panedge Odesláno 3. června 2011 Nahlásit Odesláno 3. června 2011 (upraveno) I když do toho tady nemám co kecat,tak ta debata je celkem pěkně čtivá,takže nějakou užitnou hodnotu to tady má.A Gas má pravdu.Mě osobně propadnutí Rolexu ještě nepostihlo,ale podle toho jak vidím na ostatních členech čím si prošli a to samý kopíruju já,asi k tomu nemám daleko.A už vůbec se nedivím,že pro někoho je to prostě konec cesty,Rolex je strašnej pojem,legenda a submarinery jsou dokonalý hodinky na všechny příležitosti.A je zajímavý,že to všechno kolem,ta aura značky přitahuje jako magnet.Já třeba do prodejního vlákna vlezu jen jednou a stačí,vyjímečně,když tam je něco zajímavýho tak víckrát,ale do toho Bakerovýho lezu každej den asi pětkrát Upraveno 3. června 2011 uživatelem panedge
Morax Odesláno 4. června 2011 Nahlásit Odesláno 4. června 2011 Ano, Suby jsou prachvobyčejný potápky který po půl století vypadají pořád "stejně". A to je na nich to nejlepší
honza71 Odesláno 4. června 2011 Nahlásit Odesláno 4. června 2011 .............. a submarinery jsou dokonalý hodinky na všechny příležitosti. .............. Toto tolik oblíbené tvrzení majitelů ROLEX Submariner je IMHO strašnej omyl. Chápu to u těch "normálních" lidí tam venku (mimo svět Chronomagu), ale tady mi to vždycky vyrazí dech. Vždyť potápky (pokud jsou tedy Submariner potápky) si vezme k obleku (a tím nemyslím k obleku/montérkám do práce) jen chronoburan. P.S. A k tématu (byť momentálně vyřešenému) jen, 2x Omega vyměnit za 1x Rolex je IMHO holej nerozum.
volfda Odesláno 4. června 2011 Nahlásit Odesláno 4. června 2011 (upraveno) Dám ti radu, kterou stejně neposlechneš, ale jednou si možná na ní vzpomeneš a budeš litovat, že jsi neposlechl. Přestaň utrácet za stejné sr.čky jako je Rolex, Omega, Brajtle, Hamilton, Parnis atd. Našetři a kup si jedny úžasný PP, VC, Brequet ... a kašli na to. Za pár let měnění a kupování nepotřebnýho železa zjistíš, že za ty peníze už by jsi je měl a stejně po nich budeš pošilhávat a přemýšlet jak se k nim dostat. O něčem takovém přemýšlím už dlouho. Tak trochu jsem doufal, že koupí IWC BP se uklidnim a za čas půjdu ještě dál, třeba přes PAM 270 k AP. Ale je to jinak, mám chuť s někym IWC BP vyhandlovat za jendy a půl rolády Rád bych měl doma jedny, či dvoje opravdu extra kousky a k tomu si pořídil jedny rolády na občasnou výměnu s místníma postiženýma, snad mě to utěší... Když jsem se zbavoval Zenithu, Breitlingu, IWC Pilot Chrono, líto mi to nebylo, ale když jdu kolem výlohy s Rolexkama, neumím si představit, že bych alespoň jednu korunku neměl doma, na PP za výlohou ani nekoukám R mají svoje skryté kouzlo, ačkoliv se zdá, že jsou to vlasntě na pohled obyčejné hodinky, ale nejsou, je to Rolex Upraveno 4. června 2011 uživatelem volfda
