tmoris Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 Prodal jsem hodinky a potrebuju je poslat do Nemecka s pojistenim na +- 30 kkc. U Ceske posty jsem se dozvedel, ze v teto hodnote nemaji zadny produkt, protoze neumi tak vysoke pojisteni. Na zakaznicke lince PPL jsem se dozvedel, ze to taky nedelaji, pry je to moc cenne (pritom kdyz bych posilal nejakou velikanskou bednu s hromadou zbozi za 200kkc tak s tim problem nemaji). Jak to tedy poslat?
shore Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 ja som posielal DPD..ceska posta ma len do necelych 14tis pokial viem
tmoris Odesláno 19. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 co tohle? KLIK CP nepojistuje v teto vysi, psal jsem to hned na zacatku. ja som posielal DPD..ceska posta ma len do necelych 14tis pokial viem diky za tip, jdu zjistit jejich podminky
NIGHTinGALE Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 Posílal jsem do Německa přes DPD (pojištěno na 50.000Kč), stálo to asi třetinu oproti DHL a uživatelský komfort mi přišel stejný (sledování balíku přes internet a podobně).
KFL Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 FedEx? Do DE stál asi 750 Kč s pojistkou na 50K. Ale pravdou je, že to zařizovala naše recepce a můžeme tam mít nějakou korporátní slevu...
Baker Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 CP nepojistuje v teto vysi, psal jsem to hned na zacatku. Ani EMS ?
Patrik Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 Německo neumí cenné psaní, umí jen cenný balík a to pouze na lehce přes 13 tisíc (přesná částka záleží na aktuálním kurzu měny, která se jmenuje "zvláštní práva čerpání" ). EMS do Německa sice poslat jde, ovšem zásilka je pojištěna pouze na částku 3 769 Kč (opět odvislé od aktuálního kurzu, viz výše). Ohledně náhrad od jiných společností mám spíše špatné zkušenosti, snaží se (na rozdíl od České pošty, která vyplatí bez větších keců pojistnou částku) maximálně zkrouhnout hodnotu zboží, takže pokud nemáš doklad o koupi, budeš se handrkovat dost obtížně. "Excelentní" je v tomto případě PPL.
Patrik Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 Kdybys chtěl pomoct s přijetím platby, tak mám smlouvy s několika devizovými společnostmi, kdy mám (odchozí i příchozí) platby v EUR zdarma
tmoris Odesláno 19. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 tak zatim mi poslali nabidku z GO! Express & Logistics, s. r. o. na 1260 kc (anebo mozna 1590 Kc, napsala to ta operatorka trochu zmatecne, takze neni jasne, jestli uz tech 1260 kc obsahuje pojisteni zasilky). Z DPD mi zatim nenapsali, z Fedexu mi rekli cenu 4500 kc (heh..). PPL a CP jsou out. Znate nekdo to srocko? Jsem to vygooglil, ale nikdy jsem o nich neslysel.. Patrik: platba neni problem, mam Fio ale diky. Kazdopadne doklad o koupi mam, takze to by problem byt nemel (ebay).
Jay Doll Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 Dovolím si přispět k této diskuzi odkazem na nedávný díl pořadu Černé Ovce na ČT, kde testovali různé poštovní společnosti na jednom balíčku z ČR do Německa. Výsledek je velmi zajímavý. Ke shlédnutí je to ZDE
Josef01 Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 Pěkné díky za odkaz! Je vidět že po Evropě stačí místní společnosti, jinak tomu bude po světě. Např. Fedex z USA (Kalifornie) stál podobný balíček 59 USD a dorazil za 2 dny do Prahy.
David_B Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 Prodal jsem hodinky a potrebuju je poslat do Nemecka s pojistenim na +- 30 kkc. U Ceske posty jsem se dozvedel, ze v teto hodnote nemaji zadny produkt, protoze neumi tak vysoke pojisteni. Na zakaznicke lince PPL jsem se dozvedel, ze to taky nedelaji, pry je to moc cenne (pritom kdyz bych posilal nejakou velikanskou bednu s hromadou zbozi za 200kkc tak s tim problem nemaji). Jak to tedy poslat? Tak to nevím co ti na tom PPL tvrdili, protože jsem před pár týdny posílal hodinky do servisu ve Frankfurtu a u PPL jsem použil službu PPL Export Německo a stálo to 555,-. Pojištění do 100.000,- a do dvou dnů to tam bylo. Sledování po netu taky fungovalo. Na území Německa to doručuje DHL.
tmoris Odesláno 19. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 Tak to nevím co ti na tom PPL tvrdili, protože jsem před pár týdny posílal hodinky do servisu ve Frankfurtu a u PPL jsem použil službu PPL Export Německo a stálo to 555,-. Pojištění do 100.000,- a do dvou dnů to tam bylo. Sledování po netu taky fungovalo. Na území Německa to doručuje DHL. no volal jsem tam a chlapik na infolince se me zeptal, co budu posilat (asi proto, ze jsem rekl, ze to bude balicek do 1kg a s cenou +-30kkc). tak jsem rekl hodinky a on na to, ze to jeste overi, ale ze si mysli, ze to nedelaji, pustil mi hudbu a za chvili se ozval, ze to opravdu nedelaji..). hm.. JayDoll: supr video!
tmoris Odesláno 20. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 20. dubna 2011 takze resume, suverene nejvyhodnejsi DPD. diky vsem za rady, jdu na to!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se