Jafurak Odesláno 15. července 2012 Nahlásit Odesláno 15. července 2012 Natrafil som na tieto slepecké hodinky, ktoré ma tak zaujali, že som sa rozhodolzakúpiť ich do svojej zbierky.Ak o nich niečo viete, sem s tým. Slepecké hodinky sú pre mňa zatiaľ nóvum.
odjinud Odesláno 10. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2012 (upraveno) Podle USSR Time se to vyrábělo v 70 tých letech v Petrodworzowy Watch Factory a měl by tam být kalibr 2602 (15 jewels); resp. tedy on je má s tímhle strojkem z Pobědy, ale je možné že tam původně byl jiný. edit: hm, koukám, že máš jiný strojek, tady jsou ty z USSR Time: http://www.ussrtime.com/cgi-bin/details.pl?id=0138 Upraveno 10. srpna 2012 uživatelem odjinud
odjinud Odesláno 16. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2012 Teď jsem tyhle slepecký taky viděl v jednom starožitnictví v Praze, cenu nevím, ale jak píšu - je to starožitnictví.
odjinud Odesláno 16. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2012 Tak moje nově koupené zánovní Pobědy z padesátých let. Sklíčko bude třeba přeleštit, ale pouzdro i cifr jsou pěkné. A jdou i celkem přesně. Hlavně se mi líbí ten prďácký řemínek ala náramek... bohužel je ve špatným stavu, tak bude muset jít. To je mi líto.
MaraThon Odesláno 22. září 2012 Nahlásit Odesláno 22. září 2012 (upraveno) Včera jsem narazil na tyto dvoje. Oboje jsou pozlacené a v moc pěkném stavu. Poljoty jsou kal. 2609. Pokud se nepletu. Wostoky netuším. Rád bych se o těchto hodinkách dozvěděl něco víc, takže jestli můžu znalé poprosit? Moc díky. Upraveno 22. září 2012 uživatelem Marek Khyr
odjinud Odesláno 22. září 2012 Nahlásit Odesláno 22. září 2012 Asi Vostok 2209, ale když nožíkem odloupneš dýnko, tak to máš najisto. Jinak včera se Vympely de luxe vydražily za 2700,- http://aukro.cz/hodinky-vympel-v-peknem-stavu-i2627895961.html
marekparek111 Odesláno 22. září 2012 Nahlásit Odesláno 22. září 2012 Tak moje nově koupené zánovní Pobědy z padesátých let. Sklíčko bude třeba přeleštit, ale pouzdro i cifr jsou pěkné. A jdou i celkem přesně. Hlavně se mi líbí ten prďácký řemínek ala náramek... bohužel je ve špatným stavu, tak bude muset jít. To je mi líto.hezky... byt tebou bych se toho pasku ála naramku nezbavoval - myslim ze by pro nekoho z mistnich "kožetepců" neměl být problém ti jeho vnitřní konstrukci znovu obšít nějakou pěknou kůží...
odjinud Odesláno 22. září 2012 Nahlásit Odesláno 22. září 2012 Pásek je už pryč v koši, teď jsem ale sehnal skvěle hnusně :-) vyhlížející klasickej pásek a až přeleštím sklíčko, určitě se s nima pochlubím. Ale až po dovolené, počátkem října
Petr_P Odesláno 22. září 2012 Nahlásit Odesláno 22. září 2012 Včera jsem narazil na tyto dvoje. Oboje jsou pozlacené a v moc pěkném stavu. Poljoty jsou kal. 2609. Pokud se nepletu. Wostoky netuším. Rád bych se o těchto hodinkách dozvěděl něco víc, takže jestli můžu znalé poprosit? Moc díky.Oboje hodinky byly na trhu nejpozději začátkem 70. let a jejich katalogové označení je následující: 1) Vostok 2209/153063 Strojek: Vostok 2209 22 ? průměr kalibru v mm (myšleno skutečně kalibru, neboli světlost vnitřního průměru pouzdra) 09 ? centrální vteřinová a nárazuvzdorné uložení 15 ? označení typu pouzdra 3 ? matriál pouzdra (tlusté pozlacení) 063 ? označení typu číselníku a ruček 2) Poljot 2609/813236 Strojek: Poljot 2609 26 ? průměr kalibru v mm (myšleno skutečně kalibru, neboli světlost vnitřního průměru pouzdra) 09 ? centrální vteřinová a nárazuvzdorné uložení 81 ? označení typu pouzdra 3 ? matriál pouzdra (tlusté pozlacení) 236 ? označení typu číselníku a ruček
Wanderer Odesláno 22. září 2012 Nahlásit Odesláno 22. září 2012 Tak moje nově koupené zánovní Pobědy z padesátých let. Sklíčko bude třeba přeleštit, ale pouzdro i cifr jsou pěkné. A jdou i celkem přesně. Hlavně se mi líbí ten prďácký řemínek ala náramek... bohužel je ve špatným stavu, tak bude muset jít. To je mi líto.Tyhle Pobedy jsem dostal darem. Nemám teda k nim takovej prďáckej pásek, ale šlapou skvěle. Na to že to má hodnotu pár stovek šlapou skvěle, jsou jedndy z nejpřesnějších, co vůbec mám. No, ale vzhledem k tomu, že by to měla být kompletně celá odvezená technologie z Německa, tak se ani nedivím, prostě kopie se vším všudy.
