Přejít na obsah

Plnicí pera a doplňky

Pepino65

Doporučené příspěvky

Podle me je blbost kupovat prvnackovi i toho nejlevnejsiho Parkera, protoze nez se nauci netlacit, tak jistojiste nekolik hrotu "rozskripe". Vyber nejaky obycejny, vyzkousej, at moc nepousti (to je vyhoda kvalitnich per "pro dospele", ze ke kance je skoro ani nedonutis) a bude. Stejne pujdes za dva tydny pro novy, protoze pokud hrot vydrzi prvotni napor, tak ho nejspis ztrati.

Souhlasím, z těch obyčejných per se nám osvědčilo toto trojboké za 35 Kč. Nedělá kaňky a dětem se dobře drží. Nebo z edice LEGO Bionicle, to se i líbí, ale cena kolem 200,-Kč.

post-967-1264171441.jpg

post-967-1264171447.jpg

Upraveno uživatelem Luk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Konvertor u Sailora. Tuší tu někdo, jestli by se dal nahradit něčím lepším? Setkal jsem se s myšlenkou, že by se dal použít konvertor od Pilota CON-70(nějak upravený), což by bylo perfektní, ale vzápětí jsem četl, že to asi nepůjde. Má někdo nějakou zkušenost? Chtěl bych čas od času experimentovat s inkoustem a s tím stávajícím konvertorem co u Sailoru je to neni zrovna pohodlné. Díky.

Odkaz ke komentáři

Musím se pochlubit s kouskem, který jsem přiřadil do své sestavy - ale zůstává hezky v teple domova, tenhle nebude pro každodenní psaní.

Vintage Mont Blanc No.22 - zlacený 17kt zlatem, zhruba z padesátých let. Pozůstalost po pradědovi :)

post-2573-1264535691.jpg

post-2573-1264535695.jpg

post-2573-1264535699.jpg

post-2573-1264535704.jpg

Odkaz ke komentáři

Taaakze vazeni peromaniaci :D potreboval by som od vas radu. Neviem kde inde sa spytat,ale chcel by som nejake pekne, plniace pero so srobovacim uzaverom. Najlepsie cierne,pripadne chromove, k saku. Som mladsi,takze nie nieco extra vysperkovane :) Cenova relacia tak viac pri zemi,neviem ako sa pohybuju ceny,ale tak cca 150?. Dakujem :)

Upraveno uživatelem Benne
Odkaz ke komentáři

doporucim Sailor :)

diky, celkom zaujimave kolekcie, japonske veci ja mam rad :P

Kludne postujte dalsie tipy,budem len rad...

este jednu vec, tie atramentove nadobky co su v perach su univerzalne? Alebo zalezi na znacke pera ?

Upraveno uživatelem Benne
Odkaz ke komentáři

muj Sailor 1911 - hrot M (na urovni evropskeho F), cerna se zlatymi doplnky - sroubovaci uzaver

zatim je to asi nejlepsi pero, co mam, snad jen konvertor od Watermana mi pripada o par procent lepsi, jinak je dokonale... :)

tady je fotka

tak to vyzera paradne... No musim si este pokukat,co znamenaju hodnoty ako hrot M :D Ja ale volim radsej nieco bez zlata, nenosim vobec zlato,neviem,ci by sa hodilo mat teda pero so zlatymi prvkami :)

Odkaz ke komentáři

Plniace pero od Sailora môžem len doporučiť. Mám dve. Jedno čierne so zlatými doplnkami - professional gear a demonstrator. To prvé je fakt super. Mám ho v F-kovej verzii hrotu. Môžem len odporučiť.

Odkaz ke komentáři

dela se i se "stribrnymi" doplnky a dokonce i pruhledne... to se mi asi libi nejvic :)

hrot M - sirka hrotu a psane stopy - od EF-F-M-B, M je "medium" - ale Sailor ma medium tensi, nez evropska produkce :)

ty mas to large pero predpokladam,ze ?

dakujem ostatnym za rady, sailor sa mi velmi paci,ale cena je trocu privysoka zatial co som narychlo pozeral, ale mam nad cim rozmyslat veru :)

Tombed, velmi pekne, aj dobra cena, nemas zive fotky ?

Odkaz ke komentáři

kibi,este otazocka na teba, kde si kupoval pero ? chcel by som ho v nejakej normalnej cene,takze urcit to bude cez net. U nas ak by ho aj niekde mali,tak by stalo minimalne dvakrat tolko :(

Dovolim si odpovedet za Kibiho. Pero jsem mu prodaval ja :). Doporucuji prodejce na ebay engeika.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...