Přejít na obsah

Plnicí pera a doplňky

Pepino65

Doporučené příspěvky

Hm, tak jsem asi po 8 letech přišel o svého Crosse Townsend. Měl jsem za to, že je v laptop batůžku, jdu pro něj a smůla :-((( Jsem tudíž zcela pochopitelně pěkně s prominutím nasrán, i když doufám, že snad ještě někde vyplave.

No a protože vintage C-S s sebou rozhodně nehodlám tahat na cesty, sháním náhradu jako pero pro denní použití. Požadavky jsou konservativní design bez nějakých výstřelků, barva buď stříbrná + zlatá nebo černá + zlatá. Uvažoval jsem o C-S Churchill, ale nevím, zda plastové (já vím, že to je ušlechtilá pryskyřice bla bla bla) pero snese horší zacházení (počítám při cestování s uložením v běžné koženém pouzdru, ne pancéřové trubce).

Cena pokud možno do 5 tisíc, pokud by se mi něco líbilo hodně, jsem ochoten dát dejme tomu 8-10.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám pero Rotring, aneb jak to dopadá, když si jdete koupit jen nový hrot :whistling:

Vypravil jsem se do obchodního domu Vágner (v Brně na ulici Česká) s cílem obstarat si nový hrot do mého Parkeru Frontier. Trochu jsem se porozhlédl po vystavených psacích nástrojích a bylo mi podvědomě jasné, že dnes na hrot nezbudou peníze :rolleyes:. Jelikož byla u "pokladny" trochu fronta, mohl jsem prohlížen věnovat víc času. Při obcházení vitrín jsem se dostal až k Rotringu a najednou se to stalo! Všilm jsem si totiž moc pěkného kousku za skvělou cenu. Nechal jsem si jej tedy ukázat, potěžkal jsem v ruce (jů ono je to takové příjemně těžké.... aha, má kovové tělo lakované, které z dálky a přes sklo vypadalo plastově), napsal pár čar a dozvěděl se, že cena je poloviční oproti dřívějšku z důvodu, že Rotring končí. Řekl jsem si, že by se mi hodil konvertor a nějaký ten inkoust. Bohužel konvertory Rotring neměli, budou až příští týden.

Pero mě tedy stálo 490,- namísto 980 korun! Není nad to, když si člověk jednou za čas udělá radost!

freeway_fp.jpg

PS: mám to stříbrné (černé by bylo ještě o chlup lepší ale toto je taky super). Hrot M, který píše jaku F od Parkera. Možná udělám i vlastní fotky.

Odkaz ke komentáři

Hm, tak jsem asi po 8 letech přišel o svého Crosse Townsend. Měl jsem za to, že je v laptop batůžku, jdu pro něj a smůla :-((( Jsem tudíž zcela pochopitelně pěkně s prominutím nasrán, i když doufám, že snad ještě někde vyplave.

No a protože vintage C-S s sebou rozhodně nehodlám tahat na cesty, sháním náhradu jako pero pro denní použití. Požadavky jsou konservativní design bez nějakých výstřelků, barva buď stříbrná + zlatá nebo černá + zlatá. Uvažoval jsem o C-S Churchill, ale nevím, zda plastové (já vím, že to je ušlechtilá pryskyřice bla bla bla) pero snese horší zacházení (počítám při cestování s uložením v běžné koženém pouzdru, ne pancéřové trubce).

Cena pokud možno do 5 tisíc, pokud by se mi něco líbilo hodně, jsem ochoten dát dejme tomu 8-10.

Podívej se k paní Martini. Pero mi od ní dorazilo do 3 dnů. Pozor na DPH, je třeba připočítat.

Odkaz ke komentáři

Podívej se k paní Martini. Pero mi od ní dorazilo do 3 dnů.

Díky za tip, moc pěkný výběr tam má...

Pozor na DPH, je třeba připočítat.

