Tadeas Odesláno 17. června 2011 Nahlásit Odesláno 17. června 2011 Dobrý den mám záujem o tieto hodinky vedel by mi tu niekto z Vás poradiť čo je to za kapsulu na hodinkách a načo slúži niektoré informácie som sa dočítal co sa týka parametrov no verím že tu mi poradíte vopred ďakujem
bandicoot Odesláno 17. června 2011 Nahlásit Odesláno 17. června 2011 Janko má pravdu a ty, Tadeasi, zkus příště interpunkci prosím. Internet není telegram, kde bys platil za znak. Kdo to má louskat, díky
Tadeas Odesláno 17. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 17. června 2011 Aha tak je to teda. Je potrebné ju časom meniť? Ak sa dá vôbec meniť,alebo zostáva v hodinkách naveky :-)
lolohh Odesláno 17. června 2011 Nahlásit Odesláno 17. června 2011 Je to kapsle modré skalice, která zmodrá, když se do hodinek dostane vlhkost (a kapsle ji absorbuje, jak píše janko). Jestli se mění při pravidelném servisu, když nezměnila barvu, to bohužel nevím, ale jsem si jist že pokud by zmodrala (tedy pokud by se do hodinek dostala vlhkost), tak vyměnit jde.
Tadeas Odesláno 17. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 17. června 2011 V 17. 6. 2011 v 12:25, 'lolohh' napsal: Je to kapsle modré skalice, která zmodrá, když se do hodinek dostane vlhkost (a kapsle ji absorbuje, jak píše janko). Jestli se mění při pravidelném servisu, když nezměnila barvu, to bohužel nevím, ale jsem si jist že pokud by zmodrala (tedy pokud by se do hodinek dostala vlhkost), tak vyměnit jde. Myslím si ,že pri bežnom nosení by nemal byť problém s namodraním kapsule. Ide oto, že hodinky sú vodotesné a v tomto prípade by muselo prísť k veľkým výkyvom teplôt aby sa kapsula sfarbila
jankoxxx Odesláno 17. června 2011 Nahlásit Odesláno 17. června 2011 ide presne o to, ze ta kapsula koriguje vnutornu vlhkost, ktora sa moze prejavit napriklad aj vykyvom teplot. kapsula sa da samozrejme vymenit po tom ako sa jej kapacita naplni (modra farba).
Tadeas Odesláno 17. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 17. června 2011 Našiel som video kde je to pekne vidieť Sinn EZM3
organic Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 V 17. 6. 2011 v 13:09, 'jankoxxx' napsal: ide presne o to, ze ta kapsula koriguje vnutornu vlhkost, ktora sa moze prejavit napriklad aj vykyvom teplot. kapsula sa da samozrejme vymenit po tom ako sa jej kapacita naplni (modra farba). Já jen přidám chemický pohled na věc s kapslí v hodinkách Sinn. Pokud ten bílý matroš je skalice, pak princip velice jednoduchý. Skalice modrá je pentahydrát síranu měďnatého CuSO4x5H2O. To je ta modrá varianta, která drží v krystalové mřížce vodu, resp. 5 molekul vody na 1 mol látky. Když se modrá skalice vyžíhá plamenem, voda se uvolní a máme CuSO4, který je bílý. Ten pak v Sinn dají do kapsle a ten postupně nabírá vodu a modrá. Amen.
Hasňa Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 (upraveno) Studente, 5 molekul vody na 1 mol latky? :-) Nebude jich tam nahodou o ((5*6,023*10^23)-5) vice? Upraveno 28. května 2012 uživatelem Hasňa
cali Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 a ja len pridam ze ta kapsla by nemala byt takmer vobec modra, mal som sinn 857UTC kupil som ich uz ako rok stare, viac nez rok som ich sam mal a ked som sa ich potom zbavoval tak kapsla bola stale snehobiela, z toho usudzujem, ze pri slusnom zaobchadzani by kapsla nemala vobec modrat.
cali Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 V 28. 5. 2012 v 10:51, 'Hasňa' napsal: Studente, 5 molekul vody na 1 mol latky? :-) Nebude jich tam nahodou o ((5*6,023*10^23)-5) vice? a nemyslel tym mol proste molekulu a iba zabudol bodku (mol.)?
gougy Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 Teda počítat molekuly při hodnocení vodotěsnosti, to je zbrusu novej LEVEL
Hasňa Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 (upraveno) cali: Nemyslel. Organic je profik chemik a spletl si to. Mol a molekula jsou ruzne veci. Je mi jasne, ze to samozrejme zna tam nazpatek a na preskacku, myslel jsem to ve srande, ale cest chemarne tim moc neudelal. :-) gougy: Vsak tu nejsme zadni malici z lontu, ne? :-) Organic se tu pustil do vedy, tak by to mel mit aspon teda vecne spravne. :-) Upraveno 28. května 2012 uživatelem Hasňa
cali Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 V 28. 5. 2012 v 11:07, 'Hasňa' napsal: cali: Nemyslel. Organic je profik chemik a spletl si to. Mol a molekula jsou ruzne veci. Je mi jasne, ze to samozrejme zna tam nazpatek a na preskacku, myslel jsem to ve srande, ale cest chemarne tim moc neudelal. :-) ... no vsak prave ze na to aby si poznal rozdiel medzi molom a molekulou nepotrebujes zrovna doktorat z Analytickej chemie o to viac sa mi zda nepravdepodobne ze by organic zasolil taku botu
Dantechno Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 A ja myslel, ze se zivi chovem morcat.
Micey Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 Dantechno: No dyk jo, a krmí je molama.
organic Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 V 28. 5. 2012 v 5:27, 'organic' napsal: To je ta modrá varianta, která drží v krystalové mřížce vodu, resp. 5 molekul vody na 1 molekulu síranu měďnatého.Takový flejm...sorry Prostě je to o tom, že CuSO4 bez vody je bílej, s 5-ti vodama modrej. That's all folks...Jo a morčata po molech taky modraj, asi je vyžíhám...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se