cigi Odesláno 10. června 2011 Nahlásit Odesláno 10. června 2011 No jo, nigu, když na mě ty hodinky ječíííí : všeobjímající postmoderní nablýskaný mumraj jak vystřižený z komixu o nemovi. S příčnýma pruhama budou jak pyžamo primky - to snad ani nemůžete myslet vážně. Musím ale uznat, že na těch seamasterech ála sedumdesátky vypadá to šrafování skvěle a je určitě lepší, než vlnky. A bude dobře plasticky vidět ta skrytá ručka, ať už měří cokoli, takže cesta k zajímavému efektu to sakra je.
gougy Odesláno 10. června 2011 Nahlásit Odesláno 10. června 2011 Vlnky jsou shodné se Seamaster 120m Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Ta druhá varianta společně s "neviditelnou" ručkou vypadá skvěle, ale pořád je to moderna.Osobně bych preferoval černý mat cifr s antireflexním povrchem, jednu černou ručku, druhou bronz (zlato?) a hlavně ten šroub Tenhle brainstorming mě baví a navíc z toho něco možná bude
grga_pitic Odesláno 11. června 2011 Nahlásit Odesláno 11. června 2011 jinak jsem pro navrh s paprsky - mi se libil nejvice
NIGHTinGALE Odesláno 11. června 2011 Nahlásit Odesláno 11. června 2011 jinak jsem pro navrh s paprsky - mi se libil nejvice A co teda kdyby byl v giloši místo paprsků či vlnek nějaký ten motiv? N? Prostě to N udělat tou giloší. Já to neumím namalovat, ale snad mě chápete, jak to myslím. P.S.: Ale koupím je i bez toho zpropadenýho eNka
Andrew Odesláno 11. června 2011 Nahlásit Odesláno 11. června 2011 A co se vykaslat na preplacanej gilosovanej cifernik a udelat to ve stylu Movado. Usetrene prostredky nacpat do pouzdra - lunety??
pevo Odesláno 11. června 2011 Nahlásit Odesláno 11. června 2011 Mě zatím Bakerovy návrhy vyhovují. Už upouštím i od ochrany korunky. Pokud jde o vzor, vlnky se mi líbí, ale paprsky jsou originálnější. Umím si představit i bronzovou linku - hranu - špičku - na hodinové ručce, zkrátka cokoliv ke zlepšení čitelnosti. Indexy s 0 jsou určitě originálnější. Na cifr už bych jinak nic necpal, Capitain Nemo už taky vypadl na úkor šroubu. Ovšem bronzová luneta, nebo její barevná úprava do tohoto stylu by se mi asi líbila moc!Jasně, že kolik hlav, tolik tu bude názorů, tak jsem zvědav, jak to dopadne. Chobotnici nebo ponorku bych nechal až na LE krabičku
David_B Odesláno 11. června 2011 Nahlásit Odesláno 11. června 2011 Jestli to tady už někdo řešil, tak mne prosím nekamenujte, ale neslušel by jim místo černého ciferníku tmavě modný cifr? Taková Navy Blue? Pak by se to obešlo i bez vlnek, mávajících chobotnic nebo linkování.
Adam99 Odesláno 11. června 2011 Nahlásit Odesláno 11. června 2011 No a to N může držet v chapadlech chobotnice. Něco podobného zkusil Romain Jerome, ale nepoužil to na hodinkách. zdroj Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. edit: a ještě jeden obrázek zdroj Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
pikec Odesláno 11. června 2011 Nahlásit Odesláno 11. června 2011 Ještě jeden nápad snad to tu už nebylo a nevím jestli to jde technicky. Ciferník černý a při pohledu z určitého uhlu by byl vidět motiv podmořského světa, kde šroub končí na zádi ponorky. A prý je i černá lumi, což nechápu jak je to možné, jak svítí a tu tam použít taky. A máme pohled z okna ponorky na podmořský svět i s plující ponorkou. A hned jsme každý takový malinkaťoučký NEMO. Ale decentně jen z určitého úhlu. Kolmo vidím jen temnou černou nebo i tu modrou. Jen taková představa, tak mě hned nekamenujte. Když se neujala mávající chobotnička
tenge Odesláno 11. června 2011 Nahlásit Odesláno 11. června 2011 Cifr bych zachoval černý..ale jak tady padlo, aby z toho čišel oceán a byl cítit malstrom (přehlasovaný U, nechce se mi hledat na ascii) Co udělat cifr ve stylu malstromu? Černá lumi je zajímavý návrh, ale zatím jsem o něm ani neslyšel a předpokládám, že cena a dostupnost asi taky nebude uplně jednoduchá..
