Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den mám záujem o tieto hodinky vedel by mi tu niekto z Vás poradiť čo je to za kapsulu na hodinkách a načo slúži niektoré informácie som sa dočítal co sa týka parametrov no verím že tu mi poradíte vopred ďakujem

Odesláno

Je to kapsle modré skalice, která zmodrá, když se do hodinek dostane vlhkost (a kapsle ji absorbuje, jak píše janko). Jestli se mění při pravidelném servisu, když nezměnila barvu, to bohužel nevím, ale jsem si jist že pokud by zmodrala (tedy pokud by se do hodinek dostala vlhkost), tak vyměnit jde.

Odesláno
  V 17. 6. 2011 v 12:25, 'lolohh' napsal:

Je to kapsle modré skalice, která zmodrá, když se do hodinek dostane vlhkost (a kapsle ji absorbuje, jak píše janko). Jestli se mění při pravidelném servisu, když nezměnila barvu, to bohužel nevím, ale jsem si jist že pokud by zmodrala (tedy pokud by se do hodinek dostala vlhkost), tak vyměnit jde.

Myslím si ,že pri bežnom nosení by nemal byť problém s namodraním kapsule. Ide oto, že hodinky sú vodotesné a v tomto prípade by muselo prísť k veľkým výkyvom teplôt aby sa kapsula sfarbila

Odesláno

ide presne o to, ze ta kapsula koriguje vnutornu vlhkost, ktora sa moze prejavit napriklad aj vykyvom teplot. kapsula sa da samozrejme vymenit po tom ako sa jej kapacita naplni (modra farba).

• po měsících...
Odesláno
  V 17. 6. 2011 v 13:09, 'jankoxxx' napsal:

ide presne o to, ze ta kapsula koriguje vnutornu vlhkost, ktora sa moze prejavit napriklad aj vykyvom teplot. kapsula sa da samozrejme vymenit po tom ako sa jej kapacita naplni (modra farba).

Já jen přidám chemický pohled na věc s kapslí v hodinkách Sinn. Pokud ten bílý matroš je skalice, pak princip velice jednoduchý. Skalice modrá je pentahydrát síranu měďnatého CuSO4x5H2O. To je ta modrá varianta, která drží v krystalové mřížce vodu, resp. 5 molekul vody na 1 mol látky. Když se modrá skalice vyžíhá plamenem, voda se uvolní a máme CuSO4, který je bílý. Ten pak v Sinn dají do kapsle a ten postupně nabírá vodu a modrá. Amen.
Odesláno

a ja len pridam ze ta kapsla by nemala byt takmer vobec modra, mal som sinn 857UTC kupil som ich uz ako rok stare, viac nez rok som ich sam mal a ked som sa ich potom zbavoval tak kapsla bola stale snehobiela, z toho usudzujem, ze pri slusnom zaobchadzani by kapsla nemala vobec modrat.

Odesláno
  V 28. 5. 2012 v 10:51, 'Hasňa' napsal:

Studente, 5 molekul vody na 1 mol latky? :-) Nebude jich tam nahodou o ((5*6,023*10^23)-5) vice?

a nemyslel tym mol proste molekulu a iba zabudol bodku (mol.)?
Odesláno (upraveno)

cali: Nemyslel. Organic je profik chemik a spletl si to. Mol a molekula jsou ruzne veci. Je mi jasne, ze to samozrejme zna tam nazpatek a na preskacku, myslel jsem to ve srande, ale cest chemarne tim moc neudelal. :-)

gougy: Vsak tu nejsme zadni malici z lontu, ne? :-) Organic se tu pustil do vedy, tak by to mel mit aspon teda vecne spravne. :-)

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno
  V 28. 5. 2012 v 11:07, 'Hasňa' napsal:

cali: Nemyslel. Organic je profik chemik a spletl si to. Mol a molekula jsou ruzne veci. Je mi jasne, ze to samozrejme zna tam nazpatek a na preskacku, myslel jsem to ve srande, ale cest chemarne tim moc neudelal. :-)

...

no vsak prave ze na to aby si poznal rozdiel medzi molom a molekulou nepotrebujes zrovna doktorat z Analytickej chemie o to viac sa mi zda nepravdepodobne ze by organic zasolil taku botu :D
Odesláno
  V 28. 5. 2012 v 5:27, 'organic' napsal:

To je ta modrá varianta, která drží v krystalové mřížce vodu, resp. 5 molekul vody na 1 molekulu síranu měďnatého.

Takový flejm...sorry :) Prostě je to o tom, že CuSO4 bez vody je bílej, s 5-ti vodama modrej. That's all folks...Jo a morčata po molech taky modraj, asi je vyžíhám...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...