Olaf Odesláno 25. června 2014 Nahlásit Odesláno 25. června 2014 V 24. 6. 2014 v 15:13, lukas.78 napsal: Já obdržel zásilku ze Singapuru do týdne. 2x hodinkiy. cena přes 10tisíc. Prodejce to poslal DHL na fakturu uvedl min. částku.Prodejce podal zásilku ve čtvrtek. V sobotu byla v Německu, v neděli v ČR. A v pondělí dopoledne jsem je měl doma. Doplatek 200kč za clo, či co. Praráda !!! Objednávali jsme ve stejný den, i já ve Čt, ale stále clearance delay. Gratuluju k rychlýmu vyřízení.Ad mysteriózních 200 Kč - mělo by se podle mě jednat o DPH ze základu na úrovni oněch 48 USD, které deklaruje CW jako hodnotu zásilky. Ještě k tomu průběhu, chtělo DHL znát skutečný obsah zásilky a hodnotu, kontaktoval tě někdo? Díky. Snažím se vypozorovat nějaký vzorec postupu celníků / DHL...
Hodo65 Odesláno 25. června 2014 Nahlásit Odesláno 25. června 2014 Bohužel nějakej vzorec postupu pro celní vyřízení zřejmě fakt neexistuje . Snažil jsem se jej taky vypozorovat, ale bohužel ani při cca 25-30 zásilkách se mi to nepovedlo. Někdy projde bez problémů zásilka v hodnotě třebas 300 USD, někdy buzerujou při hodnotě 15 USD, někdy to přes celnici jen profrčí (i v případě vyměření DPH), někdy se to tam válí třebas 10 dní. Prostě vždy radši počítat s tou nejhorší variantou, člověk pak může bejt překvapenej jen příjemně .
warann Odesláno 25. června 2014 Nahlásit Odesláno 25. června 2014 Tak já sjem zvědav, zda mi to dorazí aspoň do tohoto pátku, kdy to budou pěkné, kulaté, 4 týdny od objednávky/platby.
lucid Odesláno 25. června 2014 Nahlásit Odesláno 25. června 2014 (upraveno) V 25. 6. 2014 v 8:24, Hodo65 napsal: Bohužel nějakej vzorec postupu pro celní vyřízení zřejmě fakt neexistuje . Snažil jsem se jej taky vypozorovat, ale bohužel ani při cca 25-30 zásilkách se mi to nepovedlo. Někdy projde bez problémů zásilka v hodnotě třebas 300 USD, někdy buzerujou při hodnotě 15 USD, někdy to přes celnici jen profrčí (i v případě vyměření DPH), někdy se to tam válí třebas 10 dní. Prostě vždy radši počítat s tou nejhorší variantou, člověk pak může bejt překvapenej jen příjemně .jj, žádná logika v tom není, ale vypozoroval jsem, že si mnohem méně "hrají" se zásilkami v období svátků (Vánoce, Velikonoce), kdy jsou pravděpodobně zahlceni a nemají tolik "volného" času. Takže si myslím, že mají nyní okurkovou sezónu, záplavy zásilek ze zahraniční jsou podstatně menší, takže těch namátkově vybíraných a zachycených vzorků je mnohem více, o čemž svědčí i diskuse zde z poslední doby. Měl jsem v těchto dnech ve sledování tři zásilky: na jedné byla pošta pod 25 dolarů, zásilka se na celnici ani nezdržela a byla hned předána k doručení. Pokud ale ta částka na obálce je vyšší (případ dalších dvou zásilek) než je ekvivalent hodnoty 22 Eur pro daný měsíc (pro červen je to na dolary 28,09) pak zásilka automaticky zamíří na "vyměňovací poštu" a zde záleží komu se zásilka dostane do ruky: buď dotyčný celník akceptuje to co, je na obálce, takže pokud dotyčný má již plnou moc, zásilku je mu přímo adresována spolu s vyměřeným doplatkem (DPH + 180 pro poštu za služby celní deklarace), nebo je adresát kontaktován mailem, dopisem apod. s tím, že si celnice vyžádá čestné prohlášení, že se nejedná o obchodní zboží a doklady o nákupu (fakturu, výpis z PayPal), podle které se základ pro výpočet DPH počítá, což samozřejmě celou záležitost prodlužuje. Toto je ale "klasický" postup, kdy zásilka je ze zahraničí zaslána běžnou poštou, nikoli přes doručovací společnosti typu FEDEX apod. Upraveno 25. června 2014 uživatelem lucid
warann Odesláno 25. června 2014 Nahlásit Odesláno 25. června 2014 Změna statusu: 25.6.2014 53002 Pardubice 2 Doručování zásilky. Že by?
