knihomol Odesláno 18. června 2011 Nahlásit Odesláno 18. června 2011 Ahoj, na fóru jsem nikde informaci o novém modelu Prim Spartak nenašel. Pro bližší info článek Návrat historických hodinek SPARTAK Jak se Vám líbí? Za mě musím říct, že se jedná o podařené hodinky. Myslím si však, že zatím nepřekonli první limitku Spartaků mimostředkou. Škoda, že ji nemají ve standardní nabídce s reliéfním číselníkem. To by bylo supr.
tharvi Odesláno 18. června 2011 Nahlásit Odesláno 18. června 2011 Krasne, jednoduche hodinky. Za 15-20000 Kc bych je koupil. Cena 75tis dela z techto hodinek predmet temer nedostizny. Kdybych se na ne mohl nekde v luxusni prodejne podivat, tak bych se mozna nechal ukecat i navyssi cenu. PS: vsimli jste si, ze hodne z vas, komu se libi PRIM, vlastni Omegy? Koketuju s myslenkou si koupit Omegy a kdyz se clovek podiva na lidi, kteri Omegy vlastni, tak zjisti, ze hodne z nich si chtelo puvodne koupit PRIM. Zajimave.
kuncák7 Odesláno 19. června 2011 Nahlásit Odesláno 19. června 2011 Myslím si, že cena je mimo ( pro mě je cena zcela nehorázná ), ale táta mě kouká přes rameno a nějak divně se uculuje, bojím se, že bude rozšiřovat sbírku. Takže až k nim příště přijedu, bude u nich tichá domácnost . Takže zase, co člověk, to názor.
tharvi Odesláno 19. června 2011 Nahlásit Odesláno 19. června 2011 Uz se tesim na fotecky... V 19. 6. 2011 v 9:03, 'kuncák7' napsal: Myslím si, že cena je mimo ( pro mě je cena zcela nehorázná ), ale táta mě kouká přes rameno a nějak divně se uculuje, bojím se, že bude rozšiřovat sbírku. Takže až k nim příště přijedu, bude u nich tichá domácnost . Takže zase, co člověk, to názor.
cigi Odesláno 20. června 2011 Nahlásit Odesláno 20. června 2011 (upraveno) V 18. 6. 2011 v 10:41, 'tharvi' napsal: Krasne, jednoduche hodinky. Za 15-20000 Kc bych je koupil. Cena 75tis dela z techto hodinek predmet temer nedostizny. Kdybych se na ne mohl nekde v luxusni prodejne podivat, tak bych se mozna nechal ukecat i navyssi cenu. PS: vsimli jste si, ze hodne z vas, komu se libi PRIM, vlastni Omegy? Koketuju s myslenkou si koupit Omegy a kdyz se clovek podiva na lidi, kteri Omegy vlastni, tak zjisti, ze hodne z nich si chtelo puvodne koupit PRIM. Zajimave. Proč jít dolu a kupovat si navoněný globální pozlátko kvůli pár mizernejm grošům ?? To nemůžeš ani myslet vážně. Ti, co mají průměrné omegy dávají všem na odiv, že si vysněný primky nemohou dovolit !!! No, ale nezbývá než potvrdit, že na vizuální podobě primu se opisování od omegy výrazně projevilo. K novým spartakům - nejsem si jist, jestli nejde pouze o (staro)nové logo psacím písmem. Jsou to ovšem opravdu krásný hoďky. Upraveno 20. června 2011 uživatelem cigi
Radek K Odesláno 20. června 2011 Nahlásit Odesláno 20. června 2011 V 20. 6. 2011 v 6:48, 'cigi' napsal: No, ale nezbývá než potvrdit, že na vizuální podobě primu se opisování od omegy výrazně projevilo. Fakt od omegy? Mám doma tohle a nejsou letošní:
cigi Odesláno 20. června 2011 Nahlásit Odesláno 20. června 2011 Měl jsem na mysli prim jako celek, taky jsem to tak napsal.
Jezevcik2 Odesláno 20. června 2011 Nahlásit Odesláno 20. června 2011 Parádní hodinky v ceně luxusní dovolené v Thajsku.Volil bych hodinky a pak pod stan.
