Přejít na obsah

kam investovať???

Doporučené příspěvky

Hoši, nic ve zlém, ale tohle vlákno bylo asi o něčem jiném...nechcete založit vlákno o tradingu ? Chtěl jsem tady mrknout na nějaké doporučení a vidím tady hromadu tradingových výkřiků, které už po týdnu nemají žádnou hodnotu...

• Dát hlas 3
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, wizard-ov napsal:

Hoši, nic ve zlém, ale tohle vlákno bylo asi o něčem jiném...nechcete založit vlákno o tradingu ? Chtěl jsem tady mrknout na nějaké doporučení a vidím tady hromadu tradingových výkřiků, které už po týdnu nemají žádnou hodnotu...

OK 🙂

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Kluci jdu pro radu,

jsem total začátečník v investicích (dobrý přišel jsem o love před lety v Lehman Brothers 😄 ) Mám love na termíňáku a už mě to moc nebaví krz jejich růst vs inflace, na druhou stranu nejsem ten typ co sleduje nějaký akcie, křivky a páky atd.

Přemýšlím o nějakým tom ETF, proto bych se rád doptal co by jste doporučili a jak s tím vůbec fyzicky začít? Měl bych na to k dispozici pro uložení cca 300-400tis a jsem spíš dlouhodobej investor - holder.

Díky!

Midloch

Odkaz ke komentáři

před 13 minutami, midloch napsal:

A jak to funguje, to je nějak přes banku nebo se tam můžu sám registrovat a pak mít nějakou apku?

Díky!

Cest je hodne, ja pouzivam XTB na nakup a Revolut pro smenu na USD. Ted myslim pro US akcie a S&P ETF. Je treba jeste zohlednit kurzove riziko CZK/USD.

Na ceske akcie pouzivam Fio a s ceskyma investicnima produktama ti neporadim, ja radsi vsechno sam, kdyz us si to mam pripadne pos... 🙂

Odkaz ke komentáři

před 52 minutami, midloch napsal:

Kluci jdu pro radu,

jsem total začátečník v investicích (dobrý přišel jsem o love před lety v Lehman Brothers 😄 ) Mám love na termíňáku a už mě to moc nebaví krz jejich růst vs inflace, na druhou stranu nejsem ten typ co sleduje nějaký akcie, křivky a páky atd.

Přemýšlím o nějakým tom ETF, proto bych se rád doptal co by jste doporučili a jak s tím vůbec fyzicky začít? Měl bych na to k dispozici pro uložení cca 300-400tis a jsem spíš dlouhodobej investor - holder.

Díky!

Midloch

jo krize 2008 zlaté časy 😄 Finanční krize (2010) | ČSFD.cz (csfd.cz) 

Jestli můžu doporučit, tak hodně studuj a nedávej do toho všechno hned na začátku, to si může dovolit 20-ti letý kluk, který se z bankrotu do 30-ti vylíže 🖖

jinak viz, Prochy68

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, midloch napsal:

Kluci jdu pro radu,

Díky!

Midloch

Pokud se tomu nechces venovat a chces jen pravidelne ukladat castky, tak za sebe muzu doporucit Portu (www.portu.cz)

Vyberes si danou strategii a pak uz se nemusis o nic starat.

A jeste jeden point, pokud mas ted hotovost tech cca 300k, tak to investuj pomalu a postupne po mensich castkach. Nedavej celou velkou sumu najednou hned do jednoho fondu nebo etf.

• Like 1
  • Díky 1
Odkaz ke komentáři

Kluci ještě jedna věc - časování trhu. Mám teď reálně problém držet se strategie a kupovat dál, protože se celkem dařilo a pár nákupů se mi povedlo a jsou tam krásné výnosy. Díky tomu, ale úplně nevím, zda pokračovat a pořád přikupovat jelikož žádný strom neroste do nebe. Na druhou stranu to neustále rozmělňovat nemá úplně smysl. 

Např Apple - nákup mám v průměru 170, ted je přes 230. Přikoupil bych, ale už nevěřím že to nějak dramaticky poroste. Jak to vidíte? Prostě zavřít oči a přikupovat a spoléhat na časové rozmělnění a zprůměrňování ceny?

JInak používám etoro

Upraveno uživatelem exBURN
Odkaz ke komentáři

před 21 hodinami, exBURN napsal:

Kluci ještě jedna věc - časování trhu. Mám teď reálně problém držet se strategie a kupovat dál, protože se celkem dařilo a pár nákupů se mi povedlo a jsou tam krásné výnosy. Díky tomu, ale úplně nevím, zda pokračovat a pořád přikupovat jelikož žádný strom neroste do nebe. Na druhou stranu to neustále rozmělňovat nemá úplně smysl. 

