Jiribartl Odesláno 10. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2011 Včera jsem držel v ruce nádherný klenot - automatický chronograf Seiko 6138-7000 ze sedmdesátých let minulého století. Luneta (logaritmické pravítko), sklíčko, číselník, ručičky, to vše v perfektním stavu. Pouzdro, pro mě zvláštního tvaru, nese samozřejmě stopy používání, včetně jednoho ťukance. Stopy používání nese samozřejmě i kovový tah. Něco se dá rozleštit, něco na ruce vidět nebude. Jinými slovy nesou stopy opotřebení jako každé druhé hodinky, co byly nošené čtyřicet let. Hodinky v balení i s krabičkou jsou v komisi u hodináře, kterého částečně znám (něco vintážního už jsem od něj bral). Což by měla být záruka spokojenosti.Cena 6.700,- Kč.Hodinky mě uchvátili nejen svým tvarem, ale i jejich jedinečností, zvažuji je. Něco jsem vyguglil, ale přeci jen se zeptám, pokud je tu někdo měl, na co si dát při koupi pozor. O možné chybě brzdy na 12 hodinovém registru vím.
Chumpus Odesláno 10. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2011 Cena je výborná. Strojek je běžný, tam není moc co řešit. A je to dokonce první sériový automatický chronograf.Jdi do nich, za tyhle peníze a v tomhle stavu je to bomba.
Jiribartl Odesláno 10. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 10. srpna 2011 Díky, jsem teď mimo Prahu, ale v pondělí na ně vyrazím
PavelK Odesláno 11. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2011 Teda aby mělo logaritmické pravítko na hodinkách i pohyblivou rysku, to jsem ještě neviděl.Marně si lámu hlavu, k čemu je ta stupnice nejblíž okraji, nevíte někdo?
Jiribartl Odesláno 11. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2011 Mrkni na tento odkaz:http://members.chello.nl/~h.mennink/watches/_private/seiko6138.htm
PavelK Odesláno 12. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2011 Mrkni na tento odkaz:http://members.chello.nl/~h.mennink/watches/_private/seiko6138.htm Tenhle článek jsem taky našel, ale o téhle stupnici se tam nic nepíše (resp. autor píše, že to neví). Píše jen o běžném logaritmickém pravítku, jaké mají třeba hodinky Breitling, a na něm právě tahle zvláštní stpnice není.
Jiribartl Odesláno 12. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 12. srpna 2011 Tok to se ti omlouvám, to jsem přehlédl. Jinak jsem to do pondělí nevydržel a tak je mám doma. Nemají origo sklo, luneta je tak devadesáti procentní (ale s očima, co mám já, bych na logátu určitě nenásobil). Pouzdro potřebuje trochu poleštit, ale nejdříve musím zjistit optimální postup. No a nějaký lepší řemen, nebo tah - to ještě nevím. Jinak po osmi hodinách provozu se zdá že šlapou přesně. Na ruce jsou úžasné a překvapivě, vzhledem k velikosti pouzdra, lehké. Jen co je poněkud vyhesčím, dám sem fotky.
Jiribartl Odesláno 21. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 21. srpna 2011 Přináším první fotky chronografů 6138. U hodinek jsem se smažil v prvé řadě přeleštit pouzdro, které neslo viditelné stopy nošení. Hledal jsem tu přesný návod, uspokojivý jsem nenašel. Ptal jsem se i ve dvou hodinářství, kde mi to nedoporučovali. Nakonec jsem použil poněkud obdobný postup, jako při leštění plastikového sklíčka. Po dvou hodinách byl efekt obrovský. V hodinářství Vyšehradská jsem koupil kvalitní silný řemen PIERO MAGLI, v barvě oranžové vteřinovky.Oba postupy hodinky zvýraznily. V současné době chci objednat novou výplň lunety a plastikový mezikruh se zobáčkem mezi lunetu a sklíčko. A tím by hodinky mohly být dostatečně zrenovované.
diver60 Odesláno 21. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2011 Pekná práce tech se tady asi moc nevidi, navic kdyz ti dojdou baterky v kalkulacce muzes pocitat druhé odmocniny dal ..
holenda Odesláno 21. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2011 GratulujemTen remen k nim pasuje dokonale, nadherny kusok
instant Odesláno 21. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2011 parádny "vintáž". ten pohľad z profilu je lahúdka..
Jiribartl Odesláno 21. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 21. srpna 2011 Osobně to logaro vidím pouze jako dizajnovou třešničku na dortu 6138-7000
welis Odesláno 8. září 2011 Nahlásit Odesláno 8. září 2011 Joo pěkný chronography jsou 6138, přesto jsem šel spíš do 8110 od Citizenu...jako mých vintage hodinek.
Jiribartl Odesláno 6. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2011 Tento týden jsem přinesl hodinky od hodináře, po výměně vložky lunety a vložení nového kroužku se zobáčkem, a tak vkládám několik fotek. Přikládám obrázek původního "origo" tahu, na kterém jsem seika koupil - není nikterak značený (vyjma stainless steal), ale nevypadá zle.Jinak jsem zkoušek přesnost hodinek, protože nemají sekundovku, použil jsem chronograf - 3-4sekundy/24 hod.
LuBart Odesláno 6. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2011 Teda aby mělo logaritmické pravítko na hodinkách i pohyblivou rysku, to jsem ještě neviděl. Marně si lámu hlavu, k čemu je ta stupnice nejblíž okraji, nevíte někdo? Paráda, blahopřeji. Pod vnější stupnicí úhlů ti ukazuje jezdec hodnotu 1/sin(stříbrné) resp. 1/cos(červené). Snad je to srozumitelné, např. 1/sin(25) = 1/cos(65) = 2,37 (přibližně).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se