Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nemate nekdo tenhle ten PDA HP ipaq hx4700? Zajima mne hlavne jak to je s tim touchpadem, jestli je opravdu tak otresny, jak se pise v ruznych recenzich, nebo je to subjektivni pocit recenzentu a casem se s tim clovek szije? A pak mne zajima display? Nakonec jsem (prozatim) rezignoval na vsechny eink cteci zarizeni a jdu si poridit nejake PDA s VGA displayem a slusnou vydrzi baterky. A tohle PDA je pry dost dobre i na dnesni pomery. 4" display pry nikdo jiny nema (jeste sharp zaurus 6000) a i kvalita displaye samotneho je pry vic nez dobra? Takze veskere vase zkusenosti uvitam..

Odesláno

Dik za informace panove. U toho touchpadu mne trochu strasi ta absence citu kdyz ho stisknu, co u tlacitka mam. A s tim spojene nechtene akce. No co uz, pri cteni by to snad neme byt az takovy problem a to je muj primarni zajem. Maximalne stahnout sem tam postu a nejake nouzove browsovani. Co doporucujete za readery, teda pokud na nich ctete? A presli jste na WM5? Cetl jsem, ze je treba po prechodu na WM5 vyladit podle ruznych voodoo navodu, aby byl beh optimalni.

Odesláno

Hoši hoši, zapomeňte u hp4700 na WM5. ROM-ka na to nebyla stavěná, tudíž bude lenivý !! Navíc ty ladění v registrech kvůli tomu aby trochu zrychlil :-( bacha na to. iPAQ je pomalý při otevírání aplikace, která ten den nebyla otevřena. Pak už maká rychle. Jenže pak si najednou vzpomene, že uklidí RAM-ku, čili defragmentuje paměť a v tu chvíli máte na půl minuty zaseknuto, včetně mp3jek atd. Prostě berte v úvahu to, že v době výroby hp4700 se ROM-ce nezdálo o tom, že bude pracovat v WM5. Sice u WM5 nepřijdete o data při továrním resetu, ale sakra tak to holt každej večer zazálohujte na SD kartu všechno a je to neé :-) Doporučuju neupgradovat na WM5. Jinak je to úžasnej stroj.

Odesláno

Jediny duvod, proc bych uvazoval o WM5 je prave to, ze se pri vybiti baterky neztrati data. To mne totiz na zaurusovi docela dost stvalo. A jelikoz to chci hlavne na cteni, tak by mne nejake zpomaleni nemuselo tolik trapit. Neco jsem si precetl o vypinani procesu, ktere udajne tyhle problemy na wm5 zpusobujou. No uvidim. Mozna se po nejakem tom ipaqu mrknu ;) 4" jsou 4"..

Odesláno

Tak vcera mi to nedalo a brouzdal jsem, zdali již vývojáři něco provedli s tím zpomalováním. Na www.ipaqchoice.com lze stáhnout již celkem vymakaný update WM5, kde již není potřeba bastlit v registrech a vypínat procesy atd. Kolega se do toho pustil, takže vydrž, kolega je programátor, takže přes tenhle víkend dokáže odhalit všechny neduhy a jednoznačně ti napíšu jo nebo ne :-) Ono mě samotnému se do update nechtělo, protože když ti něco funguje piko belo, tak proč riskovat žejo. Ale uvidím, třeba za pár dní budu psát jinak a půjdu do toho. Používám totiž PDA dost na práci a držím ho v ruce tak 4h denně. Teda myslím PDAčko :-))

Odesláno

Jo ten update uz by mel byt celkem OK, ale pry to jeste pora dneni ono. Nejake procesy se tam zapinaji jak se jim chce, ale existujou na to patche. Ale pry je to OK a dokonce jsem cetl, ze dvou nazavislych zdroju, ze se zvysila vydrz baterky! ;)

Odesláno

No zvýšit výdrž baterky by se měla, protože WM2003 si vždy drobet šťávy nechávaly, aby data ještě trochu vydržela offline a před nabitím se nesmazaly. Já teda mám Dell x51v a pořád ho považuju za nejlepší PDA co existuje. Pravda, displej je o něco menší (snad 3,6, už ani nevím), ale kromě navigace v autě a občasného machrování při prezentacích přímo z PDA to používám hlavně na čtení (program iSilo) a žádný problém.

Odesláno

No prave, ze dell nema udajne az tak dobry display? Taky vydrz je mensi a konstrukce? No ja nevim..predstava magnezioveho tela hx4700 oproti plastu x51 mi prijde mnohem zajimavejsi ;) Takze zatim marne hledam nejaky padny duvod, proc Dell? Leda ze je to zarizeni postavene pro WM5, co to HPcko teda neni.

