Compre Odesláno 5. května 2011 Nahlásit Odesláno 5. května 2011 Zdravím, objednal jsem si hodinky Seiko z Japonska a visí v Praze. Nevíte někdo, nebo nemáte zkušenosti z poslední doby, jak dlouho teď trvá celní řízení? Vím že mi nezbývá nic jiného než čekat, ale jen tak pro informaci. Díky za reakce.Martin Zásilka podána dne 29.04.2011. Zásilka dne 01.05.2011 odeslána do České republiky. Zásilka dne 02.05.2011 převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120. Zásilka dne 02.05.2011 předána k celnímu řízení. a čekání...
Compre Odesláno 5. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 5. května 2011 V 5. 5. 2011 v 13:45, 'Frantik' napsal: Probíralo se to tady asi stokrát! V tom případě velmi špatně funguje vyhledávací pole vpravo nahoře.
Návštěvník Tada Odesláno 5. května 2011 Nahlásit Odesláno 5. května 2011 Tak tak, zásilka mi tam leží od 12.4. a ještě nic...
sibirnaya Odesláno 5. května 2011 Nahlásit Odesláno 5. května 2011 pocitej dva az tri tydny, me tam lezela od 06.04. do 28.04. doklady k procleni sem dodal 09.04., pocita se to az od toho..
Compre Odesláno 5. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 5. května 2011 K těm dokladům k proclení tě nějak vyzvali, nebo se to dělá jen když něco není v pořádku?
Harry Odesláno 5. května 2011 Nahlásit Odesláno 5. května 2011 Včera jsem byl na celnici a poště (na Plzeňské). Co se tam od dubna odehrává, to nemá obdobu... Jak poštovní úřednice, tak i celníci mi doporučili vyřizovat celní řízení osobně, protože jinak je to masakr! Vše samozřejmě díky snížení bezcelního limitu, takže se teď proclívá prakticky všechno..., navíc většina lidí to řeší plnou mocí a oni jsou prostě zahlcení. Ty rozlícené davy jsou skoro všechno různé reklamace, výzvy k upřesnění něčeho a podobně. Při osobním odběru a proclení to pořád jde docela dobře. Jen zavedli další poplatky Příště si beru balistickou ochranu, nějak jsem se mezi těmi rozlícenými davy cítil nesvůj
Návštěvník Tada Odesláno 5. května 2011 Nahlásit Odesláno 5. května 2011 V 5. 5. 2011 v 14:05, 'Compre' napsal: K těm dokladům k proclení tě nějak vyzvali, nebo se to dělá jen když něco není v pořádku? Jo, přijde ti doporučenej dopis. Mě ti tataři v tom dopise poslali přiložené kopie faktury a celního prohlášení - kde byla deklarovaná cena zboží. Tak jsem jim akorát poslal mailem výpis z paypalu, kde byla ta samá částka. Teď v zásadě proclívají vše, ale NEMUSÍ tě vyzývat k součinosti, prostě mrknou na deklarovanou cenu a podle toho to vyměří. Což ale teď nedělají. Zvláštní, dřív mi balíky přes celnici chodili bez toho, aby mě vyzývali k součinosti, rovnou přišel balíček se složenkou a celním rozhodnutím.
sibirnaya Odesláno 5. května 2011 Nahlásit Odesláno 5. května 2011 ted jde hlavne o to, ze to musi proclit za tebe. Driv to delali primo celnici, takze zadna plna moc nebyla, ted musis zplnomocnit ceskou postu, aby to za tebe proclila. Za to procleni si uctujou 180Kc. Jinak me s temahle postupama otravovali dycky, bo vetsinou sem neclil seika za par dolaru, ale Eterny, DaVinci apod. Akorat to trvalo asi osumkrat kratsi dobu..
utrejch Odesláno 5. května 2011 Nahlásit Odesláno 5. května 2011 Ja jsem tak strasne nasranej, ze tu radsi nebudu nic psat. Ani to, jak jsem strasne nasranej.
