Přejít na obsah

SEIKO 5

instant

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 4,7tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Hele taky se mi původně moc nelíbily, ale pak po delším sledování vydeí jsem jim přišel na chuť a myslím, že v sobě mají nějakou ladnost nebo co. Přemlouvat nemá cenu, 100 lidí 100 chutí, u Seika si vyberou všichni :)

@kolky87 

Pěkný kousky. Jedny Orienty mám taky, ale Seika mají u mě trochu větší kredit. Tím vývojem od velkých k malým jsem právě prošel také a sám to nechápu. Původně jsem měl pocit, že jak hodinky nemají 1/4 kila, tak je nechci. Po několika letech s želvama, teď zjišťuji, jaká je to pohodička s těmi menšími a lehkými hodinkami 👍

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak super vedieť, že nie som jediný ktorý to má naopak. Viac ľudí to malo asi od malých petiek k tým "väčším" až k tým najväčším ( GS? ).
U mňa tiež sieka sú vyššie ako Orient. Ale zas Orient sa vie vyhrať s farbou cifru. Zatiaľ ma to láka viac k farbám a sunburstu ako k neokukatelnej čiernej, sivej.
Cesta je ciel...

Odoslané z MI 6 pomocou Tapatalku

Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, Jerryl napsal:

Ahoj Sejkaři,

Po delší době (asi 14 dnech) jsem si koupil nové hodinky na lítačku.

Po shlédnutí mnoha videí na YT padla volba na oblíbená Seika 5 ref. SNKL43K1. Po obdržení a rozbalení balíčku se má očekávání zcela naplnila a za své odeslané kredity jsem s produktem velmi spokojen. Podle mě v této levné kategorii do 3000 kč Seiko exceluje a vždy, když se podívám na to, jak jsou dobré, tak nevidím důvod kupovat Seika vyšší řady.

Až se naučím fotit, tak možná spíchnu nějakou recenzičku, ale zatím jsem fascinován, kolik má ten modrý ciferník tváří. Od skoro černé přes odstíny modré až do temně fialové. To, co předvádí na slunci je úžasné, sunburst jak blázen.

Jasně, tah by mohl být solidnější, safír by se šikl, lepší kalibr s ručním nátahem a hackingem také, ale od toho jsou jiné modely a ono to takto u pětek prostě funguje bezvadně.

DSC02273.JPG

To byly moje první SEIKA (i druhé, tah mi byl totiž krátký a chtěl jsem "origo" provedení, žádný "neznačkový" nástaveček  - tak jsem vzal ještě jedny na díly ;o) - tehdy před třemi lety byly taky po dvou litrech, tak to šlo

to jsem si taky (blbec) myslel, že mi budou stačit ke chronoštěstí

Upraveno uživatelem Datel
Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, kolky87 napsal:

Súhlasím. Ja som si nedávno zaobstaral SNXS77k. Ešte neboli na ruke, no zatiaľ ich len obdivujem. Za tú cenu neskutočne solídne hodinky. Naštartovalo sa u mňa obdobie malých 5tiek, ktoré prišlo po období potapiek - zelvy, suma, skx. Trochu naopak. Čo to bude ďalej....nech len nekecám fotka mrňúsov emoji16.png13a66fc92405b7e8c9e4b6d8b579f7cf.jpg

Pěkná sbírka mrňousů👌, jen koukám na ty Orientky, to jsou oboje bez typického vrchního čudlíku na přehazování dne? Nebo blbě vidím? 

Odkaz ke komentáři

Áno dobre vidíš. Tieto nemajú cudlik na presadzovanie dňa. Vidím som podobne aj s cudlikom. Históriu neviem či boli aj s aj bez, alebo išlo o iné modely.
Ešte mám na ceste dvoje, ale ide o podobné modely takisto bez horného cudlika. Ale osobne sa my páčia bez neho. Praktickosť neviem posúdiť keďže žiadne s prehadzovacim cudlikom nemám....

