habadej Odesláno 7. května 2011 Nahlásit Odesláno 7. května 2011 (upraveno) S blížícím se létem jsem začal cítit potřebu nových potápek. Měl jsem dva adepty a k tomu tady založené poradní vlákno. Poradní vlákno mi v rozhodování moc nepomohlo a hlavně se mi do toho ještě připletly Fortisky Fliegry, takže to dopadlo takto: Model Ref: SEIKO SKZ 325 K1 with SS bracelet, přezdívané podle podoby lunety s Hvězdnou bránou z jednoho sci-fi "Star Gate". Pohon: 7S36, 23 Jewels, Day-Date, automatic, Made in Japan Pouzdro: Stainles steel Tah: Stainles steel s neoprenovou extenzí Luneta: SS + PVD Sklo: Hardlex, 35mm Ciferník: Černý s červenou min. ručičkou, Superluminova, day/date Průměr: 44mm bez korunky, 48mm s korunkou Délka: 48mm Stěžejky: 22mm Šířka: 13mm Hmotnost: 196g s plným tahem Kalibr je Seiko klasika, Day/date, bez hackingu. Dlouhodobě ověřený u mých předchozích Monster. Absolutně bez problémů. Leštěné pouzdro (bude na něm všechno vidět), má tvar "želvího krunýře". Díky vytvarování se hodinky pohodlně nosí. Musím upozornit, že žádné hodinky mi ještě takto nesedly. Luneta je ocelová s PVD ochranou, jednosměrně otočná po 120 klicích. Nad 12 je přidělaná tzv. pyramida. Asi bych se bez ní obešel. Pravděpodobně by šla sundat, ale nevím jestli by tam po ní nezbyla nějaká díra, tak to radši neřeším a zvykám si na ní. Korunka je šroubovací (bez problémů) a má několik štelovacích poloh - den, datum, čas. Sekundovku se mi lehce povedlo zastavit. Při mírném protipohybu okamžitě stojí. Sklíčko je minerální Hardlex a je vypouklé. Luneta mu neposkytuje žádnou ochranu, takže je podle mě dost v ohrožení (futra, rohy atd.) Ciferník má černou barvu, datumovka také. Na tom dost bazíruju, aby datumovka nesvítila jak televizní obrazovka. Ručky i indexy jsou potažené Superluminovou. Kdo má nebo měl Seika, tak ví jak je lumi u těchto hodinek bez konkurence. Minitová ručička je červeně orámovaná, což mi neustále připomíná, že se jedná o potápky. Tah je nejslabší článek hodinek. Připadá mi hodně fórový, spona je z velké části plechová. Střídají se leštěné a kartáčované plochy, což snižuje možnost rozleštit případné šrámy. Závěr: Za něco přes 5 kilo jsem pořídil hodinky, které v pohodě splní svůj účet. Líbí se mi čím dál víc. Je to dáno i svým trochu retro lookem, což jim v mých očích přidává na atraktivitě. Velmi pohodlně se nosí. Vlastně o nich na ruce ani nevím. Škoda horšího tahu. Za 5 dní nošení, točení na vindru a odkládání mají odchylku po nastavení 1 sekundu do mínusu, ale byly i -8. Zatím testuji odkládací polohy. No a ještě pár nedokonalých, ale živých fotek. Upraveno 7. května 2011 uživatelem habadej
Návštěvník cecil Odesláno 7. května 2011 Nahlásit Odesláno 7. května 2011 seika nezklamou, velmi pěkné hodinky a jistě dobře budou vypadat na nějakém silikonu či kaučuku..
sennori Odesláno 20. května 2011 Nahlásit Odesláno 20. května 2011 Pekne, i kdyz nejsem tolik priznivcem tohodle retro designu... Po chvili, jak na ne clovek kouka libi vic a vic. Sakra a ja myslel, ze je uz rozhodnuto.
Dantechno Odesláno 20. května 2011 Nahlásit Odesláno 20. května 2011 Diky za recenzi. Uvidime jestli maji sanci stat se legendou jako napr. Monstra, Suma nebo Samuraie...
mikymik Odesláno 20. května 2011 Nahlásit Odesláno 20. května 2011 S jsou porizeny na 5 kilo ceho, smim-li se zeptat?
habadej Odesláno 20. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 20. května 2011 S jsou porizeny na 5 kilo ceho, smim-li se zeptat? No, já jsem schopnej dát, pokud se jedná o měnu, pouze 5 kilo v českejch.
shag Odesláno 20. května 2011 Nahlásit Odesláno 20. května 2011 No, já jsem schopnej dát, pokud se jedná o měnu, pouze 5 kilo v českejch. ?
instant Odesláno 20. května 2011 Nahlásit Odesláno 20. května 2011 kilo = 1000.. i ked chapeme vsetci ze stare dobre petikilo je proste petikilo
FranaD Odesláno 4. června 2011 Nahlásit Odesláno 4. června 2011 Nemít na otočné lunetě ten "stargate" výstupek při přimhouřených očích a s trochou fantazie my mi hodně připomínaly "potápěčský" primky sport, co jsem nosil jako náctiletý...
welis Odesláno 31. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2011 Super hodinky...taky o nich přemýšlím,ale ten tah mě zklamal.
ricous Odesláno 31. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2011 Mně se líbí, a tahle varianta nejvíc. Kdybych neměl Suma, tak jdu do nich. Někde jsem četl, že ta "pyramida" by měla jít z lunety sundat, ale už nevím kde to bylo. Nepsal to Dantechno? Jinak "kilo" je u nás na severu 100,- Kč - takže 5 kilo by bylo "pět set ká čé"...
