Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Fakt? Tak to jsem rád, i když překvapenej. Takovej zvuk jsem fakt u automatů ještě neslyšel.. Asi je příležitostně nechám u hodináře aspoň otevřít, ať se na to koukne. Aspoň budu vědět, jak na tom mechanicky jsou :)

Jo, je to takové cvakání, jako když otáčíš korunkou obráceně nebo šlapeš na kole dozadu.
Odesláno

Fakt? Tak to jsem rád, i když překvapenej. Takovej zvuk jsem fakt u automatů ještě neslyšel.. Asi je příležitostně nechám u hodináře aspoň otevřít, ať se na to koukne. Aspoň budu vědět, jak na tom mechanicky jsou :)

chrčí normálně, netřeba servisu, pokud drží normální přesnost 

starší foto

post-23099-0-26015500-1448710846_thumb.jpeg
Odesláno

Tak jsem rád, že se chrčení potvrdilo jako normální vlastnost stroj?ů Orient :) teď už je můžu s radostí nosit.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Orient vlakno posledni dobou nejak opravdu zaostava. Pojdme to trosku napravit

Ladies and Gentlemen, let me introduce you Orient Mako USA. Jsem jen prestupni stanice. Majitel je mistni clen, je ovsem velice mlcenlivy, takze si dovolim sem prihodit par mobilovek. Dorazily dnes, pro zbeznem prvnim prozkoumani zjistuju, ze se mi do rukou dostaly klasicke Orienty - za malo penez amatersky symfonicky orchestr (rozumej velice dobry kousek). Zpracovani nemam co vytknout, precizni chod lunety by mohl ledaskdo zavidet. Diky rozumnemu lug to lug sedi pekne i na me male ruce. O vikendu zkusim vzit fotak a udelat lepsi fotky na dennim svetle. Tak nejak citim, ze s modrym cifrem by mohla byt zabava

Fotky nejsou nijak upravovane, tak jak vylezly z iphonu.

b52eee5d9c9bd7cbde51fde902ac78e1.jpg

b1112e1b4c6f531d08d9fa7fb2c7172e.jpg

8242deb495b660ed4144b1145a0a5c57.jpg

e73debbdaa2fb302a10af995e47f0c24.jpg

2a139dd4af8741160ea600da1f4d1ccd.jpg

Nejvetsi strach mam z toho, ze je budu chtit taky...

Odesláno

Super,mám klasické modrásky, tyhle z jů es ej zvažuji kvůli safiru, který mají, pokud se nepletu. Jak dlouho trvalo dodání a co celníci?

Odesláno

Maka prostě nezklamou. Modrá jim sluší. Bez šipky na hodinové ručce bych se obešel, ale ten safír bych bral.

Odesláno

Super,mám klasické modrásky, tyhle z jů es ej zvažuji kvůli safiru, který mají, pokud se nepletu. Jak dlouho trvalo dodání a co celníci?

V nedeli mi psali, ze je odesilaji, ve stredu dorazily. ALE dorazily pouze do New Yorku (byly tedy posilane v ramci USA). Dopravu do CR budu zajistovat ja, takze pokec s celniky me teprve ceka. Nemel by to byt ale problem, protoze clovek muze dovezt na osobu zbozi v hodnote asi 420EUR a nemusi platit dph a clo, takze do toho se Maka v klidu vejdou.

díky za info a živé fotky US mako. za sebe ale nic moc, nějak mi tam nesedí ty úzký indexy. mako ray blue mi přijdou povedenější.

Raye jsem v ruce nemel, mel jsem pouze Marcusovo cerne Mako a ted Mako USA. Libi se mi, ze u Orientu si vybere kazdy. At uz podle barvy, nebo podle typu indexu. Kdyz se ti libi kulate, vezmes Ray, kdyz hranate, vezmes Mako.

Maka prostě nezklamou. Modrá jim sluší. Bez šipky na hodinové ručce bych se obešel, ale ten safír bych bral.

Jj, Maka jsou stejna klasika, jako treba SKX (aspon pro me teda). Ovsem i klasicky model se da upgradovat na safir, ne? Tady je trosku skoda, ze kdyz uz upgradovali na safir, mohli pridat vnitrni AR...

Odesláno

Orient vlakno posledni dobou nejak opravdu zaostava. ......

Orient Mako USA vypadá velice dobře. Safír je určitě velké plus. Indexy se mi taky líbí, dodává jim to víc ?diver look?, než je tomu u klasických Mako s číslicemi. Ale zároveň to ztrácí takový ten univerzální fešácký vzhled. Jsem rád, že nejsou po amputaci druhé korunky. Přece jenom má verze pro nezasvěcené, že je to heliový ventil, udělá vždycky dojem. Luneta má čísla psaná větším fontem, to nevypadá špatně.

A teď, co se mi nelíbí: ručky. Minutová je zbytečně moc humpolácká, ale na to bych si ještě zvyknul. Ovšem šíp na hodinové ručce mi připadá vysloveně nepovedený, ale co, přímo hnusný.