Radek K Odesláno 20. června 2011 Nahlásit Odesláno 20. června 2011 (upraveno) cigi: Hmmm, čtu moc rychle, nepozorně a ještě si to dám do citace, máš pravdu Upraveno 20. června 2011 uživatelem Radek K
Návštěvník Snow Odesláno 21. června 2011 Nahlásit Odesláno 21. června 2011 Sekci Prim se vyhýbám širokým obloukem, mám s ní trpké zkušenosti z dob dávno minulých. Z dob, kdy neměl chronomag ani tisíc členů, byl zásadně a pouze o hodinkách a byl fajn, abych to nelakoval jen do růžových barev i v něm jiskřilo. Válčilo se zásadně a pouze jen v jednom místě a tím byla vlákna o Primu . Ani bojovníci se nezměnili, jen někteří bohužel z fóra, zřejmě unaveni válkami, odešli. Dnes však udělám výjimku, protože mě upoutaly hodinky Spartak. Čistě provedené hodinky s jistě bezvadným pouzdrem, které dělá vždy Primu čest, navíc s bezvadným detailem v podobě nápaditě zvolenému psacímu písmu. Ale ta cena, ta cena, od čeho se vlastně odráží ???
Onisau Odesláno 21. června 2011 Nahlásit Odesláno 21. června 2011 V 21. 6. 2011 v 4:04, 'Snow' napsal: Sekci Prim se vyhýbám širokým obloukem, mám s ní trpké zkušenosti z dob dávno minulých. Z dob, kdy neměl chronomag ani tisíc členů, byl zásadně a pouze o hodinkách a byl fajn, abych to nelakoval jen do růžových barev i v něm jiskřilo. Válčilo se zásadně a pouze jen v jednom místě a tím byla vlákna o Primu . Ani bojovníci se nezměnili, jen někteří bohužel z fóra, zřejmě unaveni válkami, odešli. Dnes však udělám výjimku, protože mě upoutaly hodinky Spartak. Čistě provedené hodinky s jistě bezvadným pouzdrem, které dělá vždy Primu čest, navíc s bezvadným detailem v podobě nápaditě zvolenému psacímu písmu. Ale ta cena, ta cena, od čeho se vlastně odráží ??? Snowe, chtěl jsem něco podobného napsat, ale byl jsem líný Ty hodinky jsou moc pěkné, zvolené písmo je vynikající! Cena nesmyslná!!!
Karlos Odesláno 21. června 2011 Nahlásit Odesláno 21. června 2011 Jen se při výrobě těch newspartaků nějak spletli a omylem tam dali menší ručičky Za takový ranec by se to nemělo stávat
Sorbus Odesláno 21. června 2011 Nahlásit Odesláno 21. června 2011 V 21. 6. 2011 v 4:04, 'Snow' napsal: Dnes však udělám výjimku, protože mě upoutaly hodinky Spartak. Čistě provedené hodinky s jistě bezvadným pouzdrem, které dělá vždy Primu čest, navíc s bezvadným detailem v podobě nápaditě zvolenému psacímu písmu. Ale ta cena, ta cena, od čeho se vlastně odráží ??? Podíval jsem se pro srovnání na aktuální ceny u Nomosu (Nomos online store). Hodinky s datumovkou, s prosklenným dýnkem a s automatem začínají na 2120 EUR (Club Automat Datum, sapphire crystal back) a končí na 3080 EUR (Zürich). To je rozpětí zhruba od 50 do 75 tisíc korun. Aniž bych chtěl srovnávat nové Spartaky s jedním nebo druhým koncem nabídky Nomosu, tak mi z toho plyne, že cena Spartaků není úplně mimo, zejména když vezmu v úvahu výraznou malosériovost výroby v Eltonu v porovnání s Nomosem. Tato moje laická úvaha samozřejmě nic nemění na tom, že řadu lidí cena od nákupu nových Primek odradí. A také nic nemění na tom, že vylepšením svých webových stránek by Elton získal další zákazníky, a to by se na ceně pozitivně projevilo.
grga_pitic Odesláno 21. června 2011 Nahlásit Odesláno 21. června 2011 jestli se nemylim tak 94,01 je s rucnim natahem ne automatem - takze pokud jde po Nomos podivej se na hodinky s rucnim natahem- to ze by melo byt dynko u Prim prosklene jsem necetl nikde a datumovka neni moc argument - takze u Nomos suma sumarum tak za 1300 - 1500 euro....
