vwtyp11 Odesláno 26. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2013 ahoj pánové, dne sjsem dostal krabicku el credito - mrazit ano ci ne?zajímá mne postup mrazení zda rovnou do -18stC nebo skoky lednice, mrazak-5 pak mrazak -18?děkuji za Vaše postřehy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 26. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2013 (upraveno) Ja je nemrazil, ale muzes je pro jistotu prohnat mrazakem, poradne utesnit, nechat 48 hodin v mrazaku a pak dalsich 48 v lednici a mas to, mozna staci i min, ja to delal u doutniku z neznameho zdroje radsi takto ... Upraveno 26. října 2013 uživatelem Bob123 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 26. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2013 Proc to ?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 26. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2013 Aby ti nezamoril humidor brouk, pouziva se u doutniku z neznamych zdroju, i kdyz rekl bych ze to bylo spis drive, ja ho mel jednou z PEALu v doutniku Don Diego, ale nastesti jsem na to prisel driv nez jsem ho soupnul do humi ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FraK Odesláno 26. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2013 Já když mrazím, tak dám doutníky do několika obalů (vrstev), abych měl jistotu, že nenatáhnou nějaké aroma z potravin a koření, které máme v mrazáku. Taky je to plus při rozmrazování, protože jsou to izolační vrstvy navíc, takže teplota se mění pozvolněji a tudíž by se mělo snižovat např. riziko prasknutí krycího listu v důsledku prudké změny teploty. Nechám doutníky v mrazáku klidně týden, abych měl jistotu, že případní broučci a jejich vajíčka nepřežijou. Pak sáček s doutníky vyndám a umístím ho na den do lednice a pak je teprve dám do normální pokojové teploty, ale ještě je hned nerozbaluji. Nechám je ještě den v těch sáčcích a teprve až se teploty vyrovnají, tak je rozbalím a dám do humidoru. Měl jsem jednou brouka v La Gloria Cubana z Excaliberu, který jsem měl v cestovním sáčku s dalšími doutníky. Pro jistotu jsem pak zmrazil vše, co s tou La Gloriou přišlo do styku a musím říci, že to mražení doutníkům na chuti nebo vzhledu neubralo. Nedokázal bych rozeznat, který doutník byl mražený a který ne. Pro jistotu mrazím vše, co je z neoficiální distribuce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 26. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2013 A kdy jsi mel brouka v doutnicich z excaliburu? Nekdy letos? Tak to je docela blba zprava, stale mam od nich v humi spoustu doutniku ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 26. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2013 Diky za reakce, jeste pripomenu dotaz: mrazit na -5stC nebo -18stc? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FraK Odesláno 26. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2013 Letos v lete, ale to neni chyba prodejce. Na rozdil treba od plisne. Brouk, respektive jeho vajicka se tam dostanou pri vyrobe, kdy si vajicka nevsimnou a vyrobi doutnik s nim a jelikoz Excalibur ma super humidorovou mistnost, kde udrzuje nejen optimalni vlhkost, ale i teplotu, tak se broucek vylihnul az u me doma v lete, kdy mu zacala teplota vyhovovat. Takze neni treba se bat Excaliberu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FraK Odesláno 26. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2013 Jde o to zabit vajicka a brouky, takze dle meho laickeho nazoru plati, ze cim dele a chladneji, tim lepe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 26. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2013 Letos v lete, ale to neni chyba prodejce. Na rozdil treba od plisne. Brouk, respektive jeho vajicka se tam dostanou pri vyrobe, kdy si vajicka nevsimnou a vyrobi doutnik s nim a jelikoz Excalibur ma super humidorovou mistnost, kde udrzuje nejen optimalni vlhkost, ale i teplotu, tak se broucek vylihnul az u me doma v lete, kdy mu zacala teplota vyhovovat. Takze neni treba se bat Excaliberu.No nevim, stat by se to nemelo ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 26. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2013 Vsechny otazky ohledne broucku zodpovi toto kratke Video:http://bcove.me/0rgi3y81 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Džimy Odesláno 27. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2013 Našel jsem studii, kde testovali jaká teplota spolehlivě zabije všechny larvy, vajíčka i brouky - bohužel však plusová. Každopádně zjistili, že +50°C po 18 hodinách spolehlivě zabije všecko. Jak je to u minusových teplot se rady rozcházejí. Někde říkají, že týden v mrazáku, jinde tři dny. Podle mě by mohlo stačit i ty dva dny, jak píše Bob. Důležitý je ale to pomalý rozmrazování. Jinak vajíčka se začínají líhnout při teplotě nad 20°C. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 28. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2013 Kdyby nekoho zajimaly ceny doutniku na Kube tak tady je vycuc ...http://yulcigars.blogspot.ca/?m=1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FraK Odesláno 29. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2013 Díky Bobe. Jaký je zhruba kurzu CUC vůči USD popř. EUR či CZK? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prischera Odesláno 29. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2013 CUC (Convertible Peso), Má kurs fixovaný k USD 1:1. CUP (Cuban Peso) se běžně neobchoduje, například Bloomberg kurs nemá. na netu jsem našel 1 USD = 26,5 CUP, ale nevím nakolik je to hodnověrná informace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 29. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2013 Jj cca to je x 20 Kc, lip to vychazi pri vymene pres eur, ale onejaky drobaky, kazdopadne bych si tam vybral, treba RA tam vychazi dost dobre, co me prelvspuje je u nas nastrelena cena LE - napr Punch 2013 ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 30. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2013 To nemá cenu počítat, zbytečně je člověk nasr..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 31. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2013 Hezky pocasi se musi vyuzit!!! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FraK Odesláno 31. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2013 Belicoso? Já ho měl minulý týden (z té letní dodávky od Radka) a odležení v humidoru mu výrazně prospělo. Jak jsem z něj byl napoprvé zklamaný (proti Torpedu LE), tak minulý týden jsem dal za pravdu Radkovi, že je to Belicoso stejně dobré jako Torpedo a jen je menší. Přijde mi ale každopádně silnější proti Torpedu. Po vykouření jsem pak psal něco na počítači a měl jsem poněkud zvýšené pct překlepů :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 31. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2013 (upraveno) Jj Belicoso, je silnejsi a lehce nevyvazeny oproti LE, ale je to asi opravdu z 90 procent dobou ulezeni, s casem se vyrazne zlepsuji ... Upraveno 31. října 2013 uživatelem Bob123 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se