Gustaf Odesláno 10. června 2011 Nahlásit Odesláno 10. června 2011 dik za vysvetleni rozdilt. Myslim, ze je to zanedbatelny na to, ze ty t3d stoji o 500kc vic. Az budes mit nejaky dalsi postrehy s uzivanim novych Suunto hodinek,pisni je sem. Kde jsi hodinky kupoval a za jakou cenu? Ja je nejlevnejsi nasel na suuntoshop.cz, ale tam maj vyprodano.
ravo Odesláno 10. června 2011 Nahlásit Odesláno 10. června 2011 ja som sa k nim dostal tak trocha neplanovane. kamarat ich dostal ako nevhodny darcek, slovo dalo slovo a prepustil mi ich za skoro polovicnu cenu. inak tiez som ich nasiel najlacnejsie na suuntoshop.cz. este taky dotaz, ak ich chces plnohodnotne pouzivat ako cycklocomp, tak by som priamo isiel po verzii Cycling pack, teda aj s bezdrotovym senzorom rychlosti. osobitny nakup cenu navysuje. a ak ich chces pouzivat vyhradne na bicy, tak este pouvazuj ciste nad tachometrom s meracom tepu. tento zakladny polar toho dokaze porovnatelne a da sa zohnat okolo 2100kc.
Gustaf Odesláno 10. června 2011 Nahlásit Odesláno 10. června 2011 to si k nim prisel za super cenu. U me tedy pripada v uvahu ten suuntoshop nebo ze by se neco objevilo v prodejnim vlakne. Na bajku uz computer mam,tak si myslim,ze cycling pack potrebovat nebudu.budou bohate stacit ty zakladni udaje. A jelikoz bych chtel zacit i z behem,tak budou univerzalnejsi,nez nejaky meric prispusobeny pouze na bajk. Jsem ale rad,ze ty t3c doporucujete. Ty t3d me oslovily vice tou barevnou kombinaci,ale za 500kc navic to zvazim.
Paullus Odesláno 4. července 2011 Nahlásit Odesláno 4. července 2011 Potřeboval bych poradit s výběrem sporttesteru bez hrudního pásu, který vzhledem k (ne)náročnosti svého pohybu (v podstatě se nejedná o běh, ale o útěk před infarktem) nevyužiju. Jak jsem zjistil z Googlu, moc se jich nevyskytuje, a navíc značky výrobců mi nic neříkají. Zatím by připadaly v úvahu tyto 4 typy: Pulsmetr SIGMA PC 3FT Chung-Shi Body Coach Plus Beurer PM 18 CicloControl XC-4 Díky za tipy, P.
ravo Odesláno 5. července 2011 Nahlásit Odesláno 5. července 2011 Potřeboval bych poradit s výběrem sporttesteru bez hrudního pásu, který vzhledem k (ne)náročnosti svého pohybu (v podstatě se nejedná o běh, ale o útěk před infarktem) nevyužiju. Jak jsem zjistil z Googlu, moc se jich nevyskytuje, a navíc značky výrobců mi nic neříkají. Zatím by připadaly v úvahu tyto 4 typy: Pulsmetr SIGMA PC 3FT Chung-Shi Body Coach Plus Beurer PM 18 CicloControl XC-4 Díky za tipy, P. Sigma a Ciclo su zabehnuti vyrobcovia sportovej elektroniky (sportestery a tachometre). Zvysna dvojka je aj pre mna exotika. Z ponuknutej stvorky by som siahol po poslednom modely. Zda sa byt na funkcie najbohatsi. Nasiel som k nemu navod na pouzitie a podla neho je samotne meranie tepu dost zdlhave a otravne. Osobne by som odporucal klasicky tester s pasom, kde je tep neustale na ociach bez potreby nieco stlacat, prikladat a pod. (teda rusivych cinnosti). Ak je pas dobre nasadeny, nieje ho vobec citit a uplne nanho zabudnete. Pre cinnosti ktore popisujete uplne staci tester napr. z lidlu za cca 5 stoviek kc, mnohym ludom sluzi viac nez k plnej spokojnosti.
