Luděk Talián Odesláno 22. září 2012 Nahlásit Odesláno 22. září 2012 Děkuji Honzovi za odpověď... Teď když vím, že tam pérovník pasuje, tak je teda nevyhodím...
MaraThon Odesláno 22. září 2012 Nahlásit Odesláno 22. září 2012 (upraveno) Včera jsem taky trochu nakoupil. Upraveno 22. září 2012 uživatelem Marek Khyr
MaraThon Odesláno 22. září 2012 Nahlásit Odesláno 22. září 2012 (upraveno) Včera jsem taky trochu nakoupil. Upraveno 22. září 2012 uživatelem Marek Khyr
Beladona Odesláno 22. září 2012 Nahlásit Odesláno 22. září 2012 Ač jsem si to již jednou pro tento měsíc zakázal, má slabá vůle byla opět přemožena mocnějšími silami. Páteční ranní cestou do práce přes centrum Prahy jsem namátkou zkontroloval 2 starožnictví.A tohle byl výsledek.
docent_tecka Odesláno 22. září 2012 Nahlásit Odesláno 22. září 2012 hm, bombirovane rucky, zrejme jedny z prvnich ps1... gratuluju
Beladona Odesláno 22. září 2012 Nahlásit Odesláno 22. září 2012 hm, bombirovane rucky, zrejme jedny z prvnich ps1... gratuluju Díky....
Honza.manta Odesláno 22. září 2012 Nahlásit Odesláno 22. září 2012 Nezbývá mi, než se přidat k docentovi - gratuluju!
padza1 Odesláno 22. září 2012 Nahlásit Odesláno 22. září 2012 Taky se pochlubím...Služební cesta do Hradce Králové...Sice jsou oblýskané a je poškozený ciferník... Ale za tu cenu jsem je tam nemohl nechat Mají stržené pero - v této souvislosti se zeptám zkušenějších - Dá se nahradit "perovnice" z jiného kalibru? Mám tady jednu z kalibru 66...Nicméně, mám z nich radost... Moje první Diplomaty Takže teď jdu čistit a blýskat... Tak to jsi měl štěstí a já smůlu jsem tam byl asi před týdnem a půl a krom dvou olezlých PSII kolem 800kč tam nic moc nebylo...holt, musím chodit častěji
Kubajz Odesláno 24. září 2012 Nahlásit Odesláno 24. září 2012 Ahoj,nedávno se mi z rodinného dědictví podařilo získat primky po dědovi kal. 652. Jsou celkem po smrti, nic na nošení, ale rád bych je rozhýbal a měl ve sbírce. Strojek vypadá v dobrém stavu, ale nejde natáhnout. Ručičkami otáčet lze.Nevíte, o jakou závadu by se mohlo jednat?
straspol Odesláno 24. září 2012 Nahlásit Odesláno 24. září 2012 Ahoj,nedávno se mi z rodinného dědictví podařilo získat primky po dědovi kal. 652. Jsou celkem po smrti, nic na nošení, ale rád bych je rozhýbal a měl ve sbírce. Strojek vypadá v dobrém stavu, ale nejde natáhnout. Ručičkami otáčet lze.Nevíte, o jakou závadu by se mohlo jednat?652 ??? Tyvogas, to je rarita echtecht, to neprodávej!! A cože je to vyražený pod setrvačkou?
Petr_P Odesláno 24. září 2012 Nahlásit Odesláno 24. září 2012 ... kal. 652... Jen drobnost. Ten strojek je 66.4.
padza1 Odesláno 24. září 2012 Nahlásit Odesláno 24. září 2012 Ahoj,nedávno se mi z rodinného dědictví podařilo získat primky po dědovi kal. 652. Jsou celkem po smrti, nic na nošení, ale rád bych je rozhýbal a měl ve sbírce. Strojek vypadá v dobrém stavu, ale nejde natáhnout. Ručičkami otáčet lze.Nevíte, o jakou závadu by se mohlo jednat? A setrvačka se pohybuje? Jestli nejde natáhnout, tak již natažený může být a je třeba zlomený čep setrvačky. Jinak pokud by jsi je rád dal do lepšího stavu, tak se dá myslím bez potíží sehnat lepší pouzdro, např. na aukru.