Není, když víš, jak na to :-)

Mimochodem, máte tu někdo zkušenosti s intensivním day-to-day používáním těch plastových per? Předpokládám, že by to chtělo nějakou bytelnější krabičku z plechu či tuhého plastu, na druhou stranu Montblanc na to prodává běžná kožená pouzdra, tak nevím...

Odkaz ke komentáři

Co myslíš plastovým perem? Třeba můj Frontier má kovové tělo a víčko, ale rukojeť včetně závitu je plastová. Nebyly s ním žádné problémy a to jsem s ním psal denodenně pěkných pár let a moc jsem ho nešetřil.

K plastovým tělům mám mírnou averzi, podle mě to není ušlechtilý materiál vhodný na drahá pera (třeba jsem jen zatím neviděl pero, které by mě přesvědčilo o opaku).

Odkaz ke komentáři

JJ - doporučuju sailor přes afrikaba. Mám jejich naháče, tedy plast, se zoom hrotem už rok, dennodenní používání v kanceláři. bez vady, nyní to zrovinka při podpisu přáníček oceňuju :) A jako bonus ten unikátní zoom hrot, který mění tloušťku čáry podle sklonu pera - božží sranda a i praktická pomůcka. Plastu bych se nebál, jen je lehčí (oproti mému rotring lava o hodně), takže to může být nezvyk. Obecně jsem ovšem překvapen, jak je fajn mít různá a i hodně rozdílná pera a měnit je - myslím, že platí to samé, jako pro boty, židle, křesla, hodinky ... změna je prospěšná a zmenšuje únavu :)

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Co myslíš plastovým perem?

No třeba "precious resin" u Montblancu. Já od nich mám jen tužku (Leonardo), ta má pod tím plastem tělo kovové a celek je těžký a bytelný. Když si vezmu do ruky nějaké pero, které je jen z té hmoty (třeba i můj vintage C-S), působí to strašně křehkým dojmem.

Odkaz ke komentáři

... zase nie je "plastove" pero ako plastove pero ... moj MBecko LeGrand vazi asi ako Pelikan M100 a vintage M200 dokopy a ked som ho porovnaval s brachovym kovovym Carandachom, tak mu veselo konkuroval ... a pritom je to "plastak", aj ked s kovovym mechanizmom piestu, ako uz pisal JJ ... najradsej aj tak pisem s tym starym ultralight Pelikanom, lebo ma semiflex hrot, ide jak po masle a linka sa snim da pritlakom krasne tvarovat ...

... a aj Montblanca aj toho stareho Pelikana mam v obycajnom kozenom puzdre od Pentelu za par drobnych hodene v batohu, su kazdodenne nosen do prace a z prace ... jedina nevyhoda je, ze ten Pelikan ma mensi priemer, takze puzdro obopina len vrchnak a telo pera sa pri dlhsom nepouzivani obcas uvolnuje tak o jednu otacku, MB drzi, leno puzdro bolo nanho "tvarovane" :-)

Odkaz ke komentáři

JJ neboj se pryskyřice, možná se to zdá křehké, ale je opravdu kvalitní a vydrží. Tvůj Conway už má konečně za sebou možná víc než my dva dohromady. ;)

No jasně, však taky bezpečí mojí pracovny opouští nanejvýš dvakrát do roka, zásadně v pevném kovovém futrálu a vždy při tom trnu hrůzou, aby se mu nic nestalo ;-) Prostě si fakt neumím představit, že bych ho vystavil byť jen vzdáleně podobnému zacházení, jako toho Crosse. Stačí mi vždy pohled na to, jak se v letadle cpou zavazadla do těch schránek nad sedadly...

Ale mám dva favority na náhradu - Cross compact a (pokud překonám nedůvěru k plastu) Sailor professional gear.

post-87-1226608896.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak jsem uvažoval,že bych ke svému Parkeru a Montblancu edice Chopin doplnil počet na 3 protože tres faucit collegium

Nedoplním budou zase jen pár

http://www.prestiznipsani.cz/waterman/

Odkaz ke komentáři

K té pryskyřici Sailor:

občas a nechtěně se stane, že se pero (Sailor Professional Gear Silver) potká v kapse tašky s klíčema, s kovovým mobilem atd. Za 3/4 roku co ho denně nosím a používám na něm není jediný ani vláskový škrábanec. Skvělé pero, skvělý materiál.