Odesláno

Hele, Della jsem s kamošem postavil vedle sebe a můžu vám říct, že Dell má oproti HP4700 značně vyblitý barvy a takový studený displej, oproti HP jakoby do modra. Mám HP4700 přes 2 roky a neměnil bych ani za zlatýho čuníka :) Možná za hodinky :D Navíc jiný kolega programátor již od pátku tvrdě testuje WM5 na iPAQU, zatím mi píše po celou dobu na ICQ jen samou chválu. Sice jsem konzervativní, protože když mi WM2003SE chodí ke spokojenosti, tak proč riskovat, ale jsem docela nalomenej upgradovat taky, pod jeho dohledem, protože pokud to zmršíte, tak máte doma kus hořčíkovýho šrotu. Sice pravděpodobnost je malá, ale přečtěte si diskuse na ce4you, jak tam žadoní o pomoc ti, co se jim to řízlo v půlce upgradu a nenaběhlo. Sice to nebylo u HP, ale přece. Ono se ne nadarmo říká, že HP má upgrady na vysoký úrovni co do instalace. Klikneš a svačíš :)

Odesláno

Mám taky 4700, a velká spokojenost. Před tím jsem měl celou řadu ASUSů, a už bych neměnil. Jako prioritu bych viděl následující věci:

1.pevný hořčíkový tělo s lehce vyměnitelnou baterií bez nářadí

2.levná a kvalitní baterie (battex.cz)

3.VGA s kvalitním podáním barev a velkým dispejem ( dvojnásobek rozlišení se hodí nejen na texty a tabulky )

4. i po roce a půl na trhu pořád nejvýkonější procesor mezi PDA (obrovský rozdíl oproti 400Mhz)

5. sloty SD/MMC i CF

6. BT/WiFi

7.stabilní a konečně vychytané WM2003 ( tedy celkem vychytané)

koupil jsem na něj pevné hliníkové pouzdro (1.000,-) , a vydrží i nešetrné zacházení

Odesláno

to Jerrys..

Tak jak dopadly testy s WM5? Da se to?

to Cyber..

Jo, tak nejak podobne vypada muj seznam kladu ;) Akorat ze ja az tak nekladu duraz na CPU, protoze na cteni je mi to vicemene jedno a budu se snazit CPU spis podtaktovat, aby vic vydrzela baterka. Co mne trochu mrzi, je irda na spodku PDA, co je dost nesikovne v pripade pouziti jako univerzalni dalkove. Ale jinak pry ma irda slusnou silu, takze se jako dalkove da pouzit, na rozdil od mobilu, se kteryma je treba prijit az malem k bedne ;)

Jeste mi reknete, mate/pouzivate nekdo takovou tu malou nastrkovaci klavesnici? HW klavesnice je totiz neco, co mi po zkusenosti se zaurusem asi bude chybet, takze driv nebo pozdeji ji asi poridim taky. Uz to sice nebude zdaleka ono, protoze zaurus to mel vyreseno dokonale, ale lepsi jak tukat perem po lcd ;)

l116995.jpg

p1010319.jpg

Odesláno

No pokud mluvíš o čtení, tak 4" displej je na to jako víno dělanej. Klávesnička je k ničemu, je tak na psaní bez háčků a čárek. Testy s WM5 dopadly fakt skvěle. iPAQ tak 2x za den po sobě uklízí, což poznáš mírným zpomalením činnosti. Jinak pokud neuklízí, tak maká rychleji než s WM2003SE, jednoznačně. Je málo her, který na tom chodí, ale mě osobně hry neberou. Nyní řeším, než do toho vlítnu, jak rozchodit HP BT Foldable keyboard, kterou jsem zvyklej dost používat, hlavně ve večerní škole na angličtině. Nu ona funguje, ale chci aby makala bez nutnosti instalovat Sunnysoftí češtinu. http://palmare.idnes.cz/PocketPC_WinCE/Win...rd_recenze.html Ale vracím se k tvýmu účelu, že ho používáš hlavně na čtení. To je zytečný upgradovat asi ne?

Odesláno

No ja jak vidis stejne pisu hlavne bez diakritiky, tak by mne to nevadilo. Ze zasady nepocestuju zadny SW..Neni nic horsiho nez pocesteny OS :D A pri praci mne prepinani klavesnice akorat otravuje.

Na ten upgrade se ptam jen tak ze zvedavosti jak to slape. Jediny duvod proc, bych nad nim uvazoval, ze s WM5 se ti po vybiti hlavni i zalozni baterky neztrati vsechna data (jak jsem slysel). A to je vec, ktera mne na zaurovi desne stvala. Baterka se vybiji i pri "vypnutem" stavu a nez se clovek nadeje, data jsou fuc.

No ted uz jen musim nejake to HPcko ve slusnem stavu najit ;) Zrovna mi nejaky "zlocinec" na ebay vyfouknul jedno slusne vypadajici a za zajimavou cenu.. Tak patram dal..

• po 2 týdnech...
Odesláno

Takze jsem se nakonec presvedcil ze ten hx4700 chci, protoze ma nejvetsi a jak jsem cetl asi i nejlepsi display ;) Akorat ho zatim nemuzu nikde sehnat za rozumnou cenu. Nejak mi nevychazeji aukce na ebay a tady kdyz odpovim na nejaky inzerat, tak uz je to pryc. Tak kdyby jste nekdo o necem vedeli a ma to 100% display, tak dejte vedet! ;)

• Po letech...
Odesláno

Mám ho přes 2 roky, jestli máte zájem, tak jsem napsal pár recenzí. http://palmare.idnes.cz/HardwarePDA/ipaq47...osti060125.html

...Dobrý den.Mám tento typ PDA doma také, ale at na netu hledám jak hledám, nemůžu nikde najít ovladač pro připojení přes USB (mám windows XP home)...pokud jej máte,chtěl bych se domluvit jestli by nešel zaslat (například emailem nebo jej dát na ulozto.cz nebo jinak...) ...klidně se domluvíme na ceně...předem děkuji za odpověď.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...