreditku, nabídli 5 % vratku z nákupů, max 500 Kč za měsíc po dobu 6 měsíců, tak to ještě chvíli vydržím...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...