Odkaz ke komentáři

Jaký máte názor na pera Tombow? Konkrétně model Havana. Probíjím se se brky stejně jako hodinkami a momentálně jsem někde okolo 2000,- peněz. Už jsem zjistil, že psaní perem je fajn a tchaiwanský Regal jako pokusný králík se omrzel a chtěl bych laťku posunout kapku výš. A až mi to bude stačit, tak se prostě zastavím :)

post-1551-1226612386.jpg

Odkaz ke komentáři

Jaký máte názor na pera Tombow? Konkrétně model Havana. Probíjím se se brky stejně jako hodinkami a momentálně jsem někde okolo 2000,- peněz. Už jsem zjistil, že psaní perem je fajn a tchaiwanský Regal jako pokusný králík se omrzel a chtěl bych laťku posunout kapku výš. A až mi to bude stačit, tak se prostě zastavím :)

post-1551-1226612386.jpg

Jestli jsi okolo 2.000, doporučuji Waterman Expert, hrot M: http://www.waterman.com/en/style/pens/expert

Už jej nějaký čas používám a naprostá spokojenost. Dokonce i trvanlivost slibuje, pokud mi ovšem hrotem nespadne na zem.

Upraveno uživatelem lib
Odkaz ke komentáři

To byl můj první dražší psací nástroj. Lacinější propisky jsem vždy ztrácel, takže jsem si za výdělek z jedné z prvních brigád na střední škole koupil právě Tombow Havana i když "jen" roller - tehdy v roce tuším 91 nebo 92 stál skoro devět stovek. Sloužil naprosto bez problémů a spolehlivě asi 8 let, přežil se mnou asi čtyři stěhování až se za záhadných okolností ztratil po pobytu jedné návštěvy u nás doma... Několikrát mi spadl na beton, nechal to v něm pár menších zubů, ale fungoval naprosto perfektně dál.

Já jsem ani netušil, že dělají i plnící pero. Vypadá to, že mám dalšího kandidáta :-)

Odkaz ke komentáři

Já bych taky doporučil Waterman. Dostal jsem černého Experta někdy před čtyřm lety na nějaké konferenci v Paříži od jednoho dodavatele a funguje pořád bezvadně. Akorát je na víčku logo toho dodavatele. Tak jsem se neznaje ceny plnících per kdysi vydal do prodejny, jestli by mi neprodali víčko bez loga. Zjišťovali asi tři dny a pak přišli s cenou víčka 800,- :-)) Tak jsem si nechal to s logem a jsem maximálně spokojený :-)

Odkaz ke komentáři

Akorát je na víčku logo toho dodavatele. Tak jsem se neznaje ceny plnících per kdysi vydal do prodejny, jestli by mi neprodali víčko bez loga. Zjišťovali asi tři dny a pak přišli s cenou víčka 800,- :-)) Tak jsem si nechal to s logem a jsem maximálně spokojený :-)

Pokud dodavatelem není nějaká firma, se kterou si člověk nepřeje být spojován, případně to logo není vyvedeno nějak obzvlášť barbarsky, tak je to asi fuk, ne?

Odkaz ke komentáři

To jo. Proto jsem se na to taky nakonec vykašlal. Ale když jde člověk na jednání s jiným dodavatelem a píše tam perem za dva litry, s logem jejich konkurenta, vypadá to divně :-) Takže jsem místo víčka za 800 zakoupil Parkera za 600 :-)

Tak tak, jedné mojí známé která je u farmaceutické firmy nedali čtvrtletní premie ta to,že na poradě psala propiskou s logem od jiné faramaceutické firmy kterou sebrala omylem na nějakém jejich babinci.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...