Patrik Odesláno 9. února 2017 Nahlásit Odesláno 9. února 2017 (upraveno) Co byste mi doporučili jako primární soukromý účet? Výběry všude, kvalitní cestovní pojištění po celém světě, salonky jsou nice to have (letos budu hodně cestovat). Teď mám RB nějaký prastarý program, současné se mi nelíbí. A ideálně kreditku s % bonusem, i když ty teď po regulaci interchange fee asi vymřou - mám ex-Citi RB a tam je teď zatím afaik 1%. Pokud možno něco stabilního, abych to nemusel za rok zase měnit. Btw. mám tam vedeno své DPH, to bude taky opruz.Napsal jsem článek na téma "účty zadarmo" http://www.mesec.cz/clanky/jaky-bezplatny-ucet-je-idealni-primo-pro-vas/ je už starší, ale třeba pomůže. (U ČS jsou tam ještě staré podmínky - podmínka obratu na kartě už neplatí) Pokud chceš salonky, tak máš celkem jednoduchý výběr:ČSOB Premium nebo Erste Premier. Oba účty vedené zdarma při obratu 50 000 Kč, oba Visa Infinite a MasterCard World Elite. U ČS je možná libovolná kombinace debetní/kreditní (nebo obě debet nebo obě kredit), u ČSOB musí být MC kreditní (a na tu je vázána karta Priority Pass) a to nejméně na 50 000 Kč. Vracecí kreditku nemá ani jedna, tedy ne k tomuto účtu. Ale teoreticky je možné ji mít samostatně, nabízí ji obě banky. ČS já svoji Transparentní kreditní kartu (maximální bonus 350 Kč za měsíc), ČSOB svoji World kreditní kartu (maximální bonus 1000 Kč za měsíc, ale už jsem viděl reklamy, kde se uvádělo jen 200 Kč, očekávám tedy snížení bonusu). Lepší cestovní pojištění má Erste (10 milionů a po zběžném prolétnutí se zdá, že i méně výluk), další jejich výhoda je, že 5. a další salonek je za 50 % ceny (tedy cca 13 EUR), což celkem jde, u ČSOB si 5. a další salonek platíš ze svého. Také má Erste svůj salonek na schengen terminálu s neomezeným vstupem, takže není třeba plýtvat vstupy přes Prioroty Pass. A na nonschenge je zase MasterCard salonek, kam můžeš s jakoukoliv kartou World Elite a vyšší zdarma i s doprovodem (tedy s kartami MC od obou bank). ČSOB se zase zdá, že má o něco lepší kurzy cizích měn a má v ČR výběry ze všech bankomatů, ČS jen ze svých. V zahraničí mají obě ze všech (ČS ale účtuje výběry horším, valutovým, kurzem). ČSOB má také zdarma jedno ze třech pojištění dle výběru (odpovědnost, internetová rizika, právní odpovědnost řidiče). Já mám oba účty, přece jen 4 salonky jsou málo . Přítelkyně má jen Erste Premier napojený na můj účet, takže má 100 % výhod, ale nemusí plnit podmínky pro bezplatné vedení Upraveno 9. února 2017 uživatelem Patrik
Josef01 Odesláno 9. února 2017 Nahlásit Odesláno 9. února 2017 Erste mám dlouho, ale v životě jsem v salonku nebyl, prostě si plánuju lety tak, že jsem rád, když stihnu letadlo a přestup
JaRooN Odesláno 9. února 2017 Nahlásit Odesláno 9. února 2017 Napsal jsem článek na téma "účty zadarmo"... Patriku, můžu poprosit o radu? Tchán shání nějakou banku jako primární. Očekává vedení zdarma (splnění podmínky příjmů není problém), výběry z rozsáhlé sítě (vlastní nebo cizí) na území ČR zdarma a hlavní kámen úrazu - dvě debetní karty k účtu (druhá klidně za poplatek).Je tato kombinace v nějaké bance vůbec možná?Moc díky!
Bobisek Odesláno 9. února 2017 Nahlásit Odesláno 9. února 2017 Tak nejsem Patrik ale jak už se zdě několikrát psalo - toto vše splňuje třeba právě Erste Premier. Máme s přítelkyní vše dvakrát (debetní, kreditní kartu) a neplatíme nic.
