Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravíčko pánové. Chci si pořídit nové hodinky a tak jsem zabrousil na toto forum a každý den co ho čtu nacházím nové a nové modely. Jsem student a tak se poohlížím se primárně po Seiko 5. Dneska mi padli do oka Baby Monstra ale zároveň si kladu otázku jestli se nevyplatí tu tisícovku přidat a pořídit si rovnou Black Monstra. Black monstra mi příjdou designově přitažlivější i když ty baby taky nejsou špatné. Byl bych rád za jakékoli rozdily v kalibrech, postřehy a rady (jsem automaty neposkvrněný jedinec). Jinak skvělé forum a přítelkyně už mě začíná považovat za blázna Posted Image

Odesláno

Ahoj, šel bych rovnou do normálních Monster. Za těch pár korun navíc nebudeš mít pětku na cifru, plný dýnko = vyšší vodotěsnost. Baby maj průhled, ale kalibr nic moc kochačka. Jinak teda kalibr maj stejnej. Osobně bych si koupil lehce jetý monstra tady na fóru. Budeš to mít o pár korun levnější a časem je stejně pustíš dál a budeš hledat něco lepšího (pokud se po koupi hned nevypaříš). Na jetejch nebudeš tolik tratnej. Kdybys chtěl přeci jen nový, podívej se sem, je to levnější a navíc s origo krabičkou.

Odesláno

Jdi do normálních black monster, rozhodně jsou designově hezčí. Kalibry jsou v obou hodinkách totožné. Ale pokud se ti více líbí ty baby monstra, tak chybu s nimi také neuděláš.

Pokud by ti nevadilo mít hodinky z druhé ruky, tak bych je tady poptal, jestli je někdo neprodá.

Odesláno

Jdi do normálních black monster, rozhodně jsou designově hezčí. Kalibry jsou v obou hodinkách totožné. Ale pokud se ti více líbí ty baby monstra, tak chybu s nimi také neuděláš.

Pokud by ti nevadilo mít hodinky z druhé ruky, tak bych je tady poptal, jestli je někdo neprodá.

Posted Image
Odesláno

Určitě monstra mají lepší design. Ty baby jsou dle mého názoru více futer* vzdorná. A ohledně tech kalibrů jsou opravdu stejné. Někde jsem četl že 36ky mají 23 rubínů a 26ky 21. Ale nevim jestli to má na funkci vliv. A díky za nový obchod kde můžu brouzdat.

*chapej, to ocelové okolo dveří Posted Image

Odesláno

Ja mám oboje a oboje maj něco do sebe. A co se týče zpracování tak jsou zpracovaný oboje dobře, jak už je to u seika zvykem. Mě osobně se liběj oboje u baby monster je šířka u stěžejek 22mm kdežto u monster je jen 20 , ale zato monstra maj šrubovací korunku a větší vodotěsnost oproti "bejby! monstrům.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

za 150usd budem mat jedny cierne na predaj, niekedy buduci tyzden. vypredavam vela veci, monstra budu jeden z nich. su to asi najpohodlnejsie seika, ale kedze nosim v kuse MM300 tak co nenosim pojde z domu.

Odesláno

Ja mám oboje a oboje maj něco do sebe. A co se týče zpracování tak jsou zpracovaný oboje dobře, jak už je to u seika zvykem. Mě osobně se liběj oboje u baby monster je šířka u stěžejek 22mm kdežto u monster je jen 20 , ale zato monstra maj šrubovací korunku a větší vodotěsnost oproti "bejby! monstrům.

Co to tam máš prosím za Orienty? Myslím číslo typu, díky!
Odesláno

Designově dospělejší mi přijdou Monstry. Baby Monster je jen podle mého nepovedá variace na původní Monstery, přijdou mi moc hrubé až moc vypadají jako dělané doma na koleni, ale to je můj osobní názor. Na druhou stranu průhled je dobrá věc, ty můžu. Monstery nejsou nikterak fádní co se designu pouzdra a lunety týče a ta černá je trošku zjemňuje, takže za mě ber oranžové, protože to nikdy nebudou elegantní hodinky. Měl jsem jako první s černým cifrem, ale připadal mi zbytečně nevýrazný, zkrátka oranžové monstery jsou podle mého jediná správná volba z tvého výběru :) Jestě bych kukl třeba po Orient Mako, oproti Monstrům mi přijdou takové víc reprezentativnější a jakoby víc do detailu zpracované.

Odesláno

určitě originál monstra, jsou to skutečný diversky.

baby monster = vlastně obyčejné seiko5, jsou jen jejich - dle mého dost nepovedená- napodobenina.

Odesláno

Ono už to tady všechno padlo. Seiko SKX779K "Black Monster" jsou skutečně nefalšované potápky (Divers) se vším všudy, kdežto Seiko 5 SNZF45K1 "Baby Monster" jsou vlastně "jen" sportovní hodinky (Sports) s podobným vzhledem.

V běžné praxi ten rozdíl pochopitelně není ale tak dramatický - jsou to hodinky stejného výrobce a v absolutních číslech se cena liší jen o těch cca 50 USD. Někdo by řekl, že je to zanedbatelné.

Pokud budeš hodinky pravidelně hodně máchat v sladké nebo slané vodě, tak jsou SKX jednoznačnou volbou. Není to jen rozdíl 200m vs 100m, je to "trošku" složitější (viz. jeden odkaz v mém podpisu). Pokud budou ale spíše v suchu, tak si vyber takové, jaké se ti líbí více.

Mrkni se prosím do subfóra "Prodám" - jsou tam inzeráty na různá Seika za zajímavé ceny a aktuálně tam jsou i jedny Seiko "Orange Monster". Jsou téměř "zadarmo" a na získání prvních zkušeností s automatickými mechanikami jsou asi naprosto ideální.

..... Ale nevim jestli to má na funkci vliv. ....

:offtopic: Nemůžu si pomoci. Ale ta tvoje věta mi připomněla jednu známou scénku z veleúspěšné československé komedie.
Odesláno

Myslim, že je rozhodnuto. MONSTER. Více se mi líbí black. Ten kontrast mezi cifernikem a lumi značkami. Ale o variantě ještě popřemýšlim. Díky za příspěvky

Odesláno

Mě osobně se líbí víc černý než oranžový monstra.. proto jsem oranžový poslal do světa.

2 Pevo: jsou to Big Mako CEM75002D

• po 2 týdnech...
  • po měsíci...
Odesláno

Oranžová Monstra jsou pro mě na cestě. Baby celocerne mám ted na ruce, koneckoncu, jsou to ty z fotky viz vyse. Líbí se mi obojí. Proč oranžové? Mám rad oranžovou a žlutou. A 9 tmavých cifru se mi zda i dost.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...