Odkaz ke komentáři

Já mám s čudlíkem a nemá to žádnou výhodu. Kdyby ten čudlík místo dne v týdnu přehazoval datum, tak by to šlo krásně použít na rychlé přehození o den dopředu v krátkém měsíci bez hrabání do ostatního nastavení, ale týdny jsou furt dokola stejný. Asi k tomu bude nějaký historický důvod. Napadá mě, že třeba nejprve vyrobili kalibr pouze s datem a pak konkurence přišla s Day Date, tak k tomu naroubovali den a přidali ten čudl.

Ale jsou to jenom povídačky :)

Upraveno uživatelem Jerryl
Odkaz ke komentáři

Tady na těch stránkách jsem objevil k těm novejm pětkám víc fotek: https://www.watcho.co.uk/seiko/seiko-latest-watches.html?sort=featured&page=2

Edit: A píšou tam, že sklo je klenutý. A řekl bych, že čísla na cifru jsou plastická (reliéfní).

Upraveno uživatelem geometr
Odkaz ke komentáři

před 6 minutami, geometr napsal:

Tady na těch stránkách jsem objevil k těm novejm pětkám víc fotek: https://www.watcho.co.uk/seiko/seiko-latest-watches.html?sort=featured&page=2

Edit: A píšou tam, že sklo je klenutý. A řekl bych, že čísla na cifru jsou plastická (reliéfní).

Ano, čísla jsou reliéfní a sklo je klenuté. Uvidíme jak to s nimi bude v reálu, ten modrý sunburst vypadá tradičně zajímavě.

Odkaz ke komentáři

Pánové musím se podělit o mé nadšení, protože z mých nových pětek SNKL43 jsem unešen. Dizajn je věc osobních preferencí. Zpracování za 1-. Tah je sice plecháč, ale člověk ví předem do čeho jde a nakonec dříve to byl standard i u Rolexu. Proč ale píšu je hlavně přesnost. Jako že mi hodinky nejnižší třídy Seika běhají +1s/d ??? WTF, to mi nepředvedly nikdy žádný jiný mechanický hodinky, bez ohledu na cenu, jedno jestli za 10, 50 nebo 100 litrů. To už je k zamyšlení.

Vím, řeknete že je to náhoda, ale milá.

Odkaz ke komentáři

před 26 minutami, Jerryl napsal:

Pánové musím se podělit o mé nadšení, protože z mých nových pětek SNKL43 jsem unešen. Dizajn je věc osobních preferencí. Zpracování za 1-. Tah je sice plecháč, ale člověk ví předem do čeho jde a nakonec dříve to byl standard i u Rolexu. Proč ale píšu je hlavně přesnost. Jako že mi hodinky nejnižší třídy Seika běhají +1s/d ??? WTF, to mi nepředvedly nikdy žádný jiný mechanický hodinky, bez ohledu na cenu, jedno jestli za 10, 50 nebo 100 litrů. To už je k zamyšlení.

Vím, řeknete že je to náhoda, ale milá.

Tak tah je plecháček, ale podrobným očumováním ostatních entry Seiko modelů jsem zjistil, že ten plech je o desetinku silnější a i to zalisování těch nerozebiratelných dílků o cosi solidnější a vůbec jsem si lebedil, že jsem narazil na hezký kousek. Mně chodily docela přesně, po pár týdnech mírně zpomalily, ale zjistil jsem, že ohleduplným kmitáním to 7S26 dožene, těch 5 vteřin za půl minuty do plusu nahnal. Celé prázdniny mne to bavilo, na korunku jsem nemusel šáhnout až do konce září, a prvního října jsem o den posunul a ještě byl rád za nepřítomnost hackingu, že jsem si vteřinovku nerozhodil ;o)

Prvotní fascinace sice později polevila a už jsem se na předstírání přesnosti vykašlal, ale líbí se mi doteď, i když oboje už šly do světa.

Upraveno uživatelem Datel
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...