Např Apple - nákup mám v průměru 170, ted je přes 230. Přikoupil bych, ale už nevěřím že to nějak dramaticky poroste. Jak to vidíte? Prostě zavřít oči a přikupovat a spoléhat na časové rozmělnění a zprůměrňování ceny?

Časování trhu se obecně moc nedoporučuje. Mně už není devatenáct a na složené úročení už mám trochu pozdě. Takže částečně se snažím i časovat a vychytávat dna. Třeba SaP500 mi přijde drahý, teď je snad zase na ATH, ale kdyby přišel nějaký výplach, tak si koupím. 

Já v tom mám 00,prd. A spíš se tím bavím, učím se něco nového a když sedím ráno na záchodě a něco tam cinkne, tak to prostě potěší. 

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

No právě to je přesně to dilema - časování trhu se nedoporučuje, mě SaP přišlo drahý za 500 babek no a dneska jsme na 570... 

No mě je 36, takže bych ještě něco našetřit mohl, ale taky o to nechci přijít že 😄 Něco mám ve fondu u Consequ, něco spořák za dobře no a hctěl jsem teď posílit akcie a ETF. Ale čím víc tam dávám, tím víc je pro mě těžší udržet strategii, protože mi přijde všechno drahé 😄 babo rad no. 

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, exBURN napsal:

No právě to je přesně to dilema - časování trhu se nedoporučuje, mě SaP přišlo drahý za 500 babek no a dneska jsme na 570... 

No mě je 36, takže bych ještě něco našetřit mohl, ale taky o to nechci přijít že 😄 Něco mám ve fondu u Consequ, něco spořák za dobře no a hctěl jsem teď posílit akcie a ETF. Ale čím víc tam dávám, tím víc je pro mě těžší udržet strategii, protože mi přijde všechno drahé 😄 babo rad no. 

Tak jako zlato. Má strop a věřím, že nahoru ještě půjde, ale já si ho teď nekoupím, potože je to prostě drahé. Nakupuji spíš věci co mají perspektivu, ale aktuálně stojí tašku hrušek, takže časuju a hledám. :)

Záleží co od toho čekáš. Já to mám jako zábavu, naučit se něco nového co mě nestojí mraky času který nemám a když to půjde, tak z toho mít malinký pasivní příjem. Nic víc od toho neočekávám. 

Většinu aktiv mám někde jinde než na burze. 

Odkaz ke komentáři

před 56 minutami, Jeronimo napsal:

Tak jako zlato. Má strop a věřím, že nahoru ještě půjde, ale já si ho teď nekoupím, potože je to prostě drahé. Nakupuji spíš věci co mají perspektivu, ale aktuálně stojí tašku hrušek, takže časuju a hledám. :)

Záleží co od toho čekáš. Já to mám jako zábavu, naučit se něco nového co mě nestojí mraky času který nemám a když to půjde, tak z toho mít malinký pasivní příjem. Nic víc od toho neočekávám. 

Většinu aktiv mám někde jinde než na burze. 

Zlato je konstanta, pevný bod. To že za něj teď dostaneš víc papírků je problémem papírků, ne zlata 😄. Když by jsi vzal napříč historií třeba papírový dolar a jeho vyjádření vs unce zlata 1873($19.75), 1923($20.67), 1934($34.71), 1973($42.22), nebo 2023($1,943) a dnes $2720 🙂 

tedy :1873-1973 ztráta kupní síly dolaru 50% / 1923-2023 ztráta kupní síly dolaru 98,3%  

dalo by se říct, že cena zlata vyjádřená v dolarech vykazuje trend exponenciálního růstu, zejména když se podíváme na dlouhodobé historické údaje. 

Ovšem stále je to pouhý uchovatel hodnoty, který negeneruje zisk a ano, zejména v době války nebo krize dochází na ceně k výkyvům. 

Odkaz ke komentáři

Se zlatem, sbírkou rumů a obrazů se blbě utíká. :)

Já zlato nepovažuju za investiční nástroj, na druhou stranu netvrdím, že je špatné nebo zbytečné ho mít. Klidně v rámci diverzifikace. A když už, tak určitě je lepší mít zlato fyzicky. 

Upraveno uživatelem Jeronimo
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...