Paullus Odesláno 6. července 2011 Nahlásit Odesláno 6. července 2011 Sigma a Ciclo su zabehnuti vyrobcovia sportovej elektroniky (sportestery a tachometre). Zvysna dvojka je aj pre mna exotika. Z ponuknutej stvorky by som siahol po poslednom modely. Zda sa byt na funkcie najbohatsi. Nasiel som k nemu navod na pouzitie a podla neho je samotne meranie tepu dost zdlhave a otravne. Osobne by som odporucal klasicky tester s pasom, kde je tep neustale na ociach bez potreby nieco stlacat, prikladat a pod. (teda rusivych cinnosti). Ak je pas dobre nasadeny, nieje ho vobec citit a uplne nanho zabudnete. Pre cinnosti ktore popisujete uplne staci tester napr. z lidlu za cca 5 stoviek kc, mnohym ludom sluzi viac nez k plnej spokojnosti. Díky moc za radu a hlavně za ten návod. Máte pravdu, pokud jde o komplikované měření TF, ale na druhou stranu při mém způsobu běhu bude každá záminka dobrá, abych mohl přestat běžet a měřit si tep. Aspoň nebudu mít čas bědovat nad pícháním v boku. P.
RomanP Odesláno 29. června 2012 Nahlásit Odesláno 29. června 2012 Trochu bych oživil téma a zeptal se. Původní tazatel už minimálně rok sportuje a za tu dobu se zase změnila modelová řada většiny výrobců. Je to asi tři roky co jsem tady koupil v podstatě nové SUUNTO t6c. První rok fungovaly výborně, pak zlobil přenos signálu od pásu k hodinkám.Několik baterek, nic nezabíralo, reklamace a zase cca rok v pohodě i když ten přenos jsem řešil častěji. Teď mi svítí ikona slabé bat a display svítí tak na půl, baterka už asi pátá a je to stejné.Nefunguje teploměr, stále 20stupnů což mi nevadí, ale pořád okolo nich za jejich existenci něco řeším a nebaví mě to. Nejhorší je a kvůli tomu se hodiny stávají nepoužitelné, že i přes dobře měřený tep mi za hodinu aktivity na +-160 tepech ukazují že jsem spálil 30kcal aže jsem v prvním z pěti tréningových pásem. To dělají tři dny a pak zase jednou zafungují reálně (160 tepů - hodina aktivity - 700kcal a pásmo 4 z pěti)Nedá se na to spolehnout a jsou již po záruce. Na Suunto jsem tímto zanevřel i když funkčně až na absenci software pro OSX byla docela spokojenost a nehledám nic lepšího. Poradíte mi tedy nějaký Polar? Specifikaci si třeba i najdu, ale neznám detaily co mě zajímají.- Sháním něco kde uvidím na displeji stopky, aktuální tepovku a spálené kcal zároveň, nebo jeden z údajů přepnutím. Případně v jakém tréningovém pásmu jsem.- nepotřebuji cyklocomputer, ten mám, ale nevadilo by mi kdyby se dalo dokoupit čidlo. Jde mi o běh, posilovnu i kolo kde se mi o km stará věc na řidítkách.- Nevím jak to má polar s tím připojením k počítači. Používám maca, ale to by asi v případě web aplikace nevadilo, co ten soft do pc, to se dokupuje?- S tím souvisí i propojení hodin a počítače, viděl jsem takovou podložku na kterou se to pokládá a nebo nějaký infra, něco přes usb a nemám v tom jasno.(Jestli to ale dobře chápu, dá se koupit i levnější model a k němu ta destička na přenos do pc a to se mi líbí, že to není výsadou jen nejvyšších modelů)- Dají se baterky (po záruce) měnit uživatelsky v hodinkách i pásu?
