Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Řeknu to tak,chce to najít prodejce,který je ochoten poslat k nám /pár jich bude/.V rámci EU se zásilky nekontrolují,kde není žalobce.......

Berte jak to vypadá ?  

Upraveno uživatelem bohus76
Odesláno

Bobe, ty jsi jeste porad pryc? No to je tedy dlouhy vyjezd. Mimochodem, jeste jsem ti nepodekoval za ty KFC. Bratr mi je v poradku dovezl. Pulka padla v CR, pulku jsem si dovezl zpatky domu do Inglendu. Jsou fajn, tak akorat sila, dobre hori, dobra chut. V lete jedu do CR, zase dokoupim.

Odesláno (upraveno)

Ahoj ne uz jsem 2 tydny v Praze ... Rado se stalo

Jeste k tem limitum, v ramci EU je to myslim 100 nebo 200 ks, takze pohoda

Upraveno uživatelem Bob
Návštěvník Kamil
Odesláno

Díky nezměrné laskavosti našeho vrchního dodavatele :notworthy:  jsem postupně vyzkoušel tři vzorky. Všechny v průměru robusto a délky odshora byly krátká, normální a prodloužená. Všechny s krycím connecticut listem. První byl lehký bez vývinu chuti a nijak mě neoslovil. Druhý byl také spíše lehčí, ale nějaká chuť už tam byla, kouřit se dal. Poslední byl nejlepší, příjemný doutník střední síly s rozvinutím chuti blížící se kubánské.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno (upraveno)

A co rikas na to ze ta Laranja je č.13 v Cigar Aficionado TOP 25?

A nebudte liny a hlasujte ve vlakne TOP 10 doutnik za 2015 

Upraveno uživatelem Bob
Návštěvník Kamil
Odesláno

Asi kouřili jinej doutník. Tah a hoření samozřejmě v pořádku. Na mě byl moc sterilní, skoro bez chuti. Možná že jsme tou výraznou nikaraguiskou produkcí zmlsaní. Taky jsem měl včera Bolivar Belicosos Finos a nijak extra mi nešmakoval. Jó to San Cristobal La Fuerza byl i přes nevzhledný krycí list excelentní, už jsem jich pár zpopelnil a jeden z nejlepších kubánských co jsem kdy měl.

Odesláno

Kamile, chci se te na neco zeptat (uz delsi dobu). Porad srovnavas doutniky s Kubanskyma - viz o par prispevku vyse: "prijemny doutnik s rozvinutim chuti blizici se kubanske". Nemyslis, ze to srovnavas s etalonem, ktery uz zdaleka neni tak jednoznacny nebo spolehlivy? Myslim to vazne a ne jako pohaneni kubanske produkce. Ja mam Kubu rad, dokonce moc rad. Ale zda se mi, ze ta doba, kdy se dalo spolehnout na chut  a kvalitu Kubanskych doutniku uz je pryc. Mozna mam jenom osobni smulu, ale Kuba me v posledni dobe parkrat celkem zkamala. 

Myslim to tak, jestli to neni nejaky magicky psychologicky etalon, ktereho uz nejde dosahnout :-) Muj tata kouri treba doutniky celej zivot a tak vim, ze to ma tak zafixovane v hlave: Kuba = nejlepsi doutnik. V tech nejvyssich premiovych cenach mozna ano, to nevim. To se neda na beznou spotrebu. Ale v te "normalni", rekneme stredni cenove kategorii to, zda se mi, uz davno neplati.

Fakt se ptam jenom proto, ze me to zajima, jak to vlastne beres nebo myslis.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Kubánské doutníky jsou etalonem.

Ona i většina producentů okolo v Karibiku přímo či nepřímo pochází z Kuby. Kubánská produkce poslední dobou za moc nestojí, víme to všichni. Ale stejně i průměrný kubánský doutník je lepší než valná většina nekubánských, řekl  bych. No a prémiová kubánská produkce je prostě nenahraditelná a nenapodobitelná. U mě za poslední dobu Partagas D nebo E, H. Upmann Royal Robusto, Half Corona a nově Connossieur A, Ramon Allones Specially Selected, San Cristobal La Fuerza, no a i všechny Cohiby, co jsem měl. Ta kubánská hebkost, jemnost a přitom plná chuť s vývinem je prostě famózní.

Zároveň musím napsat, že prémiová nikaraguiská produkce je s kubánskou srovnatelná, ne-li lepší, ale je jiná. Doutníky jsou výraznější, bohatší v chuti i produkci kouře. Pro mě třeba Oliva V Melanio a hlavně řada Liga Privada od Drew Estate jsou vynikající doutníky a někdy si je dám radši než Kubu.

Odesláno

Tak dnes jsem se nechal ovlivnit slovy o Kubě zde na fóru a jednu po cestě na schůzku koupil a následně vykouřil, musím říct, že za 335 kč, které jsem vyhodil doslava košem, jsem byl tak zklamán, že raději nebudu už nic psát, abych nebyl sprostý :angry:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Diky za nazor. :-)

Kamile, kde kupujes ty Connoisseur A? (A jo, pise se to takhle... teda nepise, ale Kubanci to zvrtali, tak to je krabicce takhle blbe. V dalsich sarzich to maji prej opravit, ale jeste se prodavaji ty chybne natistene krabice... aspon to bude vzacne, neco jako Modry Mauricius... nebo uz to opravili?) Jen nevim KDE se to prodava. Zadny e-shop co to prodava v CR jsem nenasel.

Odesláno (upraveno)

Tabak Invest je momentalne nema, jsou vseobecne dost vyprodany :-(

Mel ho ode mne

Upraveno uživatelem Bob
Odesláno

Connoisseur A ...ja ich este mam cez 100ks .. tak keby niekto chcel ...  ;-)

Odesláno

Dneska jsem chtěl kolegovi z práce koupit z narozkám sadu cutteru a zapalovače od Colibri. Nedávno jsem si kupoval podobnou sadu pro sebe a jsem spokojený. Tak jsem si říkal dobrá volba. Zašel jsem pro to do Don Paelo ve Florentinu. Sada bratru za 2 litry, tak říkám prodavačce: "rád bych si zapalovač vyzkoušel". Samozřejmě byl nefunkční a ona mi říká: "Není tam plyn". Já na to a můžete mi ho tedy naplnit? Co budu dělat s plynem, když bude stejně nefunkční. Prý, že ne, že si musím koupit celý plyn. Tak jsem šel pryč a koupím to v Kotvě. Ne, že už by ta dvacka za plyn hrála nějakou roli, ale jde o princip. Tipnul bych si, že mají ze sady hrubý zisk tak minimálně pětikilčo, no když je jim líto mi poskytnout plyn tak za 50 haléřů, tak je to jejich volba. A ještě mě poučovali, že je jasný, že v zapalovači nemají plyn z bezpečnostních důvodů, ale jak dostávají pryč plny z těch stovek jednorázových zapalovačů, které tam mají vystavené už mi vysvětlit nedokázali. V tom Don Paelu můžou fakt prodávat jenom ty noviny.  

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...