Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

od doby kdy jsem diky Patrikovi objevil kreditku od Cetelem, tak me platby v zahranicni mene na internetu a kamennych obchodech nechava zcela chladnym. je krasne platit za cca CNB stred kurz :)

U City mam taky nic moc kurz.

Jake jsou u te Cetelem kreditky poplatky? Nasel jsem tam 69Kc mezicne za vedeni uctu. To by se mi zas nelibilo.

Upraveno uživatelem Beet
Odesláno

nj. ale koukal jsem, že Cetelem má max. úvěr jen 30.000, takže na internet ještě OK, ale na použití v zahraničí už nee

Zatim mi to stacilo, nezjistoval jsem navyseni, tak o tomhle ani nevim, ze vic nejde

U City mam taky nic moc kurz.

Jake jsou u te Cetelem kreditky poplatky? Nasel jsem tam 69Kc mezicne za vedeni uctu. To by se mi zas nelibilo.

Kdyz se aspon na 1den dostanes do cerpani kreditu, tak ten poplatek neplatis. Ze me zatim nedostali za pul roku ani korunu, zato ja z nich dostavam za tankovani 4% :)
Odesláno

tmoris, on 22 Zář 2015 - 19:25, said:

Kdyz se aspon na 1den dostanes do cerpani kreditu, tak ten poplatek neplatis. Ze me zatim nedostali za pul roku ani korunu, zato ja z nich dostavam za tankovani 4% :)

Ty 4% procenta na tankování jsem tam viděl. To je super. Já mám u City 2% na všechno, bez poplatku za vedení. Ale zase je tam nevýhodný ten zahraniční kurz.

Asi pořídím. Díky za tip.

Odesláno

Nenapsal jsem to presne. Musis se dostat do kreditu a zaroven pred koncem mesice splatit dluh. Pak neplatis za vedeni karty. Takze staci pred koncem mesice checknout stav minusu, poslat to tam a hotovo.

Odesláno

tmoris, on 22 Zář 2015 - 20:47, said:

Nenapsal jsem to presne. Musis se dostat do kreditu a zaroven pred koncem mesice splatit dluh. Pak neplatis za vedeni karty. Takze staci pred koncem mesice checknout stav minusu, poslat to tam a hotovo.

To zní dobře a jednoduše. :)

Díky za info.

Odesláno

nj. ale koukal jsem, že Cetelem má max. úvěr jen 30.000, takže na internet ještě OK, ale na použití v zahraničí už nee

Ted jsem si uvedomil "trik" co jsem na to pouzil v lete na dovolene. Poslal jsem si na kartu vic penez nez bylo treba na splatku a tim ma clovek pak k cerpani tolik kolik potrebuje a vyuziva zaroven vyhod karty..
Odesláno

Má v dnešní době cenu zakládat si stavební spoření? Uvažuji, že bych to po delší době znovu založil, ale samozřejmě už to není co bývalo...

Odesláno

Má v dnešní době cenu zakládat si stavební spoření? Uvažuji, že bych to po delší době znovu založil, ale samozřejmě už to není co bývalo...

Pokud tam vložíš jen nutné minimum, smíříš se s 6 lety trvání a potom ihned vybereš - proč ne...

Odesláno

Sice si nejsem uplne jist zda to sem patri, ale ma to k tomu nejbliz.

Jak je to se splacenim hypoteky v pripade koupe bytu v novostavbe, ktera se teprve zacala stavet a bude hotova k zacatku 2017?

V pripade uzavreni smlouvy o budouci kupni smlouve a uhrazeni zalohy, zacinam splacet hypoteku ihned, nebo az po kolaudaci?

Diky moc.

Návštěvník YPO
Odesláno

hypotéku, respektive úroky platíš hned po čerpání ..... pokud bys uhradil zálohu z vlastních prostředků tak samozřejmě neplatíš do čerpání hypotéky nic 

Odesláno (upraveno)

Takze dejme tomu zalohu (20%) uhradim ted, vezmu si hypoteku a po kolaudaci ji budu splacet?

Budu muset bance v prubehu teto doby neco platit?