straspol Odesláno 24. září 2012 Nahlásit Odesláno 24. září 2012 (upraveno) 652 ??? Tyvogas, to je rarita echtecht, to neprodávej!! A cože je to vyražený pod setrvačkou?Jejda- vobrázek nám zmizel...Že von byl moc velkej?? Aha- asi nebyl, nějak mi to blbne... Podrž natahovací hřídel jemně nadoraz jako když je natahuješ, když budou mít snahu popoběhnout tak chtějí vyčistit promazat a seřídit. I když, jak tak koukám na vlásek, možná že tam bude nějaká potíž...safra, kdybych já nebyl tak slepej.. Upraveno 24. září 2012 uživatelem straspol
Kubajz Odesláno 24. září 2012 Nahlásit Odesláno 24. září 2012 (upraveno) Díky, ono to číslo kalibru je vyražené dost mizerně a i fotky pod lampičkou udělaly svoje. Přečetl jsem 65.2, ale asi to opravdu bude 66.4, tedy pardon... Straspol má asi pravdu, pod lupou jde vidět, že vlásek je nějaký šišatý (prasklý??) a setrvačka nepruží, ač s ní jde snadno pootočit. Vzhledem k ceně hodinek je asi nemá cenu dávat k hodináři. Ještě jednou díky, Kuba Upraveno 24. září 2012 uživatelem Kubajz
straspol Odesláno 25. září 2012 Nahlásit Odesláno 25. září 2012 Díky, ono to číslo kalibru je vyražené dost mizerně a i fotky pod lampičkou udělaly svoje. Přečetl jsem 65.2, ale asi to opravdu bude 66.4, tedy pardon... Straspol má asi pravdu, pod lupou jde vidět, že vlásek je nějaký šišatý (prasklý??) a setrvačka nepruží, ač s ní jde snadno pootočit. Vzhledem k ceně hodinek je asi nemá cenu dávat k hodináři. Ještě jednou díky, KubaNojo, sklo špatný, cifr špatnej, ručky...nic moc, stroj rozbitej ale pouzdro v opravdu, opravdu špatném stavu. Dobrá ale bude ta jedna stěžejka co na nich zbyla. Nech si je na památku po dědovi ve stavu jak jsou a do sbírky si za pětikilo koupíš na AUKRu moc hezké stejné.
Kubajz Odesláno 25. září 2012 Nahlásit Odesláno 25. září 2012 Díky, dopadne to tak. Teď alespoň vím, že to nemá cenu.
revue gt Odesláno 25. září 2012 Nahlásit Odesláno 25. září 2012 Díky, dopadne to tak. Teď alespoň vím, že to nemá cenu. Když se podíváš na ten vlásek, zkus jestli není zachycená otáčka vlásku za špalíček, jestli ho nepřeskočil ( uchycení vlásku na konci můstku se šroubkem ). Pokud ano a nemáš hod.pinzetu, vem tenkou jehlu a zkus ho podvléct pod špalíkem a vrátit zpět k ostatním otáčkam. Pokud není zničený, měl by se vrátit do středu setrvačky, ale je tam ještě další věc, která může vadit. Ta poslední otáčka je mezi koncem vlásku a regulační ručkou je vyboulená a to může být buď neodborným zásahem do vlásku, nebo chyba regulační ručky, kde není dostatek vůle pro pohyb vlásku při regulování aj.Na fotce máš setrvačku s vláskem, jak má vypadat na můstku zespoda, obrať si to v hlavě a mrkni co bys mohl mít za problém Ty Pokud máš zlomenou hřídel, tak je to celé zbytečné
Jeronimo Odesláno 25. září 2012 Nahlásit Odesláno 25. září 2012 Dnes jsem vyhandloval tyhle již porevoluční sporty. Ještě musím mrknout dovnitř, jestli tam nečeká nějaké překvapení...
Kubajz Odesláno 25. září 2012 Nahlásit Odesláno 25. září 2012 Díky moc, mrknu na to, ale asi je i ohnutý.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se