Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Jde mi o model SNZH63J a odkaz na dekodér je tady http://www.csce.uark.edu/~jgauch/photos/seiko/

Podle té stránky se strojek 7S36 dělá od roku 1996, takže zkusím u strejdy gůgla zjistit, odkdy se dělal můj model...

Upraveno uživatelem DaveG17
  • Odpovědi 4,8tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

snzh63 se v roce 2001 určitě nedělal, takže jsou z roku 2011. 

Jinak dekodér není potřeba, první číslo je rok, to druhé (případně písmeno) označuje měsíc výroby hodinek.

Odesláno

Jinak dekodér není potřeba, první číslo je rok, to druhé (případně písmeno) označuje měsíc výroby hodinek.

Dovolím si trochu upřesnit. Pokud je druhá číslice 1 - 9, pak jde o leden - září. Dále už následují pouze písmena, a to buď O, N, D October.....
Odesláno

Chumpus: díky - taky jsem už měl to podezření, na Amazonu jsou první recenze tohohle modelu až z roku 2011. Otázka trvá - hodinky ležely 2 roky v obchodě. Má smysl je dávat na promazání nebo se na to mám ještě pár let vykašlat?

Mimo jiné mě potěšilo moje výrobní číslo 0007 - jsem Bond, akorát s nulou navíc :lol2:

Odesláno

DaveG17+Chumpus: díky :)

Teď budu mít trochu lama dotaz :)

Chci si koupit řemen na svoje SNZH55K1 a nevím, jestli potřebuju šířku 22mm, protože si nejsem moc jistý, co mam změřit :D

Co jsem vygooglil: http://www.monkeyswag.co.uk/seiko-snzh55k1-315-p.asp

? Strap Width: 22mm
? Strap width at buckle: 20mm
? Lug Size: 20mm

A z toho taky nejsem zrovna dvakrát moudrej  :mellow:

Odesláno (upraveno)

Jörg8X: kupuješ řemen na šířku 22mm, zjevně se ten tvůj tah zužuje a u přezky má jen 20mm.

Upraveno uživatelem DaveG17
Odesláno

Jak to ti kluci japonští dělají?

Naposledy seřizováno na sv. Štěpána 26.12. léta páně 2013. Doufám, že mi nezarezne korunka. (v pozadí presnycas.org)

post-32939-0-62556700-1392890702_thumb.jpg

Odesláno

:notworthy: Takhle přesně mi jedny Seika jdou taky, dokonce trochu líp...ale jsou to quartzky. :-) Moje pětky dělají cca -6s / den, asi je zkusím popostrčit.

Odesláno

Bacha na to. Moje pětky z osmdesátých let se strojkem 6309 se zpožďovaly kolem půl minuty denně. Trochu jsem je popostrčil a posunulo se to na docela stabilních -10s denně. Jenomže furt to na mě bylo moc, tak jsem do nich šáhl ještě jednou a od té doby začala odchylka lítat od -1 do -18s za den. Když je ale nechám ležet a vezmu si je na hoďku denně, jen aby se nezastavily, tak dělají stabilních +15s :eek:  

Ale možná je to právě to, co mě na mechanikách baví - člověk si s nima vyhraje...

Odesláno

Moje pětky dělají cca -6s / den, asi je zkusím popostrčit.

Nechal bych to tak.

Když ty své nesundám z ruky, tak mi taky dělají zhruba -4s/24h. Aby se to srovnalo musím je odložit na noc na ?9?. Problém byl v tom, že aby se to srovnalo dokonale, musely zůstat odložené přibližně 10 hodin a tak dlouho jsem to většinou nemohl vydržet. Našel jsem řešení, koupil jsem další automaty a už to čekání tolik nebolí.   :guitar:

Odesláno

Jsem debil a "postrčil" jsem je. Bohužel trochu moc, sice je to trochu brzo po 5 hodinách hodnotit, ale místo pár sekund do mínusu dělají přes 30 do plusu...zas je budu muset rozdělat :-)

Odesláno

Vidíš, já jsem ti to říkal... :bangin:

Ono není lehký do toho drbnout tak, aby to bylo akorát. Tím, že to jde trochu ztuha (aby se to nehýbalo samo, když třeba v divadle zatleskáš), tak musíš použít určitou sílu, ale jakmile překonáš odpor, tak ti to ujede a přeženeš to. Já jsem to zkoušel na starých hodinkách, kde se jakoby nic nestane, když je rozdrbu. Ale kdyby mi na nich trochu záleželo nebo nebyly za pár šupů, tak bych to asi donesl k hodináři, než se v tom neodborně vrtat.

Odesláno

Môj svokor raz takto postrčil výhybku. Jo Arnošte, tak ty to nevíš? Průser.....

Odesláno

Srandisti, jen počkejte, já se časem trefím :-) hele, do švýcarů v desetinásobné ceně bych pustil jen dobrého hodináře, ale pětky za 120 USD si klidně budu mršit sám. Zrovna je rozebírám, tak mi držte palce. Je to přesně tak, jak píše 5letter - překonáš odpor a frrrr, půl milimetru ujede.

Odesláno

Chacháááá :-) sice na to padlo 5 pokusů, ale jsem na +7 sec/den. Už do toho nebudu hrabat, je to šílené, milimetr jsou desítky sekund.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...