Dantechno Odesláno 31. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2011 (upraveno) Jo, pyramida je na sroubek a jde demontovat. zdroj Upraveno 31. srpna 2011 uživatelem Dantechno
ggrand Odesláno 2. září 2011 Nahlásit Odesláno 2. září 2011 Jenom tak mimo soutěž, jak je na tom zpracování pouzdra vůči Sumům? Třeba SRP043,které většina lidí na wus řadí nad Stargaty má zpracování pouzdra někde na úrovni Monster:( a co se tak dívám na netu, tak Stargate vypadá výborně co se zpracování týče.
habadej Odesláno 5. září 2011 Autor Nahlásit Odesláno 5. září 2011 Zdravím pánové,jednoho pěknýho letního dne dávám Stárgejty na winder a beru na ruku Fortisky. Po čase, zase bylo pěkně, měním zase Fortisky za Stárgejty, kouknu na ně a něco se mi nezdá. Kouknu líp a nestačím koukat, pyramida v prdeli (sorry). Úplně se ve windru vypařila, nikde ani stopy (ani v okolí winderu) a jelikož nevěřím na zázraky, tak jsem je tam dal už bez pyramidy. Nejsem si vědom, že bych s nima o něco vzal. Při sebemenším kontaktu hodinek s čímkoliv okamžitě hoďky kontroluju. Takže chlapi bacha, tam je slabý místo. Teď nevím co s tím. Vypadá to děsně. Jediný co vím, tak tu lunetu s pyramidou už nechci. Vypadá to asi na nějaký túning. Dneska jsem se vrátil z dovolený, takže až se trochu vzpamatuju, tak to nafotím a pochlubím se s tím.
Dantechno Odesláno 5. září 2011 Nahlásit Odesláno 5. září 2011 A vytrhl se sroubek ze zavitu nebo se povolil a vytocil?
habadej Odesláno 5. září 2011 Autor Nahlásit Odesláno 5. září 2011 A vytrhl se sroubek ze zavitu nebo se povolil a vytocil? To nejde moc poznat, když tam koukám pod lupou, tak se zdá závit nepoškozenej. Pyramida byla evidentně přilepená nějakým silikonem. Je to tam celý vopatlaný. Nějak se mi to nezdá, že by to takhle v Seiku prasili? Šroubek tam byl originál, protože jak došly, tak už jsem koukal že ta pyramida je taková divná. A jak tu někdo psal (myslím, že zrovna Ty), že stačí odšroubovat ten šroubek ze zhora, tak jsem začal uvažovat, že jí sundám, ale nakonec jsem se na to vykašlal. No a jak je teď vidět, tak sundat tu pyramidu lunetu neřeší, je tam takovej plac, ať už vopatlanej nebo čistej, kterej tu lunetu úplně oddělá. Jak už jsem psal, je to na výměnu lunety z jinýho typu Seiko. Hele, jakou máte zkušenost se zaměňováním lunet ruzných typů Seiko? Vím, že si to tady kluci nechávaj dělat při různých tuningách. Předpokládám ale, že u tohoto poměrně novýho typu čenžnout lunetu ještě nikdo nezkusil? Chlapci co máte taky Stargejty, už jste někdo zkusil sundat tu zatracenou pyramidu? Máte to tam taky takový vopatlaný? Ještě nějaký fotky. Je to hnus, takový pěkný hodinky a teď jsou takový "esteticky nepřijatelný".
Dantechno Odesláno 5. září 2011 Nahlásit Odesláno 5. září 2011 (upraveno) To je nejaky divny, odkud jsi je kupoval? Nevrtal se v tom uz nekdo? Lunety se daji sehnat ale nevim jak budou treba z 007 pasovat na tenhle model , to bys musel promerit / vyzkouset.... EDIT: Aha tak SKX007 bohuzel ne ... EDIT2: Jeste koukni sem... EDIT3: A tady ctu neco oztracenem sroubku a lepidle pod vystupkem.. Upraveno 5. září 2011 uživatelem Dantechno
habadej Odesláno 5. září 2011 Autor Nahlásit Odesláno 5. září 2011 Kupoval jsem je tady. Všechno bez problémů, ti v tom prsty nemaj. Díky za odkazy. Něco se s tím teda dělat dá. Jo a ten třetí odkaz je jasnej důkaz, že s pyramidou borci od Seiko šlápli trochu vedle.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se