Návštěvník Tada Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2010 Pomalu se seznamuji s Parkerem, kterého jsem dostal k vánocům, kolem třetí ráno hodím fotky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Amigator Odesláno 9. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2010 Mám celkem špatnou zkušenost s Montblancem. Mám model Frederic Chopin a jelikož se mi písmo s hrotem M zdálo příliš tlusté, protože píšu blechama a musím tak mít tenkou linku, nechal jsem si ho vyměnit za hrot EF. Bohužel i tento hrot píše děsně tučně a mám pocit, že v podstatě stejně jako M. Má někdo podobnou zkušenost? Jinak píšu Parkerem Sonnet, kde EF hrot dělá opravdu tenkou linku. To, že stojí zhruba destinu Montblanca, je jaksi bonus navíc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andreas.ks Odesláno 21. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2010 Přátelé, po delší době se jdu chlubit - můj kapitální úlovek, něco, čemu se říká "grail pen". Čekal jsem na něj v zásadě dva roky - ne že by bylo nedosažitelné cenově nebo dostupností.. Asi jsem na něj musel vyzrát. Stejně jako bude muset uzrát řádná recenze, zatím jen pár slov.. Pilot Custom 823 - majestátní a zároveň v jistém smyslu nenápadné pero, na první pohled jednoduchý, ři detailním prozkoumání sofistikovaný nástroj na psaní. Poměrně velké a robustní pero, které v zavřeném stavu nemá zas tak daleko od MB 149, nicméně v místech držení příjemně nenápadně ztenčené, což veli usnadňuje psaní s krásným, hladkým tenkým hrotem. Bonus? Kromě dárkového balení s lahvičkou inkoustu samotný vacuum plnicí systém, který pojme nadprůměrné množství inkoustu. Vlastní fotky budou až bude delší den, zatím odkazuji na článek ve Stylophiles, odkud je i tato ilustrační fotografie: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 21. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2010 Blíží se okamžik,kdy synek začne ve škole psát perem. Hrozně se těší,ale je to děsnej patlal a matlal,na tužku tlačí.....Chlapi,poraďte mi nějaký odolnější pero vhodné pro prvňáčka....aby vydrželo. A aby mu udělalo radost...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubisko Odesláno 21. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2010 Blíží se okamžik,kdy synek začne ve škole psát perem. Hrozně se těší,ale je to děsnej patlal a matlal,na tužku tlačí.....Chlapi,poraďte mi nějaký odolnější pero vhodné pro prvňáčka....aby vydrželo. A aby mu udělalo radost...... Ja zacinal na Parker Frontier. Otazka je, jakou ma synator tlapu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 21. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2010 Ja zacinal na Parker Frontier. Otazka je, jakou ma synator tlapu Asi bude nejlepší někam zajít a aby si ho vyzkoušel do packy,že? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 21. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2010 (upraveno) Nejnižší řady plniček prakticky od všech výrobců začínají v úrovni 25 - 35 ? - tedy pokud to chceš do synka investovat. Slušný výběr třeba tady: http://www.fuellhalter.de/index.php?page=SN_Home Vyzkoušený obchod, platí se po doručení zboží, takže nezkazit Česku reputaci! Nebo tady: http://www.thewritingdesk.co.uk/showcat.php?cat=children Jinak bez problémů v Česku zde: http://www.penshop.cz/default.asp?CatID=770 Upraveno 21. ledna 2010 uživatelem kejklik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 21. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2010 super,díky za tipy!!!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
railmaster Odesláno 21. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2010 Frontier je odolný. A v najhoršom prípade sa dá bez problémov prekonvertovať na roller. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alfex Odesláno 21. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2010 Ma tu nekdo zkusenosti s inkoustem? Dva roky jsem na psani nemel moc casu, ted zacinam novy projekt takze zase mraky poznamek na papir. Oprasil jsem vsechna pera a nakonec skoncil u EF Watermana nicmene mi po dvou dnech uzivani zacina sjizdet zlaceni z hrotu. Z penshopu mi odpovedeli na mail ze to muze zpusobit kysely inkoust. Fakt je ze naposledy do nej sel Pelikan ink a ted jsem jako spravny setrilek zacal pouzivat bombicky Senator ktere mi tu zbyli po Nemcich. Mam jeste dva Sailory do kterych zatim sel Waterman a popravde receno mam ted docela strach do nich neco nalit. Takze mohl by nekdo poradit jestli ma inkoust vliv na kvalitu materialu pouzivanych ve znackovych perech (myslim hrot a vnitrni mechanismus) - tzn. muze poskodit povrch pera (zlaceni) ci naleptat vnitrni ustroji. Zatim jsem slysel pouze o tom, ze spatny ink muze pero nanejvyse ucpat, toto je pro mne neprijemna novinka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikkke Odesláno 21. