ferrycz Odesláno 19. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2011 Podělím se sVámi drazí kolegové se svým šokem.6.6.2011 se mi zastavili moje oblíbené hodinky Longines Avigation chrono automaticz roku 2002. Nikde jsem s nimi nekřápl nikde neupadli , jen se prostě zastavily. Nu což odnesl jsem je do servisu v Praze do Štěpánské ulice, kde mi na ně koukl asi mechanik po době když jsem pokoukal co je na trhu nového , mi bylo sděleno že je musí poslat do Brna a že to bude trvat 2 měsíce. Nu což když to jinak nejde pravím pošlete. Dostal jsem potvrzení a jdouce domů jsem cestou přemýšlel co se jim (myslím hodinky( asi přihodilo, celou dobu nošení šli krásně přesně odchylka za den 3 vteřiny do plusu. Dnes jsem zkusmo zavolal jestli náhodou již nejsou opraveny. Prví dojem z hovoru byl celkem fajn, a potom to přišlo. Prý nemají záznam o schválené ceně opravy. Praví, jářku jak můžu vědět že něco takového existuje? prý mi volali od 15.6 do 25.6 a nikdo jim nebral můj telefon. No volali jednou asi podle zmeškaných hovorů ale budiž. Tak tedy kolik to bude stát? abych to odsouhlasil? Paní chvilku hledala a povídá: Hodinky mají pomuchlané ručičky, poškrábaný ciferník, chybí mazivo a musí se přetěsnit. Tlak mi vyletěl na 500 na 700 cože zařval jsem, jaké zmačkané ručičky jaký poškrábaný ciferník? paní mi s klidem oznámila, že jí to sdělil technik z Brna ona o tom nic neví. No říkám si ty hodinky nikdy nebyli v servisu mazivo mohlo dojít (vyschnout) 9 let je devět let. Ale ciferník poškrábaný a ručky zmuchlané? to tedy jářku ne. Povídám jí, dejte mi číslo do Brna, zeptám se tam přímo. Volám do Brna ještě rudej vzteky . Paní v Brně mi oznámila že hodinky neviděla ale jestli to tak technik napsal, tak to bude pravda protože si nemůže jen tak vymýšlet. Pověděl jsem jí, že hodinky nebyli nikdy v servisu a tudíž otevřené a jestli se zmuchlali ručičky tak je to divné a o poškrábaném ciferníku ani nemluvím. že chci aby je promazali vyčistily a přetěsnily. Paní vznesla dotaz, zda chci vyměnit ručičky. Povídám proč měnit ručičky když jim nic není vím jaké hodinky jsem odnesl do servisu a mám fotky jak vypadali. (hodinky mám nafocené a zminované závady s ručičkama a ciferníkem nejsou z fotek patrné) řekla tedy že vyčištění a promazání a přetěsnění je za a ted se podržte 7500 korun. no povídám není to zrovna láce ale co už. Ještěmi stačila upozornit že je to bez výměny ručiček. Povídám proveďte servis dle dohody a ručičky a ciferník nevyměnujte protože pokud je poškozený tak to poznám při převzetí a bude to součást jiné Causy. Po té jsme se rozloučily a já upadl v křesle do komatu co bude až si půjdu pro hodinky a bude tam co mi tvrdily v servisu. Co myslíte je to normální. Jsem z toho fakt naštvanej , ale zatím se utěšuji že tomu tak není a hodinky budou v pořádku, držte mi prosím palce o dalším vývoji si dovolím informovat při převzetí pokud je převezmu. Těm kteří to dočetli až sem děkuji za čas, ale bylo to ve mne musel jsem s tím ven. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paolous Odesláno 19. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2011 (upraveno) Nejlip bys udelal, kdybys je nejakym zpusobem dostal zpatky a odnesl je Mechanovi nebo nejakymu jinymu solidnimu hodinarovi, ktery si s nima poradi. Tahaj te v servisu za nos a tahaj z tebe prachy... A jen jestli nezmuchlali rucicky oni Upraveno 19. července 2011 uživatelem paolous Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tmoris Odesláno 19. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2011 byt tebou tak to zkonzultuju s nejakym pravnikem, jak mas postupovat pri prevzeti, pokud tam budou ty zrasene rucicky.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obchodnik-o3 Odesláno 19. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2011 chlape tak to cumim,som zvedavy ako s toho vybruslis a samozrejme co je vo veci a hodinky asi radsej preberat s nejakym svedkomdrzim palce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 19. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2011 (upraveno) Lze předpokládat, že máš doklad o převzetí do servisu ke kontrole chodu strojku, bez poznámek typu: poničené ručky a ciferník. Zavolal bych tam ještě jednou a žádal KONKRÉTNÍ informaci o tom, co se děje. Ideálně bych si ten hovor nahrál. Edit: a jestli máš koule na to jim v klidu předem říct, že je hovor monitorován, tím lépe Upraveno 19. července 2011 uživatelem gougy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sery.vlk Odesláno 19. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2011 Já myslel, že servis pro Longines zajišťuje i Bechyně v Praze (alespoň na webu Longines jsou pro ČR uvedeny dva servisy, Hanák a Bechyně), nerozumím, proč Bechyně posílá expertům zde na fóru tolik proslaveným?Nevíte někdo, jak se věci mají? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferrycz Odesláno 20. července 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2011 Já myslel, že servis pro Longines zajišťuje i Bechyně v Praze (alespoň na webu Longines jsou pro ČR uvedeny dva servisy, Hanák a Bechyně), nerozumím, proč Bechyně posílá expertům zde na fóru tolik proslaveným? Nevíte někdo, jak se věci mají? No poslali to k Hanákům, uvidíme jak to bude vypadat, jestli je fakt dorasily tak to prostě dotáhnu až klidně k soudu fotky jak vypadali před "servisem" mám a na dokladu o převzetí žádný takový zápis o zmuchlanejch ručkách a poškrábaným cifru není taku uvidíme až mi je předají. Jinak vytahnout je zpátky asi nic neřeší, jestli je už poničily tak to budu muset stejně vyřešit s nimi. no a 7500 kč oželím, jen mne překvapilo, že po 9 letech se zastaví jen tak. možná jsem blázen ale moje první hodinky Poběda nebyli v servisu nikdy měl jsem je 16 let než jsem je ztratil. ale co už uvidíme až se vrátí,doufám že to "třeba" jen zkoušeli a nic jim (myslím cifr a ručky ) není. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 20. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2011 (upraveno) Obecně se myslím doporučuje servisovat mechanické hodinky v intervalu 4-5 let...... moc nechápu divení majitele, že se najednou po 9 letech zastavily..... Jednání servisu je samozřejmě podivné....třeba došlo k záměně a omylem servis informoval o stavu jiných hodinek - mechanik třeba omylem zapsal stav na špatnou kartu nebo tak něco? To by byla první věc, co by mě napadla a požadoval bych nové ověření s mechanikem, než bych vůbec přešel k odsouhlasení nějakých cen za opravy. Omlouvám se, ale přijde mi to celé ze strany majitele uchopené za špatný konec.... klidnější jednání, jasnější uvažování a možná neexistující problém mohl být dávno vyřešen. Upraveno 20. července 2011 uživatelem kloubik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferrycz Odesláno 21. července 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2011 Obecně se myslím doporučuje servisovat mechanické hodinky v intervalu 4-5 let...... moc nechápu divení majitele, že se najednou po 9 letech zastavily..... Jednání servisu je samozřejmě podivné....třeba došlo k záměně a omylem servis informoval o stavu jiných hodinek - mechanik třeba omylem zapsal stav na špatnou kartu nebo tak něco? To by byla první věc, co by mě napadla a požadoval bych nové ověření s mechanikem, než bych vůbec přešel k odsouhlasení nějakých cen za opravy. Omlouvám se, ale přijde mi to celé ze strany majitele uchopené za špatný konec.... klidnější jednání, jasnější uvažování a možná neexistující problém mohl být dávno vyřešen. Díky za názor, jak jsem psal 9 let je 9 let může být, ačkoliv ruský hodinky .... ale jak jsem psal , může být. Ale to že jsem se omylem informoval na jiné hodinky? že by je jako uvedli pod mým číslem zakázky? no nevím, ale v čechách je vše možné. A servismena jsem se chtěl ptát proto jsem volal do Brna, dáma u telefonu mi sdělila to samé jako ta dáma v Praze, pomuchlané ručičky a doškrábaný ciferník. Opravu jsem odsouhlasil jen promazání a pročištění, nikoliv výměnu ručiček a ciferníku. to je to co jsem si objednal, pokud při převzetí bude pomuchlané ručky a poškrábaný cifr. tak to jsem si fakt neobjednal a budu žádat opravu na účet toho kdo to domrvil. A sorry do Brna se mi z Prahy nechce jenom pro to, že Je to autorizovaný a kdoví jaký servis a určitě vědí co dělají. Předpokládám že jsou tam odborníci. Myslím že vše bylo uvedeno v mém příspěvku. BTW do dnes se neozvali , jak dlouho trvá promazání a vyčištění? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 21. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2011 Kolik lidi tady, kteri maji vice hodinek, posila vsechny sve mechaniky kazdych pet let na servis? Myslim, ze nikdo. A zastaveni po deviti letech se samozrejme muze stat, muze se stat i po dvou, ale myslim, ze to neni neco, co by clovek mel automaticky ocekavat. Me se zadne mechaniky jeste nikdy nezastavily. