Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

njn,  kuba to je poslednu dobu loteria ...  co sa mne osvedcilo  hlavne pri novych kuskoch  ....  vzdy si vyberat rucne , ani nie  lahky kusok ani nie tazky a podla osahania sa da odhadnut ci je moc  nabaleny alebo je to este OK a bude tiahnut dobre ,  jedno dolozite kriterium pri vybere :  kryci list,  nevadi ak nebude tmavy,  kludne moze mat aj svetlejsi odtien , ale   musi byt leskly, tzn. s dostatocnym podielom  prir. olejov   no a pak este min. mesiac nechat odlezat v humidore pri 63-65 RH   a uspech je na svete :lol2: :lol2:  :lol2: 

Návštěvník Jagman
Odesláno

Pepo :) tvoje Perdomo vlna me sice udivuje ale nechavam to plavat podle me je to nekouritelna sra-ka

Ale srovnavat to s Kubou? Prosim dej si obklad nereknu nic pokud uprednostnis Olivu nebo DE ale Perdomo? Vazne?

Zrovna predvcirem zakladni RA naprosto dokonala kremova chut drzel popel a tahnul jak parni stroj

Odesláno

Oliva mi voní i chutná, ale asi mám ještě chuťové buňky v pořádku, takže tam cítím "rozemleté feferonky" :) Když doneseš pořádnou Kubu, určitě nepohrdnu, to co jsem měl byl odpad a to jsem vybíral. Všichni prodejci, kteří se tím profesionálně zabývají, mi řekli, že stojí v poslední době za houby a ať to nekupuju. Perdomo Habano je prý z dovezeného kubánského tabáku.

Odesláno

Já du (snad ne opět marně) vyzkúšat tu nekouřitelnou sra.č.ku perdomo za chvíli. Loni jsem to 2x zkoušel a 2x zklamání, tak jsem si dneska říkal, že nebudu srabácky skrečovat takovou pěknou tradici :)

Tradiční srazík v olomoucké etrafice, kdyby se chtěl někdo stavit.

Odesláno

Oliva mi voní i chutná, ale asi mám ještě chuťové buňky v pořádku, takže tam cítím "rozemleté feferonky" :) Když doneseš pořádnou Kubu, určitě nepohrdnu, to co jsem měl byl odpad a to jsem vybíral. Všichni prodejci, kteří se tím profesionálně zabývají, mi řekli, že stojí v poslední době za houby a ať to nekupuju. Perdomo Habano je prý z dovezeného kubánského tabáku.

Oliva V má v chuti opravdu koření, ale chilli? :-)) 

Je to o vkusu každého, například Enclave nebo Last Call od AJ Fernandeze jdou v tomto ještě dál, prostě chuťové preference každého jsou jiné. I taková Liga Privada Unico L40 má v těle koření a je to skvostný doutník. Naopak u Kubánských doutníků koření většinou nenajdeš. Já si myslím že prostě jako začínající doutníkář hledáš výraznější chutě, to Nikaragua splňuje na 100%, proto jí máme tak rádi. Ale pravda je že Kubánský tabák je zatím nepřekonán, ale o doutnících z Kuby to už na 100% neplatí. Prostě ti chuť Kubánských doutníků nesedí, nemá cenu to lámat přes koleno, také jsem jednoho kamaráda lámal ať tu Kubu taky zkusí a pro mě super doutníky jemu přišly jako sláma, tak jsem toho nechal.

Perdomo Habano je max. z semen dovezených z Kuby, ale tabák je pěstovaný v Nikaragui, ostatně Cuban Seed je v Nic asi 90% tabáku, ale hezky to na doutníku vypadá, zvláště na Americkém trhu :-)

Odesláno

U Perdomo oceňuju doutníky s jemnější chutí, Robusto vůbec nekupuju, nějaké Maduro a pak Connecticut. Kuba, ne že by mi nechutnala, ale nedalo se to kouřit, buď to vůbec netáhlo, nebo to zase kouřilo jako lokomotiva a pak chcíplo. Až na dva kousky (stejný doutník ze stejného humidoru) hoří Perdomo úžasně, chuťově jsou samozřejmě docela rozdílné a ten poslední Habano mě dost oslovil. Oliva má pro mě velmi (až moc) výraznou chuť a palí mě v puse poměrně hodně, ale jednou za čas určitě nepohrdnu. Jediný doutník z Kuby, který jsem vlastně  dokouřil byl R y J a nebyl špatný.

Odesláno

Ja rozumiem tomu ze su to suchace, no prakticky vsetky suchace drzim v humidore a nemam s nimi ziaden problem, povedal by som ze po case su omnoho lepsie. Len tu bolo spomenute ze pre toscanella to neplati, preto som sa pytal.

Nedávat do humidoru,ztrácí chuť a pak horší táhnou. /slyšel jsem,nezkusil jsem/.

Návštěvník Jagman
Odesláno

Pepo kouřím doutníky sice chvilku ale za ty 2 roky a XX kubánských doutníky mi netáhl jeden a to Cohiba SigloIV? a to sem kouříl rovnou za "dveřma trafiky" dnes koupím kubu dám do humidoru nechám tak 2-4 týdny odležet a pak není problém. U Nikaragui mě baví kořemí doutníky jako třeba moje milovaní Liga NO9 ale kubu kouřím pro její jemnost a tu mi žadná Nica nenahradí a už vůbec né Perdomo nejblíže mi příslo Shade od DE teda pokud nejsi Andrew ale ten neumí kouřit :D

Odesláno

Měl jsem Liga No.9 a T52 oba mi přišly na mě silný, co mi chutná je Udercrown Shade a ještě víc Robusto. Všichni mluví o jemnosti v doutnících, kde mě pálí huba jako čert, tak to fakt nechápu.