Biermann Odesláno 29. června 2012 Nahlásit Odesláno 29. června 2012 Poradíte mi tedy nějaký Polar? Specifikaci si třeba i najdu, ale neznám detaily co mě zajímají. - Sháním něco kde uvidím na displeji stopky, aktuální tepovku a spálené kcal zároveň, nebo jeden z údajů přepnutím. Případně v jakém tréningovém pásmu jsem. - nepotřebuji cyklocomputer, ten mám, ale nevadilo by mi kdyby se dalo dokoupit čidlo. Jde mi o běh, posilovnu i kolo kde se mi o km stará věc na řidítkách. - Nevím jak to má polar s tím připojením k počítači. Používám maca, ale to by asi v případě web aplikace nevadilo, co ten soft do pc, to se dokupuje? - S tím souvisí i propojení hodin a počítače, viděl jsem takovou podložku na kterou se to pokládá a nebo nějaký infra, něco přes usb a nemám v tom jasno. (Jestli to ale dobře chápu, dá se koupit i levnější model a k němu ta destička na přenos do pc a to se mi líbí, že to není výsadou jen nejvyšších modelů) - Dají se baterky (po záruce) měnit uživatelsky v hodinkách i pásu? No pokud jsi měl šestkový Suunto, tak bych se i u Polaru díval po jejich nejvyšší řadě, která parametrově odpovídá právě tomu Suunto. Pokud to chceš univerzální, tak bych volil z multisport kategorie, tzn. RS800CX (sám vlastním) nebo novější i když trochu hůře vybavený RCX5 (i když by měl mít nějakou lepší podporu pro přechod mezi sporty, čili dobré třeba pro triatlonisty). Co se týká tvých parametrů, tak můžu poměřit s tou 800CX: - Stopky a tepovka na jedné obrazovce jsou, spálené kalorie se dají udělat překlikem, možná se to dá i na jeden display (ale to nevím jistě, sám to nepoužívám a kombinace hodnot v rámci displayů jsou omezené - nelze nakombinovat všechno se vším) - Umí pracovat asi se všemi pody, prodává se i v různých zvýhodněných sadách ala Run (pro běžce s footpodem), Bike (s měřákem rychlosti na kolo) nebo Premium (footpod, kolo, GPS) - Lepší modely propojit s počítačem jde, mají dva způsoby. Buď flowlink (myslím, že se tak jmenuje) u nižších modelů nebo přes infrák u vyšších modelů. Ta RCX5 má podporu Maca pro webový tréninkový deník přímo uváděný, RS800CX ho uváděný nemá. Já kvůli některému softu tak jako tak používám parallels desktop, takže i na Macu používám jejich nativní Win aplikaci, která je oproti tomu jejich webovému deníku někde úplně jinde. Soft pro PC - Polar Pro Trainer je v ceně a mě se velice líbí - Viz předchozí bod. Některé modely mají tu podložku, některé infrák (a některé nepodporují přenos do počítače vůbec). Není to navzájem kombinovatelné, takže buď hodinky podporují jedno nebo druhé. - Baterka v pásu je měnitelná uživatelsky. Baterka v hodinkách je měnitelná POUZE v autorizovaném servisu. Nevymění ti to ani běžný hodinář (zkoušel jsem neúspěšně u Hanáka, nebyli to schopni bez poškození otevřít, takže muselo jít do autorizovaného servisu v Praze. Kdybys chtěl něco konkrétnějšího, tak se klidně ptej ať už tady nebo v SZ.
RomanP Odesláno 30. června 2012 Nahlásit Odesláno 30. června 2012 No tak díky za obsáhlé vysvětlení. Zchroupu to a případně se ještě zeptám. Vyrazím na ně někam kouknout, ale hlavně budu sám se sebou vnitřně bojovat s pocitem, že na to moje sportování nepotřebuju tu pětku a kdo ví, jestli trojku. Pokud ale touha analyzovat výsledky a pořídit si novou "hračku" zvítězí, volba POLAR RCX5 nebo 3 vypadá moc dobře.
sery.vlk Odesláno 30. června 2012 Nahlásit Odesláno 30. června 2012 Přidám zkušenosti od nás doma. Kdysi dávno jsem naskočil do polaru, a pak už jsme doma šli cestou postupných upgradů. R625X. Spolupracuje s čidlem na běh, na kolo rychlost + kadence, (+ drátový polarský bazmek na měření výkonu výpočtem z chování řetězu). Vlastní hodinky mají velký a dobře čitelný displej, pásek také působí solidně. S čidly TF i ostatními komunikuje analogově ==> stačí třísknout s čidlem TF, až se lehce změní parametry antény, a na problémy při komunikaci je zaděláno. To je asi hlavní koncepční nevýhoda. Čidlo zrychlení na botu je dost veliké. Měří výšku a teplotu. Baterka v hodinkách je pod zadním krytem, jsou k tomu čtyři malé šroubky na křížák. Doma by to určitě šlo vyměnit svépomocí, pokud si neděláte hlavu s výměnou těsnění a tlakovou zkouškou těsnosti. Komunikace s PC IR čidlem. RS800. O generaci novější, se všemi čidly komunikuje pouze digitálně (W.I.N.D) (odpadá problém s rušením a