Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Snažím se zařadit si tuhle značku, některý modely se mi totiž hodně líbí. Už se tu párkrát probírala, konkrétně:

http://forum.chronom...__1#entry388496

http://forum.chronom...__1#entry217848

ofic. stránky http://www.schaumburgwatch.com/

Jestli to správně chápu, tak v začátcích to se sortimentem nebylo úplně košer, ale teď už je to snad ok? Prolízám stránky a dobrý, ale vůbec mi do toho nezapadají tyhle divery http://www.schaumbur...matic-zwei.html

Víceménně to samý je totiž tohle

Tak nevím, co si konkrétně o tomhle mám myslet.

Jinak se mi to moc líbí, designově povedený, unitásek, některý modely mňamka... posuďte sami.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Odesláno

Ono těch divers hodinek na jedno brdo je mraky.

mě to zase evokuje tohle:

Ale vůbec by mi na ruce nevadily, a to ani jedny.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Ty hranatý chronografy jsou brutální!

Dokonalé. Neskutečně moc se mi líbí jak dostali do jedné linie indexy 1,5 a střed subdialu, to samé 7,11. Jak už tady poněkolikáté píši: Simplicity!

Návštěvník cecil
Odesláno

Ahoj

jakožto asi jediný majitel Schaumburg hodinek tady na chronomagu, mohu potvrdit že se jedná o výbornou značku z nestandartní kvalitou zpracování u všech modelů.Byl jsem přítomen, při montáží svých Aquatitanů a dodnes je nosím z velkou spokojeností.Dělají 1s/den do plusu.Je to malá manufaktůra v Rintelnu a pořádá semináře pro své zákazníky při nichž můžete sledovat montáž svých budoucích hodinek či si je přímo na míru modifikovat jinými ručičkami,dialy atd.K těm výše zobrazeným diverům: v začátcích fa. Schaumburg využívala stejně jako Enzo Mechana,Ocean 7 či Deep Blue asijské futrály, které na rozdíl od Deep Blue velmi kvalitně dofinišovala a většinou použila strojky ETA či Sellita oproti cenově příznivějším quartzovým Rondám a Myiotam(DEEP BLUE) a navíc přidaly ke swiss made strojkům COSC. I strojky bez COSC běží naprosto fantasticky, což mohu potvrdit.Ostatní produkce jako třeba ty hranaté chrona, jsou již trochu vyšší hodinařina, a jelikož jsem je viděl mohu říci že zpracování je opravdu perfektní ve všech směrech.Nádherné jsou modely Gnomonik, ty opravdu píšou a navíc za celkem rozumnou cenu.Ještě bych rád dodal, že diver Schaumburg Aquamatic II, který je na obrazcích je dělán nejen Deep Blue ale i zn. Helson kde je rovněž velmi pěkně opracován.Aquamatic I, byl dělán Deep Blue s Myiotou za cca. 350USD a byla to velmi dobrá koupě. V quartz provedení si "Aquamaticové" jedničkové pouzdra používaly i zn. H3 Tactical konkr. model BS Pro diver v pvd s tritiovým indexy. Moje Aquatitany jsem si vybral, proto že je to zase trošku vyšší level a jednalo se již o čistě německý výrobek vč. titanového pouzdra ale i lunety a korunek, navíc jsou 44mm oproti pův. Aquamatic I s 42mm což ovšem nic nemění na tom že v obou případech se jedná o velmi masivní a těžké tool watche.

Odesláno

"Ne-košer" z jakého důvodu? Podle fotek "ne-košer"? V ruce je tu měl jeden človek, a to konrétně potápky, které jsou naopak OK. Mají moc pěkné hodinky s UNITASem.

EDIT: Výborně, Cecil se ozval.

Odesláno

"Ne-košer" z jakého důvodu? Podle fotek "ne-košer"? V ruce je tu měl jeden človek, a to konrétně potápky, které jsou naopak OK. Mají moc pěkné hodinky s UNITASem.

Nejseš zase trochu mimo? Já jsem tím odkazoval na dobu, kdy evidentně prodávali čínskou produkci a odmítali se k tomu přiznat.

Ještě jeden starší model

Posted Image

Návštěvník cecil
Odesláno

tady malé srovnání pouzder Schaumburg Aquamatic I a Enzo Mechana.Oboje jsou podstatně lépe dofinišované než třeba Deep Blue...

Odesláno

Nejseš zase trochu mimo? Já jsem tím odkazoval na dobu, kdy evidentně prodávali čínskou produkci a odmítali se k tomu přiznat.

Evidentně podle fotek? Evidentně podle tebe? Evidentně jsi evidentně mimo ty. A ne trochu...
Odesláno

Mně se nějak nezdají důvěryhodné. Čuju z toho steinhart@pod. Už jen to, že tzv. toolwatch mají vroubky na pouzdru, je podezřelý.

Odhlédnuto od toh , ačkoli nevím, jak vysoká hodinařina jsou ta hranatá chrona, ale pěkný jsou moc, opravdu se mi líbí, jsou zmáknutý perfektně.

Odesláno (upraveno)

Evidentně podle fotek? Evidentně podle tebe? Evidentně jsi evidentně mimo ty. A ne trochu...

Provokuješ nebo nečteš? Ještě jednou, celou dobu odkazuju na tohle. Pokud chceš zpochybňovat dknespla, který tomu rozumí několikanásobně víc než my dva dohromady, tak jsi hodně odvážný.