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2010 Hm, velice hezký nástroj, gratulace, a hrot? Ten plnící systém bude asi lahoda oproti některým ne příliš kvalitně vypadajícím konvertorům jiných renomovaných značek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milovnik Odesláno 21. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2010 Já si pořídil tohle pero a zatím jsem hodně spokojený... :-), Mám tohle Lamy i jako roller a nemůžu si obě pera vynachválit. Ale teď mě hodně láká tohle pero. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rubus32 Odesláno 21. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2010 Gilius: řešili jsme to s dcerou, a nakonec jsme " spotřebovali" moje nahamouněný číny z dětství, 30 let stará kvalitka. Ale odpozoroval jsem dvě nebo tři věci: (a) bombičky míň kaňkaj a je z nima míň práce a zamazání, ( raději zapuštěný hrot a tělo pera dovnitř skované v plastu, © tenké a lehké pero co se vejde mezi prstíky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 21. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2010 Blíží se okamžik,kdy synek začne ve škole psát perem. Hrozně se těší,ale je to děsnej patlal a matlal,na tužku tlačí.....Chlapi,poraďte mi nějaký odolnější pero vhodné pro prvňáčka....aby vydrželo. A aby mu udělalo radost...... Rotring Core. Dcera ho má rok a půl a pořád funguje naprosto bez problémů. http://www.made2shop.com/images/22450_CoreTechnor_FP_DI.jpg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JiříR Odesláno 21. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2010 Gille tak to já bych ti doporučil toto!!!! Bezkonkurenční cena za bezkonkurenčí psací nástroj co vydrží... Mám ho doma a na to obyčejný drsný psaní je ideální a je kovové, takže i něco přežije... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Teatime Odesláno 21. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2010 Blíží se okamžik,kdy synek začne ve škole psát perem. Hrozně se těší,ale je to děsnej patlal a matlal,na tužku tlačí.....Chlapi,poraďte mi nějaký odolnější pero vhodné pro prvňáčka....aby vydrželo. A aby mu udělalo radost...... Co Peli Griffix? https://www.penfountain.co.uk/pelikan-griff...e5e7de4be0c9476 My jsme zatím u voskovek a rozhodně je tvar návodný, vede ke správému držení, snižuje tenzi v zápěstí... Určitě si s výběrem a s dohledem na první kroky dej záležet, mě psát nenaučili a teď kvůli tomu musím sehnat 149 OB Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Teatime Odesláno 21. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2010 ...Pilot Custom 823 - majestátní a zároveň v jistém smyslu nenápadné pero, na první pohled jednoduchý, ři detailním prozkoumání sofistikovaný nástroj na psaní. Poměrně velké a robustní pero, které v zavřeném stavu nemá zas tak daleko od MB 149, nicméně v místech držení příjemně nenápadně ztenčené, což veli usnadňuje psaní s krásným, hladkým tenkým hrotem. Bonus? Kromě dárkového balení s lahvičkou inkoustu samotný vacuum plnicí systém, který pojme nadprůměrné množství inkoustu. Dnes jsem mu dopřál Diamine šedý inkoust. V peru, jehož foto připojím za chvíli, mám Herbin Gris Nuage, takže jsem se dvěma šedými a černou za ještě většího úchyla Díky plnicímu systému se snadno vyplachuje, žádné zdlouhavé šroubování, měním inkousty, jak divej A vejde se tam 2,5 ml inkoustu - změřeno, plkům na webu nevěřte. Na pump a půl z Visconti Traveling Inkpotu jsou to opravdu 2 ½ ml Tradičně skvělý pilotí hrot. Uvažuju, že mu pořídím čirého bratříčka a hnědou sestřičku. Ještě nevím, chci teď velká pera - tohle se blíží spíš MB 146. Diplomat je rozhodně mnohem větší! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Teatime Odesláno 21. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2010 Když dorazila naginata, shinai puknul závistí: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drexxy Odesláno 21. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2010 at koupis co koupis, pokud to nebude na gumicce, tak to po tydnu bude ztracene Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 22. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2010 Blíží se okamžik,kdy synek začne ve škole psát perem. Hrozně se těší,ale je to děsnej patlal a matlal,na tužku tlačí.....Chlapi,poraďte mi nějaký odolnější pero vhodné pro prvňáčka....aby vydrželo. A aby mu udělalo radost...... Podle me je blbost kupovat prvnackovi i toho nejlevnejsiho Parkera, protoze nez se nauci netlacit, tak jistojiste nekolik hrotu "rozskripe". Vyber nejaky obycejny, vyzkousej, at moc nepousti (to je vyhoda kvalitnich per "pro dospele", ze ke kance je skoro ani nedonutis) a bude. Stejne pujdes za dva tydny pro novy, protoze pokud hrot vydrzi prvotni napor, tak ho nejspis ztrati. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se