sladěním obou prvků, resp. buď komunikuje nebo ne; nefunguje ovšem ve vodě). Displej je menší, hodnotím jako horší ve srovnání s R625. Čidlo na běh výrazně menší a má více funkcí (kadence kroku). Nové čidlo: GPS (podle našich zkušeností není absolutně přesná, záleží na rychlosti pohybu). Baterka je pod krytem, který jde otevřít např. mincí. Celkové provedení dělá dojem většího šuntu než R625. Na kolo existuje bezdrátová verze měřiče výkonu (v Česku neznám nikoho, kdo by to používal). Veliká variabilita nastavení zobrazovaných veličin na displej - nejlépe z PC. RCX5. Koncepce duální komunikace (se starším čidlem TF lze používat při plavání), veškerá dodávaná čidla - viz RS800, jen GPS senzor je nový, menší, lépe se nosí. Zlepšení displeje, velkým, dobře čitelný. Baterka opět pod krytem spodní části hodinek, upevněno šroubky. Pozor: neměří nadmořskou výšku. Hodnotím jako velký nedostatek jak z pohledu cyklisty, tak z pohledu běžce, pokud neběháte jen rovinaté trasy. Do PC se načítá přes Datalink, načítání dat do původního SW ProTrainer je dost krkolomné (exportem z webového tréninkového deníku). O Polaru se traduje, že má nejlepší sw na analýzu tepů a vše, co s tím souvisí (měření VO2max, určování tréninkových zón, kalorie samozřejmě odhaduje taky). Hrudní pásy. Pamatuju ještě celogumový krám, kde vůbec nešla měnit baterka. Pak Polar přišel s textilním pásem, který se spojil nacvaknutím na čidlo TF. Nějaká plastová pacička se samozřejmě ulomila, takže mohlo dojít k většímu namáhání v kontaktu spínací patentky. Kontakt s tělem zajišťovala tkanina z postříbřenéhu drátu (možná kecám) - vydrželo to. Už se nedělá. Inovací byl pás, který se na hruď zapínal háčkem jako podprsenka, do kontaktů se nacvakl snímač TF. V tomhle ohledu byl pohodlnější. Jenže kontakty na kůži byly z nějaké pokovené nitě, po čase to odchází v závislosti na agresivitě potu: čidlo TF postupně občas ukazovalo hausnumera, až přestalo měřit úplně. (Nevěda, že problém je v hrudním pásu, nejdříve jsem měnil baterku v čidle, až pak konzultoval servis.) Letos proto polar uvádí další inovaci, kdy kontakt představuje jakási pogumovaná plocha, mělo by to víc vydržet, zatím bez připomínek. Až na to, že se to hůř zvlhčuje, takže někdy kecá hausnumera, než se člověk pořádně zapotí. Servis, výměny baterek atd. Samozřejmě jsem nejdřív chodil k ing. Dvořákovi na Letnou (allsystem.cz). Jednou jsem ale otestoval pana Šáchu (www.polarshop.cz), a jinam už nepůjdu. Ochotný, profesionální, rozumí principům, a proto umí poradit /vysvětlit. Když jsem u něj byl poprvé, měnil jsem baterku v RS800. Při výměně si všiml, že hlavní červené tlačítko nemá dobrý kontakt, zeptal se, jestli mi to nevadí - a hned hodinky rozmontoval a chod kontaktu vyladil. Zadara. (Byly už po záruce a kupované u konkurence.) A ukázal mi, v čem je slabina konstrukce. Teď když něco potřebuju, domluvím se s ním, zboží přiveze, resp. kdyby šlo o servisní zásah, vyzvedne a přiveze opravené. Pokud budete od polaru něco kupovat, nechoďte jinam. (Snad tahle reklama nevadí - p. Šácha si fakt veřejnou chválu plně zaslouží.) petr
RomanP Odesláno 30. června 2012 Nahlásit Odesláno 30. června 2012 I Tobě díly vlku, to jsou pro mně cenné informace.
RomanP Odesláno 1. července 2012 Nahlásit Odesláno 1. července 2012 Ještě jsem koukal na pár obrázků té CRX5 a přijde mi, že by se po záruce dala baterie měnit jako u Suunta pětikorunu nebo tím klíčem na dýnka hodinek
sery.vlk Odesláno 1. července 2012 Nahlásit Odesláno 1. července 2012 Ještě jsem koukal na pár obrázků té CRX5 a přijde mi, že by se po záruce dala baterie měnit jako u Suunta pětikorunu nebo tím klíčem na dýnka hodinek Máš pravdu. Omlouvám se za dezinformaci. (Tyhle jsou mladýho, až tak dobře jsem si tento detail nepamatoval, ale teď jsem je vzal do ruky, takže RomanP to popisuje správně.)
RomanP Odesláno 2. července 2012 Nahlásit Odesláno 2. července 2012 V pohodě o nic nejde, já to stejně chápal tak, že to nejde otevřít u té 800.Koukal jsem na ty obchody a v tom druhém o kterém píšeš samou chválu je cena výrazně horší, což je škoda, protože tenhle profi a přitom lidský přístup mám rád.No stejně mám před sebou jednu životní událost za 14 dní a dřív to kupovat nebudu, tak to pojedu zatím jen někam omrknout na seznámenou, jak to vypadá v reálu a sedí na ruce.