O těch Schaumburgách nikdy nevím co si mám myslet, získavají prestiž, prodávají se vedle zavedených německých značek, třeba na watchbuys, byli na Baselu, ale některý ty jejich kousky jsou evidentně Čína, ale nikdy to nepřiznaj.

Jsou (byli) uváděni na "blacklistech" německých výrobců přeprodávajících čínu a v tomto kontextu se o nich i na různých fórech psalo. Evidentně např. přeprodávali pod svou značkou čínské tourbillony atp.

Upraveno uživatelem Chumpus
Návštěvník cecil
Odesláno

chlapi to nemá cenu řešit, samozřejmně dělali s čínskými pouzdry v začátcích viz. model Aquamatic I. Ale to i Enzo, na druhou stranu nutno říci že je maj naprosto perfektně zpracované a to je rozhodující a jsou to postřehy o kterých jsem se dočetl v diskuzích nejen na WUS.Jinak jsou to opravdu vysoce kvalitní hodinky,získavající si svou kvalitou pomalu prestiž vedle renomovaných značek. Třeba model Gnomonik je fakt krásnej a silně o něm uvažuji.Pro cigi: jaké vroubky myslíš?

Odesláno

Co vím já, když Martin Braun odjel do Švýcar, tak jim nechal pouzdra (od jeho táty - Karl Christian Braun), což je origo Německo. Řekl bych, že to jsou i ta hranatá. Nechal jim třeba i pouzdra co s tátou nadělali na semináře, které (ty semináře) jim (Schaumburgum) také přenechal. Schaumburgové pak část těch zásob, pouzdra, číselníky atp. rozprodávali na ebay pod různými prodejci. Měli a mají několik brandů. Třeba brandovali čínské tourbillony pod značkou tuším Theoré atp. Potápky, stejné jako enzo mechana jsou taky OEM, někde v Číně. To neznamená, že to je nekvalitní. Ty upravené unitasy mají moduly taky čínské, stejné má Parnis nebo kdo. Sám mám doma od nich přes ebay číselníky a pouzdra, původně od CCM Braun.

Odesláno (upraveno)

cigi, cecil: Mně přijdou ty "decentní" modely naprosto úžasný a hned bych po nějakým skočil. A proto mě právě vykolejí, když jako další model v kolekci jsou potápky, který se prodávají pod X dalšíma značkama. Právě proto jsem nevěděl kam si tu firmu zařadit. Jestli někam na úroveň Steinhartu, na úroveň Archimede nebo jinam. Kdyby si ty potápky prodávali pod jiným brandem, tak by magoři jako já nemohli rejpat :) Škoda.

dknespl: Díky za info.

Upraveno uživatelem Chumpus
Odesláno (upraveno)

Provokuješ nebo nečteš? Ještě jednou, celou dobu odkazuju na tohle. Pokud chceš zpochybňovat dknespla, který tomu rozumí několikanásobně víc než my dva dohromady, tak jsi hodně odvážný.

Připustil sis možnost, že čtu a neprovokuji? Ale tak dalece asi neuvažuješ, což jen konstatuji. Co se týče příspěvku "7", nenapsal jsem nic provokativního nebo pobuřujícího, co by stálo za tvou neadekvátní reakci. Že jsem tedy mimo co/čeho? Relevantní odpověď samozřejmě nečekám. Doposud jsme se nesetkali a hodnocení tak přenechávám rodinným příslušníkům a nejbližšímu okolí.

A že mám odvahu? Dobrý postřeh a děkuji za poklonu.

EDIT: Jinak "dknespl" má k informacím samozřejmě blíže, to nezpochybňuji. Naopak to vnímám jako bonus pro fórum. Řada "swiss made" firem také dováží z Číny, ale tolik vášně u nich v diskuzích zdaleka není.

Upraveno uživatelem PhoeniX
Návštěvník cecil
Odesláno

Rád bych ještě dodal k příp. srovnání se Steinhart.Tritony 300M jsem mněl a pokud je mohu srovnat jak s Aquatitany nebo třeba Aquamaticy I, tak s klidným srdcem mohu říci že Schaumburg je rozhodně lépe zpracovaný ale je zase o dost dražší.Archimede mi příjde lepší než Steinhart ale né lepší než Schaumburg.Debaufre/Steinhart Triton 2000m které jsou "shodné" se Schaumburg Aquamatic III, budou ale už asi ve stejné kvalitě ale nemněl jsem je v ruce takže to nemohu s určitosti říci.Konkrétně tento model potápek Schaumburg AQT III, Deep Blue Master diver,Helson či Debaufre Triton jsou ale celkově velmi povedené hodinky a všechny uvedené brandy si je vesměs velmi dobře zpracovávají.Rád bycj ještě Schaumburgu pochválil příkladný servis.No uvidíme, zatím se Schaumburg drží velmi dobře a jde nahoru, za pár let by to mohla být známá značka a nikdo už asi pak nebude zkoumat že v začátcích dělala s asijskými komponenty byt byly velmi dobré kvality..

Odesláno

Do přílohy jsem dal ofic. ceník. Bohužel tam nejsou obrázky, takže to chce spolupráci s webovkami. Všechno jsem nezkoumal, ale třeba ty super hranatý chrona má Häffner levnější.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...