JaRooN Odesláno 25. června 2014 Nahlásit Odesláno 25. června 2014 Já měl tento měsíc 8 zásilek mimo Eu a všechny dorazily domů bez zdržení. Jen na 2 bylo razítko "BEZ CLA". Takže 6 zásilek úplně bez povšimnutí. Destinace od USA až po PRC... Žádnou logiku v tom není možné hledat. Občas mám pocit, že tam mají generátor náhodných čísel, do kterého vloží čísla zásilek z toho dne a po zmáčknutí tlačítka jim to vygeneruje zásilky na kontrolu Taková naše malá česká celní loterie
Olaf Odesláno 25. června 2014 Nahlásit Odesláno 25. června 2014 Škoda, že v postupu celníků očividně není logika.Čili poučení zní: buď šetřit celoroční nákupy a objednávat v době vánoc a velikonoc (sbohem impulsivní nákupy! ), nebo to mít na salámu a v počítat se clem, atd.
warann Odesláno 25. června 2014 Nahlásit Odesláno 25. června 2014 (upraveno) Tak doručeno, čili jenom závěrečná rekapitulace: 13.6.2014 Převzetí zásilky vyměňovací poštou. 22000Praha 120 25.6.2014 Doručování zásilky. 53002Pardubice 2 Čili žádná sláva. Upraveno 25. června 2014 uživatelem warann
lucid Odesláno 25. června 2014 Nahlásit Odesláno 25. června 2014 V 25. 6. 2014 v 13:13, warann napsal: Tak doručeno, čili jenom závěrečná rekapitulace:.......a doplatek?
lukas.78 Odesláno 25. června 2014 Nahlásit Odesláno 25. června 2014 (upraveno) V 25. 6. 2014 v 7:41, Olaf napsal: Objednávali jsme ve stejný den, i já ve Čt, ale stále clearance delay. Gratuluju k rychlýmu vyřízení.Ad mysteriózních 200 Kč - mělo by se podle mě jednat o DPH ze základu na úrovni oněch 48 USD, které deklaruje CW jako hodnotu zásilky. Ještě k tomu průběhu, chtělo DHL znát skutečný obsah zásilky a hodnotu, kontaktoval tě někdo? Díky. Snažím se vypozorovat nějaký vzorec postupu celníků / DHL...Žádný kontakt neproběhl (bez otázek a telefonátu). Třeba to bude tím že byla neděle. Škoda že to nejde předem propočítat. Já objednával už v pondělí, ale převzetí firmou DHL bylo ve čtvrtek. Upraveno 25. června 2014 uživatelem lukas.78
warann Odesláno 25. června 2014 Nahlásit Odesláno 25. června 2014 Doplatek? Ani se neptej. Já jsem z té kategorie deb*lů, co se sama přizná ke skutečné ceně. Na druhý straně jde o Seika za pár korun, takže mě to DPH nezabije a pořád mě to vyjde líp než u nás.Konkrétně: clo - 0, DPH 797, služby celní deklarace 180.
