Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ta 1. generace byla tuším jen 700ks limitka, ta už je komplet fuč, neukazuje se ani jetá a když tak si cenu drží pekelně vysoko, jinak jsou mě taky sympatičtější. Na druhou stranu podobnou hodinovou ručku mám na Rado Cook, tak jsem rád že nemám dvoje potápky s šipkou :) 

• po 2 týdnech...
Odesláno

Asi už ten Orient poslední dobou flákám, holt jsem spíše Seiko, ale je jaro, půjdu do sebe .... pro lepší Orientaci. 🙂

Odesláno

Já dnes zakončím týden s Divery, dám je teď trochu k ledu. Objednal jsem gumu a NATO, až to dojde tak to zase bude jak převlékání panenek... 

IMG_20250404_072734056_HDR2.thumb.jpg.acfd67b4ee9272cc05554c2baf6f660b.jpg

• Like 3
Odesláno
  V 4. 4. 2025 v 5:44, Rendell napsal:

Po oprave zpět.

IMG_20250404_074144.jpg

Rozšířit  

Tyhle OS z řady Classic jsou super. Měl jsem starší referenci x let a lituju, že jsem je dal pryč. Kdyby někdy omrzely, dej vědět😁.

Odesláno
  V 6. 4. 2025 v 16:32, Luky napsal:

Tyhle OS z řady Classic jsou super. Měl jsem starší referenci x let a lituju, že jsem je dal pryč. Kdyby někdy omrzely, dej vědět😁.

Rozšířit  

U mně zatím dobrý, ale nikdy neříkej nikdy 😉

Odesláno

Poprosím zdejší Orient nadšence o radu. Mám tyhle Orienty, cenu i díky tomu co jsem s nima všechno zažil mají už spíš jen pro mě a taky to byly moje první mechanický hodinky, který jsem si pořídil někdy před patnácti lety. 

Obecně mi teda přijde Orient jako super značka poměr cena/kvalita a dobrá volba třeba když člověk začíná, nechce ještě dát za hodinky jak za Rolexky ale zároveň se nechce stydět, že by tahal na ruce nějakej fashion šmejd.

No a k dotazu: hodinky se začaly trochu zpožďovat (asi minutu denně), vzhledem ke stáří to ještě nebylo nijak echt tragický, ale evidentně tím začínaly žebrat o servis, což jsem jim dopřál. Když se od hodináře vrátily, ukazatel rezervy nátahu byl i přes natahování pořád v nejnižší pozici, ale vše ostatní fungovalo jak mělo. Po pár dnech chodu se sekly.

Poslal jsem je hodináři zpět a když se vrátily, stalo se to samé. Vždycky když mi servisoval Primky, tak bylo vše v nejlepším pořádku, jenže tam dělá dokola pár strojků, který bych teď už i já dokázal složit i poslepu. U těhle Orient ho něco evidentně překvapilo. 

Nicméně nechci už to s ním dál řešit, páč mě to nebaví je poslat, čekat dva měsíce a pak jsme tam, kde jsme byli, takže hledám jiný řešení. Neznáte hodináře, kterej by je asi zvládnul, ale zase aby ta oprava nestála velkou raketu oproti samotný ceně hodinek, která už samozřejmě není úplně vysoká. Jako že se mi jich nechce vzdát, protože k nim mám vztah a tak hledám řešení.

Případně neporadíte, co to je za kalibr, abych si dokázal sehnat náhradní díly?

IMG_20250407_120406115_HDR.jpg

IMG_20250407_123313666.jpg

Odesláno

Poradím ti asi to, co by ti tady za chvíli napsal někdo jiný: Onyx Jihlava. Nebude tě to stát rakeru a budeš mít jistotu, že bude o hodinky dobe postaráno.

Odesláno

co mě na tědlech hodinkách příliš nebaví, tak to je ten náramek s obyčejnou, sprostou seiko sponou, kterou jsem měl snad na všech seikách od pětek, přes monstra až po sumo. to se zkrátka k pojmu oreint star nehodí.

..aneb, potápky na kůži.

20250411_095145.thumb.jpg.a6bf6a545144e10d3fdb1b45fba3ced8.jpg

• Like 2
Odesláno
  V 11. 4. 2025 v 8:07, lub napsal:

co mě na tědlech hodinkách příliš nebaví, tak to je ten náramek s obyčejnou, sprostou seiko sponou, kterou jsem měl snad na všech seikách od pětek, přes monstra až po sumo. to se zkrátka k pojmu oreint star nehodí.

..aneb, potápky na kůži.

20250411_095145.thumb.jpg.a6bf6a545144e10d3fdb1b45fba3ced8.jpg

Rozšířit  

Plno lidí říká, že právě náramky jsou největší slabinou Grand Seiko. Myslíš tedy, že to samé platí i pro Orient Star ? Pravdou je, že například u Orientu kde nabízí za skvělé peníze safír (např.  Kamasu) tak mě právě náramek přijde taky největší slabinou. Možná je to neduha celé Seiko skupiny, ale zatím nemohu ze zkušeností soudit.

Odesláno

samotný náramek je sice obyčejný, ale ok a aspoň má plné koncovky. ale jednak mám raději 20mm a hlavně ta spona by se slušela lepší. tady by se seiko/orient mohlo učit od citizenu, kde na obyčejných potapkách ny0125 je spona s mikroregulaci a z plného materiálu, to je úplně jiný pocit. jinak GS nevím, nemám a ani neplánuji 🙂

zase je fakt, že ty lepší OS potápky už mají odpovídající sponu a tyhlety jsou takový lowend OS.. 

• Díky 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...