FraK Odesláno 17. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2021 U fondu mimo globalni etf jsou neumerne vysoke poplatky, ktere pohlti vetsinu predpokladaneho zisku. V dlouhodobem horozintu maloktery fond porazi etf.
PavelSch Odesláno 17. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2021 V 17. 1. 2021 v 7:35, FraK napsal: U fondu mimo globalni etf jsou neumerne vysoke poplatky, ktere pohlti vetsinu predpokladaneho zisku. V dlouhodobem horozintu maloktery fond porazi etf. Rozšířit Předpokládám, že toto se týká i stavebního a důchodového spoření? Zvažoval jsem tyhle dva prodkukty vypovědět a využít ty peníze jinde. Nicméně jako začátečník je momentálně držím, protože si nejsem jistý, zda bych je investoval lépe. Zatím to něco vydělalo, lepší než aby se válely na běžným účtu, ale do budoucna zvažuji přesun už kvůli možnosti čerpání kdykoliv a větší svobodě. No a samozřejmě i pro vyšší zhodnocení.
Prochy68 Odesláno 17. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2021 Já si dycinky všechno chci posrat sám , takže jediný co mám je nějaký důchodový spoření.Odesláno z mého Lenovo TB3-850F pomocí Tapatalk
FraK Odesláno 17. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2021 Diky statnim dotacim si myslim, ze stavebni sporeni ma dobry pomer rizika a vynosu, ale v zasade hlavne proto, ze se jedna o temer bezrizikovu zalezitost. U penzijka to bude podobne. Ale pokud chces investovat na dobu 10 let a vice, tak jsou urcite lepsi akcie. Nesmis ale panikarit, kdyz ti treba o 20% spadnou. V takovem pripades spis prikup. Plati pro etf. Jinak musis rozumet firme do ktere investujes a vedet, zda mas prodat nebo prikoupit podle toho, jak si firma vede.
fugass Odesláno 20. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2021 Ahoj, zeptám se zkusenych. Co si myslíte o portálu Rozumnyinvestor.cz jako o zdroji prvotních informací pro drobného investora na kap. trhu? Videa na youtube mi přijdou poměrně zajímavá. Víte o nějakém jiném edukacnim webu do začátku? Diky
PavelSch Odesláno 22. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2021 (upraveno) Určitě se tady najde hodně lidí, kteří mají v portfoliu čez. Je nějaký důvod, proč když čez prodal Rumunsko a tím pádem se očekávaná spíše vyšší než nižší divi (i když CFO uvedl, že zisk použiji na snížení dluhu) padají ty akcie tak rychle dolů? Upraveno 22. ledna 2021 uživatelem PavelSch
Prochy68 Odesláno 22. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2021 Neprijde mi, ze by to nejak dramaticky padalo, podivej kde byl cez pred mesicem pro srovnani PX index neni to podobny?
Tom4 Odesláno 22. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2021 Co konkrétního myslíš že akcie padají rychle dolů?
PavelSch Odesláno 22. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2021 Spíš jsem myslel z krátkodobého pohledu, před týdnem byl peak skoro 550,- a dneska 528,-. Předpokládal jsem, že to spíš půjde nahoru navíc po tom ozbamebi s prodeji a s blížícími se divi. Nicméně samozřejmě z dlouhodobého hlediska se asi nic zavratneho neděje.
PavelSch Odesláno 22. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2021 V 22. 1. 2021 v 13:43, PavelSch napsal: Spíš jsem myslel z krátkodobého pohledu, před týdnem byl peak skoro 550,- a dneska 528,-. Předpokládal jsem, že to spíš půjde nahoru navíc po tom ozbamebi s prodeji a s blížícími se divi. Nicméně samozřejmě z dlouhodobého hlediska se asi nic zavratneho neděje. Rozšířit A pokud je to blbej dotaz, tak se omlouvám čumím do toho teprve pár tejdnu a jsem spíš zmatenejsi než o něco chytřejší
Tom4 Odesláno 22. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2021 (upraveno) Jo tak, akcie nebudou zrovna investice s kterou by ses měl stresovat na denní bázi, spíše je to dejme tomu střednědobý nástroj v řádu jednotek let, takže no stres. Upraveno 22. ledna 2021 uživatelem Tom4
Prochy68 Odesláno 22. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2021 zadnej strom neroste do nebe, behem 14 dnu to vyskocilo ze 490 na 550, prisla korekce, negativni zpravy ohledne koronaviru atd., idnexy jdou dolu a s nimi i cez
PavelSch Odesláno 22. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2021 Já se ani tak nestresuju že by to padalo, ale spíš že o něco přijdu, když nekoupím. Furt jen vybírám a koukám, ale ještě jsem se nerozhoupal. Přesto díky za odpovědi, má to hlavu a patu.
Prochy68 Odesláno 22. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2021 (upraveno) Rozdel si budget a nakupuj po castech at pripadne muzes naredit. Hlavne panicky neprodavat/nenakupovat, tim vetsinou udelas vic skody nez uzitku. A jestli chces drzet dlouhodobe, tim mensi stres. A zarucenej postup ti stejne nikdo neporadi, protoze neni. Upraveno 22. ledna 2021 uživatelem Prochy68
PavelSch Odesláno 22. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2021 Zeptám se úplně vlbe, ale má smysl uvažovat např. nad čez kvůli dividendě, když si na to vyčlenim nižší desitky tisíc? Přece jen při ceně 530/akcie za 30 tisíc koupím 55 akcií, což při divi 35kc udělá 2 tisice (- eventuální zdanění) v řeči % je to ale celkem slušných 6,5% + případný růst akcie samotné.
AweOne Odesláno 22. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2021 To si ale musis ujasnit sam ...je to lepsie ako drzat prachy na sporiacom ucte, sukromne lietadlo si za to ale pravdepodobne nekupis.Ked to povazujes za nejaku zakladnu investiciu a postupne budes stavat portfolio, tj povedzme za 30k prikupovat 3-4x rocne, dividedny reinvestovat, za par rokov mas z toho slusne portfolio, kde uz bude vysledna ciastka/dividenda zaujimavejsia.Odoslané z Mi 9 SE pomocou Tapatalku
Ajaj Odesláno 22. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2021 Nemá tu někdo zkušenosti s nákupem horského apartmánu v Rakousku a případnými Nebenkosten? kdyžtak SZ. Díky
Rodkopf Odesláno 2. února 2021 Nahlásit Odesláno 2. února 2021 Nekdo sleduje Apes going to the moon? Prihodil jsem minimum na GME, jen ze sympatii a jsem zvedav, jak to cele dopadne!
PavelSch Odesláno 2. února 2021 Nahlásit Odesláno 2. února 2021 Dneska dostali "retardi" z WSB těžkou ránu. Podle mě to celý u konce. Jinak, taky sem tam přihodil a taky sem prodělal Sice mě trochu posral broker, ale co už..
exBURN Odesláno 5. února 2021 Nahlásit Odesláno 5. února 2021 Cardano před měsicem 0,25 dolarů, aktuálně 0,42. Kupte los dokuď ještě je
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se