Ivanhoe34 Odesláno 25. června 2014 Nahlásit Odesláno 25. června 2014 (upraveno) V 25. 6. 2014 v 13:35, warann napsal: Doplatek? Ani se neptej. Já jsem z té kategorie deb*lů, co se sama přizná ke skutečné ceně. Na druhý straně jde o Seika za pár korun, takže mě to DPH nezabije a pořád mě to vyjde líp než u nás.Konkrétně: clo - 0, DPH 797, služby celní deklarace 180. Urobil si to tak, aby si nemal problem pri pripadnej konfrontacii. Na istotu.Ak ma proste raz vyzvu k predlozeniu dokladov o platbach (co v mojom a zrejme aj v tvojom pripade urobili), tak nebudem tam prekreslovat cisla aby sedeli s podhodnotenou fakturou predajcu. Musim poslat to co naozaj bolo - vsetko je aj tak dohladatelne a clovek nepotrebuje mat v extremnom pripade na krku obvinenie z colneho podvodu, pre par korun...Ine je ked nic nepytaju a preclia to podla sumy na fakture... blahozelam stastlivcom, ktori to tak mali Upraveno 25. června 2014 uživatelem Ivanhoe34
warann Odesláno 25. června 2014 Nahlásit Odesláno 25. června 2014 V 25. 6. 2014 v 13:41, Ivanhoe34 napsal: Urobil si to tak, aby si nemal problem pri pripadnej konfrontacii. Na istotu.Ak ma proste raz vyzvu k predlozeniu dokladov o platbach (co v mojom a zrejme aj v tvojom pripade urobili), tak nebudem tam prekreslovat cisla aby sedeli s podhodnotenou fakturou predajcu. Musim poslat to co naozaj bolo - vsetko je aj tak dohladatelne a clovek nepotrebuje mat v extremnom pripade na krku obvinenie z colneho podvodu, pre par korun...Ine je ked nic nepytaju a preclia to podla sumy na fakture... blahozelam stastlivcom, ktori to tak mali Díky, ale jak říkám, tady jde o pár korun a navíc ten klid je pro mě přednější. A hlavně že jsou doma
Ivanhoe34 Odesláno 25. června 2014 Nahlásit Odesláno 25. června 2014 V 25. 6. 2014 v 14:07, warann napsal: Díky, ale jak říkám, tady jde o pár korun a navíc ten klid je pro mě přednější. A hlavně že jsou doma Moja rec! Mas ich v klude a bez nervov, len to dlhe cakanie... ale uz je to minulost Casom verim ze zreportujes skusenosti a potesis fotkami. Ja som s 013 nadmieru spokojny zatial po vsetkych strankach... ale to uz patri do inych vlakien...
warann Odesláno 25. června 2014 Nahlásit Odesláno 25. června 2014 V 25. 6. 2014 v 14:11, Ivanhoe34 napsal: Casom verim ze zreportujes skusenosti a potesis fotkami. Ja som s 013 nadmieru spokojny zatial po vsetkych strankach... ale to uz patri do inych vlakien...Jasně, teď už musím prchnout domů, kde mě čeká spousta práce - výměna řemenu na Mark XV. a zkrácení tahu na Seikách. Jsem jak na trní, tak se snad cestou domů trcohu uklidním, abych ještě jedny nebo druhý neporejpal.
Olaf Odesláno 25. června 2014 Nahlásit Odesláno 25. června 2014 (upraveno) V 25. 6. 2014 v 13:35, warann napsal: Konkrétně: clo - 0, DPH 797, služby celní deklarace 180. Aha, takže výše uvedené se 180 Kč beru zpět, je to tedy nach dem Motto:180 Kč - služby celní bifikundacexy Kč DPH dle hodnoty zboží+ eventuálně xy Kč clo Je v tom jinými slovy u celníků slušnej bordel, pač u mejch pětek volalo DHL a chtělo vědět: 1) klasicky o co jde, CW uvedli Messgerät, tzn. DHL chce explicitně vědět, že jde o pánské a analogové hodinky2) skutečnou vs. deklarovanou cenu, odpověděl jsem, že si nemůžu vzpomenout a tak nějak (48 USD) to být mohlo. Tel. s DHL nemá žádnou právní váhu, good luck s prokazovaním čehokoliv, v případě dotázání přiznám reál hodnotu Naopak nechtěli žádnou plnou moč, ani jiný instrument k vyřízení, sl. pouze oznámila, že bude zahájeno celní řízení a dají vědět. Jinak gratuluju, hlavně, že je máš.Počítám, že po započení všech vícenákládů je i tak ve srovnání s českou pultovou cenou rozdíl ve prospěch CW, nebo? Čekačka je už věc druhá... Upraveno 25. června 2014 uživatelem Olaf
rainier wolfcastle Odesláno 28. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2014 Zdravíčko pánové. našel by se tu někdo ochotný, kdo by mi dal prostřednictvím SZ nějaké rady ohledně nákupu ze zámoří? Poprvé v životě se chystám nakupovat mimo EU a to Seika z CreationWatches, leč s tím nemám žádné zkušenosti. Díky Luboš
wizard-ov Odesláno 4. září 2014 Nahlásit Odesláno 4. září 2014 1) Paypalem zaplatit.2) Přijde ti e-mail z DHL a budou chtít podrobnosti kvůli DPH (anebo e-mail taky vůbec nepřijde a nebudou po tobě chtít nic)3) DHL ti hodinky přiveze na adresu, kterou jsi udal - buď zaplatíš DPH, nebo ne (viz bod 2)4) Užívej nových hodinek.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se