Odesláno

Hele, ja jsem obecne chapavej, tak kvuli mne to delat nemusis... ale samozrejme to nicemu neublizi, ze. Reagoval jsem na prispevek 8187. Ctu to zpetne a jeste furt to chapu tak, jak jsem komentoval. :) Jinak dobry...

Perdomo Habano jsem nezkousel, mozna ho zaradim na seznam. Lot 23 mam v bezne rotaci - obe verze, Maduro i Connecticut. Ale Maduro je pro moji hubu tedy prijemnejsi. Ty kupujes na Cigars International? Myslel jsem, ze to je jen takova z nouze ctnost pro nas, chudaky v predrazenych zemich, plnych protikuracke hysterie (a zaroven populace plne "balicu", kteri si normalni cigarety nejsou ochotni koupit, ale bali ten nejlevnejsi a nejhnusnejsi tabak o sto sest).

Odesláno

Nerekl bych, ze je Perdomo vyslovene spatne. Spis mi prijdou v kvalite hrozne nevyrovnane. Nektere mi prisly vynikajici a jine naopak hrozne zklamani. Psal jsem loni nebo predloni i par recenzi. Radu LOT 23 vsak povazuji za nadprumer. Jak ale pise Bob. Kazdemu chutna neco jineho. Pokud nekomu chutna Perdomo, tak tezku mu budu vyvracet, ze mu vlastne nechutna -:).

Odesláno

little_w: každopádně díky za přehlednou tabulku, ale ty odkazy často řeknou více. Já jsem koupil řadu doutníků v Cigar Points, pak u Boba a občas se stavím (mám to kousek) v Etrafice. Ten Cigar Intern. jsem dával jen že se mi toam dobře hledá a mají i víc informací o doutnících. Doutníky nedovážím, nemyslím si, že je koupím nějak levněji, spíš opačně. Cigar Point má některé ceny opravdu nadsazené, tak si tam koupím spíš něco na ochutnání, nebo klasiku, která má ceny o 10% vyšší než konkurence. Etrafika Blanická ul. má velmi slušný výběr (podstatně větší než v eshopu) a zaměřují se hodně na Perdomo.

Perdomo mi chutná, má takovou pro mě příjemnou jemnější chuť, ale ne všechny doutníky od nich jsou dobré. Třeba ten pivní nebyl žádný zázrak, některé zase nemají tu chuť do konce a tak je kouřím dokud mi chutnají, tedy odložím klidně 8cm i více dlouhý doutník. Je to jako s jídlem, budou doutníky, které chutnají všem a pak doutníky, které chutnají jenom někomu, to je asi přirozené. To že se občas něco nepovede ve vyzkoušeném typu, taky bude pravda, zrovna tak jako kuchaři. Otázka je, co pro koho znamená jemná chuť doutníku, v tom bude taky zakopaný pes. Rozdíl bude i v tom, že někdo vykouří 1 doutník za týden a jiný 3 denně, možná i rozhoduje závislost na nikotinu, kterou každý doutníkář bude v jisté míře mít.

Odesláno

Dopoledne jsem měl Undercrown Shade Gran Toro, moc dobrej kousek (je vidět že není Gran Toro jen v jednom provedení). Nechal jsem ho ležet na Slunci a evidentně hořel daleko lépe a zřejmě se i lépe uvolňovaly všechny látky z tabáku - je to jen můj postřeh, je to tak?

Odesláno (upraveno)

S tim sluncem bych byl opatrnej, vyschne ti kryci list a pak ma tendence praskat.

Co se tyce paleni pusy, popraskaneho popela apod. Mozna si davej pozor na rychlost koureni, kdyz odpadne popel mel by byt konec uhliku rovny, pokud je do spicky kouris moc rychle

Dnes po snidani Rocky Patel Super Ligero - moc povedenej doutnik, Honduras ma mezi doutniky klenoty, jeden je Leaf by Oscar Corojo a toto je druhy, fakt velka spokojenost, budu muset produkci z Hondurasu prozkoumat vice, prece jen od nejlepsiho regionu v Nikaragui - Jalapa Valley ho deli par kilometru. Na internetu pisou ze je extra silny, ja bych nerekl, srovnal bych to s Olivou V, takze tak 8/10. Jen ta chut je mimoradne jemna

post-22496-0-26687500-1464440805_thumb.jpeg

Ted davam Nica Rustica El Brujito, opomijeny doutnik od Drew Estate, stoji lehce ve stinu Ligy Privady, kryci list je stejny Connecticut Broadleaf, jen mene fermentovany. Je to ale excelentni ukazka blendu z okoli Esteli, ten doutnik ma vse, jemnost, lehke koreni, neustaly vyvoj chuti, hutnou produkci koure - rekl bych az exploze chuti :-). Jsem nadseny

post-22496-0-97999200-1464440845_thumb.jpeg

Upraveno uživatelem Bob

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...