RomanP Odesláno 6. července 2012 Nahlásit Odesláno 6. července 2012 Tak jsem dal na Vaše lehké nasměrování a koupil jsem před dvěma dny Polar CRX5. Já hodinky často takhle kupuji, že přiženu do prodejny poslední den před čtyřdenním víkendem a podobně :-)Proběhl jsem se jak ve středu, tak i včera a dnes možná večer taky, první dojmy jsou vynikající.Lehký podajný, příjemně měkká guma řemenu, oproti Suuntu t6c sice vypadají jako neodolná hračka, ale to bude jen pocit díky té váze a zranitelnějšímu displeji.Čitelnost venku je moc dobrá a určitě jsem si polepšil v možnostech nastavení toho co mi jednotlivé displeje ukazují.Software na přenos dat funguje dobře, jen se mi zřídka stane, že po přenosu na hodinkách na delší dobu zamrzne proužek ukazující průběh přenosu a po čase nahlásí chybu i když se to vše přeneslo.Při pohledu na dýnko se mi zdá, jako by bylo dvojité a pod těmi výseky na klíč k jeho demontáži bylo duté a mohla tam zatékat voda, ale to je asi blbost.Oproti Suuntu je propracovanější i možnost prohlídky jednotlivých dat rovnou v hodinkách.To, že neumí teplotu a výšku mi zatím nevadí, pokud vydržím běhat po dobu, která mně bude vnitřně uspokojovat, dokoupím si za odměnu GPS.
RomanP Odesláno 20. července 2012 Nahlásit Odesláno 20. července 2012 V souvislosti s tímto tématem chci napsat, že Lidl má tento týden v nabídce hodinky s měřením tepové frekvence.Všiml jsem si toho když jsem tam měl cestu (jako že tam chodím poměrně nerad) a koupil to manželce.Na její využití to nějakou dobu poslouží a za 399,- to jde.Vypadají konstrukčně solidně, přenos digi a tuším kódovaný, min max průměr, kalorie, zóny.Prcek má ale horečku a tak zatím včera netestovala v praxi.Před hodně lety jsem měl taky jedny z Lidlu, takové červené a sloužili. Měly dokonce víc funkcí okolo měření tepu, než cyklocomputer s tepem VDO MC.Ty jsem daroval kamarádovi po tom, co mi praskl upínací mechanismus na hrudním pásu, jehož oprava byla pro něj maličkostí. Pokud by nesloužil, budu pro ní muset vymyslet nějaký levnější Polar, nebo Sigmu, ale teď to mám z krku.
FraK Odesláno 12. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2012 Já už asi rok používám Garmin. Mám levnější model Forerunner 110 HR Premium - více zde: http://www.garmin.cz/produkty/sport/bezecke-gps/sporttestery-s-gps/forerunner-110-serie/forerunner-110-hr-premium-red.htmlJsem s ním docela spokojený. Výhody jsou: sledování uběhnut (ujeté) vzdálenosti přes GPS, měření tepové frekvence, počítání kalorií, různé vyhodnocování aktivit přes web (rychlost, nadmořská výška, sledování trati na Google maps, atd), samozřejmě jsou to i hodinky, které se dokonce i sami přes GPS naladí na příslušné časové pásmo (osobně jsem to vyzkoušel např. v Turecku). Další výhodou je, že se jim dobjí akumulátor přes USB ze zásuvky nebo ze zařízení vybaveného USB portem (PC, televize, atd).Nevýhodou je relativně malá výdrž na jedno nabití - tak 4 hodiny. Takže třeba pro celodenní cyklovílet moc vhodné nejsou. Taky nejsou vodotěsné. Kolega si koupil jiný dražší model od Garmin, který tyto oba neduhy řeší.
Tomas_2002 Odesláno 13. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 13. srpna 2012 Já jsem si nainstaloval do telefonu aplikaci Sports-Tracker ( dispozici pro Android, iPhone, Windows Phoe a Symbian) - k tomu jsem dokoupil hr. pás za 1.100,- Kč. Aplikace měří tepovou frenkvenci, rychlost, převýšení atd. Všechno to zapisuje do grafu, takže vidíte zlepšení. Vše je podpořeno webovou aplikací, kam je možné výkony uploadovat, porovnávat a sledovat. Dále pak vidíte i výkony ostatních Trackerů va vašem okolí ( jen v okolí Litomyšle je nás takto postižených asi 20)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se