jankoxxx Odesláno 30. června 2011 Nahlásit Odesláno 30. června 2011 zaujimava spravicka: ''International Volant Limited, a wholly-owned subsidiary of China Haidian, has acquired all shares in ETERNA AG Uhrenfabrik, Grenchen, from F.A. Porsche Beteiligungen GmbH'' http://www.irasia.com/listco/hk/chinahaidian/announcement/a75278-ew00256ann.pdf
Red Dwarf Odesláno 30. června 2011 Nahlásit Odesláno 30. června 2011 Už tu o tom běží někde jedna diskuze...
adamo Odesláno 30. června 2011 Nahlásit Odesláno 30. června 2011 (upraveno) http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/39397-ze-nechcete-hodinky-od-cinanu/page__p__607554__hl__eterna__fromsearch__1#entry607554 EDIT, špatný odkaz Upraveno 30. června 2011 uživatelem adamjursa
instant Odesláno 30. června 2011 Nahlásit Odesláno 30. června 2011 (upraveno) pekne, myslim ze takychto newsov este zopar budeedit: tiez som tu existujucu diskusiu nejako nepostrehol Upraveno 30. června 2011 uživatelem instant
jankoxxx Odesláno 30. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 30. června 2011 co k tomu dodat. eterna mi bola sympaticka. mali niekolko modelov ktore dokazali moje srdce rozbuchat, ale cinsky background naozaj nerozchodim...
instant Odesláno 30. června 2011 Nahlásit Odesláno 30. června 2011 co k tomu dodat. eterna mi bola sympaticka. mali niekolko modelov ktore dokazali moje srdce rozbuchat, ale cinsky background naozaj nerozchodim... janko - zvykajme si..
jankoxxx Odesláno 30. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 30. června 2011 mne je to v podstate jedno, ja mam hodiniek dost, dalsie nakupy zatial nechystam spoza mojej zaclony budem smutne sledovat upadok...
instant Odesláno 30. června 2011 Nahlásit Odesláno 30. června 2011 upadok? skutocny upadok je, ze to museli predat cinanovi.. ale to je ina tema do ineho vlakna na inom fore
jankoxxx Odesláno 30. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 30. června 2011 ano, neschopnost podnikat je veru uz ina tema..
Viktor Odesláno 30. června 2011 Nahlásit Odesláno 30. června 2011 upadok? skutocny upadok je, ze to museli predat cinanovi.. ale to je ina tema do ineho vlakna na inom fore Neviděl bych to tak černě, to je prostě historický vývoj, těžko se zlobit na Římany, že dopustili pád svojí říše. ano, neschopnost podnikat je veru uz ina tema.. V podnikání občas přichází neúspěch, tak to prostě chodí. Zase je úspěch, že tu předluženou firmu vůbec prodali, čísla z tiskový zprávy vypadají dost hrozně. Stejný osud čeká určitě dost dalších značek, z výstavy v Basileji mám pocit, že v případě Frederique Constant a Milus už je proces převzetí v běhu. Krásný Eterna Vaughan Big Date mám pořád na wishlistu. A třeba se budou vyprodávat za lepší ceny...
instant Odesláno 30. června 2011 Nahlásit Odesláno 30. června 2011 (upraveno) Neviděl bych to tak černě, to je prostě historický vývoj, těžko se zlobit na Římany, že dopustili pád svojí říše. tak to ja im to mam celkom aj za zle, byvam v dedine 2km od hranice hl.m. Bratislavy /50km od Viedne, ak chcete/ a kanalizaciu tu spustili pred rokom.. V podnikání občas přichází neúspěch, tak to prostě chodí. Zase je úspěch, že tu předluženou firmu vůbec prodali, čísla z tiskový zprávy vypadají dost hrozně. Stejný osud čeká určitě dost dalších značek, z výstavy v Basileji mám pocit, že v případě Frederique Constant a Milus už je proces převzetí v běhu. Krásný Eterna Vaughan Big Date mám pořád na wishlistu. A třeba se budou vyprodávat za lepší ceny... to iste je tak, ale myslim ze pravoverny zastanca swiss made jednu flasu whisky pokori. Myslim ze obchodny model swiss znaciek tohto druhu dostava tak trochu na frak, a vitazia velke koncerny. Ci to je dobre, netusim. Ja napriklad mam znacku Eterna rad, ale - zjavne som nebol vynimka - nikdy som si od nich nic nekupil. Vaughan Big Date, tak tak. edit: a ked sa uz bavime o strategii v podnikani, tak od cinanov je toto majstrovsky tah.. Upraveno 30. června 2011 uživatelem instant
Návštěvník maxipesfik Odesláno 12. února 2013 Nahlásit Odesláno 12. února 2013 Hysterie po par letech opadla, ci ne?