Upraveno uživatelem Katz
Návštěvník YPO
Odesláno

Splácení hypotečního úvěru

Splácení hypotečního úvěru závisí na způsobu jeho čerpání. Úvěr lze čerpat jednorázově nebo postupně.Pokud je hypoteční úvěr čerpán postupně, splácí se nejprve měsíčně pouze úrok z vyčerpané částky a to až do doby, než je vyčerpán celý úvěr. Po ukončení čerpání začne dlužník hypoteční úvěr splácet většinou anuitními splátkami, které jsou po celou dobu platnosti úrokové sazby stejné a obsahují jistinu a úrok.Některé banky umožňují i jiné splácení než splácení anuitními splátkami. Jedná se o degresivní nebo progresivní splácení tzn., že velikost splátek je v čase buď klesající  (degresivní) nebo rostoucí (progresivní).

finance.cz

Odesláno

Uzavres predhypotecni uver polecne s hypotecnim, kterym potom predhypoteku splatis. Budes platit jen urok. Jakmile bude prohlaseni vlastnika a jednotka bude zapsana na katastru, vlozis zastavu ve prospech banky, dokoncis vsechna cerpani a zacnes splacet uver anuitni splatkou.

Odesláno

Záleží na tom, na co to chceš využít. Chceš jen spořit, nebo uvažuješ i o úvěru? Úroky na stavebním spoření nejsou aktuálně nic moc a to ani ty z vkladu, ani ty z úvěru. Na druhou stranu to částečně kompenzují různé vlastnosti.

Ty úroky z vkladu do značné míry dorovnává státní podpora. Horší úroky z úvěru zase kompenzuje to, že je možné si vzít úvěr bez nutnosti zástavy, což je téměř jediná možnost při koupi třeba družstevního bytu. Případně lze zkombinovat úvěr ze stavebního spoření a hypotéku, kdy lze získat výhodnější LTV a tím pádem jednak nižší sazbu u hypotéky a zároveň zvýšit pravděpodobnost přidělení.

Předpokládám, že to chceš na spoření, pokud ti nevadí těch 6 let (ideální je založit koncem roku, hned tam vložit 20 000 Kč a zrušit to až začátkem 8 roku kdy tam ještě stihneš dát 20 000 Kč. Výsledkem je 6 let a 2 měsíce, ale podpora za 8 let), tak do toho jdi. Ale jen v případě, že můžeš dávat těch 20 000 Kč ročně, u nižších částek se to moc nevyplatí, značnou část výnosů totiž požerou poplatky.

Odesláno

Katz: hodně záleží na bance a jejích podmínkách. Třeba kolega z práce si nyní bral hypotéku na starší dům, kde bude provádět rekonstrukci. Má na to rok, kdy bude splácet jen úroky a teprve po dokončení rekonstrukce bude splácet i hypotéku.

Obecně lze s bankou dohodnout ledacos, vyloučeno není nic. Zejména u developerských projektů jsou banky velmi ochotné, protože bývají ve stavbách zainteresované a mají zájem, aby se prodala, dávají tak klidně i 100 % hypotéky, kterou je za jiných podmínek obtížné dostat.

Odesláno

Katz: hodně záleží na bance a jejích podmínkách. Třeba kolega z práce si nyní bral hypotéku na starší dům, kde bude provádět rekonstrukci. Má na to rok, kdy bude splácet jen úroky a teprve po dokončení rekonstrukce bude splácet i hypotéku.

Tady pozor - pises o postupnem cerpani. U zmineneho pripadu ale nemovitost jeste nestoji!

Odesláno

Já tím chtěl říct, že lze domluvit ledacos. Vždy je to o vyjednávací pozici, on moc silnou neměl (byl rád, že hypotéku vůbec dostal, musel přistoupit na úrok 2,99 %), takže musel vzít podmínky, jaké mu dali, i když by raději splácel kromě úroku i jistinu hned od začátku.

Když budeš mít dobrou vyjednávací pozici můžeš si s bankou dohodnout téměř vše, když ale uvidí, že nemáš noc na výběr (např. příjem s odřenýma ušima), tak ti vnutí, co bude chtít. Nyní, když je na trhu přebytek hotovosti, tak je pro banku výhodnější, když lidé splácí co nejméně a pokud možno za vyšší úrok - a to přesně vnutila jemu.

Odesláno

Jinak koupi bytu v domě, který ještě nestojí bych se dost vyhýbal. Podmínky developerů jsou otřesné, často tam mají, že byt může mít úplně jiné dispozice, může být menší (často bez vratky, je-li rozdíl méně než např. 3 %), nebo větší (s povinným doplatkem), může se posunout termín dokončení, atd.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...