Compre Odesláno 5. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 5. května 2011 Takže mi tedy nezbývá nic jiného než čekat na výzvu České pošty, do Prahy určitě nepojedu,abych to řešil osobně.
Chumpus Odesláno 5. května 2011 Nahlásit Odesláno 5. května 2011 To máte dobrý, že vám zasílají včas alespoň výzvu. Já tam mám dva balíky zhruba od první třetiny dubna a pořád nic... Nikdo nic neví, nikdo nic nebude řešit...
Josef01 Odesláno 5. května 2011 Nahlásit Odesláno 5. května 2011 (upraveno) V 5. 5. 2011 v 14:18, 'Tada' napsal: Jo, přijde ti doporučenej dopis. Mě ti tataři v tom dopise poslali přiložené kopie faktury a celního prohlášení - kde byla deklarovaná cena zboží. Tak jsem jim akorát poslal mailem výpis z paypalu, kde byla ta samá částka. Teď v zásadě proclívají vše, ale NEMUSÍ tě vyzývat k součinosti, prostě mrknou na deklarovanou cenu a podle toho to vyměří. Což ale teď nedělají. Zvláštní, dřív mi balíky přes celnici chodili bez toho, aby mě vyzývali k součinosti, rovnou přišel balíček se složenkou a celním rozhodnutím. Taky mi přišel dopis, humorné bylo, že dorazil 28.4. a konec k vyzvednutí 2.5. tedy uložení pouze na 3 pracovní dny včetně dne doručení. Poslal jsem jim plnou moc a když to nedorazí v květnu, tak tam pak zajdu Ještě dodám, že uložení je zdarma na 14 dnů, pak začnou účtovat 12 Kč/den, jsem zvědav zda to platí až po proclení, protože to tam nepíšou. Upraveno 5. května 2011 uživatelem Josef01
sibirnaya Odesláno 5. května 2011 Nahlásit Odesláno 5. května 2011 tech 14dnu se pocita ode dne, kdy te vyzvou k dodani podkladu k procleni
Pirx Odesláno 5. května 2011 Nahlásit Odesláno 5. května 2011 Tak po zkusenosti z minuleho tydne jsem zplnomocnil FedEx at radsi procliva za mne, a taky jim to moc nejde... hodinky za dva dny urazily vzdalenost Singapur - Guangzhou - Alma Ata - Pariz - Kolin nad Rynem - Praha, a FedEx je pak pet dni tady v Praze proclival...
Josef01 Odesláno 5. května 2011 Nahlásit Odesláno 5. května 2011 V 5. 5. 2011 v 15:50, 'sibirnaya' napsal: tech 14dnu se pocita ode dne, kdy te vyzvou k dodani podkladu k procleni Takže, když to svou pomalostí proclí za 2 měsíce zaplatím 46x12 Kč ? To mají dobrý business, možná to budou zpracovávat jako městská police v Praze, tedy cca 6 měsíců.
Martz Odesláno 5. května 2011 Nahlásit Odesláno 5. května 2011 Kurňa, a já si říkal... mám na cestě z asie 6 balíčků, v hodnotě každý kolem jednoho až tří dolarů, takže to je můžu čekat tak na Cyrila a Metoděje
Horhe Odesláno 5. května 2011 Nahlásit Odesláno 5. května 2011 Dneska mi dorazily 3 balíčky koupené 20.4. Clo tam nebylo, úhrnná hodnota byla asi 10 USD.
vikhra Odesláno 5. května 2011 Nahlásit Odesláno 5. května 2011 V 5. 5. 2011 v 15:54, 'Pirx' napsal: Tak po zkusenosti z minuleho tydne jsem zplnomocnil FedEx at radsi procliva za mne, a taky jim to moc nejde... hodinky za dva dny urazily vzdalenost Singapur - Guangzhou - Alma Ata - Pariz - Kolin nad Rynem - Praha, a FedEx je pak pet dni tady v Praze proclival... Taháme již delší dobu zvenku přes FEDEX ca 2x za měsíc.Po 1.4. zůstala doba proclení stejná (max. 3 dny).Cena jednoho proclení 300kč.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se