Sorbus Odesláno 21. června 2011 Nahlásit Odesláno 21. června 2011 (upraveno) V 21. 6. 2011 v 14:19, 'grga_pitic' napsal: jestli se nemylim tak 94,01 je s rucnim natahem ne automatem - takze pokud jde po Nomos podivej se na hodinky s rucnim natahem- to ze by melo byt dynko u Prim prosklene jsem necetl nikde a datumovka neni moc argument - takze u Nomos suma sumarum tak za 1300 - 1500 euro.... Vycházel jsem z nápisu Automatic na ilustračních fotografiích. Máš ale pravdu, že v textu píší, že limitovaná edice bude mít kalibr 94.01. To jsem přehlédl, moje chyba. V tom případě Nomos skutečně začíná na 1300, resp. 1480 EUR (Club s plným, resp. s průhledným dýnkem), tj. 31 tis., resp. 35 tis. Kč. O dýnku se v článku nic nepíše, ale podle toho, co jsem z nové prudukce Eltonu viděl, tak u společenských hodinek je dnes standardem prosklené safírové dýnko. Tedy při srovnání nejlevnějšího modelu NOMOS jsme u ručního nátahu na zhruba 47% ceny Eltonu (1480 EUR versus 75,000 Kč). To nám dává dolní mez s vědomím, že prodej sériově vyráběného Clubu bude mít nepochybně výrazně vyšší obrat a tedy jiný cenový model v pozadí, než limitovaná edice Spartaku. Do diskuze, který model NOMOSu nejvíc odpovídá Spartakům a zda právě nejlevnější Club je tím pravým modelem pro srovnání a zda by se nemělo srovnávat spíše s Zürichem, se pouštět nechci, protože k tomu nemám dost informací (je potřeba vzít v úvahu rozdíl mezi tištěným a reliéfním číselníkem, tvarovou složitost pouzdra, kvalitu zpracování strojku a takové věci). Osobně z těchto úvah vyvozuji závěr, že Spartaky jsou bohužel drahé, ale jejich cena nejspíš není úplně odtržená od reality dnešních nákladů u malých výrobců. Upraveno 21. června 2011 uživatelem Sorbus
panedge Odesláno 21. června 2011 Nahlásit Odesláno 21. června 2011 Nevím kam na ty ceny Elton chodí,možná maj takový náklady,každopádně já bych za to nedal nedal ani 30
atomicsteve Odesláno 21. června 2011 Nahlásit Odesláno 21. června 2011 Elton se prostě nevydal cestou masové produkce, podle jejich prohlášení chtějí a dokáží dělat individualizované kusovky, tím pádem od nich nelze čekat lidové ceny... Souhlasím s Morbusem, ceny jsou šílené, ale své opodstatnění mají. Občas by ale od Eltonu bylo hezké vypustit do světa něco obyčejného za rozumnější peníz, když to zvládnou pro firemní zákazníky...
Návštěvník Snow Odesláno 21. června 2011 Nahlásit Odesláno 21. června 2011 V 21. 6. 2011 v 11:41, 'Sorbus' napsal: Podíval jsem se pro srovnání na aktuální ceny u Nomosu (Nomos online store). Hodinky s datumovkou, s prosklenným dýnkem a s automatem začínají na 2120 EUR (Club Automat Datum, sapphire crystal back) a končí na 3080 EUR (Zürich). To je rozpětí zhruba od 50 do 75 tisíc korun. Aniž bych chtěl srovnávat nové Spartaky s jedním nebo druhým koncem nabídky Nomosu, tak mi z toho plyne, že cena Spartaků není úplně mimo, zejména když vezmu v úvahu výraznou malosériovost výroby v Eltonu v porovnání s Nomosem. Tato moje laická úvaha samozřejmě nic nemění na tom, že řadu lidí cena od nákupu nových Primek odradí. A také nic nemění na tom, že vylepšením svých webových stránek by Elton získal další zákazníky, a to by se na ceně pozitivně projevilo. Přesně takovou odpověď jsem čekal od člena, který je nejaktivnější v sekci Prim .
Sorbus Odesláno 21. června 2011 Nahlásit Odesláno 21. června 2011 V 21. 6. 2011 v 16:24, 'Snow' napsal: Přesně takovou odpověď jsem čekal od člena, který je nejaktivnější v sekci Prim . No jo, mám a nosím i jiné značky, ale v kritickém období na začátku jara jsem chytil nákazu PRIMitivismu a zatím to nechávám bez léčby
Jezevcik2 Odesláno 21. června 2011 Nahlásit Odesláno 21. června 2011 To,že se nám nelíbí ceny této firmy je podle mě hluboce zakořeněné v našem podvědomí,které ji pořád ze setrvačnosti chápe jako podnik vyrábějící hodinky pro široké masy.To už je však nenávratně pryč.Tak,jako jsme si zvykli,že Škoda nebude pro Čechy za "české"ceny,tak nám nezbude nic jiného ani u Eltonu.Buďme rádi,že je tu někdo,kdo něco umí a když už tu je a odvádí poctivou práci,tak by za ní měl být adekvátně zaplacen.Kolik států na světě je schopno svými silami produkovat kvalitní hodinky?Měli bychom být pyšní,že k nim patříme protože jinak už toho tady po řádění z devadesátých let moc nezbylo.Ne nadarmo se říká,že doma není nikdo prorokem.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se