A teď by mě zajímalo, jestli nastal nějaký pokrok v problematickém bodě - plechové koncovky versus poddimenzované stěžejky. Je mi jasné, že to asi nebudeš rozdělávat, ale ono je to vidět i pouhým okem ve složeném stavu, jestli je vše postaru anebo je tam nějaký upgrade. 

Odesláno

Marku souhlasim s tou druhou korunkou. Vylozene se mi tam libi a je to jasne poznavaci znameni potapek od Orientu. S ruckama nemam nejmensi problem. Ta ostre rezana sipka mi k hranatym indexum sedi.

O stezejkach se vyjadrit nedokazu, to az pak majitel po nejakem case noseni. Tah na me pusobil tak nejak normalne. Asi to bude klasickej plechac, neurazi ani nenadchne. Pokud si dobre pamatuju, tak jsi o vanocich Mako na tahu nemel, takze nemuzu porovnat.

Musim se priznat, ze ac ta modra verze pusobi moc pekne, tak porad me to tahne vyzkouset tu bilou. Libi se mi tam cerne oramovani indexu a raficek.

Zkusim pak taky nafotit lumi.

Odesláno

Pokud se nic nezměnilo, tak tah by neměl být plecháč. Mako a Ray mají velice dobré tahy, jediná slabina je ta plechová koncovka.

Nebudu to tvrdit na 100%, ale myslím, že jsem je na minisrazu na tahu měl. Teď je nenosím a proto jsem neměl důvod to předělávat a mám je teď v ruce a jsou na tahu.  

Odesláno

Marku, snazil jsem se najit fotku v telefonu, ale jelikoz jsem ho od te doby preinstaloval, tak se mi nejak nedari. Je to jedno, protoze mam reseni. Dovolim si postnout cast me soukrome korespondence s budoucim majitelem, ktery je partizan a na forum nepusti opravdu nic :lol2:

"Ondro,Maka z Usa mají tři odlišnosti.

safír,plný tah v celé délce,i koncovky a vrtané nožky pouzdra a superluminovu na indexech.

Což z nich dělá pořádné hodinky.

Jinak příměr k amatérskému orchestru se ti povedl :-) "

Takze plnejsi tah nez je uz asi nebude ;)

Odesláno (upraveno)

Ano, je to tak, zrovna jsem narazil na recenzi, kde je to všechno uvedené. 

A navíc je vylepšená i luneta, ta moje se tak netočí, ani když má dobrou náladu. 

Hlavně to video stojí za shlédnutí. 

Ondro, budeš muset koupit ještě jedny. Bez nich se prostě nevracej  :sad01_anim:  

http://www.ablogtowatch.com/orient-mako-usa-watch-review/

Upraveno uživatelem Marcus
Odesláno

Marku mas asi pravdu, byla by skoda odjizdet z US bez hodinek, ktere se prodavaji jen tu. Modre jsem ted videl, tak si pockam, az budou na long islandu bile a vyzkousim ty. Pokud se mi budou modre zdat lepsi, tak znovu objednam ty a myslim, ze bile pak nekde udam Hodily by se ti do komba k cernym Je mi ale jasne, ze uz plujes s jinym vetrem, tak ti je nutit nebudu

Odesláno

Je nejaka sance sehnat pouze ty plne koncovky tahu? Jako safir mi prijde, ze na potapkach neni neco, co by bylo nepostradatelne (zvlast na tech US mako, kde je to sklo teda fakt hodne zapusteny), ale ty plny koncovky by se hodily... 

Odesláno

Quand tu as dormi, J'ai de l'insomnie (at si taky procvicim francouzstinu...) aneb kdo by se valel o vikendu v pelechu, kdyz muze jit do mrazu na vychod slunce fotit Mako USA :photo:

Uznavam, ze ve svetle vychazejiciho slunce uplne nevyniknou barvy na cifru, ale kdyz tak zase priste. I kdyz je videt, ze od cerne pres modrou dokazou Maka byt obcas i trosku nafialovela. Fotky jsem upravoval jen decentne, obcas trochu kontrastu nebo retus prachoveho smitka, na barvy jsem nesahal. Musim rict, ze se vyborne foti, protoze je na co ostrit. Oramovane indexy a raficky jsou skvele, tohle muze SKX007 jenom zavidet. A dve korunky k tem hodinam proste patri.

post-5997-0-51735700-1456588419_thumb.jpg

post-5997-0-77958200-1456588417_thumb.jpg

post-5997-0-18685000-1456588416_thumb.jpg

post-5997-0-54642600-1456588414_thumb.jpg

post-5997-0-71573400-1456588412_thumb.jpg

post-5997-0-45206900-1456588410_thumb.jpg

post-5997-0-47195700-1456588408_thumb.jpg

post-5997-0-56223100-1456588214_thumb.jpg

post-5997-0-74280500-1456588212_thumb.jpg

post-5997-0-84027900-1456588210_thumb.jpg

post-5997-0-94109800-1456588208_thumb.jpg

post-5997-0-93829900-1456588206_thumb.jpg

post-5997-0-47283400-1456588204_thumb.jpg

post-5997-0-80077300-1456588198_thumb.jpg

post-5997-0-38143300-1456588202_thumb.jpg

post-5997-0-72951800-1456588200_thumb.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...