azeppelin Odesláno 4. června 2011 Nahlásit Odesláno 4. června 2011 (upraveno) Já bych to viděl podobně jako Conrad. U Rolex jde hlavně o společenský status. Nemyslím to ani ve zlém, protože ta masáž objektivně uživateli dodá zpětně ten dobrý pocit. Třeba jen nejsem v dostatečně zralém stádiu, ale ve stylu potápek si pro sebe dokážu najít estetičtější kusy. Třeba ty mercedesoidní ručky mě u RL naprosto znechucují. Milg. se mi potom líbí a kdyby tam nebylo logo korunky, tak bych řekl že takové lepší hodinky, co nemají až tak koule. EDIT: možná ani ne lepší a nemají koule, jako spíš... "neutrální hodnky" Upraveno 4. června 2011 uživatelem azeppelin
bandicoot Odesláno 4. června 2011 Nahlásit Odesláno 4. června 2011 volfda: mezi námi vidím jistý potenciál pro budoucí směnu
volfda Odesláno 4. června 2011 Nahlásit Odesláno 4. června 2011 volfda: mezi námi vidím jistý potenciál pro budoucí směnu Však to je jedno z témat, které probereme na společné kávě, nazval bych to plány do budoucna
railmaster Odesláno 4. června 2011 Nahlásit Odesláno 4. června 2011 Hoci Rolex znie aj bude znieť hrdo, neviem či nejaké hodinky budú mať také gule a kredit ako Speedy. A nič na tom nezmení nenápadné prevedenie ani relatívna lacnota. A viem si ich predstaviť naozaj pri každej príležitosti pri vhodnej kombinácii remeňa či ťahu.
Jarett Odesláno 5. června 2011 Nahlásit Odesláno 5. června 2011 Proč Rolex ? Možná si stačí položit otázku "jací lidé nosí Rolex ?" odpovědi zde v odkazu Řazení Rolexu do kategorie hodinek, které si pořizují jen honiči sociálního statusu svědčí o tom, že ten, kdo toto tvrdí o Rolexu vlastně vůbec nic neví. Málo která firma je v historii spojená s takovou řadou technických patentů, vylepšení a i marketing Rolexu se neopírá o celebrity, ale zejména o jedince, kteří v životě opravdu něco dokázali. Článek o Dr.Ballardovi či Ralphu Whitovi v odkazu o tom jen svědčí. Mám pocit, že pokřivený pohled na Rolex jako hodinky pro ty, jenž holdují úlisnému lahodění je jakýmsi pozůstatkem masáže minulého režimu. A Omega ? Ta je na tom podobně a asi i proto se tyto dvě značky tak bedlivě vzájemně sledují a jsou pro sebe vzájemnou motivací. A pro mě ? Pro mě je Rolex prostě o něco přitažlivější .... asi i proto, že do vesmíru se asi už nepodívám, ale potápět se můžu
obchodnik-o3 Odesláno 5. června 2011 Nahlásit Odesláno 5. června 2011 Jarett:ten link je vyborny a tvoja odpoved preco rolex je velmi vystizna
Jata Odesláno 5. června 2011 Nahlásit Odesláno 5. června 2011 ROLEX je ROLEX ..suprove hodinky ,ale nie každý na ne ma....(ja môžem o nich zatiaľ iba snívať)
tombed Odesláno 5. června 2011 Nahlásit Odesláno 5. června 2011 Proč Rolex ? Možná si stačí položit otázku "jací lidé nosí Rolex ?" pěkná masírka Jarette, ti lidé si jistě vybrali Rolex sami, natož, aby z toho něco měli... a to proti Rolexu nic nemám...