Bobisek Odesláno 9. února 2017 Nahlásit Odesláno 9. února 2017 Erste mám dlouho, ale v životě jsem v salonku nebyl, prostě si plánuju lety tak, že jsem rád, když stihnu letadlo a přestup Josefe to je velmi cenná informace, díky. Zvláště u přestupů včetně různých zpoždění mi to otevřelo oči, také se musím pokusit vstoupit do této nové dimenze letecké přepravy.
Josef01 Odesláno 9. února 2017 Nahlásit Odesláno 9. února 2017 Jasně, já lítám max. párkát v roce, tak si raději sednu do restaurace, ale chápu, zřejmě jsi na letišti jako doma, pak to dává smysl.
JaRooN Odesláno 9. února 2017 Nahlásit Odesláno 9. února 2017 ...toto vše splňuje třeba právě Erste Premier... Já zapomněl říct, že tchán je obyčejný PRDUCH, takže na Erste Premier zdarma nedosáhne...
Bobisek Odesláno 9. února 2017 Nahlásit Odesláno 9. února 2017 Aha, já četl, že splnění příjmů není problém. Tak samozřejmě se dají podmínky naplnit oněmi pseudopřesuny, co provádí Patrik (a jistě spousta dalších), není to nic složitého, zda to mají upravené v podmínkách a jestli proti tomu mohou zakročit jsem ale nestudoval a sám s tím zkušenosti nemám.
Patrik Odesláno 9. února 2017 Nahlásit Odesláno 9. února 2017 Patriku, můžu poprosit o radu? Tchán shání nějakou banku jako primární. Očekává vedení zdarma (splnění podmínky příjmů není problém), výběry z rozsáhlé sítě (vlastní nebo cizí) na území ČR zdarma a hlavní kámen úrazu - dvě debetní karty k účtu (druhá klidně za poplatek).Je tato kombinace v nějaké bance vůbec možná?Moc díky! No, když začnu u bezplatných bank z mého článku: Air, Fio, Equa, tak: Equa má výběry ze všech bankomatů, ale neumí dvě karty, ani za poplatek. To Air a FIO umí dvě karty (pro majitele a disponenta) zdarma , ale mají výběry jen z vlastních (FIO 10 krát za měsíc, Air neomezeně) bankomatů. Air do toho teď trochu šlápla a má bankomaty i mimo pobočky, ale zatím jich stále je málo. FIo má také bankomaty i jinde, než na pobočkách, ale ani jedna z bank nemůže konkurovat síti velkých bank. Nicméně, když se mrkneš na weby obou společností a vyjedeš si, kde mají bankomaty, tak třeba s tchánem zjistíte, že vám jedna z těch sítí vyhovuje.Air má ještě jednu fičuru - výběry z terminálů Sazky http://www.mesec.cz/aktuality/kombinace-air-bank-a-sazky-umozni-zasilani-drobne-hotovosti-v-realnem-case/FIO umožňuje dosáhnout výběrů z cizích bankomatů zdarma díky obratům na kartě. Za každé utracené 4000 Kč je jeden "bod", tedy jeden výběr z cizího bankomatu. Výhodou je, že tento výběr je možné využít kdykoliv později, třeba i za několik měsíců, "body" lze spořit až do počtu 5 ks, počet naspořených výběrů se ukazuje v internetovém bankovnictví. Od prvního ledna je ale na trhu nový "černý kůň", banka Creditas (dříve záložna). Ještě jsem neměl možnost plně vyzkoušet, zatím mám založený spořák a požádáno o běžný účet, ale podle toho, co mají v ceníku, tak ta má 5 výběrů z cizích bankomatů zdarma, jen nevím, jak je to s počtem karet. Výhodou by měl být poměrně slušný kurz cizích měn, lepší, než je bankovní průměr. Pokud mu nebude vadit dělat obrat na účtu, tak ČSOB Premium (vysvětloval jsem v předešlém postu). Výběry ze všech bankomatů v ČR i v zahraničí zdarma, vedení zdarma (při obratu 50 000 Kč), převody zdarma. Pokud bude chtít využívat salonky, musí mít ale kreditní kartu. Jedna karta tak bude kreditní, druhá debetní. Jak by to bylo s další debetkou (jestli je možná a jestli je za poplatek), nevím.Tak nejsem Patrik ale jak už se zdě několikrát psalo - toto vše splňuje třeba právě Erste Premier. Máme s přítelkyní vše dvakrát (debetní, kreditní kartu) a neplatíme nic.Erste Premier má výběry jen z bankomatů ČS. Naproti tomu ČSOB Premium má výběry ze všech. Jasně, já lítám max. párkát v roce, tak si raději sednu do restaurace, ale chápu, zřejmě jsi na letišti jako doma, pak to dává smysl.A není lepší, než sedět v restauraci (před odbavením) v salonku za odbavením? . Panely s lety jsou tam taky (takže je možné sledovat zpoždění, otevření brány) a jediný rozdíl je v tom, že je tam všechno zdarma Já zapomněl říct, že tchán je obyčejný PRDUCH, takže na Erste Premier zdarma nedosáhne...Pokud nechce kreditku, tak nemusí mít žádný příjem. Převody je možné dělat i uměle, převáděním z jiného účtu tam a zpět.