Petr_P Odesláno 22. září 2012 Nahlásit Odesláno 22. září 2012 Tyhle Pobedy jsem dostal darem. ... No, ale vzhledem k tomu, že by to měla být kompletně celá odvezená technologie z Německa, tak se ani nedivím, prostě kopie se vším všudy.Ne, nebyla. Pobědy nemají s Německem vůbec nic společného, snad kromě toho názvu - Vítězství. Více ve vlákně o starších ruských/sovětských kalibrech.
Wanderer Odesláno 23. září 2012 Nahlásit Odesláno 23. září 2012 Tak vidím, že to musím ještě nastudovat. Mě bylo řečeno, že odvezli po válce celou fabriku. Vůbec jsem se tomu nedivil, když obšlehli foťáky (Hasselblad a Ikonta) a auta (Opel). Takže si sypu popel a jdu se dovzdělat.
MaraThon Odesláno 24. září 2012 Nahlásit Odesláno 24. září 2012 Oboje hodinky byly na trhu nejpozději začátkem 70. let a jejich katalogové označení je následující: 1) Vostok 2209/153063 Strojek: Vostok 2209 22 ? průměr kalibru v mm (myšleno skutečně kalibru, neboli světlost vnitřního průměru pouzdra) 09 ? centrální vteřinová a nárazuvzdorné uložení 15 ? označení typu pouzdra 3 ? matriál pouzdra (tlusté pozlacení) 063 ? označení typu číselníku a ruček 2) Poljot 2609/813236 Strojek: Poljot 2609 26 ? průměr kalibru v mm (myšleno skutečně kalibru, neboli světlost vnitřního průměru pouzdra) 09 ? centrální vteřinová a nárazuvzdorné uložení 81 ? označení typu pouzdra 3 ? matriál pouzdra (tlusté pozlacení) 236 ? označení typu číselníku a ruček Moc děkuji za bleskové info..
odjinud Odesláno 30. října 2012 Nahlásit Odesláno 30. října 2012 Zánovní oblekovky Zaria, ještě přeleštit sklíčko.
pavel67 Odesláno 30. října 2012 Nahlásit Odesláno 30. října 2012 Tak moje nově koupené zánovní Pobědy z padesátých let. Sklíčko bude třeba přeleštit, ale pouzdro i cifr jsou pěkné. A jdou i celkem přesně. Hlavně se mi líbí ten prďácký řemínek ala náramek... bohužel je ve špatným stavu, tak bude muset jít. To je mi líto. Omlouvám se, že na příspěvek reaguji tak pozdě- nějak mi unikl.Tomu ,,prďáckému'' řemínku se říkalo pérový. Koncem 70. let stával 9Kčs, a můj tatínek a dědeček na ničem jiném hodinky nenosili. Já jsem se po nich samozřejmě opičil a měl ho také. Bylo to pohodlné. Člověk se nezdržoval zapínaním přezky, nebo si neskřípal kůži sponkou tahu (to se mi povedlo vždycky). Akorád při rvačkách na ZDŠ se mi pokaždé smekl, a já je musel potom hledat. Teď bych si ho i na nějaké primky nasadil, ale už se neprodávají.
odjinud Odesláno 30. října 2012 Nahlásit Odesláno 30. října 2012 Díky za příspěvek, vzpomněl jsem si, že dlužím fotku toho nového. Je super, barva jako h...o... :-)))Jinak ten starý pérový už jsem viděl na aukru 2x + jako bonus nějaké pobědy navic :-) takže se dá čas od času koupit v slušném stavu...
pavel67 Odesláno 30. října 2012 Nahlásit Odesláno 30. října 2012 Díky za příspěvek, vzpomněl jsem si, že dlužím fotku toho nového. Je super, barva jako h...o... :-)))Jinak ten starý pérový už jsem viděl na aukru 2x + jako bonus nějaké pobědy navic :-) takže se dá čas od času koupit v slušném stavu... Děkuji za info ohledně pérového řemínku, já ty ruské moc nesleduji, takže mi to uniklo. Ale ten tvůj nový řemínek - no to je teda blivajz.
docent_tecka Odesláno 7. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2012 minuly tyden - prava ruska klasika s kvarcem
odjinud Odesláno 8. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2012 Ty první mají dole umyvadlo? :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se