Přejít na obsah

kam investovať???

Doporučené příspěvky

před 22 minutami, Jeronimo napsal:

Se zlatem, sbírkou rumů a obrazů se blbě utíká. :)

Já zlato nepovažuju za investiční nástroj, na druhou stranu netvrdím, že je špatné nebo zbytečné ho mít. Klidně v rámci diverzifikace. A když už, tak určitě je lepší mít zlato fyzicky. 

…tak obrazy mám pro radost, rumy pro potěšení; ale zrovna to zlato si říkám, že se mi do evakuačního zavazadla vejde😎 Ale samozřejmě platí: Chceš-li bohy rozesmát, řekni jim o svých plánech…😂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Posledni zlatěj slitek 10g jsem bral 6.2023 za 13800, dnes vykup 19800. Pravdou je, ze do nákupu se mi ted nechce, ale zrovna včera jsem si říkal, ze začátkem roku zase něco vezmu nehledě na cenu.

Odkaz ke komentáři

a nemá být otázka spíš naopak? Když je teď zlato na vrcholu, tak prodat a přelít do něčeho co je relativně dole?

P.S. já neprodávam, protože to mám do ty kabely, až budu uprostřed noci utíkat jen ve slipech 😂

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, Ajaj napsal:

a nemá být otázka spíš naopak? Když je teď zlato na vrcholu, tak prodat a přelít do něčeho co je relativně dole?

P.S. já neprodávam, protože to mám do ty kabely, až budu uprostřed noci utíkat jen ve slipech 😂

…za mě zlato neprodávat; fyzické zlato není na spekulace, to je úloženka. Na to se sahá jen ve třech případech: velkej prů*er, ještě větší prů*er a dědické řízení 😂  Nakupovat jen samozřejmě lepší, když neletí nahoru, ale kdo má křišťálovou kouli aby věděl, kdy přijde korekce?😎 A z dlouhodobého hlediska je to nakonec jedno, za deset let levnější nebude. I když - kdo ví? 😇😂

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

V 18. 10. 2024 v 12:14, midloch napsal:

Kluci jdu pro radu,

jsem total začátečník v investicích (dobrý přišel jsem o love před lety v Lehman Brothers 😄 ) Mám love na termíňáku a už mě to moc nebaví krz jejich růst vs inflace, na druhou stranu nejsem ten typ co sleduje nějaký akcie, křivky a páky atd.

Přemýšlím o nějakým tom ETF, proto bych se rád doptal co by jste doporučili a jak s tím vůbec fyzicky začít? Měl bych na to k dispozici pro uložení cca 300-400tis a jsem spíš dlouhodobej investor - holder.

Díky!

Midloch

Jak píše @Prochy68, Revolut na výměnu CZK do EUR nebo USD, a XTB apka/net. 

Založ si XTB zkušební verzi a vyzkoušej si to na nečisto, uvidíš jak ti to bude sedět.

Postupně to tam můžeš přelít. Můžeš nakupovat když to trochu spadne, pokud uvidíš větší pokles a tam narvat trochu víc. Určitě to tam nervat najednou.

Já mám na long ETF S&P 500 jako hlavní, něco míň ETF Nasdaq.

Mám i nějaké jednotlivé akcie, ale 2/3 mám v ETF.

Pak jsem na základě poslechu Růžička & Vořechovský Podcast začal zlehka nakupovat ETF některých asijských trhů.

Aktuálně mám tyto, každé za pár tisíc:

iShares MSCI India ETF - od března +10%

MSCI Singapore XBAS.DE, Xtrackers, UCITS, ACC, EUR - od července +20%

MSCI Indonesia LYXI.DE, Amundi, UCITS, ACC, EUR - od července +6%

MSCI Malaysia XCS3.DE, Xtrackers, UCITS, ACC, EUR - od září +/-0%

Ještě bych koupil nějaký Vietnam, ale na XTB jsem našel jen toto a ještě to nemám nastudované

FTSE Vietnam Swap XFVT.DE, Xtrackers, UCITS, ACC, EUR 

Kdyby jste měli někdo tip na ETF Vietnam tak sem s tím.

• Díky 1
Odkaz ke komentáři

V 21. 10. 2024 v 16:24, Kotlick napsal:

Jak píše @Prochy68, Revolut na výměnu CZK do EUR nebo USD, a XTB apka/net. 

Založ si XTB zkušební verzi a vyzkoušej si to na nečisto, uvidíš jak ti to bude sedět.

Postupně to tam můžeš přelít. Můžeš nakupovat když to trochu spadne, pokud uvidíš větší pokles a tam narvat trochu víc. Určitě to tam nervat najednou.

Já mám na long ETF S&P 500 jako hlavní, něco míň ETF Nasdaq.

Mám i nějaké jednotlivé akcie, ale 2/3 mám v ETF.

Pak jsem na základě poslechu Růžička & Vořechovský Podcast začal zlehka nakupovat ETF některých asijských trhů.

Aktuálně mám tyto, každé za pár tisíc:

iShares MSCI India ETF - od března +10%

MSCI Singapore XBAS.DE, Xtrackers, UCITS, ACC, EUR - od července +20%

MSCI Indonesia LYXI.DE, Amundi, UCITS, ACC, EUR - od července +6%

MSCI Malaysia XCS3.DE, Xtrackers, UCITS, ACC, EUR - od září +/-0%

Ještě bych koupil nějaký Vietnam, ale na XTB jsem našel jen toto a ještě to nemám nastudované

FTSE Vietnam Swap XFVT.DE, Xtrackers, UCITS, ACC, EUR 

Kdyby jste měli někdo tip na ETF Vietnam tak sem s tím.

Založil jsem si účet na XTB.  Nevim jestli sem neudělal chybu páč sem to dal v default měně EUR, možná by bylo lepší CZK abych nemuse řešit kurzový převody.

Jak prosim řešit tedy teď to abych si na XTB nalil nějaký love na nákup?

Mám si založit účet na tom Revolut a tam poslat CZK, ve směnárně proměnit na EUR a ty pak poslat na XTB dle údajů čísla bankovního účtu co mně na XTB vygenerovali?

Díky!

Odkaz ke komentáři

před 13 minutami, hinkle napsal:

Nerozumim. Ucet muzes mit v czk, usd a eur. Kazdy ma jine cislo, kdyz tam posilas penize. Czk na czk, eur na eur a usd na usd.

Aha, ono totiz jak mne poslali smlouvu, tak tam mam mena EUR.

takze na to jejich vygenerovany cislo uctu muzu poslat normalne CZK?

Dik!

Odkaz ke komentáři

Ja si na tech strankach xtb v profilu investora otevrel vsechny tri meny a posilam vklad jak potrebuju, resp. Primo danou menu na ucet v dane mene.   You tube je plny navodu jak na to. 

Upraveno uživatelem hinkle
Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, hinkle napsal:

Ja si na tech strankach xtb v profilu investora otevrel vsechny tri meny a posilam vklad jak potrebuju, resp. Primo danou menu na ucet v dane mene.   You tube je plny navodu jak na to. 

Zdar,

udelal jsem jak jsi napsal, otevrel jsem ucty v USD a CZK nicmene porad mam v apce nahore u “vlozit kapitál” jen možnost EUR viz foto.

jde to nejak prehodit na CZK nebo to souvisi s tim ze ve smlouve s XTB mam mena obchodniho učtu EUR a nejde s tim nic delat?

Diky!

IMG_9416.jpeg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...