Josef01 Odesláno 9. února 2017 Nahlásit Odesláno 9. února 2017 To je možný, že to je zdarma, ale pro majitele té karty nikoliv pro ostatní spolucestující, takže ve finále vyjde restaurace stejně Pravda, bohatší lidé tam chodí, nabírají kapsy sušenek a jídlo do tašek, já to nějak nemám zapotřebí (zkušenost přítelkyně).
JaRooN Odesláno 9. února 2017 Nahlásit Odesláno 9. února 2017 FIO umí dvě karty (pro majitele a disponenta) zdarma , ale mají výběry jen z vlastních (FIO 10 krát za měsíc, Air neomezeně) bankomatů. Air do toho teď trochu šlápla a má bankomaty i mimo pobočky, ale zatím jich stále je málo. FIo má také bankomaty i jinde, než na pobočkách, ale ani jedna z bank nemůže konkurovat síti velkých bank. Nicméně, když se mrkneš na weby obou společností a vyjedeš si, kde mají bankomaty, tak třeba s tchánem zjistíte, že vám jedna z těch sítí vyhovuje.FIO umožňuje dosáhnout výběrů z cizích bankomatů zdarma díky obratům na kartě. Za každé utracené 4000 Kč je jeden "bod", tedy jeden výběr z cizího bankomatu. Výhodou je, že tento výběr je možné využít kdykoliv později, třeba i za několik měsíců, "body" lze spořit až do počtu 5 ks, počet naspořených výběrů se ukazuje v internetovém bankovnictví. Od prvního ledna je ale na trhu nový "černý kůň", banka Creditas (dříve záložna). Ještě jsem neměl možnost plně vyzkoušet, zatím mám založený spořák a požádáno o běžný účet, ale podle toho, co mají v ceníku, tak ta má 5 výběrů z cizích bankomatů zdarma, jen nevím, jak je to s počtem karet. Výhodou by měl být poměrně slušný kurz cizích měn, lepší, než je bankovní průměr. Pokud mu nebude vadit dělat obrat na účtu, tak ČSOB Premium (vysvětloval jsem v předešlém postu). Výběry ze všech bankomatů v ČR i v zahraničí zdarma, vedení zdarma (při obratu 50 000 Kč), převody zdarma. Pokud bude chtít využívat salonky, musí mít ale kreditní kartu. Jedna karta tak bude kreditní, druhá debetní. Jak by to bylo s další debetkou (jestli je možná a jestli je za poplatek), nevím. Pokud nechce kreditku, tak nemusí mít žádný příjem. Převody je možné dělat i uměle, převáděním z jiného účtu tam a zpět. V úterý byl na FIO a bohužel, výběry v bankomatech jiných bank zdarma už jsou podle jejich informací minulostí. Z vlastního bankomatu jen 5 výběrů měsíčně zdarma. Na obrat 50.000 měsíčně nedosáhne. Salonky nehrozí... Dvě debetní karty jsou podmínkou Umělé převody už odmítá dělat, celý život hlídal finance a hrál si s převody, to může zůstat tam, kde je. Už je líný, chce mít klidný důchovcovský život - nehlídat finance, zda je potřeba nějak vytvořit obrat, mít kartu pro sebe a manželku, aby nebyli na sobě závislý, mít možnost využít bankomat ve svém okolí bez toho, aby musel jet xxx kilometrů do "toho svého"... Nechce nic extra, do zahraničí téměr necestují, jezdí si jen tak po ČR a užívají si důchod. Sakra, já měl pocit, že nechtějí až tak moc, ale koukám, že je to problém...
