Přejít na obsah

výběr kvalitního kompaktu

Matthew

Doporučené příspěvky

adamo - to je dilema, G9X neznám, ale teď jsem koukal na parametry a přečetl recenzi. Je to skutečně přímý konkurent RX100 a takhle od stolu těžko říct, u Canonu by mi asi vadilo ovládání pouze přes dotykový displej a také to, že otočný kroužek na objektivu má aretovaný chod, neotáčí se plynule. Další věcí je ergonomie, oba ty prckové se nebudou držet jako zrcadlovka, ale Sony lze držet tak nějak optimálně oběma rukama a zároveň palcem pravé ruky ovládat tlačítky nastavení atd. A navíc se dá k RX, i prvnímu RX100, dokoupit malý grip, který držení výrazně zlepšuje.

Mám více než rok a půl Sony RX100III, kromě toho zrcadlovku Sony (resp.polozrcadlovku), ale s RX fotím rozhodně častěji, dělá vynikající fotky. Nosím ho denně a využívám možná většinu funkcí včetně polomanuálních i zcela manuálního režimu, filmuji atd.

Za mne bych tedy doporučil RX100, první generace je taky skvělá, ale G9X je ještě o něco menší a určitě to bude také výborný kompakt. Určitě bych oba vyzkoušel a pak zvolil dle osobních preferencí.

http://www.digimanie.cz/recenze-sony-cyber-shot-rx100-terminator-zrcadlovek/4630

http://www.digimanie.cz/recenze-canon-powershot-g9-x-skladny-dotykac/6435

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zrcadlovku mám, ale už několik let bez využití leží ve skříni. Kvůli rozměrům ji už netahám ani na dovolenou, ambice fotografa mě opustily a raději než se honit za super fotkou, užívám atmosféru živě. Fotky na památku dělám na iPhone. Pro tisk malých fotek je to nakonec dostatečná kvalita. Nicméně se chystáme na honeymoon do usa a tak jsem si říkal, že by asi stálo za to vzít rozumný foťák. Chci aby se vešel do kapsy a nechci do něj investovat víc než je nutné. Zároveň by ale měl fotit lépe než iPhone :-) Tudíž mi vyšly tyto dva. Manželce se líbí Canon, parametry mi vychází o malinko lépe Sony. Takže asi koupím Canon :D

Odkaz ke komentáři

Kupoval jsem manzelce asi 2 tydny zpet RX100III, hlavne kvuli videa na detskych besidkach, atd. Super stroj, kvalita fotek i objektivu paradni. Za sebe bych videl pro pouziti na roadtripu po USA maly rozsah zoomu, tam bych se dival treba po RX10, ale je citelne vetsi.

Odkaz ke komentáři

Taky mi občas zoom na RX100III nestačí, ale možná je to tím, že mám i zrcadlovku s alternativním delším objektivem. Prostě pro některé snímky si radši poodejdu a vyfotím s větším zoomem. Nejde o to, že kvalita fotek RX100III je tak výborná, že lze udělat "přiblížený" výřez, prostě je to jiná fotka (zkreslení, hloubka ostrosti...). Ale na 90% běžných fotek je RX OK.

Odkaz ke komentáři

Ivan to dal presne, ja jsem byl zvykly dlouhe roky menit objektivy, momentalne si davam chvili pustu nez si zase neco poridim. Je to o kompozici, hloubce ostrosti. Vyfot si treba blok domu, ulici, atd. na 24mm a na 135mm. A v tech statech bude sakra co fotit, treba i nejaka zver, atd - ale jak jsem psal, je to muj nazor

Odkaz ke komentáři

Někde jsem viděl srovnávací fotky stejného objektu, na fotografii stejně velkého, foceného pokaždé z jiné vzdálenosti a jiným zoomem. Velmi zajímavé, pokaždé úplně jiná fotka s jinou hloubkou ostrosti, perspektivou, zkreslením, zajímavý byl i pokaždé jiný dojem vzdálenosti pozadí od objektu. Na druhou stranu, jak jsem psal, na 90% běžných fotek, bez hlubšího záměru, mi RX stačí. Třeba včera jsem si cvakal auta na zámku v Pardubicích, sice bych si uměl představit ještě něco co už RX nedal, ale tak to prostě vyfocené nemám, o nic hlubšího nešlo. To samé minulý týden na Šumavě, tam jsem dal 5 fotek zrcadlovkou (úplně zbytečně:-)) a 50 s RX...  

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po měsíci...

Dneska jsem netrefil v obchodě tady na toho mrňouse, co si o tom myslíte? Vypadá super a prodavač ho hodně chválil. Potřebuji trochu zoom, co nejmenší a ať to hezky fotí samozřejmě :-) Děkuji za každý postřeh.

https://www.fotolab.cz/eshop/fotoaparaty/sony-cyber-shot-dsc-hx90v-cerny.html?utm_source=cz_heureka&utm_medium=cpc&utm_campaign=Fotoaparaty&utm_term=Sony+Cyber-shot+DSC-HX90V+cerny

Odkaz ke komentáři

Hele, asi fotis hodne ty kopce a hory co po nich porad lezes :) tak at mas ty fotky pekny...., sel bych do nejake verze te RX 100 jak doporucujou kluci. To je mala mrcha ze ktery lezou super fotky. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...