Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Oni si ta preveria skrz naskrz a dokonca žiadateľa beru ako nedoveryhodneho aj ked mal uver uz v minulosti a predcasne ho vyplatil resp splatil. Taktiez staci maly dlh na socialke a zabudni na uver ci hypo

Odesláno

Tak banka asi moc nestoji o pujcovani penez tomu, kdo je bud nikdy nevrati, nebo naopak je tak ve vate, ze je vratit muze kdykoli... z toho ani jednoho nekouka moc zisk pro tu banku, tak proc by to delala...?

Odesláno
  V 16. 4. 2017 v 16:13, Pirx napsal:

Tak banka asi moc nestoji o pujcovani penez tomu, kdo je bud nikdy nevrati, nebo naopak je tak ve vate, ze je vratit muze kdykoli... z toho ani jednoho nekouka moc zisk pro tu banku, tak proc by to delala...?

Jo jo, to mi připomíná povzdech našeho firemního bankéře - Vy jste klient za trest. Nikdy jste si u nás nepůjčili ani korunu, ani bankovní záruku jste nepotřebovali vystavit, máte u nás dost hotovosti...Vy mi kazíte portfolio, mít takhle solventní všechny zákazníky, tak rychle přijdeme na buben :-)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Jo to je přesně ono, banky nestojí o klienty, kteří jim dávají peníze skoro zadarmo a jako výraz vděčnosti se musí zaplatit poplatek, když jim tam někdo něco přidá. Obecně banky u nás prostě neumí s penězi pracovat, to je celé věda, když chce člověk na něco půjčit, je to neskutečný opruz a z jejich strany nulová aktivita. Rozešlou letáky "půjčíme Vám půl milionu bez ručení" a pak když člověk po nich něco chce, tak to vypadá, že to udělal někdo bez jejich vědomí :)

Odesláno

Nevim, co je to za investici, brát si hypotéku, když už jsme v tomhle vlákně. Jinak si myslim, že banky u nás s penězi pracují velmi dobře, jen pouze ve svůj prospěch, když z toho má i movitější klient obvykle v podstatě prd :-)

Odesláno

Ked sa jedna o investovanie tak vzdy ide o to ze obycajny clovek nema info co bude za 3-5 rokov. Ti sikovnejsi su obdareny akousi intuiciou a vedia kam vrazit prachy. Vidim to teraz u nas na jednom bytovom dome. Tri roky dozadu si tam kamosi pokupili dvojizbaky za cash 65000e. Vtedy bol majitel ochotny spravit super cenu. Za 70000 bol myslim aj v standarde. Dnes by som ten byt obratom ruky predal za 85000 ako teply rozok. To je uz slusne ze? 3 roky by ste ho pekne prenajimali a nakoniec na nom este spravili krasnych 15000eur. Zial ja som takou intuiciou obdareny neni :-) 

Odesláno (upraveno)

Asi tak. Spousta tech, co maj "prd", si mysli, ze kdyz to daj do banky/fondu, tak oni jim z toho udelaj majlant, kdyz to tam bude lezet dost dlouho.

A ono pekny h.vno !

Bez rizika, dobre intuice nebo hlubokych znalosti penize investici malych castek nevydelas. A uz vubec ne u bank ci fondu.

Upraveno uživatelem honza71
Odesláno

Kluci, proč se tady všichni pořád bavíme kam investovat, když jsme na fórum o hodinkách:-)) Kupujte ocelový SUBy co se tu často objevují za slušný peníz ve fóliích a je to:-) Samozřejmě to zlehčuju, ale zajímalo by mě kolik lidí to tu reálně dělá a nebojí se mít nějakou část svých aktiv právě v hodinkách jako investici. 

Odesláno (upraveno)
  V 18. 4. 2017 v 8:01, geometr napsal:

Nevim, co je to za investici, brát si hypotéku, když už jsme v tomhle vlákně. Jinak si myslim, že banky u nás s penězi pracují velmi dobře, jen pouze ve svůj prospěch, když z toho má i movitější klient obvykle v podstatě prd :-)

Pokud dneska dáš do banky větší částku, tak dostaneš negativní úrok. Mimochodem důvod, proč byli investoři ochotni kupovat státní dluhopisy s negativním výnosem, protože držet korunu ve větších objemech bylo drahé. Toto platí i ve Švýcarsku, kde bohatí lidé/ti co prodali firmy dostávají negativní úrok. Je to mix faktorů jako nízká repo sazba/kvantitativní uvolňování, nejednotná monetární politika. Vede to k tlačení výnosů, přeboostování akciového trhu atd.... Přijde mi to, že to začíná být nebezpečné. 

Nicméně jsem přesvědčen, že bude ČNB v blízké době zvedat úrokové sazby. Už jen z důvodu prohlášení změny inflačního cílování na rozmezí 2-3%- nejspíš si připravuje prostor. Tedy pokud zrovna vyřizujete hypotéku/inv. úvěr, tak bych moc nečekal. Případně bych vzal i delší fixaci. Dnešní 5ti letý forward stojí myslím 0,6%.

Nikdy jsem nepochopil investice do podílových fondů v bance. To už si raději sami kupte nějaké indexy a ušetříte za provizi nakonec ty fondy stejně nic moc jiného nedělají a tady nad tím má člověk kontrolu :) Například nějaká kombinace amerických a evropských indexů je dlouhodobě asi v pohodě.  Jak už jsem tu říkal, tak investice pod úrovní 0,5 mil EUR do fondů nemají smysl, protože budete všem ukradení......... (nějaká zkušenost z trhu) 

EDIT: Jsou tady společnosti, které nabízejí zajímavé výnosy z dluhopisů už při nižších investovaných částkách (nižší statisíce), to mi příjde jako docela dobrý způsob. Ale je třeba trochu kvalifikace k ohodnocení té firmy, například jsem ještě nepotkal finančního poradce, který by tomu byť vzdáleně rozuměl. (fakt katastrofa tihle lidé). 