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferrycz Odesláno 21. července 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2011 Kolik lidi tady, kteri maji vice hodinek, posila vsechny sve mechaniky kazdych pet let na servis? Myslim, ze nikdo. A zastaveni po deviti letech se samozrejme muze stat, muze se stat i po dvou, ale myslim, ze to neni neco, co by clovek mel automaticky ocekavat. Me se zadne mechaniky jeste nikdy nezastavily. no asi tak nějak, jsem to myslel s těma poljotama. Longines se mi líbí a fakt je že 9 let je dlouho ale asi ne tolik aby to vyschlo jak tvrdí v servise ale nejsem odborník na lubrikanty :-) a že chodily přesně za to ručím :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferrycz Odesláno 21. července 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2011 Kolik lidi tady, kteri maji vice hodinek, posila vsechny sve mechaniky kazdych pet let na servis? Myslim, ze nikdo. A zastaveni po deviti letech se samozrejme muze stat, muze se stat i po dvou, ale myslim, ze to neni neco, co by clovek mel automaticky ocekavat. Me se zadne mechaniky jeste nikdy nezastavily. No schválně kolik lidí tady dodržuje pravidelné servisní intervaly doporučené výrobcem? tím nechci omlouvat že jsem je zanedbával, ale pokud hodinky mají WR 100m tak asi nevyschnou jen tak.-) myslím , ale máme přece odborníky autorizované, s glejtem na švýcary tak to promáznou a je to, že se něco při otvírání může pomuchlat nebo poškrábat? no co jsou to jen hodinky a nejsou moje tak wo co de ? no myslím že pokud to takhle funguje tak potěš. ale věřím že to tak není a že je to jen omyl že moje Longines jsou v pořádku a předají mi je bez závady promazané vyčištěné přetěsněné. Ačkoliv jak jsem zde na foru četl o některých servismenech ? ale neeee budu to vidět optimisticky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MegaTenese Odesláno 21. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2011 je to trochu mimo, ale pridam svou zkusenost s autorizovanym servisem tentokrat pro poljot. dal jsem si tam hodinky na opravu tahu, moje hodinky meli cislo 030, za cas mi volaji ze tah opravit nemuzou a ze mi objednaji novy. Ja jim rekl ze novy nechci ze si ho sezenu sam a ze si tedy hodinky vyzvednu. Nacez mi odpovedeli ze si je vyzvednout nemohu, neb jsou u hodinare a at si pro ne prijedu za par dni. Za par dni tedy dorazim do servisu a prebiram hodinkya koukam jak z jara je na nich nasazene dynko na kterem je cislo 003 a ne 030 jak je uvedeno i v redavacim protokolu. Na otazku jak je to mozne kdyz jsem chtel opravit tah, proc lezly i dovnitr mi nedokazal odpovedet a navic mi hodinky odmitl vydat prtoze pry to nejsou moje hodinky protoze maji jine ceslo nez je na protokolu. Tak jsem si musel sehnat fakturu je moje jsou opravdu s cislem 030 a ze je tedy chci zpatky a at si to dynko sezenou kde chcou. Zkratka, hodinky super a jsem s nima spokojen ale toho ignorantskyho, arogantniho rusaka ze servisu bych nejradsi roztrhnul jak hada. Takze vsem vrele nedoporucuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferrycz Odesláno 22. července 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2011 je to trochu mimo, ale pridam svou zkusenost s autorizovanym servisem tentokrat pro poljot. dal jsem si tam hodinky na opravu tahu, moje hodinky meli cislo 030, za cas mi volaji ze tah opravit nemuzou a ze mi objednaji novy. Ja jim rekl ze novy nechci ze si ho sezenu sam a ze si tedy hodinky vyzvednu. Nacez mi odpovedeli ze si je vyzvednout nemohu, neb jsou u hodinare a at si pro ne prijedu za par dni. Za par dni tedy dorazim do servisu a prebiram hodinkya koukam jak z jara je na nich nasazene dynko na kterem je cislo 003 a ne 030 jak je uvedeno i v redavacim protokolu. Na otazku jak je to mozne kdyz jsem chtel opravit tah, proc lezly i dovnitr mi nedokazal odpovedet a navic mi hodinky odmitl vydat prtoze pry to nejsou moje hodinky protoze maji jine ceslo nez je na protokolu. Tak jsem si musel sehnat fakturu je moje jsou opravdu s cislem 030 a ze je tedy chci zpatky a at si to dynko sezenou kde chcou. Zkratka, hodinky super a jsem s nima spokojen ale toho ignorantskyho, arogantniho rusaka ze servisu bych nejradsi roztrhnul jak hada. Takze vsem vrele nedoporucuji. Koukám že se servisy v ČR to je skvělé, fakt dneska musíš mít známého i na WC. Každej má snahu tě co nejvíc oje...at. A čím víc máš certifikátů tím to je asi jednodušší? kdy jsi to tam dával a jak to dopadlo tedy dopadlo li to? vezmi si že by jsi si toho čísla nevšiml tak budeš za kavku , no hnus velebnosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 22. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2011 Já ty pomuchlaný ručky a poškrábanej ciferník chápu. Otevřeli hodinky, sundali ručky a ciferník a takhle to dopadlo.U Hanáka je hodně expertů a máš velké štěstí, že ti je servisuje někdo, kdo má na zdi tolik certifikátu ze servisních školení.Buď rád, že jim u toho neprasklo i sklíčko a nepoškrábali dýnko. I když... kdo ví Ale teď vážně - zajel bych tam osobně a madam Hanák i s tím jejím dream teamem zjebal jak siroty. A pokud hodinky fakt doprasili, tak bych si u nich na prodejně vzal jiný jako kompenzaci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dee Odesláno 22. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2011 V tomhle případě bych radši než platit takovému servisu 7500 obětoval 2000 za benzín, zajel do Brna, a udělal tam pořádnej škandál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferrycz Odesláno 22. července 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2011 Já ty pomuchlaný ručky a poškrábanej ciferník chápu. Otevřeli hodinky, sundali ručky a ciferník a takhle to dopadlo. U Hanáka je hodně expertů a máš velké štěstí, že ti je servisuje někdo, kdo má na zdi tolik certifikátu ze servisních školení. Buď rád, že jim u toho neprasklo i sklíčko a nepoškrábali dýnko. I když... kdo ví Ale teď vážně - zajel bych tam osobně a madam Hanák i s tím jejím dream teamem zjebal jak siroty. A pokud hodinky fakt doprasili, tak bych si u nich na prodejně vzal jiný jako kompenzaci. no Jiný asi nee protože tohle je limitka která má svítící ručky a subciferníčky jsou jinak cejchovaný (indexy) a ty se fakt snad nedělají už jsem je nikde neviděl dělali se jen v roce 2002. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferrycz Odesláno 22. července 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2011 V tomhle případě bych radši než platit takovému servisu 7500 obětoval 2000 za benzín, zajel do Brna, a udělal tam pořádnej škandál. počkám co mi přivezou do Prahy a nepřevezmu je pokud bude něco jinak než má být a začne jednání o náhradě škody. takhle do toho budu cpát peníze když nevím jak na tom opravdu jsou :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MegaTenese Odesláno 22. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2011 Koukám že se servisy v ČR to je skvělé, fakt dneska musíš mít známého i na WC. Každej má snahu tě co nejvíc oje...at. A čím víc máš certifikátů tím to je asi jednodušší? kdy jsi to tam dával a jak to dopadlo tedy dopadlo li to? vezmi si že by jsi si toho čísla nevšiml tak budeš za kavku , no hnus velebnosti. daval jsem je tam asi pred rokem, dopadlo to tak ze jsem cekal asi mesic nez nasli toho chlapa kteremu dali na hodinky omylem moje dynko ty pak vymenili a bylo... ale skoda slov proste amaterisum na Ntou, a kdyz uz udelam chybu coz chapu, to me nestve, ale ta rarogance ze on chybu urcite neudelal ze debil jsem ja protoze si ani nepoznam svoje hodinky.. to mi zkutecne rek.. ja mi rikam ze tam mam jiny cislo a on na to ze to neni mozny atd.. "si nepoznate ani vlastni hodinky" no ja sel do mdlob.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferrycz Odesláno 25. července 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2011 Tak jsem dnes volal k Bechyněmu, jak že to tedy vypadá s opravou, no potěšili mne zakázka je zadaná a oprava bude za 6 až 8 týdnů. Prý objednávají díly a to trvá dlouho, zeptal jsem se jaké že to díly , a bylo mi řečeno, že díly na přetěsnění, korunka a spousta dalších .. ..? no zrušil jsem to a požádla jsem je aby mi hodinky vrátili ve stavu v jkém jsem je předal, tzn. bez pomuchlaných ručiček a poškrábaného ciferníku. řekli že ano a že se ozvou. pokud ty hodinky přijdou, tak poprosím p.t. Mechana či jiného odborníka o promazání hodinek, aby chodily. Pokud je převezmu tzn. pokud nebudou pomuchlané ručičky a poškrábaný ciferník. toliko poslední zprávy z válečného bojiště LONGINES. s úctou válečný zpravodaj Ferrycz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se