Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Bobe  doporucujem skus najprv jeden kusok  a potom sa rozhodni ...  ja mal z tabak investu  jeden kusok  a skoda slov   za prve prevlhceny a za druhe opticky tak svetly a jakeby vysuseny kryci list  ...   proste hruza ...  samozrejme ze siel  na 40dni na odlezanie do humidoru,  chcel by som vidiet fotky z priebehu horenia toho cloveka co si to hned od tabak invest zapali...... 

no a ten doutnik bol chutovo mrtvy .. aroma kubanska bola ale chute minimalne ....

pak som mal 2 kusky  z australie  , opticky nadherne , pekny podiel oleja na krycom liste pekna aroma    ale  zase sa zazrak nekonal  to bolo tak ultra jemne ze  ked to porovnas s Hoyo No.2  tak sa budes bit po hlave ze preco utracat za doutnik s extra labelom anejados ked uz no.2  je daleko  chutovo lepsia a vyraznejsia

Odesláno

jednoznacne najlepsi Anejados co som mal bol Partagas,  pak Montecristo  ,   pak daleko  RyJ a uplne na konci HdM   ....

ale neviem neviem ci si tie ceny zasluzia ,     podobny efekt  dosiahnes aj ked si kupis klasicke edicie  (nejake aspon opticky a aromov pekne kusky a nechas odlezat aspon 3 roky v plne cedrovom humidore  )

Odesláno

Montechristo místo nedělního oběda je docela výživný :)

Trochu nakřivo hořel, což přikládám spíš za vinu sobě kvůli skladování, ale jinak gut.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Humidor se vysusuje, ale velmi pomalu. Ale zase na druhou stranu, klidne se v mezidobi muzu na humidor vykaslat. Bezne domaci podminky jsou de facto idealni i bez jakychkoliv podpurnych prostredku:

a4e6044b5aeeaeeff5a9403016ea89fe.jpg

(Neni pak ale divu, ze mi humidor nechce moc schnout.)

Odesláno (upraveno)

Ja vim. Susim supliky, vytahl jsem je z humidoru, a vlhkomer v suplicich ukazuje jeste ted 70-71% (doutniky to udrzuji vys, nez je RH treba v druhem rohu mistnosti). Ja blbec to v humidoru zvlhcoval. Budu to muset udrzovat cilene niz. Mam to vymyslene a pripravene. Neco jako system Boveda - obousmerna kontrola vlhkosti. V tomhle anglickem podnebi je rizeni vlhkosti jen jednim smerem (=dovlhcovani) totalni debilita - jsem vinen!

Az to budu mit doresene, tak sem hodim vysledky empirickych zjisteni. Treba se to nekomu bude do budoucna hodit. Clovek se porad neco uci... a ja jak jsem puvodem z Ceska, kde je proste diky poloze ve vnitrozemi sussi vzduch, a navic z podhuri Jeseniku, kde je RH jeste o par stupnu niz, jsem proste zvyklej na to, ze vzduch je suchy. Tady, 30 mil od more, to je proste jinak. Jsem rad, ze to momentalne odneslo jenom moje ego, a ne doutniky. Zastavil jsem to sve silenstvi vcas. :)

Upraveno uživatelem little_w
Odesláno

RA - chuťově dobrý, ale od půlky nějak blbě hořel..

Oliva V - všichni jí pořád chválíte a já jí pořád nějak nemůžu přijít na chuť, zkoušel jsem různý vitoly a nejblž mi bylo Belicoso,.... pořád jí dávám šanci, ale nějak to není ono :cigar:

Odesláno

Taková vlhkost by mi docela vadila, všechno doma navlhlý jako v Karibiku.

Neblbni Josefe :) Je to "relativni vlhkost". Praha ma v tuhle chvili 72% RH a pochybuji, ze by se Prazaci citili jako v pradelne. Pokud neni zaroven teplota nekde vyrazne vysoko, je tahle RH naprosto v pohode. Kdyz mas v humidoru 19°C a 69%, mas pocit, ze tam strcis ruku pro doutnik, a vytahnes ji mokrou jak ze skopku? ;)

Odesláno (upraveno)

Já jsem rád když mám v zimě doma 40% vlhkost a to jede zvlhčovač na plné obrátky a denně uvolní do vzduchu 10 litrů vody. Ted mám doma hodně a to je 50% ;)

P.S. dodatek

Ideální relativní vlhkost v různých podmínkách

• nejpříjemnější vlhkost pro člověka 45 až 65 %
  • ideální vlhkost pro preventivní a léčebné účely 40 až 55 %
  • počítače a telefonní přístroje 40 až 60 %
  • nábytek a hudební nástroje 40 až 60 %
  • knihovny, galerie, muzea 40 až 60 %

Jinak hrozí plísně a z toho následně alergie atd.

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno (upraveno)

Jako tech 69%, to znamena, ze mam suchy barak. Kdyz si vezmu, jak je to venku (mrkni na vlhkost... je to aktualni stav... jo, je mokro, ale zase, je to RH, teplota ma velkej vliv):

thetweather.jpg

Odesláno

Ale ano, venku je klidně i 90% vlhkost (teď aktuálně 82%), sleduju to mnoho let profi meteostanicí. Doma ale nad 70% je mimo hygienickou normu, všechno je evidentně navlhlé - mimochodem v ruce poznám zabalený doutník z humidoru a nebo ten který ležel celý den na stole.

Odesláno (upraveno)

OK, z toho plyne pouceni, ze kdyby ke me prijeli na kontrolu hygienici z Czechie, mam s nimi vyrazit dvere :) Hele, je neco jineho, kdyz vlhkost prostredi kratkodobe stoupne nad nejakou nesmyslnou, umelou hranici (mimochodem 30-70% je OK, aspon v pracovnim prostredi... pro pobytove prostory neni definovano), a neco jineho, kdyz je RH proste prirozene a trvale vyssi. Ceske normy jsou delane na ceske prostredi. V pobreznich oblastech Britanie jsou k nicemu a zcela irelevantni... stejne jako bys s nima asi nepochodil v Karibiku. 

Nejak to nechci rozvijet. Proste mi ver (nebo ne), ze doma i navzdory normam nemam vsechno navlhle. Howgh. ;)

EDIT: OK, uz to vidim, v bytovych prostorach ma byt 30-65%. Vse ostatni plati, jak jsem napsal.

Odesláno

To je v pohodě, není potřeba to dál řešit, každopádně máš největší humidor z nás všech (celý dům), což má svoje výhody :)

Odesláno

Kluci, zase vysvitlo slunicko! To je parada! Rychle vyuzit, nez zase zacne chcat! Flor de Oliva, Maduro, Robusto. Musim rict, ze s kazdym dalsim mesicem v humidoru jsou lepsi a lepsi. Pochutnal jsem si. Kdyz neni pocasi (coz je casto), a 3-4 dny si nemuzu dat neco dobreho, mam hroznou slinu, musim rict.

flor-de-oliva-maduro.jpg

Odesláno

Tak to chapu. Vcera jsem sel s kolegy z prace na pivo k Pinkasum na tu jejich velkou zahradku. No, a zapomenul jsem si doutnik v kacelari. Me utrpeni jeste znasobila parta doutnikaru u vedlejsiho stolu.

Odesláno

Kluci, poraďte mi, jaký koupit kolegovi doutníkový zapalovač. Cena tak do 1000 Kč. Vůbec tomu nerozumím. Pokud to dávám do špatného vlákna, ať to admin smázne. Díky.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...