Přejít na obsah

Archimede novinky 2011

kubson

Doporučené příspěvky

Název je název, resp. nápis je pouze nápis a ten produkt a jeho kvalitu nepředurčuje. Co třeba název Audemars Piguet nebo Jaeger le-Coultre. To jsou ale paskvily, že? Navíc je většina prodejců v ČR neumí ani přečíst. A když vám lidé vidí hodinky od těchto výrobců na ruce, myslí že jde o ultra čínu. A co například ZENITH s ruskou hvězdou. Kdo by nosil komunistické hodinky? Švorcová? Takže tak...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 117
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ten nazev mi pripomina tu firmu z posledniho dilu Basniku co mela pro nemocnici postavila pradelnu - StavoMedo. Jinak pekne hodinky. Podobny problem mam ale i s Damasko a Steinhart.

Ono je to dost problém najít název, který není v nějaké zemi chráněn, neznamená v kterémkoli jazyce něco neslušného a je vyslovitelný :smile_anim: Tak se vytáhni a dej do placu nápad, jak by se mohla aspoň jedna firma produkující hodinky jmenovat, když máš problém se třemi :whistle:
Odkaz ke komentáři

No, je to muj osobni pocit. Proste AD, nebo JLC ve me evokuji neco stareho a kvalitniho. Stejne jako VC. Ano, je to tim, ze vim, co se k tem jmenum vaze. Ale o to jde taky. Archimede ve me evokuje Stavomedo, nebo Promopro. Proste umely nazev pro veci bez duse, bez navesene historie, pribehu, celebrit, skandalu, hodinare, majitele,.. Produkt muze byt samozrejme kvalitni, o tom zadna. Ja tady mluvim o svych osobnich pocitech, ktere ve me nazev Archimede vyvolava. Takze protiargumentace, treba i racionalni, postrada smyslu. Btw., ta hvezda na Zenithech ve me bohuzel negativni konotace taky vyvolava.

Odkaz ke komentáři

Spíše než Stavomedo nebo v současnosti zprofanované Promopro si dle mého myslím, že pro Thomase Icklera byl motivem pro vznik či pojmenování jeho produktů úplně jiný kabrňák http://cs.wikipedia.org/wiki/Archim%C3%A9d%C3%A9s , a pokud jo, tak hodinky nesoucí jeho jméno jako vzor umu a geniality by mě teda vůbec nevadilo ;) . Nicméně každý to cítí jinak a racionalita jde stranou.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník

No, je to muj osobni pocit. Proste AD, nebo JLC ve me evokuji neco stareho a kvalitniho. Stejne jako VC. Ano, je to tim, ze vim, co se k tem jmenum vaze. Ale o to jde taky. Archimede ve me evokuje Stavomedo, nebo Promopro. Proste umely nazev pro veci bez duse, bez navesene historie, pribehu, celebrit, skandalu, hodinare, majitele,.. Produkt muze byt samozrejme kvalitni, o tom zadna. Ja tady mluvim o svych osobnich pocitech, ktere ve me nazev Archimede vyvolava. Takze protiargumentace, treba i racionalni, postrada smyslu. Btw., ta hvezda na Zenithech ve me bohuzel negativni konotace taky vyvolava.

Já mám Archimede rád a jejich název mě neirituje. Nechme Archimede nebo Damasko růst, kvést a možná ty Hasňou požadované atributy přijdou. U příští generace. V době, kdy pilot Helmut Sinn skládal svoje první letecké hodinky, taky to nebylo o historii, celebritě atd. Na to všechno bylo potřeba času. Pravda je, že to bylo v době, kdy se nedalo mluvit o nadprodukci ve společnosti a prorazit nyní a stát se ikonou na začátku milénia bude vzhledem ke stavu trhu asi nemožné.

Co mě ale u Icklera zaráží, tak je název jeho druhé značky. Limes. Jasně, že to je označení hranice, ale mít v anglicky mluvících zemích na ruce hodnky s nápisem citróny, mi přijde jako sebevražedný krok ze strany výrobce. A přitom to jsou vymazlené hodinky s vynikajícím zpracováním a klasickým společenským designem. U nás naštěstí jejich název žádný poprask nezpůsobí.

Odkaz ke komentáři

Co mě ale u Icklera zaráží, tak je název jeho druhé značky. Limes. Jasně, že to je označení hranice, ale mít v anglicky mluvících zemích na ruce hodnky s nápisem citróny, mi přijde jako sebevražedný krok ze strany výrobce.

Žil jsem nějakou dobu v jedné anglicky mluvící zemi a můžu potvrdit,že mají o ostatních jazycích představu,že je to soubor nějakých,navzájem si podobných hatmatilek,nad kterými stojí angličtina.Když jsem u jedné osoby použil otřepané"Persona non grata",tak mi bylo odpovědí:Don´t know what it means in Czech,speak English.Slovo Limes by vzhledem ke stále existujícímu Hadrianovu valu na území Skotska z dob Říma mohlo mít u některé části obyvatelstva šanci na úspěch.

Není divu,že je Bůh zatratil a nechal na ostrově.

Odkaz ke komentáři

Už jsou venku další fotky na oficiálním webu Archimede - ZDE.

Posted Image

Původní model mi přišel jako ideální mírně elegantní hodinky k obleku do práce. Ten nový model už podle mne tu eleganci postrádá, ale zároveň na mne rozhodně nepůsobí jako sportovní hodinky. Pro mne je to rozhodně zklamání.

PS: Za hroznou kvalitu fotky se omlouvám.

post-10311-002398900 1303113859.jpg

Odkaz ke komentáři

Také se připojuji k tématu ARCHIMEDE OUTDOOR - moc jsem je očekával, protože vlastním starý model a jsem chtěl "modernizovat".Tento typ jsem zakoupil vzhledem k jejich menším rozměrům(průměr 38mm je na moje malé zápěstí akorát)a jejich deklarované OUTDOORovosti.V těchto ohledech mne absolutně nezklamaly, chodí +5s/den. Safír je super, luminiscence teď když je více slunce je pro mne dokonalá. Čitelnost - front čísel, je pro mne také super. Jediným malým nedostatkem jsem shledal malinkatou korunku. Proto jsem se vlasně těšil na nový typ.

U nového typu korunka dobrá, ale vadí tvar vnitřní lunety - minutové indexy nejsou na ciferníku a orientace čísel směrem ke středu a také neznámý typ strojku( i když je na bázi ETY), který se asi začne prosazovat.

Takže zklamání!Jinak ARCHIMEDE za mne 1+!!!(pořád pošilhávám po diverskách)

Upraveno uživatelem navi
Odkaz ke komentáři

Sellita sw200 je myslím poměrně známá? aspoň já ji znám, hehe

Hehe, ja taky a ORISaci ji znaji taky. A kdo se chce seznamit, tak muze treba tady. Takovou peknou dokumentaci maji na webu.

To kubson: sel by na nove outdoory modifikovat nejaky tenci kaucuk? Respektive jak velka je kapuca (hooded lugs)? .

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...