Přejít na obsah

Cigars / doutníky

Pepso

Doporučené příspěvky

Ja je nemrazil, ale muzes je pro jistotu prohnat mrazakem, poradne utesnit, nechat 48 hodin v mrazaku a pak dalsich 48 v lednici a mas to, mozna staci i min, ja to delal u doutniku z neznameho zdroje radsi takto ...

Upraveno uživatelem Bob123
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já když mrazím, tak dám doutníky do několika obalů (vrstev), abych měl jistotu, že nenatáhnou nějaké aroma z potravin a koření, které máme v mrazáku. Taky je to plus při rozmrazování, protože jsou to izolační vrstvy navíc, takže teplota se mění pozvolněji a tudíž by se mělo snižovat např. riziko prasknutí krycího listu v důsledku prudké změny teploty. Nechám doutníky v mrazáku klidně týden, abych měl jistotu, že případní broučci a jejich vajíčka nepřežijou. Pak sáček s doutníky vyndám a umístím ho na den do lednice a pak je teprve dám do normální pokojové teploty, ale ještě je hned nerozbaluji. Nechám je ještě den v těch sáčcích a teprve až se teploty vyrovnají, tak je rozbalím a dám do humidoru.

Měl jsem jednou brouka v La Gloria Cubana z Excaliberu, který jsem měl v cestovním sáčku s dalšími doutníky. Pro jistotu jsem pak zmrazil vše, co s tou La Gloriou přišlo do styku a musím říci, že to mražení doutníkům na chuti nebo vzhledu neubralo. Nedokázal bych rozeznat, který doutník byl mražený a který ne. Pro jistotu mrazím vše, co je z neoficiální distribuce.

Odkaz ke komentáři

Letos v lete, ale to neni chyba prodejce. Na rozdil treba od plisne. Brouk, respektive jeho vajicka se tam dostanou pri vyrobe, kdy si vajicka nevsimnou a vyrobi doutnik s nim a jelikoz Excalibur ma super humidorovou mistnost, kde udrzuje nejen optimalni vlhkost, ale i teplotu, tak se broucek vylihnul az u me doma v lete, kdy mu zacala teplota vyhovovat. Takze neni treba se bat Excaliberu.

Odkaz ke komentáři

Letos v lete, ale to neni chyba prodejce. Na rozdil treba od plisne. Brouk, respektive jeho vajicka se tam dostanou pri vyrobe, kdy si vajicka nevsimnou a vyrobi doutnik s nim a jelikoz Excalibur ma super humidorovou mistnost, kde udrzuje nejen optimalni vlhkost, ale i teplotu, tak se broucek vylihnul az u me doma v lete, kdy mu zacala teplota vyhovovat. Takze neni treba se bat Excaliberu.

No nevim, stat by se to nemelo ...

Odkaz ke komentáři

Našel jsem studii, kde testovali jaká teplota spolehlivě zabije všechny larvy, vajíčka i brouky - bohužel však plusová. Každopádně zjistili, že +50°C po 18 hodinách spolehlivě zabije všecko. Jak je to u minusových teplot se rady rozcházejí. Někde říkají, že týden v mrazáku, jinde tři dny. Podle mě by mohlo stačit i ty dva dny, jak píše Bob. Důležitý je ale to pomalý rozmrazování. Jinak vajíčka se začínají líhnout při teplotě nad 20°C.

Odkaz ke komentáři

Belicoso?

Já ho měl minulý týden (z té letní dodávky od Radka) a odležení v humidoru mu výrazně prospělo. Jak jsem z něj byl napoprvé zklamaný (proti Torpedu LE), tak minulý týden jsem dal za pravdu Radkovi, že je to Belicoso stejně dobré jako Torpedo a jen je menší. Přijde mi ale každopádně silnější proti Torpedu. Po vykouření jsem pak psal něco na počítači a měl jsem poněkud zvýšené pct překlepů :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...