BrotHell Odesláno 11. června 2011 Nahlásit Odesláno 11. června 2011 Podle toho nahledu co tady je se mi to fakt libi a sel bych do toho! Parádní práce=)- Jsem pro vlnovany cifr, libi se mi tvar ruciček jen hodinovku trosku vyraznejsi...
cigi Odesláno 11. června 2011 Nahlásit Odesláno 11. června 2011 Já bych jako giloš navrhoval soustředný kruhy, nebo spirálu, může se to vlnit ála lastura, nebo co já vím - ale soustředné uspořádání je logické - jde o to, aby byla ta skrytá ručka vždy kolmo ke směru gilošování, nikdy nebude splývat. Co se týče nigova N, tak by mohlo být negativně negilošovaný přes gilošovanou část cifru - taky by to s ručkou nesplývalo, jenže, nezlob se nigu, NINA RICCI děkuje. Když bude velká ručka minutovka, navrhuju indexovat : I 10 I 20 I 30 I 40 I 50 I 60 / nebo N??? kotva ?? obojí ?? prostě něco ála bomber navigátor Když to bude hodinovka, tak I II I IIII I VI I VIII I X I XII /nebo N ??? nebo kotva ?? ostatní indexy bych vypustil, a dal prostor/prázdnotu pro vyniknutí skryté ručky. Kdybych něco citoval, jako třeba lodní šroub, snažil bych se dodržet 100% nemovskou inspiraci - to znamená vzal lodní šroub přesně tak, jak jej zobrazuje některá z ilustrací, to samé platí o chobotnici - citujme tu z té rytiny, jestli nějaká rytina v jakékoli verneovce zobrazuje měřící přístroj - je to naše. Tvorba je především disciplína, musíme udržet jednotu celku a částí. velkou neznámou je v tomto smyslu pouzdro, který na obrázku od bakera bohužel vypadá dost neutrálně a moderně, nevím, jak to dopadne. Ale inspiraci bych hledal někde u cartier, nebo snad UN ??
Kalifx Odesláno 11. června 2011 Nahlásit Odesláno 11. června 2011 Teď jsem to dolouskal a musím říct, že je to hodně zajímavej projekt. Ostatně už z Hacíkovo projektu jsem odstoupil až v momentě, kdy ho zrušil. Takže držím všem účastníkům (a hlavně Bakerovi) palce ať vydrží, protože by z toho mohlo bejt něco hodně zajímavýho. Já se celé akce nezúčastním, protože hodinky, které moje modernistická mysl vnímá jako pro Nema slušivé, už mám. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Nicméně moc se těším na výsledek a třeba se pak nějaký objeví v prodejním vlákně..
NIGHTinGALE Odesláno 11. června 2011 Nahlásit Odesláno 11. června 2011 Já bych jako giloš navrhoval soustředný kruhy, nebo spirálu, může se to vlnit ála lastura, nebo co já vím - ale soustředné uspořádání je logické - jde o to, aby byla ta skrytá ručka vždy kolmo ke směru gilošování, nikdy nebude splývat. Vždyť já už jsem to tady psal, ale nějak to zapadlo, nebo jsem byl nepochopen. Dal bych tam loděnku. Ne jako loď, ale hlavonožce. Loděnky jsou mořští hlavonožci z čeledi loděnkovití (Nautilidae). Rody jsou Nautilus a Allonautilus. Je to krásnej živočich a dá se s ním úžasně vyhrát na dýnku nebo cifru. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
cigi Odesláno 11. června 2011 Nahlásit Odesláno 11. června 2011 Já tu loděnku čet, ale nepochopil Nigu - to je mnohem lepší nápad, než N. Je to bezva, origo, geometrické, mořské, ručka bude dostatečně vynikat a rod nautilus splňuje veškeré naše poždavky i verbálně Jestli to půjde udělat, jsem všemi deseti pro.
Adam99 Odesláno 11. června 2011 Nahlásit Odesláno 11. června 2011 NIGHTinGALE Super nápad!!! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
NIGHTinGALE Odesláno 11. června 2011 Nahlásit Odesláno 11. června 2011 Já tu loděnku čet, ale nepochopil Nigu - to je mnohem lepší nápad, než N. Je to bezva, origo, geometrické, mořské, ručka bude dostatečně vynikat a rod nautilus splňuje veškeré naše poždavky i verbálně Jestli to půjde udělat, jsem všemi deseti pro. Děkuji Tento živočich byl poprvé popsán už v roce 1758, tedy se Verne inspiroval jeho jménem. Už ve starém řecka byla ulita loděnek považována za symbol dokonalosti. Je to v podstatě logaritmická spirála. Teď považujeme třeba ve fotografii či architektuře za žádoucí tzv. zlatý řez, ale tento koeficinet "používá" i příroda a právě schránka loděnky je toho důkazen. Jo a ještě jedna drobnost - třeba vám to tak nepřijde, ale vyobrazení ponorky Nautilus, které asi nejvíce naplňuje mé dětské představy, se nápadně podobá právě tomu hlavonožci. Alespoň já tam tu inspiraci vidím... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
tenge Odesláno 11. června 2011 Nahlásit Odesláno 11. června 2011 Tu loděnku - nautilus bychom tam měli nějak promítnout..
pikec Odesláno 11. června 2011 Nahlásit Odesláno 11. června 2011 Loděnka opravdu krása!!! Ta jim bude slušet.
Návštěvník ?po Odesláno 11. června 2011 Nahlásit Odesláno 11. června 2011 Loděnka opravdu krása!!! Ta jim bude slušet. ÁLE TAK ÚPLNĚ HNUSNÝ TO NENÍ - PO PĚTI TRAMALECH BYCH S TÍM MOŽNÁ CHTĚL I BYDLET
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.