Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Napadlo mě, na co jste u hodinek vysazení, jaký detaily je ve vašich očích dokážou fakt zvednout a naopak? Myslim to takhle, mně se například strašně líběj ručky, který nemaj nijak ohraničenou lumi - že vlastně celá ručka je natřená lumi vrstvou. Dělá to Fortis třeba.. tohle když hodinky maj, tak se do nich zamiluju ikdyž jsou jinak hnusný. Nebo, ohraničený plastický indexy - starší bondovky maj jenom takový ostrůvky, nikdy mě moc nebraly - ty novější už je maj krásně plastický, můj dojem z nich je najednou stokrát lepší.

Na druhou stranu, na svůj "black list" bych zařadil různý jakože šroubky v lunetě, který tam jsou jenom na ozdobu. Nebo zubatou lunetu, s kterou se nedá otáčet.. to mě dokáže spolehlivě znechutit:)

Co vy?

Odesláno

- několik použitých fontů písma (viz Breitling)

- 99 % modelů hodinek, které mají datum na pozici 4 a půl

- oblekovky na meshi

- pokud neladí indexy ciferníku a indexy na lunetě, případně u quartzek neladí pohyb vteřinovky s indexama

- pokud jsou prostě hnusný :)

- a mnoho dalšího...

Odesláno

Mám rád:

- plastické indexy s lumi farbou a s kovovou hranou (Seiko Marinemaster)

- ciferník, který má z každého úhlu jinou barvu/reliéf (GS, moje spirity) a nebo má pěkné gilošování nebo jiný reliéf

- obecně pěkně a rovnoměrně svítící luminescenci

Nemám rád:

- lunetu, která má vroubky a nedá se otáčet (to ovšem není problém opravdových hodinek, ale pobavilo mě to u pár modelů věhlasné značky Bentime)

Asi toho bude víc, za srdíčko mě vezme leccos :) tohle mě tak napadlo.

Odesláno (upraveno)

Martz: No vida, to máme podobný. A tu lunetu maj právě i ty military Steinharty kterýma se tady teď někdo chlubil, mrzí mě to páč mi jinak přijdou úplně super. Ovšem bohužel přes tu lunetu vlak nejede :smile_anim:

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno

Líbí se mi: -sklo až do kraje (popřípadě obě)

-tlačítka chronografu (hříbkovitá)

-když je na hodinkách vidět,že stárnou s jejich majitelem (dává jim to takovou zvláštní krásu,jinou,než jakou disponujou po novotě...)

-správně ojetý hnědý kožený řemen

Nelíbí se mi: -přeplácaný kolotočářský vzhled (B. a podobné)

-lesklé těžké tahy (vrchol je bicolor)

-strojky výrazně menší než samotné pouzdro

-baterie nebo kondenzátor namísto péra (podle mně toto zcela popírá podstatu hodinek jakožto stroje)

Odesláno

+ Rezerva chodu

+ Něco pěknýho na dýnku

+ Když jsou dokonalý indexy, pod lupou jak krychličky

+ Když jsou číslice volemovaný kovem a vylitý svítícím sajrajtem

+ Když jsou hodinky pěkně veselý

+ Když jim pěkně cvaká luneta

- Nakreslený ciferníky

- Moc velká vrstva barvy na vteřinovce

- Když jsou ručičky při seřizování jak gumový a nejdou pořádně nastavit na index(Rolex)

Odesláno

Jo správně, na dýnko jsem zapomněl..

- prosklený u potápek

- prosklený a pod nim naprosto nejobyčejnější nezdobená 2824

+ reliéfní pevný s nějakym pěknym obrázkem.. Eterna Kontiki GMT, třeba.

Návštěvník Tada
Odesláno (upraveno)

co mě štve:

- datum obecně, u některých hodinek, kde je mezi 4 a 5, tak tam mi nevadí

- velký hodinky

- tlustý hodinky

- velký a tlustý hodinky

Upraveno uživatelem Tada
Odesláno

Pro mě je naprosto rozhodující datumovka, která může i jinak hezké hodinky naprosto zabít (špatně - např Hamilton Pioneer v bílé dobře - Archimede Pilot Chrono)

Odesláno

Rád sledujem pomer medzi minútovou a hodinovou ručičkou - či ten pomer zodpovedá Zlatému rezu (1.618). Niekedy je to trochu komplikovane, ked v obchode vyberiete pravitko a nemeráte puzdro, ale ručičky :D

toto je uchylka.

Inak, kolegovia, viete povedať hneď z fleku, aký je pomer na vašich hodinkách?

Odesláno (upraveno)

Mně vadí, když mají hodinky safírový sklíčko a minerální průhled, to mě vyloženě dráždí. Sice to dolní sklo nevyžaduje takovou tvrdost, ale takový hodinky bych si nikdy nekoupil, jde mi jen o ten pocit. Přijde mi, že se jen trapně snažej ušetřit pár šupů - pro mě prostě na blbým místě. Namátkou Fortis, Oris..

Upraveno uživatelem vojt
Odesláno

moja hodinova je dlhsia ako minutova. je to zle? :worried_anim:

Velmi zle ;)

Miluju hezký dýnka, správnou délku ručiček, ukazatele rezervy, mimostředky, modřený ručky, taky Pateky

Nenávidím pointer date, divný datumový okýnka, laciný ciferníky, průhledy na 2824, ksichty v ukazateli fáze měsíce

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...