Beet Odesláno 9. února 2017 Nahlásit Odesláno 9. února 2017 To je možný, že to je zdarma, ale pro majitele té karty nikoliv pro ostatní spolucestující, takže ve finále vyjde restaurace stejně Pravda, bohatší lidé tam chodí, nabírají kapsy sušenek a jídlo do tašek, já to nějak nemám zapotřebí (zkušenost přítelkyně). Bývám v saloncích celkem často, a NIKDY, opakuji nikdy, jsem nic podobného neviděl. Každý přijde, nasnídá se, odejde.Mluvím zde o saloncích ve Vídni. V Praze jsem v salonku nikdy nebyl.
Patrik Odesláno 9. února 2017 Nahlásit Odesláno 9. února 2017 V úterý byl na FIO a bohužel, výběry v bankomatech jiných bank zdarma už jsou podle jejich informací minulostí. Z vlastního bankomatu jen 5 výběrů měsíčně zdarma. Na obrat 50.000 měsíčně nedosáhne. Salonky nehrozí... Dvě debetní karty jsou podmínkou Umělé převody už odmítá dělat, celý život hlídal finance a hrál si s převody, to může zůstat tam, kde je. Už je líný, chce mít klidný důchovcovský život - nehlídat finance, zda je potřeba nějak vytvořit obrat, mít kartu pro sebe a manželku, aby nebyli na sobě závislý, mít možnost využít bankomat ve svém okolí bez toho, aby musel jet xxx kilometrů do "toho svého"... Nechce nic extra, do zahraničí téměr necestují, jezdí si jen tak po ČR a užívají si důchod. Sakra, já měl pocit, že nechtějí až tak moc, ale koukám, že je to problém... S tím FIO je to nějaké divné, nevím o tom, že by došlo ke změně (a že mi málokdy něco unikne ), koukám do IB a normálně tam mám vidět počty převodů, zkus zavolat na nějakou jinou pobočku, podle mne mu tam dali špatné informace Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Je tam vidět i kolik zbývá kterých výběrů.Bývám v saloncích celkem často, a NIKDY, opakuji nikdy, jsem nic podobného neviděl. Každý přijde, nasnídá se, odejde.Mluvím zde o saloncích ve Vídni. V Praze jsem v salonku nikdy nebyl.Co se salonků týče - je možné tam vzít hosty. Do salonku MasterCard v Praze může držitel karty World Elite a vyšší vzít až 4 hosty zdarma.Vstupy na Priority Pass je možné využít i pro hosty, takže je na každém, jestli půjde 4 krát, nebou 2 krát s hostem, nebo jednou se třemi hosty.
Patrik Odesláno 9. února 2017 Nahlásit Odesláno 9. února 2017 To je možný, že to je zdarma, ale pro majitele té karty nikoliv pro ostatní spolucestující, takže ve finále vyjde restaurace stejně Pravda, bohatší lidé tam chodí, nabírají kapsy sušenek a jídlo do tašek, já to nějak nemám zapotřebí (zkušenost přítelkyně).Jak jsem psal, vstupy je možné sdílet s hosty. U Erste je 50 % sleva na 5. a další vstup, tedy cca 13 EUR a to už je na úrovni toho, co stojí na letišti nejlevnější jídlo + pití v restauraci. Když vezmu v úvahu, že v saloncích se lze někdy i vyspat (třeba v Dubaji byly takové spací kokony, kam se člověk mohl normálně zavřít), někdy je tam i sprcha (Praha, vyzkoušel jsem i v Johannesburgu), pravda někdy zdarma, někdy za prachy. Rozhodně se hodí to mít v záloze, někdy se fakt hodí, i kdyby jen pro připojení se na wi-fi (ne na všech letištích je zdarma), někdy jsou tam i počítače (na mobilu nejde vždy vše udělat), případně se hodí možnost využít tiskárnu (ano, není všude), když si chce člověk na poslední chvíli vytisknout nějaké vstupenky, letenky,...
