Honza.manta Odesláno 3. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2010 V 3. 12. 2010 v 7:14, 'Sobina' napsal: Tyhle nejsou z aukra-takovej krásnej bast mám přímo od eltonáka.Asi zkoušeli co všechno jde napasovat dohromady, věčer rozdělám a juknu jak je to přidělaný.Páska by ty roky asi nevydržela.Stejně potřebuju tyhle ručky a pouzdro na další pokusy.Tak mám aspoň dobrej základ:D Pardon, překoukl jsem se. Ale zajímalo by mne, co teda je v tomhle: http://aukro.cz/item1308029400_prim_17_jewels_s_lunetou_cerny_cifernik.html
Biges Odesláno 3. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2010 Zajímavý bastl. Napříště asi přestanu takového bastly z Eltonu rozebírat na díly, ale budu je nechávat jako historickou zajímavost
Sobina Odesláno 5. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2010 Tak už sem to rozborkařil-samolepka žádná a nožičky tam jsou.Bych to viděl na to, že v Eltonu vzali čistej cifr a prostě na to natiskly barvu která se tomu dotyčnýmu libila:-)Origo bast i s kroužkem.
Sobina Odesláno 5. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2010 Když už sem byl v tom focení-nevíte někdo co je tohle a jak se do toho leze a co v tom je??Zatím fungujou,ale nenašel jsem žadnej otvor kudy do toho, abych to mohl rozkoumat
orlando1 Odesláno 5. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2010 Bavil jsem se o tom s hodinářem, říkal mi, že se do toho leze přes vrch a korunka se musí vytrhnout. Z devadesáti procent to ta stavěcí páčka vydrží, ale může se i stát, že praskne.
Honza.manta Odesláno 5. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2010 V 5. 12. 2010 v 11:16, 'Sobina' napsal: Když už sem byl v tom focení-nevíte někdo co je tohle a jak se do toho leze a co v tom je??Zatím fungujou,ale nenašel jsem žadnej otvor kudy do toho, abych to mohl rozkoumat Podívej se do tohohle vlákna. http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/33284-gumove-reminky-prim/ A taky je tím pádem rozřešeno, z čeho byly ty střeva v těch PS2 bastlech.
Sobina Odesláno 5. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2010 Na tohle vlákno sem zapomněl.....Vyřešilo mi to kam patří ty ciferníky...mám z těch typu snad uplně všechny a nevěděl jsem do čeho příjdou.V bastlech je kvarc a v těch dětskejch je nějakej manuál.
accutron Odesláno 5. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2010 V 5. 12. 2010 v 11:23, 'orlando1' napsal: Bavil jsem se o tom s hodinářem, říkal mi, že se do toho leze přes vrch a korunka se musí vytrhnout. Z devadesáti procent to ta stavěcí páčka vydrží, ale může se i stát, že praskne. Korunka s natahovací hřídelí je skutečně u těchto hodinek vytrhávací. Není potřeba se obávat jejího přetržení,neboť na rozdíl od standardních natahovacích hřídelí má tato upravený tvar, který umožňuje její vytržení ze strojku. No a pak už stačí vydloubnout sklíčko a strojek vyklepnout z plastového pouzdra. Montáž hodinek je to samé, ale v opačném gardu. 1
Návštěvník tolja Odesláno 10. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2011 To jsem si zase naběhl. Myslel jsem si, že jsem koupil pěkné primky s kalibrem 55 a ejhle! Když jsem je otevřel, tak jsem se nestačil divit. Mělo mě trknout nesmyslně vysoké číslo na dýnku a hlavně to, že je nízké - na kalibr 50-52. Ti hodináři byli hrozná "čuňata", anebo se jedná o dobový tuning ala swiss made. Spíš tuzing..
kutilprim Odesláno 18. září 2011 Nahlásit Odesláno 18. září 2011 Tak tohle jsem dnes nakoupil na burze. Je to spíš na díly, ale pár kousků je docela slušnejch.
JHonza Odesláno 10. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2011 Dnešní úlovek v Nekázance ... a to jsem tam původně šel pro paměťovou kartu do mobilu A otázka pro znalce: mohla se takováhle korunka vyskytnout u Primek, nebo je to lidová hodinářská tvořivost? Ještě jsem to nikdy neviděl.
skodna Odesláno 10. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2011 Mám taky jedny pavouky s touto korunkou.Podle mě je to origo,ale nejsem úplně znalý.
bohus76 Odesláno 10. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2011 V 10. 11. 2011 v 15:02, 'skodna' napsal: Mám taky jedny pavouky s touto korunkou.Podle mě je to origo,ale nejsem úplně znalý. Korunka je originál.
JHonza Odesláno 10. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2011 Díky za info. Hodinky prošly základním servisem - odstranění zbytků předchozích majitelů, přeleštění nejhorších škrábanců na skle. Ještě vhodný řemen a mohou vyrazit do ulic.Pohled dovnitř mě potěšil: kal. 55 typ 014 - setrvačka se šroubky, Breguetův vlásek - staré PRIMky v plné parádě.Tenhle pokus o makrofotku je dost brutální, ale líp to neumím ani já ani můj Panasonic. Aby byla vůbec vidět setrvačka a nejen šmouha, musel jsem to vzít s bleskem a to kvalitě fotky rozhodně neprospělo.
2139103620 Odesláno 9. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2011 V stredu som kúpil v jednom bazáre tieto Primky. Sú vo veľmi dobrom stave, dá sa povedať, že sú ako nové. Vo vnútri sa nachádza kaliber 64, na ciferníku sa nenachádza nápis kde boli vyrobené. Myslím, že sa jedná o novší model. Nahodil som na len remienok, opravil som západku kola pérovníka (bola prasknutá pružinka západky)a dneska som bol u hodinára dať nové sklíčko. No keď som prišiel domov a lepšie som sa na hodinky zadíval, tak sa mi zdá, že to sklíčko k nim moc nepasuje; zdá sa mi moc "vysoké". Čo vy na to...
mischa Odesláno 9. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2011 Jo, to tam nepatří, navíc je ze stran zabroušené, aby se vešlo do rámečku. Ale není problém ho vyměnit za pár korun za původní...
orlando1 Odesláno 9. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2011 Jak tohle mohl udělat hodinář ...
mischa Odesláno 9. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2011 Kšeft je věc svatá. A pořád lepší špatnej kšeft, než žádnej, proto to udělal....
orlando1 Odesláno 9. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2011 ...kšeft náš vezdejší dej nám dnes...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se