Kalifx Odesláno 5. června 2011 Nahlásit Odesláno 5. června 2011 ...Řazení Rolexu do kategorie hodinek, které si pořizují jen honiči sociálního statusu svědčí o tom, že ten, kdo toto tvrdí o Rolexu vlastně vůbec nic neví... Hezké, výstižné... leč i tak jde o hluboký omyl. Bohužel. A nebo jsem slepý, neumím hledat, málo sem chodím, jsem zaujatý... atd, atd. Protože jinak bych jistě nemohl přehlédnout ty zástupy lepších mzdových účetních, kteří se cestou do práce na nábřeží převlečou do neoprenu, u svých milovaných rolád (získaných za přesčasy pro obilný monopol pana Babiše) si hrdě povolí extenzi a pak už si jen dávají pozor aby se jim kravata nedostala do šnorchlu. Na druhým břehu Vltavy vylezou, zapnou extenzi, vstoupí do budovy po střechu nacpanou cifršpiony (s roládama na rukou - spy like us) a cestou výtahem do svý finanční kobky dosnívají sen o hlubokých ponorech (pohříchu realizovaných výhradně v holešovickém St. Pauli.) Sice s trochou nadsázky, ale stejně... Vy si opravdu myslíte, že staré příběhy o blejskavých roládách jejich nové (blejskavé) majitele nějak fascinují? Jinak než optikou prestiže získané odleskem slávy dřívějších nositelů? Ano těch, kteří KDYSI PRADÁVNO, ve světě, kdy si brutální odnože PR a marketingu hrály v uhláku na horníky a LEGENDÁRNÍ příběhy o brandech si v prenatální poloze cucaly palec? Já ne. Rolex je prostě značka, která žije z minulosti a z historie jejich nositelů. Ostatně jako všechny hodinářské firmy. Ta zoufalá snaha marketingových oddělení vyštrachat nějakýho známýho strejdu s dýchačákem na zádech, kokpitem nebo lunárním modulem pod zadkem... Nic proti ničemu. Já tenhle svět miluju. Ale alespoň na tomhle fóru bysme k sobě mohli bejt upřímní. Jsme povětšinou povrchní a starý příběhy nám trošku pomáhaj ospravedlnit nehorázné kačáky, který vyhazujem za hodinky a soustavným ujišťováním stejně postižených jedinců na Chronomagu spokojeně akceptujeme princip kolektivní viny... Dokonáno jest...
Morax Odesláno 5. června 2011 Nahlásit Odesláno 5. června 2011 (upraveno) Z první tvé věty bych tedy vybral, "zaujatý a slepý"... Upraveno 5. června 2011 uživatelem Morax
Jarett Odesláno 5. června 2011 Nahlásit Odesláno 5. června 2011 Hezké, výstižné... To ale určitě platí hlavě v našem malém připosraném česku A jinde ? O tom dost pochybuji
Kalifx Odesláno 5. června 2011 Nahlásit Odesláno 5. června 2011 Z první tvé věty bych tedy vybral, "zaujatý a slepý"... Já si to myslel... To ale určitě platí hlavě v našem malém připosraném česku A jinde ? O tom dost pochybuji Jinde jako u nás... Mezi námi a okolním světem je jediný rozdíl. Venku OBČAS znají ty prapůvodní legendy...
Milis Odesláno 5. června 2011 Nahlásit Odesláno 5. června 2011 (upraveno) Kdo neni priposranej, nosi Rolex. Ale ja svej socialni statut davam radci najevo kecama. Upraveno 5. června 2011 uživatelem Princ Milis
Jarett Odesláno 5. června 2011 Nahlásit Odesláno 5. června 2011 (upraveno) Jinde jako u nás... Mezi námi a okolním světem je jediný rozdíl. Venku OBČAS znají ty prapůvodní legendy... A taky jsem si všiml, že venku na mě kvůli RLX nekoukají nijak podezřívavě u nás občas ano. Upraveno 5. června 2011 uživatelem Jarett
Kalifx Odesláno 5. června 2011 Nahlásit Odesláno 5. června 2011 Kdo neni priposranej, nosi Rolex. Ale ja svej socialni statut davam radci najevo kecama. Kdo není připosranej nosí cokoli. Kecy jsou jen nutnou součástí pro případnou obhajobu nositele. A taky jsem si všiml, že venku na mě kvůli RLX nekoukají nijak podezřívavě u nás občas ano. To je jen a pouze důsledek nepřerušenýho kontinua vnímání a akceptace legendárních značek. U nás se navíc k prostému objektivnímu vnímání brandu přidává potřeba obhajoby před okolím. Ano, to je pravda. Venku tohle většinou nemají zapotřebí. Prostě tam značku zná (a svým způsobem respektuje) víc lidí.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se