JaRooN Odesláno 9. února 2017 Nahlásit Odesláno 9. února 2017 S tím FIO je to nějaké divné, nevím o tom, že by došlo ke změně (a že mi málokdy něco unikne ), koukám do IB a normálně tam mám vidět počty převodů, zkus zavolat na nějakou jinou pobočku, podle mne mu tam dali špatné informace. Jeho k rozhodnutí o změně přivedlo právě to, že ve FIO u něho došlo ke změně. Zjistil to tak, že vybral peníze v cizím bankomatu a přišla mu SMS nejen o výběru, ale i o poplatku, který tam neměl být a tak se šel informovat a tam dostal informaci o změně.Ale teď koukám do svého ibankovnictví u FIO a také mi tam pořád svítí 10/5 výběrů, tak nechápu, o co v jeho případu jde. Zkusím zjistit a když tak se ozvu.
Josef01 Odesláno 9. února 2017 Nahlásit Odesláno 9. února 2017 Patrik: Díky za info, třeba to někdy zkusím, ale moje oblíbené jídlo či alkoholický nápoj budu muset asi oželet. Pravda je, že jsem za posledních 10 let létání měl čas na letišti párkrát a to jsem vypadnul z letiště a jel jsem do města (např. Paříž stávka, nebo Dubaj 6 hodin čekání), abych využil ten čas. V drtivé většině mám čas v řádu desítek minut a to většinou strávím prohlídkou obchodů Beet: Zapomněl jsem dodat, že přítelkyně létá s českými manažery a samozřejmě ne všichni to dělají. Když se vrátím k Erste, původně to bylo 100 tis. za měsíc, teď je to 50 tis., takže dostupnější. Řada běžných poplatků odpadla, ale stejně si pořád strhávají za zahraniční platby, kterých mám 5-10 do měsíce. Každopádně jsem s nimi spokojený i když osobního bankéře nepotřebuji (za posledních 5 let jsem ho (ji) viděl dvakrát).
Patrik Odesláno 9. února 2017 Nahlásit Odesláno 9. února 2017 Na zahraniční platby používám devizovky. ČS má na prd kurzy i poplatky.
pikec Odesláno 10. února 2017 Nahlásit Odesláno 10. února 2017 Tak jsem našel. Creditas má virtuální kartu. Budu muset otestovat :-)
Maxmillian Odesláno 10. února 2017 Nahlásit Odesláno 10. února 2017 FYI, Revolut (ke stazeni v AppStore) k tem kreditkam (fyzickym i jen virtualnim) ted uz umi zalozit i ucet v GBP/USD/EUR. Presne podminky jsem nestudoval, ale ucet zalozen behem 15 vterin.
Beet Odesláno 28. února 2017 Nahlásit Odesláno 28. února 2017 Jak jsem psal, vstupy je možné sdílet s hosty. U Erste je 50 % sleva na 5. a další vstup, tedy cca 13 EUR a to už je na úrovni toho, co stojí na letišti nejlevnější jídlo + pití v restauraci. Když vezmu v úvahu, že v saloncích se lze někdy i vyspat (třeba v Dubaji byly takové spací kokony, kam se člověk mohl normálně zavřít), někdy je tam i sprcha (Praha, vyzkoušel jsem i v Johannesburgu), pravda někdy zdarma, někdy za prachy. Rozhodně se hodí to mít v záloze, někdy se fakt hodí, i kdyby jen pro připojení se na wi-fi (ne na všech letištích je zdarma), někdy jsou tam i počítače (na mobilu nejde vždy vše udělat), případně se hodí možnost využít tiskárnu (ano, není všude), když si chce člověk na poslední chvíli vytisknout nějaké vstupenky, letenky,...Chápu správně, že ty čtyři volné vstupy, jsou čtyři volné vstupy ke kartě priorityPass? Nebo to jsou čtyři volné vstupy na rok?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se