Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 3. 11. 2015 v 10:53, we88by napsal:

Zdravím, uvažuji nad těmito hodinkami http://cs.dtimepiece.com/eshop/product/seiko-snxs75k1 a chtěl bych se zepat jestli u Seiko 5 nějaký výrazný rozdíl mezi strojky u jednotlivých typů.. Přeci jen rozdíly v cenách jsou poměrně velké.. Díky

SNXS75K1 má strojček 7S26, čož je ich basic ťažný kôň. Seiko 5 sa zvyčajne robia s 7S26, 7S36 (modifikácia prvého) alebo novší 4R36 (má navyše manuálne naťahovanie a hacking sekundovky)

Odesláno
  V 3. 11. 2015 v 10:53, we88by napsal:

Zdravím, uvažuji nad těmito hodinkami http://cs.dtimepiece.com/eshop/product/seiko-snxs75k1 a chtěl bych se zepat jestli u Seiko 5 nějaký výrazný rozdíl mezi strojky u jednotlivých typů.. Přeci jen rozdíly v cenách jsou poměrně velké.. Díky

U těch co sis vybral, to bude podle mě kalibr 7S26, to znamená čistě automatický nátah (nedají se natáhnout korunkou) a nemožnost hackingu - při vytažení korunky se nezastaví vteřinovka. Trochu se to dá obejít tzv. pseudohackingem, když nejsou hodinky moc natažené, tak při seřizování stačí pohnout korunkou tak aby šly ručičky zpět a vteřinovku můžeš "zachytit". Ale když jsou natažené víc, tak to nejde, vteřinovka běží dál. 

Na druhou stranu se říká, že 7S26 je přesnější než 4R36 - s tím ale nemám zatím relevantní zkušenost, hodinky s 4R36 co mám mi dávají asi minutu za týden do plusu a 7S26 mám ještě v záběhu, tak se uvidí časem. 

Ale každopádně mi ta cena přijde zbytečně vysoká, zkus se podívat na mywatcheshub.com, tam jsem pořídil SNK807K2 včetně výpalného celníkům za asi 1900,- Kč. 

Odesláno

Chlapy má cenu řešit u 7S36 denní odchylku cca +10s?Jestliže ano kdo mě to na moravě-Zlín nebo raději Ostrava seřídí?Jak dlouho takové seřízení trvá?

Odesláno
  V 4. 11. 2015 v 6:58, Nick06 napsal:

Chlapy má cenu řešit u 7S36 denní odchylku cca +10s?Jestliže ano kdo mě to na moravě-Zlín nebo raději Ostrava seřídí?Jak dlouho takové seřízení trvá?

Nema chlape, po serizeni se to stejne vrati nejspis na puvodni hodnoty.

Odesláno
  V 4. 11. 2015 v 6:58, Nick06 napsal:

+10s by som neriešil, aj ja tak mám. Tolerancia u 7s36 je +40s až -20s, ak sa nemýlim.

Prikladám ešte dnešnú rannú rýchlofoto :)

post-38073-0-28991900-1446621139_thumb.jpg

Odesláno
  V 4. 11. 2015 v 22:19, Fade napsal:

Zajímavý řemen. Nějaké info o něm? :)

Hirsh Liberty hnedý. Kvalitný, pohodlný, voňavý. Časom pekne zreje, moc spokojný som.

http://www.strapshop.cz/hirsch-teletina/hirsch-liberty

Mám v téme ďalšie fotky s týmto remienkom :)

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/85090-seiko-snzg13k1/&do=findComment&comment=1449222

Odesláno
  V 4. 11. 2015 v 6:30, jožko napsal:

Nový pr?rastok

Odoslané z MI 4LTE pomocou Tapatalku

Gratuluju.

Vidím, že obliba tohoto modelu zatím neupadá. 

My jsme nedávno oslavili dva roky spolu.

Tak ať slouží věrně aspoň taky tak dlouho.

Odesláno
  V 5. 11. 2015 v 6:25, Nick06 napsal:

Pracovní

sorry, jsem nováček, co je toto za model? :-)

Odesláno

Zdravím všetkych.

Neviete kde sa dá kupit novy strojček 7s26B?

Mám taky v mojich SNZF49K1 a v opravovni mi už tri krat navyšili cenu opravy,tak som ich odtial zobral. Najprv povedali 25 potom 50 a teraz 70eur a to sa mi zda už moc.

Dakujem za odpovede.

Odesláno

Preklikal som to cele,ale našiel som tam iba strojček do snzg,čo ja nemám.

Neviem či by ten 7s26 pasoval aj z inych hodiniek, ale zda sa mi,že som niekde čítal že môže byt problém s tym plastovým vymedzovacim držiakom,že ten maju rozdielny.

Odesláno
  V 18. 11. 2015 v 7:57, marian62 napsal:

Zdravím všetkych.

Neviete kde sa dá kupit novy strojček 7s26B?

Mám taky v mojich

SNZF49K1

a v opravovni mi už tri krat navyšili cenu opravy,tak som ich odtial zobral. Najprv povedali 25 potom 50 a teraz 70eur a to sa mi zda už moc.

Dakujem za odpovede.

As čím máš problém na tom strojčeku. Mali by byť rovnaké a pokiaľ nemá poškodený ten vymedzovací krúžok vo svojich hodinkách tak sa pri výmene použije ten tvoj originál a nový strojček. Nemal by to byť problém. Niesom síce hodinár ale robí sa to tak už dávno. Aj Primky máš rozdelené podľa kalibrov a môžeš ich vymieňať. Ale ak máš poškodený aj ten vymedzovací krúžok tak bude najlepšie zháňať rovnaký model.

Odoslané z D2303 pomocou Tapatalku

Odesláno

Strojček bol v poriadku len začal niekedy blbnut takym sposobom,že napr. pol dna išli hodinky o.k a za hodinu zničoho nič boli o 10 minut popredu. Nastavil som ich a trebars do večera išli znova dobre. To sa mi zdalo,že by sa mohol lepit vlasok.Tak som ho skusil demagnetizovat a pri tom som ho poškodil. Hodinky som poslal do opravy s tym,že vymenia vlasok a takto to dopadlo. Takže ten plast je v poriadku. Len mne sa zda,že som niekde čital,že ten plast je sučastou strojčeka. Možno niekto bude vediet a poradi aby som nekupil nejaku somarinu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...