Přejít na obsah

Report z dnesniho drancovani bazaru, zastavaren a příbuzných

Doporučené příspěvky

Odesláno

Natrafil som na tieto slepecké hodinky, ktoré ma tak zaujali, že som sa rozhodol

zakúpiť ich do svojej zbierky.

Ak o nich niečo viete, sem s tým. Slepecké hodinky sú pre mňa zatiaľ nóvum.

post-14366-086241100 1342366654.jpg

post-14366-053913700 1342366665.jpg

post-14366-095765400 1342366681.jpg

• po 4 týdnech...
  • Odpovědi 849
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Podle USSR Time se to vyrábělo v 70 tých letech v Petrodworzowy Watch Factory a měl by tam být kalibr 2602

(15 jewels); resp. tedy on je má s tímhle strojkem z Pobědy, ale je možné že tam původně byl jiný.

edit: hm, koukám, že máš jiný strojek, tady jsou ty z USSR Time: http://www.ussrtime.com/cgi-bin/details.pl?id=0138

Upraveno uživatelem odjinud
Odesláno

Teď jsem tyhle slepecký taky viděl v jednom starožitnictví v Praze, cenu nevím, ale jak píšu - je to starožitnictví.

Odesláno

Tak moje nově koupené zánovní Pobědy z padesátých let. Sklíčko bude třeba přeleštit, ale pouzdro i cifr jsou pěkné. A jdou i celkem přesně. Hlavně se mi líbí ten prďácký řemínek ala náramek... bohužel je ve špatným stavu, tak bude muset jít. To je mi líto.

post-22024-048422400 1345121183.jpg

post-22024-087080600 1345121213.jpg

• po měsíci...
Odesláno (upraveno)

Včera jsem narazil na tyto dvoje. Oboje jsou pozlacené a v moc pěkném stavu. Poljoty jsou kal. 2609. Pokud se nepletu. Wostoky netuším. Rád bych se o těchto hodinkách dozvěděl něco víc, takže jestli můžu znalé poprosit? Moc díky.

post-19100-040731600 1348323401.jpg

Upraveno uživatelem Marek Khyr
Odesláno

Tak moje nově koupené zánovní Pobědy z padesátých let. Sklíčko bude třeba přeleštit, ale pouzdro i cifr jsou pěkné. A jdou i celkem přesně. Hlavně se mi líbí ten prďácký řemínek ala náramek... bohužel je ve špatným stavu, tak bude muset jít. To je mi líto.

hezky... byt tebou bych se toho pasku ála naramku nezbavoval - myslim ze by pro nekoho z mistnich "kožetepců" neměl být problém ti jeho vnitřní konstrukci znovu obšít nějakou pěknou kůží...
Odesláno

Pásek je už pryč v koši, teď jsem ale sehnal skvěle hnusně :-) vyhlížející klasickej pásek a až přeleštím sklíčko, určitě se s nima pochlubím. Ale až po dovolené, počátkem října

Odesláno

Včera jsem narazil na tyto dvoje. Oboje jsou pozlacené a v moc pěkném stavu. Poljoty jsou kal. 2609. Pokud se nepletu. Wostoky netuším. Rád bych se o těchto hodinkách dozvěděl něco víc, takže jestli můžu znalé poprosit? Moc díky.

Oboje hodinky byly na trhu nejpozději začátkem 70. let a jejich katalogové označení je následující:

1) Vostok 2209/153063

Strojek: Vostok 2209

22 ? průměr kalibru v mm (myšleno skutečně kalibru, neboli světlost vnitřního průměru pouzdra)

09 ? centrální vteřinová a nárazuvzdorné uložení

15 ? označení typu pouzdra

3 ? matriál pouzdra (tlusté pozlacení)

063 ? označení typu číselníku a ruček

2) Poljot 2609/813236

Strojek: Poljot 2609

26 ? průměr kalibru v mm (myšleno skutečně kalibru, neboli světlost vnitřního průměru pouzdra)

81 ? označení typu pouzdra

236 ? označení typu číselníku a ruček

Odesláno

Tyhle Pobedy jsem dostal darem. Nemám teda k nim takovej prďáckej pásek, ale šlapou skvěle. Na to že to má hodnotu pár stovek šlapou skvěle, jsou jedndy z nejpřesnějších, co vůbec mám. No, ale vzhledem k tomu, že by to měla být kompletně celá odvezená technologie z Německa, tak se ani nedivím, prostě kopie se vším všudy.

Odesláno

Tyhle Pobedy jsem dostal darem. ... No, ale vzhledem k tomu, že by to měla být kompletně celá odvezená technologie z Německa, tak se ani nedivím, prostě kopie se vším všudy.

Ne, nebyla. :sad01_anim: Pobědy nemají s Německem vůbec nic společného, snad kromě toho názvu - Vítězství. Více ve vlákně o starších ruských/sovětských kalibrech.

Odesláno

Tak vidím, že to musím ještě nastudovat. Mě bylo řečeno, že odvezli po válce celou fabriku. Vůbec jsem se tomu nedivil, když obšlehli foťáky (Hasselblad a Ikonta) a auta (Opel). :huh: Takže si sypu popel a jdu se dovzdělat.

Odesláno

Oboje hodinky byly na trhu nejpozději začátkem 70. let a jejich katalogové označení je následující:

1) Vostok 2209/153063

Strojek: Vostok 2209

22 ? průměr kalibru v mm (myšleno skutečně kalibru, neboli světlost vnitřního průměru pouzdra)

15 ? označení typu pouzdra

063 ? označení typu číselníku a ruček

2) Poljot 2609/813236

Strojek: Poljot 2609

26 ? průměr kalibru v mm (myšleno skutečně kalibru, neboli světlost vnitřního průměru pouzdra)

81 ? označení typu pouzdra

236 ? označení typu číselníku a ruček

Moc děkuji za bleskové info.. :smile_anim:

• po měsíci...
Odesláno

Omlouvám se, že na příspěvek reaguji tak pozdě- nějak mi unikl.

Tomu ,,prďáckému'' řemínku se říkalo pérový. Koncem 70. let stával 9Kčs, a můj tatínek a dědeček na ničem jiném hodinky nenosili.

Já jsem se po nich samozřejmě opičil a měl ho také. Bylo to pohodlné. Člověk se nezdržoval zapínaním přezky, nebo si neskřípal kůži sponkou tahu (to se mi povedlo vždycky). Akorád při rvačkách na ZDŠ se mi pokaždé smekl, a já je musel potom hledat.

Teď bych si ho i na nějaké primky nasadil, ale už se neprodávají.

Odesláno

Díky za příspěvek, vzpomněl jsem si, že dlužím fotku toho nového. Je super, barva jako h...o... :-)))

Jinak ten starý pérový už jsem viděl na aukru 2x + jako bonus nějaké pobědy navic :-) takže se dá čas od času koupit v slušném stavu...

post-22024-086959700 1351637960.jpg

post-22024-062380700 1351637982.jpg

Odesláno

Díky za příspěvek, vzpomněl jsem si, že dlužím fotku toho nového. Je super, barva jako h...o... :-)))

Jinak ten starý pérový už jsem viděl na aukru 2x + jako bonus nějaké pobědy navic :-) takže se dá čas od času koupit v slušném stavu...

Děkuji za info ohledně pérového řemínku, já ty ruské moc nesleduji, takže mi to uniklo. Ale ten tvůj nový řemínek - no to je teda blivajz.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...