Přejít na obsah

Dovolená jižní čechy-Horní Planá,Český krumlov

Doporučené příspěvky

Zdravim kolegové z jižních čech,

příští týden odjíždím na dovču právě do jižních čech do Horní Planý.Poraďte typy na zajímavá místa , která by stály za náštěvu.Určitě mám v plánu Český krumlov,prý je to pěkné město,ale co dál?

Budu vděčný za jakékoli rady i tipy.

Díky moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jezdíme do Jižních Čech každý rok, nám sudeťákům se tam moc líbí. Tak jen namátkou, kde se vždy stavíme - Český Krumlov (ten je pro svou krásu na celý den), Rožmberk, Vyšší Brod, Hluboká, Jindřichův Hradec, Třeboň atd...

Odkaz ke komentáři

Když pojedeš do Krumlova tak asi stojí za to se po cestě stavit na zámku Hluboká. No a Krumlov je úžasné místečko :)

Na hlubokou se chystáme

V Českym Krumlově hospoda U Matesa, snad to ještě funguje. Bylo to na levym břehu u posledního jezu. Výborný koleno.

U Matesa znamenám si

je to toto?

Upraveno uživatelem quest987
Odkaz ke komentáři

V Krumlově doporučuji

nejen pro "řepomilné"

Ačkoli nejsem vyznavačem bezmasé kuchyně, tohle mne opravdu velmi mile překvapilo.

A pak v Nové Peci u Lipna rybí restauraci s výbornou štikou v nabídce. Mají i úplně čerstvé ryby v kádi, takže loví těsně před úpravou (pstruhy a ještě nějaké další)

Nevím jak se jmenuje, ale je to asi 100m od žel. přejezdu. Ideálně na kola, pokud je vyznáváte.

Nová Pec Sice dle fotek nevypadá nijak extra, ale na živo je to mnohem lepší :)

No a z pamětihodností určitě kousek od Krumlova

zříceninu Dívčí Kámen u Holubova a keltské oppidum v Třísově.

Myslím, že tam je i naučná stezka a jde to projet i na kole.

Určitě taky navštivte Čertovu stěnu u Vyššího Brodu...

Je toho tam mraky co by stálo za zmínku...

Odkaz ke komentáři

V Krumlově doporučuji

nejen pro "řepomilné"

Ačkoli nejsem vyznavačem bezmasé kuchyně, tohle mne opravdu velmi mile překvapilo.

Jo, tak tady s dětma častmo stavíme, když jedeme vodu, a dáváme si "polívku se sedmikráskama".

Jinak vždy se stavíme na jídlo v hospodě patřící hotelu Na louži , kde vaří velmi dobře (za příjemné ceny) a kde se vždy celá vodácká výprava zvěční v místní kronice.

Odkaz ke komentáři

Překvapuje mě, že ti ještě nikdo nedoporučil kopec Kleť. Je tam rozhledna, hospoda a hvězdárna. Jezdí na něj případně (kdybys nemohl chodit) lanovka. Při dobrém počasí uvidíš Alpy. No a třeba ještě klášter Zlatá koruna, nebo vojenský prostor Boletice (taková mraveniště jsem už potom nikde neviděl, až z nich šel strach).

Upraveno uživatelem mechano
Odkaz ke komentáři

Překvapuje mě, že ti ještě nikdo nedoporučil kopec Kleť. Je tam rozhledna, hospoda a hvězdárna. Jezdí na něj případně (kdybys nemohl chodit) lanovka. Při dobrém počasí uvidíš Alpy. No a třeba ještě klášter Zlatá koruna, nebo vojenský prostor Boletice (taková mraveniště jsem už potom nikde neviděl, až z nich šel strach).

to je taky zajimave
Odkaz ke komentáři

OT: mechano, diky. zrovna vcera jsem premyslel, jak se jmenoval ten kopec, kde jsem byl. pred dvema lety jsme meli objednanou byvalou hajenku, asi tri kilaky pod Kleti. posledni barak po ceste tam, uz dost vysoko. byla to jedna z nejlepsich dovolenych. takze jo, Klet rozhodne.
Odkaz ke komentáři

Druhá strana Lipna obecně. Od Vítkova Kamene až po Nové Údolí. Jestli berete kola, nelze než doporučit. Ale i pěšky dost dobré.

Na kola super. Kašperk, Prášilské jezero, je to ale kousek dál ...

http://www.vitekhotel.cz/galerie.html?kategorie=hotel

dětem se tam líbilo. No a velkým taky ... .

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...