Upraveno uživatelem vojta1
Odesláno
  V 18. 4. 2017 v 6:58, Josef01 napsal:

Jo to je přesně ono, banky nestojí o klienty, kteří jim dávají peníze skoro zadarmo a jako výraz vděčnosti se musí zaplatit poplatek, když jim tam někdo něco přidá. Obecně banky u nás prostě neumí s penězi pracovat, to je celé věda, když chce člověk na něco půjčit, je to neskutečný opruz a z jejich strany nulová aktivita. Rozešlou letáky "půjčíme Vám půl milionu bez ručení" a pak když člověk po nich něco chce, tak to vypadá, že to udělal někdo bez jejich vědomí :)

Možná si to jen neumíš vyjednat :-p 

Jinak jsem rád, že jsi se dal z elektro aut už i na investiční bankovnictví......

Odesláno

Nedal, mluvím jen z vlastní zkušenosti. Firemní účet mám samozřejmě úplně jinde (tam panuje spokojenost), takže se bavím o soukr. osobách.

Odesláno

Já nemám nijak extra vysoký fixní měsíční příjem a v čs jsem si domluvil podmínky : vedení účtu zdarma vč. nějakého malého kontokorentu (stejně nevyužívám), úrok 1% do částky 250K (více na běžném účtu stejně dle mého nemá smysl držet), žádné poplatky až na jednou použitý kontokorent, jsem nezaznamenal. 

Jasně pokud držíš na účtě více peněz, tak nemůžeš teď moc čekat nějaký výnos. Ale to je tím, že je všechno celkem nízko a banky to ani pořádně nemají kam dávat. Nemůžou investovat spekulativní investice a tedy mají přebytek likvidity. Zkus se podívat na nějaké dluhopisy energetika/strojírenství/real estate firem s nějakou historií. tady odkaz na někoho kdo si myslím, že ví co dělá a nebude mít vysokou minimální úpisovou hodnotu : http://www.geen.eu/

Záleží jak moc potřebuješ ty prostředky likvidní... ale ty dluhopisy do obnovitelných zdrojů by poměrně likvidní být měly. 

Odesláno

Zalozil jsem "JR private investment fund".

Vlozil do nej x a za 7 mesicu "spravy" fondu jsem jeho jmeni zhodnotil 3,33krat.

Cisty zisk 233 %, no kdo vam to da :-D.

Na amatera v oboru myslim slusny vysledek. Hacek je, ze k serioznimu vyhodnoceni je nutny mnohem delsi casovy horizont, rekneme 3-5 let. Tak jestli tu jeste budeme, podam v roce 2020 report ;-)

Investorum zdar a sportu zvlast :-D:-D:-D

Odesláno

Můžu se zeptat co obchoduješ ? Mi ta výnosnost příjde dost vysoká, až nebezpečně moc.... 

Odesláno

Honza71 to píše dobře - teď to třeba vychází, ale člověk musí počítat se ztrátou i třeba větší...důležitý je dlohodobý horizont a vzestupný trend ;o) ...

Odesláno
  V 18. 4. 2017 v 15:03, vojta1 napsal:

Můžu se zeptat co obchoduješ ? Mi ta výnosnost příjde dost vysoká, až nebezpečně moc....

Vojto,ja nic neobchoduju. Jen investuju a inkasuju "dividendy" :-)

Vynosnost odpovida mire rizika. Mam v tom pro rodinny rozpocet nevyznamny kapital, takze se nemusim stresovat, ze nas privedu na mizinu. A z toho prameni ten "uspech". Bavim se tim. Investuju, kdyz se mi chce a necemu fakt verim, a ne proto, ze k urcitymu datu musim vykazat nejaky zisk, jinak bude pruser.

Mam to rozlozeny 90% Evropa, 10% Amerika. V Evrope 3 odvetvi, v Americe 2. Ridim se tim, co rekl v jednom rozhovoru Bakala (byt to jinak neni zrovna muj oblibenec) a sice, ze dneska uz jsou vsechny dezite informace pro business k dispouzici na netu, jen je treba umet je cist a vedet kde je najit :-D:-D:-D

Ale detaily bych si s dovolenim nechal pro sebe.

Odesláno
  V 18. 4. 2017 v 19:21, honza71 napsal:

Vojto,ja nic neobchoduju. Jen investuju a inkasuju "dividendy" :-)

Vynosnost odpovida mire rizika. Mam v tom pro rodinny rozpocet nevyznamny kapital, takze se nemusim stresovat, ze nas privedu na mizinu. A z toho prameni ten "uspech". Bavim se tim. Investuju, kdyz se mi chce a necemu fakt verim, a ne proto, ze k urcitymu datu musim vykazat nejaky zisk, jinak bude pruser.

Mam to rozlozeny 90% Evropa, 10% Amerika. V Evrope 3 odvetvi, v Americe 2. Ridim se tim, co rekl v jednom rozhovoru Bakala (byt to jinak neni zrovna muj oblibenec) a sice, ze dneska uz jsou vsechny dezite informace pro business k dispouzici na netu, jen je treba umet je cist a vedet kde je najit :-D:-D:-D

Ale detaily bych si s dovolenim nechal pro sebe.

Jasně. mě jen zajímalo jestli se jedná o akcie nebo forex :) Ono já si myslím, že pokud to člověk nedělá na day-to-day bázi, tak má smysl dělat jen dlouhodobé investice. A řídit se tzv. selským rozumem není vůbec špatný přístup. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...