Elmagico Odesláno 14. února 2013 Nahlásit Odesláno 14. února 2013 Ja neviem čo je na tom zlé, že skúpil nejaký čínsky koncern. Výroba ostáva tak či tak vo švajčiarsku. Čo už dnes nevlastnia číňania? Každý ich ohovára, ale to, že v obchodoch nakupujeme relatívne lacné výrobky to už ale nevadí nikomu (napr. Adidasky, keby boli vyrobené v EU, tak by stáli oveľa viac)..
Karlos Odesláno 14. února 2013 Nahlásit Odesláno 14. února 2013 Každý ich ohovára, ale to, že v obchodoch nakupujeme relatívne lacné výrobky to už ale nevadí nikomu (napr. Adidasky, keby boli vyrobené v EU, tak by stáli oveľa viac)..Na druhou stranu kdyby se to, co teď nakupujeme a co se vyrábí v Číně, vyrábělo tady v Evropě, tak by to sice bylo dražší, ale my bychom obecně byli bohatší, protože by tu byla mnohem aktivnější ekonomika a naše peníze, které teď posíláme do Číny výměnou za šmejdy, by zůstávaly tady. Shrnuto - podle mě by to bylo mnohem lepší.
jankoxxx Odesláno 14. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 14. února 2013 Ja neviem čo je na tom zlé, že skúpil nejaký čínsky koncern. Výroba ostáva tak či tak vo švajčiarsku. Čo už dnes nevlastnia číňania? Každý ich ohovára, ale to, že v obchodoch nakupujeme relatívne lacné výrobky to už ale nevadí nikomu (napr. Adidasky, keby boli vyrobené v EU, tak by stáli oveľa viac)..Ja som si pred par rokmi povedal ze budem cinsku vyrobu ignorovat vsade kde to len pojde aj keby som si mal priplatit (a polsku, ale to je ina story..). Odvazim sa povedat, ze sa mi to do dnes dari a cinske veci obchadzam oblukom. Obcas sa pritrafi, obcas sa tomu clovek nevyhne, ale da sa to. Na druhou stranu kdyby se to, co teď nakupujeme a co se vyrábí v Číně, vyrábělo tady v Evropě, tak by to sice bylo dražší, ale my bychom obecně byli bohatší, protože by tu byla mnohem aktivnější ekonomika a naše peníze, které teď posíláme do Číny výměnou za šmejdy, by zůstávaly tady. Shrnuto - podle mě by to bylo mnohem lepší.S tymto tvrdenim suhlasim. Cinska produkcia dlhodobo zabija svetovu ekonomiku..
Elmagico Odesláno 14. února 2013 Nahlásit Odesláno 14. února 2013 Ja som si pred par rokmi povedal ze budem cinsku vyrobu ignorovat vsade kde to len pojde aj keby som si mal priplatit (a polsku, ale to je ina story..). Odvazim sa povedat, ze sa mi to do dnes dari a cinske veci obchadzam oblukom. Obcas sa pritrafi, obcas sa tomu clovek nevyhne, ale da sa to. S tymto tvrdenim suhlasim. Cinska produkcia dlhodobo zabija svetovu ekonomiku.. Nuž 90% vecí sa vyrába v číne, aj keď na etikete je, že made in EU. Žiaľ v EU sú len poskladané! Väčšina značkových vecí sa taktiež vyrába buď v číne, indonézií či v pakistane, takže ich obchádzka je obtiažna:) Mobil čo máte vo vačku bol kde vyrobený? Či PC alebo notebook? Takže tá obchádzka nie je celkom dobrá definícia..
Frantik Odesláno 14. února 2013 Nahlásit Odesláno 14. února 2013 Nuž 90% vecí sa vyrába v číne, aj keď na etikete je, že made in EU. Žiaľ v EU sú len poskladané! Väčšina značkových vecí sa taktiež vyrába buď v číne, indonézií či v pakistane, takže ich obchádzka je obtiažna:) Mobil čo máte vo vačku bol kde vyrobený? Či PC alebo notebook? Takže tá obchádzka nie je celkom dobrá definícia..No a proto je tady tohle forum, kde jsou milovnici kvalitnich veci a kvalitnich hodinek, ktere se nevyrabeji v cine, takze ta obchazka je jednoducha!
Daemonultimate Odesláno 14. února 2013 Nahlásit Odesláno 14. února 2013 Ja neviem čo je na tom zlé, Zlé je na tom to,že ty získávají neustále větší a větší ekonomickou moc a kontrolu.
Frostie Odesláno 14. února 2013 Nahlásit Odesláno 14. února 2013 No a proto je tady tohle forum, kde jsou milovnici kvalitnich veci a kvalitnich hodinek, ktere se nevyrabeji v cine, takze ta obchazka je jednoducha! U hodinek je ještě jakžtak jednoduché vypátrat, kde se vyrábějí a zařídit se podle toho, i když ne vždy je to 100%. Ale ve spoustě jiného zboží to už tak jednoduché není, třeba BMW nebo Oktávka na sobě nese tolik čínských součástek, zkompletovaných i v EU, až to hezké není. Ale to sem na forum asi ani nepatří...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se